Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 29.05.13 13:33
« Re: Vyhlášení výsledků
wl: Naštěstí tady zatím k takovým vypočítavostem nedochází. Jó, kdyby se soutěžilo o rezervní "simply clever" škrabku k Rapidu nebo páčidlo na odstranění plastu z volantu Clia, to by byla jiná. ;-) >:D Nemusíš z toho mít "mruk", sám dobře víš, že leckdy se člověku dostane ocenění poměrně překvapivě a jindy je sám se svým dílem navýsost spokojen ale netrefí se do vkusu/představ ostatních. Tak či tak, tvoje dílka mají vysokou fotografickou kvalitu, hodně nápaditosti a často i vtipu. Není tedy důvod k rozpakům z prvního místa. Nebo je snad za tvojí touhou po sdíleném mačkání na prvním místě něco zcela jiného ? >:-[] -
Ronault. 29.05.13 08:43
Legacy: Měly by být ty příspěvky otevřené bez blokace, ale je pravda, že ovládání toho blogu není nejsnažší 8-s
Taky jsem si říkal, co na to říkají místní, kydž jim po okresce najednou krouží 30 Superbů jezdící každou zatáčku smykem... ale asi nic neudělají, protože i když jel Ja prvni hodně rychle, tak v podstatě povolenou stovku nepřekročil >:D
Exekuce se konat nebude, spíše čekám, kdy příjde ten slíbený Superb vzhledem k mému zatím pozitivnímu hodnocení >:D -
-
Leg 29.05.13 00:01
Ronault: sorry že ti k blogu píšem sem, ale ten blogovací systém vyzerá zvlášť neprívetivo:
tešil som sa na tvoje dojmy a som rád že ste to prežili, najmä s ohľadom na incident na konci článku. Asi bude tá motoristická novinárčina celkom nebezpečné povolanie, keď sa na relatívne malej ploche nachádza cca tridsať za volantami ktorých sedia vodiči odhodlaní otestovať všetky nuansy podvozku okolo limitu, človek sa musí mať na pozore . :-)
BTW skutočne si ma zaujal informáciou o novom prevratnom dvojstupňovom automate, si si istý, že to nie je info, ktorú vám pod hrozbou exekúcie vášho súkromného vozu zakázali zverejňovať? Ešte som o tom nepočul, len u teba... >:D -
Leg 28.05.13 23:50
óóó po čase opäť na stupni víťazov, gratulujem si! :-! A gratulujem aj ostatným či už na stupni najvyššom alebo eliotovi, s ktorým sa delím o druhé a tretie miesto. A ďakujem všetkým za body. Bez Vás by som tu nestál. >:D A všetky narážky o kráse BMW pod plachtou prehliadam tradične s veľkorysým úsmevom. :-)
wl- tá modrá je práve na priamom slnku takmer rovnaká ako na fotke, len by som povedal, že o trošku chladnejšia alebo ako to nazvať. Ak nie je priamo nasvietená slnkom, je podstatne tmavšia a menej hrá na efekt, samozrejme. Mne sa to tak páči (ale len na jednotke, na väčších BMW už modrá na mňa pôsobí nepatrične), ak je farba žiarivá aj v tieni, na slnku pôsobí spravidla dosť vyprašivelo. -
-
white label 28.05.13 22:20
Já už se pomalu začínám "stydět" za tu stálou "rezervačku" na bedně. Chtěl bych vám poděkovat za trpělivost a vyjádřit vám obdiv za vaši vůli odolat logickému pokušení "sestřelit" mě jakkoli z bedny. :*)
Gratuluji spolubednářům k umístění i krásným fotkám, stejně jako bramborovému "zahradníkovi". Všem děkuji za účast! :yes: -
woody-alien 28.05.13 22:09
« Vyhlášení výsledků
Takže vážení soutěžící, vážení hlasující. Svým hlasováním, které jste jako obvykle natahovali až do konce >:D , jste rozhodli o tomto pořadí.
