white label 30.08.13 11:01
« Re: Výsledky
iudex
Já jsem ti už dopředu psal, ať tentokrát na roli nějakého statisty rovnou zapomeneš. ;-)
Byli jsme, ve většině případů hlasování, oba na prvních dvou místech, takže jsme si vzájemně výrazněji "utéct" ani nemohli.
Taky už některé nicky musí otravovat dávat mě pořád na bednu, což svým způsobem docela chápu. :*) >:D >:-[] -
woody-alien 30.08.13 10:47
« Re: Výsledky
iudex: No trošku víc výkonu by se sneslo ;-) , ale jet konečně zase atmo benzínem, kterej nemusíš k práci přemlouvat bylo opravdu osvěžující. Jenom to chce překonat ty turbo návyky (už i Ron píše jak je to návykový, a to ještě nepřidal do nádrže fazolovej urychlovač >:-[] ), že to pojede jaksi samo.
Já viděl vaše soupeření s wl dosti vyrovnaně a raději jsem to dopředu nesčítal a nechal se překvapit. Podle hlasování jsme to odhadoval na rozdíl tak šesti bodů a vidíš, stačilo jediný hlasování a mohla být plichta. ;-) Ale tentokrát opravdu white label prokázal té kreativity nejvíc. Nu což, spravíš si chuť hot-hatchem. ;-) Jaká je vůbec doadcí lhůta ? -
iudex 30.08.13 09:13
« Výsledky
Predovšetkým ďakujem za hlasy a strieborné umiestnenie; popravde som nečakal, že budem viesť taký vyrovnaný súboj s labelom, ktorý nakoniec (po zásluhe) vyhral, k čomu mu gratulujem.
@anti99: ja som do Focusa pred rokmi tiež dal K&N filter a bola to blbosť: žiadne "lepšie dýchanie" motora som nezaznamenal a hlavne to čistenie je otrava (nehovoriac o tom, že na to, aby som sa dostal k filtru, som si musel kúpiť nový kľúč aj s nástavcom). Preto som už do Mondea nič podobné nedával.
@Bud: rozdiel je len vo vyvážení bielej, prvá ma teplejšie farby, druhá chladnejšie (odhadom tak 1500-2000K rozdiel), príjemnejšie pôsobí tá prvá, do súťaže sa možno viac hodila druhá (pre zvýraznenie zelenej farby).
@woody: čítal som Tvoj report z jazdy so swiftom; presne o tom je hotheč, že sa bavíš a absolútny výkon nie je až taký dôležitý. Točivá atmosféra má jednoznačne svoje čaro.
@Ronault: podľa mňa špekulovať s fóliami je nezmysel, farebné majú význam iba v prípade, ak si vedome kúpiš bezpríplatkovú pastelovú farbu s vedomím, že chceš niečo iné, pri Tvojej krásnej metalíze (ak by som kupoval Megane, bral by som práve túto) by si to len pokazil a bezfarebné fólie, ako už bolo povedané, zrejme nejak dlho nevydržia. Tiež som na sekundu pripustil fóliu, keď som zúfal nad slabým výberom farieb v GTI, čo som ale pozeral tie firmy, čo to robia, všetko vyzerá tak tuzingovo, je to skrátka vidieť, že ide o fólie (hlavne tie matné, to je des). Inak ešte raz gratulácia k novému autu. :-) -
Bully_ 30.08.13 08:54
« Re: anti99- filtry
Vymenou papirove vlozky filtru za bavlnenou prece neprijdes o zadnou zaruku. Leda ze bys pouzil neco tak nekvalitniho/ pro svuj vuz nevhodneho, ze by ti bud vubec nefiltroval a zpusobil ti poskozeni motoru. Resp. ze by za ev. poskozeni mohl prave on.
K&N performance bavlnena vlozka neni zadny kvalitnejsi filtr nez OEM papirak. Jenom se nemusi menit za novy, ale staci ho vyprat a naimpregnovat. Popravde nechapu prinos takove vymeny, snad ze s nim usetris par stokorun v horizontu nekolika set tisic km. -
anti99 30.08.13 05:20
« Re: Vyhlášení výsledků
gratulacia vitazom a zucastenym
Bud
prva je lepsia, kvoli farbam
minuly vikend som vymenil filtre povodne mazda za K&N performance / vzduchovy, olejovy a kabinovy/; uz mam teda po jednej zaruke na rocnom aute.
By ma ale zaujimalo ake filtre mate v autach od novoty; ci klasicky az po koniec zaruky davate OEM v autorizovanych servisoch alebo od zaciatku idete na nejakych kvalitnejsich performance trebars aj to K&N.