1. white label - 20 bodů
2.-3. Legacy, eliot - 17 bodů
-------------------------------------<… />
4. Mates 81 - 15 bodů
5. Kubass - 11 bodů
6. anti99 - 4 body
7.-8. iudex, HugoBoss93 - tentokrát bez bodu
-
eliot 28.05.13 21:46
« moje hlasování
Pořadí :
1.white label
2.Legacy
3.anti99
4.Kubass
5. HugoBoss93,iudex,Mates81,
Legacy- Tahle fotka naplňuje téma ,pěkné probuzení na jarní louce a k tomu jako bonus ladí modrá plachta k laku a tak trochu i ke znáčku na kole. Vlastně ze začátku mě napadlo provést něco podobného , ale tys byl prostě první a já už měl nafocenou zase tu svou fotku a pak už jsem neměl čas na nějaké jiné další realizace. Moc se ti fotka podařila :yes: .
anti99- Tmavé nebe tak trochu evokuje příchod nějaké zkázy , ta fotka na mě trochu působí jako podivný klid před bouří a tu podivnou atmosféru o to víc dotváří právě ty barvy ,které fotce dávají až lehce magický nádech . Jde o poněkud zvláštní druh „probuzení“ :D ( ale myslím ,že americká tornáda by dokázala probudit i to auto) . Zkrátka tvoje fotka se mi něčím líbí , i když nenaplňuje úplně téma měsíce.
Mates81- Takovýto skleník pro probouzející se „rostlinky“ vážně nemám ,to bude zřejmě tím ,že nemám Ford >:[] . ;) :) , no jo ,ale auto a JEHO jarní probuzení to prostě není , spíš naopak >:[] .
Kubass- Tvoje fotky mají vždycky svůj vlastní styl ,z této fotky číší velmi pozitivní atmosféra (jako vždy u tvých typických fotek) ,která je podtržená i tou úpravou fotky a zároveň tvá fotka přivádí tak trochu bezstarostný pocit a k tomu ještě spíš relax než probuzení a vlastně mi to celkově více připomíná takovou až skoro letní pohodu než jarní probuzení ,to je ale pouze můj pohled . Jinak vydařená fotka ,ale nakonec v mém hlasování skončila těsně pod stupni vítězů .
iudex-Je každopádně škoda ,že ta fotka jako celek není moc výrazná . Téma by se z toho ještě vyždímat dalo ,ale vidím v tom spíš jenom tu ranní rozcvičku ;) , vlastně i proto ,že to byla možná taková nouzovější fotka na poslední chvíli . Chtělo to o něco větší důraz na něco ,co by více symbolizovalo dané téma.
white label –Ty prostě víš ,jak na to . Jak z čistě fotografického hlediska , tak dokážeš snad vždy zachytit dané téma a často míváš celkem zajímavé nápady ,které hlavně umíš převést v realitu a to může být pěkný oříšek. Tato fotka se blýskne atmosférou dotvářející celkový charakter a k tomu probouzí chuť hned vyrazit ven ;) . Prostě jsi ostřílený účastník a tvoje fotky by se měli vystavovat mimo soutěž ,jako vzor a symbol kvality pod tradiční značkou „white label“ :D.
HugoBoss93- Na první pohled tvá fotka tolik nezaujme ,ale úplně bez nápadu také není . Tuším , podle světla ,které svítí spíš na bok auta ,že slunce je níže nad obzorem a jaro- probuzení/čerstvost alespoň tak trochu symbolizuje voda v pozadí . Fotka by však mohla být o něco výraznější nebo barevnější ,aby z toho bylo víc cítit téma a dokázala zároveň zaujmout.
-
white label 28.05.13 21:44
« Re: Hlasování white label
šmoula
Vyrovnané to asi opět bude, ale spíš mě znepokojuje že ještě nehlasovali dva soutěžící (eliot a HugoBoss93), přičemž zrovna eliot bude určitě žhavý kandidát na bednu a podle pravidel by tak o ni zbytečně přišel. Ale ještě na to mají čtvrthodinu, tak snad. -
šmoula nešika 28.05.13 21:23
« Re: Co říkáte na tohle?
eliot: Máš pravdu. Vkládal jsem to z iPadu a zapomněl přepnout z mobilní verze. Aplikace totiž adresu nenabízí, pročež jsem to našel na prohlížečí. A pak se to stalo.
Jinak k těm dveřím; koupit verzi s pravostranným řízením a pak to otočit je pěkný a asi jediný účinný způsob.
odkaz tady: [odkaz]
white label: Tvůj smysl pro humor a detail je hodně i na mě. >:D -
white label 28.05.13 21:16
« Hlasování white label
1. Legacy
2. eliot
3. Mates81
Legacy - výborná fotka, podle mě zatím tvůj nejlepší (nejen tématicky) úlovek, do jaké míry za to může míra zakrytí 1er nechci dál spekulovat. ;-) Ta modrá asi vyšla na fotce malinko jinak, protože v reálu jsem tak dobře trefený odstín na 1er (včetně Mpaketu) neviděl. S tou vysokou kvetoucí trávou tvoří příjemný a přitom velmi aktraktivní barevný kontrast. Tentokrát jasné zlato. :yes:
I moje žena označila tvoji fotku za jasně nejlepší kousek tohoto kola, a to modrou barvu nemá vůbec v lásce, nemyslím teď politicky, tam ji vadí víc rudá a oranžová. >:-[]
eliot - Se ctí jsi se popasoval s protisvětlem i vysokým kontrastem. Výborně vybrané místo, krásně křivě rostlý, rozkvetlý strom. Má to atmosféru a to se počítá, zvlášť u podobného tématu. :yes:
anti99 - duhový efekt větrníku vypadá působivě, ale jako celek mi to tématicky moc nefunguje.
Mates81 - Místní bavič opět zabodoval, výborný nápad doplněný vhodným odrazem.
:yes: >:-[]
Kubass .- Považoval jsem se za fanouška č. 1 tvých fotek, v minulém kole jsem ti dal (i přes mizernou technickou kvalitu) body také, ale tohle mi nedělej. Klidně foť třeba mobilem za pár kaček, ale pokus se příště vyvarovat těch následných úprav ve stylu "pseudoHDR". Copak nevidíš ty naprosto zbytečné "fleky" na karoserii Fiátka? A ta zelená vypadá "přirozeně" jak na prvních barevných TV Rubín importovaných do ČSSR ze CCCP. Škoda jinak moc pěkné fotky, třeba nápad s nohama je výborný, fotit umíš parádně (+ fotogenický F600), tak si to zbytečně následně nekaž. Rozdíl mezi tvou fotkou před a po úpravě, je asi jako F600 v originálním zachovalém stavu a nevkusně vytuzený F600 hned vedle. Vím, že se to mnohým líbí i tak, ale to je jejich "problém", ne můj. >:-[] ;-)
iudex - technické cvičení pěkné, ale téma nám při něm někam uletělo, ještě, že sis stihl pohotově vymyslet pohádku o protahování kostí... >:D
HugoBoss93 - Pěkné místo i krajina s vodou, tématicky mi to ale nepřijde dostatečně silné a ta šikmá kompozice u krajiny (navíc s vodní hladinou) je podle mě zcela nevhodná, dělat něco jinak za každou cenu, není vždycky ten nejlepší nápad. :-)
Pokud jsem někoho kritizoval příliš otevřeně, tak se úpřímně omlouvám, ale myslel jsme to opravdu upřímně. >:D >:-[] -
Leg 28.05.13 20:20
« Re: Hlasovanie
iudex: človeče schválne som pozeral na úpravy, čo som na fotke vykonal a tentoraz som sa saturácie ani nechytil - a úpravy sú skutočne minimálne, trošku umelej vignette a upravené levels - neviem, ako sa to povie po slovensky, sakriš. >:D Ale obrázok, čo vyšiel z foťáka je takmer rovnaký a samotné farby sú rovnako sýte, ako to čo som prezentoval tu. Povedal by som, že je to spôsobené tým, že expozícia bola určená podľa odrazu oblohy na rozhraní blatníka a nárazníka, a zbytok auta je relatívne podexponovaný, rovnako ako plachta, čo zamaskovalo jej vyprašivelý odtieň modrej zrejmý aj na fotke, čo som tu nedávno publikoval [odkaz] .
A s tým dlhým sklom si sa netrafil. :-) použil som 18-50 mm, dokonca na 43 mm čo je cca 60 mm ekv. na kinofilm. Samozrejme skúšal som aj telesklo, ale nefungovalo to. [odkaz] A auto by som tiež nenazval nablýskaným, čo je vidieť hlavne na diskoch, o zaprášených pneu od príjazdovej polňačky ani nehovorím.
K tomu Meganu - keď som to prvýkrát zbadal, mal som chuť rituálne spáliť svoj foťák - neveril by som, že sa dá niečo tak odfotiť. Keď si uviedol, že rozmazanie je vytvorené na kompe, trochu ma to ukľudnilo, stále je to ale sakra dobrá práca. :yes: A ak chce niekto hotchhatch a RWD, všetci poznáme správne riešenie - M135i, pre skromnejších bohate stačí aj 125i. :-! -
woody-alien 28.05.13 17:36
« Posledních pár hodin hlasování
Takže, napočítal jsem zatím 8 hlasování a z toho hlasovali 4 nesoutěžící. Takže doufám, že si to odhlasují alespoň ještě čtyři účastníci soutěže. ;-) Přihlášeni jsou:
Legacy - [odkaz]
eliot - [odkaz]
anti99 - [odkaz]
Mates81 - [odkaz]
Kubass - [odkaz]
iudex - [odkaz]
white label - [odkaz]
HugoBoss93 - [odkaz]
-
white label 28.05.13 11:17
w-a
Jo, žena na moje představy o přesně (na cm) zaparkovaném voze rezignovala a auto nechává po příjezdu na dvoře. Já s ním pak zacouvám do garáže, aby zase měla pohodlný výjezd z garáže. Ne, že by ta dvojgaráž byla až tak malá, ale nechávám (z logických důvodů) co největší prostor mezi auty.
Pokud to jde, tak vůbec při každém parkování raději zacouvám na parkovací místo, člověk nikdy neví, kdy se mu to bude při výjezdu hodit. -
white label 28.05.13 09:39
iudex
Myšlenka je to zajímavá, nemusel bych se "dohadovat" se ženou, jestli vzít HH 3dv., nebo 5dv. Každý by měl "svou" půlku auta dle svých představ/potřeb.
A do fotosoutěže, bych ho fotil zásadně z levé strany. >:D
P.S. Ty žluté vrata nejsou vrata od dvougaráže ve které stojí auta, ale až od vjezdu/výjezdu do/z atriového dvora, viz kachlová (garáž) vs zámková (dvůr) dlažba. Takže to je pohled z garáže až do finálního výjezdu ze dvora. Samotná garáž má ještě další (bílé) vrata, které na fotce nejsou vidět, woody bude vědět, s tím jsme zajížděl až do garáže.
Chtěl jsem, aby to na té fotce působilo jako takový velký zimní "brloh" do kterého už se zvenčí tlačí jaro/jarní světlo. -
iudex 28.05.13 09:31
« Hlasovanie
Tak vidím, že už je posledný deň hlasovania, tak idem na to:
Legacy: vidíš, akonáhle aplikuješ moju taktiku "čím viac auto zakryješ, tým je krajšie", hneď máš úspech. >:-[] Vydarená fotka, myšlienkovo i technicky; sýta modrá až ťahá oči (moc saturácie?), ostré, s pekne máznutým pozadím (vidím tam dlhé sklo), plus ako čerešnička dokonale nablýskané auto. Zaslúžená medaila.
Eliot: ako jediný si mal odvahu zrealizovať tému ako ranné zobudenie, už len za skoré vstávanie máš body naviac. Oceňujem bodku v podobe budíka. Technicky na úrovni, so cťou si sa vysporiadal (resp. Tvoj foťák) aj s obrovským dynamickým rozsahom scény. Dobrá práca.
Anti: technicky pekná fotka (farebnosť, ostrosť), kompozične ma tam ale ruší viacero vecí (elektrické vedenie, rušivá tráva v popredí, umiestnenie auta na scéne) a tiež tam málo vidím tému.
Mates: už tradične najuletenejší nápad čakám od Teba a opäť si nesklamal a pobavil si. Snáď všetky Fordy nečaká v budúcnosti využitie iba ako skleník. >:-[]
Kubass: fajn fotka, má to atmosféru, aj téma tam je, akurát mi vôbec nesedí Tvoj spôsob úpravy fotiek á la instagram; ale to je asi len môj odlišný vkus.
ja: ako už písal Legacy, opakované použitie jedného nápadu už neosloví, ale uprednostnil som účasť aj so slabou fotkou pred absenciou s pofidérnym úmyslom zachovať si štandard, aspoň nás je viac.
label: ako už písali iní, dokonalé využitie možností ultraširokouhlého objektívu, garáž pôsobí veľká ako telocvičňa (a čo som zvonku videl, asi taká aj naozaj je). Nedá sa nevšimnúť precízna práca pri leštení áut a diskov. Skvelá práca.
HugoBoss: Tvoja fotka mi pripomína auto, na ktorom som začínal ako vodič (rodičovská Felda presne s touto smaragdovou zelenou metalízou). Šikmá kompozícia mi moc nesedí, inak to nie je zlé.
Hlasovanie:
1. LEgacy
2. white label
3. mates -
iudex 28.05.13 09:08
No i keď to Kórejci moc dobre nezrealizovali, samotná myšlienka je podľa mňa skvelá: pridané jedny zadné dvere výrazne zvýši úžitkovú hodnotu oproti trojdveráku, zároveň ale má auto tuhšiu karosériu, ako 5-dverák a (aspoň z jednej strany) krajšiu siluetu trojdveráku. Hotheč v takejto konfigurácii by som si celkom vedel predstaviť v garáži. -
white label 27.05.13 21:51
w-a
Ale jen ve Velosteru vystupuješ zezadu pohodlně a zároveň bezpečně!
>:-[]
Ono to v tom Focusu III vyřeší aktivovaná dětská pojistka u zadních levých dveří, ale ta zase bohužel nepočítá s tím, že dveře může zvenčí otevřít "slepá/hloupá" smrtka ze zakázané reklamy. :-O >:D -
woody-alien 27.05.13 21:37
Tak to je fakt úpadek. Dělat na "původnějakožesportovní" auto reklamu a místo vyzdvihování jízdních vlastností, víření prachu a uznalých pohledů nejznámějších mistrů volantu tady máme - APEL NA BEZPEČNOST. >:D Nevím,školy nemám, ale není v tomto konkrétním případě tedy jakékoli 3-dvéřové auto ještě bezpečnější. :-O >:-[] -
white label 27.05.13 21:01
eliot
Taky jsem nad tím přemýšlel, jestli dělají pro levostranné řízení logicky zadní dveře na opačné straně a vypadá to, že ano:
[odkaz]
Úplně vybrat si nemůžeš, tam kde je volant jsou i pouze jedny (delší) dveře. Nevím jestli je i přesto opěradlo sedadla řidiče sklopné pro výstoupení řidičovou stranou.
P.S. Líbí se mi ten "googlepřeklad" dojmu z australského testu Velosteru:
"Byli jsme trochu zklamaní... Veloster klade větší důraz na "show", než "go". >:D :yes:
Velmi trefné! -
eliot 27.05.13 20:35
Bud : [odkaz] , zřejmě dal odkaz z mobilního netu , stačilo na začátku adresy smazat písmeno m. ;-)
šmoula nešika STOP ekošovinismu! : Aspoň nějaká věc v čem Veloster konečně opravdu vyniká a zároveň se ukázal další pádný důvod ,proč Ford radši nebrat .
>:-[] -
šmoula nešika 27.05.13 19:52
« Dnes
Jsem měl, co do nápadů, vcelku plodný den. Trochu jsem se inspiroval woodym...
Jeden můj známý šel dnes na GOLF. Leč začalo pršet, a tak se změnil spíše ve vodní POLO. Do toho začal foukat PASSAT, nebo BORA, já se v tom nevyznám. Šel se proto schovat do baru, kde pouštěli staré hity. A že brali to hodně ze SCIROCCA! Od Elvise Presleyho až po BEE/aTLEs. -
Bud 27.05.13 19:11
« Re: Dětská výtvarná soutěž
anti99: jestli bude architekt, to nevím, teď se rozhoduje co po gymplu, ještě má čas, nemá ještě 17. >:D A jaká byla konkurence, to nevím. :-) Ale pokud se dozvíme, že nízká,nevadilo by, nedávno vydražili její obraz namalovaný akrylama na plátno za 4500Kč >:D Dali jí z toho 400Kč v poukázkách. ;-\ . Koupil ho někdo nám neznámý z Ostravy. Ještě že jí to plátno a barvy poskytla škola, aspoň tolik >:D >:D -
woody-alien 27.05.13 08:44
Bud: Moc pěkné :yes: Že má tvoje dcera pro malování vlohy si dovolím (kromě jiného) usoudit i na základě těch teček (kaněk) na pozadí, které buď samostaně nebo spojeny v různě tvarované čáry, dotvářejí celek. To je malířské myšlení. Mě jakožto absolventa technického institutu by mozek nutil vzít žiletku a dostat to z pauzáku dolů. >:D -
anti99 27.05.13 05:08
mas talentovanu dceru :yes: :yes: :yes: podla mna kvalitne zvladnute a na poslednu chvilu... dufaj ze z nej nebude architekt, lebo to bude mat vsetko na poslednu chvilu... >:D neviem kolko ma rokov a aka bola konkurencia, ale jej tahy posobia istym dojmom, mozno to bolo tym nedostatkom casu, ze nemala cas vymyslat >:-[] -
woody-alien 26.05.13 21:27
« Re: Zahájení hlasování
Tak já jdu na to. Musím pochválit účastníky za kvalitu, nápady a samozřejmě za to, že se zúčastnili. :yes: Jen tady díky mojí absenci chybí nějaký opravdu pěkný auto. >:D
1.Legacy
2.white label
3.Mates81
Legacy - jednou to přijít muselo. A že si kvůli tomu byl nucen "jedničku" z 95% zakrýt plachtou, považujme za náhodu. >:D Jinak samozřejmě perfektně zvládnuté, výbornej nápad, trochu mi připomíná něco o čem jsem sám uvažoval[odkaz] a moc se mi líbí částečné schování 1-er v lučním porostu.
white label - parádní nápad i provedení, působí to velmi dynamicky a vlastně plně souhlasím s hodnocením od Legacyho. :yes: Kdyby to pravidla umožňovala, udělil bych ti s Legacym dělené první místo. Tahle jen o chlup druhé, snad kdyby ta dlažba pod koly byla "špígl nígl".... ;-) >:-[]
Mates81 - pro tvoje nápady mám prostě slabost. Vždycky mě něčím překvapíš a to musím ocenit. :yes:
eliot - ta fotka má atmosféru a výborně naplňuje téma. Z bedny tě vlastně vyšoupl white label, tak si to vyřiď s ním. ;-)
Kubass - má podobné pocity jako Legacy. To co ty máš evidentně rád, takové warholovské expresivní úpravy, já zas moc nemusím. Ale jinak je ta fotka výborná, působí na mě až letně pohodově.
iudex - jako obvykle dobrá práce. Neřekl bych, že vykrádáš sám sebe, ale ten moment překvapení z něčeho nového už se neopakuje.
anti99 - rozhodně zajímavé, trochu mě tam rušej ty dráty vpravo.
HugoBoss93 - taková prostá ale pěkná momentka. Jen v tomhle případě až zas tak nevidím téma, to probuzení není moc zjevné ani na té přírodě. -
Bud 26.05.13 21:22
« Dětská výtvarná soutěž
Než proběhne veškeré hlasování a vyhodnocení, napadlo mně ukázat vám výtvor, se kterým má dcera vyhrála výtvarnou soutěž nazvanou "Ostrava minulého století". Soutěž byla součástí filmového festivalu TUR Ostrava a TECHNÉ Ostrava. Odborná porota byla vedená výtvarníkem a pedagogem , akademickým malířem Karolem Hercíkem. Sranda je v tom, že učitelka řekla dceři v pátek ať něco na to téma doma udělá a pošle, ale musí to být odesláno do 17Hod., aby to tam v pondělí bylo. Takže měla pouze hoďku a půl, manželka naštvaná na učitelku, že dcera teď plaší a rychle to fénovali, aby to uschlo a hybaj na poštu. Dcerku to mrzelo, že měla tak málo času, že do toho nemohla vložit vše co umí... a přece >:D Někdy je osud nevyspytatelný..
Tak doufám, že jsem vás tím moc neotravoval.
[odkaz]
-
Bud 26.05.13 20:35
« Re: Zahájení hlasování
1. Kubass
2.eliot
3. white label
Kubass - veselá fotka :-) Navozuje u mně klid, pohodu, vzpomínám na svou dovolenku na Žermánkách, ještě za svobody, ležel jsem ve stínu auta na trávě a popíjel pivko z plastového kelímku.... :yes:
eliot - myslím, žes byl teď mezi prvníma(i když ne první), kdo fotku dal, takže jsi zřejmě musel jednat rychle a i tak jsi udělal hezké foto. A navíc jsi ukázal druhým co máš, jaká je laťka a ti pak podle toho mohli jednat. Téma jsi vystihl a i ten budík tam hraje svou roli. :-)
white label- máš to jako ze žurnálu, světlo vchází do garáže a to je impuls pro ty dva tvoje dravce, aby opatrně vyjely ven a pomalým a rozvážným tempem přivykli na ostré slunce, které nepříjemně svítí do očí, aby pak s dunivým a silným zvukem vyrazili vpřed. >:D Dej někdy i šanci druhým, už jsem měl adepty na bednu a tys jim to zase vyfoukl..
Kluci měli jste hezké fotky, někteří srandovní, ale byly tu fotky i hezčí a musely jít na bednu..Snad příště. :-) -
Leg 26.05.13 19:00
« Bodovanie
1. white label
2. Mates81
3. eliot
eliot: našiel si si super čerešňu, čo sa krásne čnie nad cestou, dobre si to načasoval na západ slnka aj na kvitnutie čerešne - moja zamýšlaná fotka bola tiež s čerešňou na pozadí, kým som sa ale dostal k realizácii, boli dávno odkvitnuté. Tak som sa musel uspokojiť s trávami a byľmi. Trošku mi tam chýba nejaká kreatívnejšia kompozícia, ináč super.
anti99: super, tá kompozícia veterník na stred zakrývajúca koleso mi tam ale moc nesedí.
Mates: ak raz budem potrebovať vymyslieť nejakú volovinu (v dobrom :-) ), viem na koho sa obrátiť. ;-) Super, hlavne ten naspeedovaný krtko. >:D
Kubass: tvoje fotky sú pre mňa často orech. Väčšinou dobrý nápad, romantická atmosféra (jasne, stará Fiatka :-) ) a v mojich očiach to často zabiješ pre mňa neprirodzeným postprocesom. Ale nenechaj sa odradiť, tak to vnímam ja, konieckoncov samotné úpravy majú veľký podiel na výslednej atmosfére. :yes:
iudex: jasne, nápad dobrý, prevedenie kvalitné - ostatne nič iné človek u teba nečaká, len ten x-factor tvojmu záberu tentoraz chýba - nudné pozadie by chcelo "rozmazať" a tá dvojitá expozícia je síce fajn, ale po dokonalom duchovi spred pár kôl mám tentoraz pocit, že tak trochu vykrádaš sám seba. >:D
white label: musím konštatovať, že zo všetkých tvojich doterajších súťažných záberov sa ti práve na tomto podarilo zo svojho širokáča vytrieskať najviac - a nemyslím technický ale hlavne kreatívny potenciál dynamiky dosiahnutej "krátkym" ohniskom. :yes: A ešte sa mi páči, ako si symetriu tejto snímky (danú dvoma kolesami oproti sebe) rozbil bránou "našikmo". A ešte sa mi páči tvoja garáž. :-)
Hugo Boss: pekná podvečerná (ranná?) atmosféra, mierne pootočenie horizontu a takisto pootočenie kolies (ktoré by mohlo byť miernejšie) dávajú fotke trochu dynamiky, ktorá by snímku chýbala - alebo by ho naopak "upokojila", podľa umeleckého zámeru. :-) -
Bud 26.05.13 18:17
« Re: Nápravy a hlasování
w-a: Ano napsal. A jaká škoda, že se o tom už na školách moc nemluví. Asi před deseti léty jsem se v městské knihovně ptal, co vše mají od Komenského a dostalo se mi odpovědi, že už neví, že vše od Komenského mají už ve skladišti. Nikdo to nepůjčuje, nikdo je k tomu ve škole nemotivuje. :-O Hlavně, že ve školkách začínají číst pohádky typu: Byly dvě královny a ty měly princeznu a prince.... 8-s