Moj dovod je jasny 60000km rocne po dialnici si ziada kvalitne filtre. -
Thomasino 29.08.13 23:44
« Re: Autofólie
No určitě to není po 1%, ale mám pocit že po 10 nebo spíše 15%. Myslím že to byla propustnost 65%, ale bylo vidět bokem skrz auto a hlavně na řidiče, což je v Rakousku základ. Mojito to měl tuším o stupeň ještě horší, což bylo 50% a vidět na něj nebylo, už to bylo až moc tmavé. Pak už je jen jeden nejtmavší stupeň co se dává na zadní skla >:-[] >:-[]
Jinak jsem dnes na živo na našem minisrazu jihomoravských petrolheadů na okruhu viděl Ronaultovu novou chloubu a musím pochválit barvu, ikdyž si ji nemohl vybrat :-) Taková šedá Limestone s mírným nádechem do béžové nebo hnědé, na slunku moc pěkné, hlavně velmi praktické a nebude se to muset moc umývat. Krátce mě provezl z vnitřku okruhu na stadion a zpět, kromě vyšší pozice na místě spolujezdce celkem příjemný útulný vnitřek, ale tak ten znám podobný z Megana RS ;-) Motor samozřejmě trochu slyšet je, hold diesel je diesel, ale utlumení se mi zdálo velmi slušné. Nic víc za tu krátkou chvilku hodnotit nejde, taky to má ještě naprosto syrové auto, teprve časem se zajede a i ten motor si třeba "sedne" -
white label 29.08.13 20:02
« Re: Autofólie
Pokud jde o mikrovlnku, tak to s tím nutným vyndáváním lžičky z ohřívané tekutiny je hojně rozšířený mýtus. Přesně naopak je totiž dobré ji nechat při ohřívání ve sklenici (nic se nestane), protože jinak nepoznáš, že už voda překročila bod varu, resp. to poznáš až po vytažení z mikrovlnky, což může být dost nebezpečné.
Tady je důkaz:
šmoula nešika 29.08.13 18:38
« Re: Autofólie
WL: Jojo, tyhle vlny a kov, to je zlo. To bylo vždycky: „Hlavně z toho mlíka vždycky vyndej lžičku, než to zapneš!“ nebo „-Pěknej hrnek. -Tenhle si neber, je na něm proužek mosazi...“ Anebo čárymáryfuk s mýtným a hliníkovou fólií... Ještěd se pomalu rozpadá, jelikož je kvůli vysílači z velké části plastový. A ten má po půl století dost. -
šmoula nešika 29.08.13 18:28
« Re: Autofólie
Thomasino: Tak to jsi měl vpředu zatmavené na 31%, páč jestli se nepletu, tak hranicí je propustnost 70%, ne? Já si pamatuju, jak jsem jel před x lety na zadním sedadle superbu (to byla kára, navigace za příplatek 80 litrů!), kde není limit stanoven, no připadal jsem si jak v kopce, tmavší fólii používá snad jen Obama. Zde stejně jako u tmavých nebo dvoubarevných kol a černé střechy platí, že se dá se silnějším, ale jednotným zatmavením dosáhnout buď pěkného, sportovního kontrastu (světlé laky, zvláště bílá), nebo elegantního splynutí (černý lak). Dnes ale panuje takový zlozvyk, kdy mají rodiče pěkný kontakt s ostatními řidičemi a děti sedí v kopce. Když se k tomu přidá béžový lak a pokovené čelní sklo, je z toho pěkný designový cirkus. Ale 3M je fakt značka a UV filtr zpomalí stárnutí interiéru i posádky. Jen jde o to to správně sladit, aby nebylo nic proti ničemu. -
Thomasino 29.08.13 16:58
« Re: Autofólie
Nemluvě o protislunečních foliích :-( To jsme těžce poznali letos v Itálii a s láskou vzpomínali na GTI s pořádnými kvalitními foliemi 3M. Bylo poznat, že to dovnitř bez folií peče o poznání více :-O :-O
Nebylo to moc zatmavené (o jeden stupeň více než je povolené), ale uvnitř to bylo hodně poznat
white label 29.08.13 16:28
« Re: Autofólie
To logicky ano, ale měření právě hlavně prokázala, že tmavost interiéru (samozřejmě + velikost prosklené plochy) má podstatně větší vliv na přehřívání interiéru zaparkovaného vozu, než tmavost samotného laku karoserie, která bývá v tomto ohledu obvykle přeceňována. -
Thomasino 29.08.13 15:29
« Re: Autofólie
No tak určitě bude uvnitř auta o něco málo méně teplo s bílou střechou, nebo stříbrnou, než s černou (ať už je matná nebo lesklá). To je prostě známý fakt, několikrát změřený. To že některá auta vypadají s tmavou střechou (nebo i tmavým celým vrškem ala Mini apod) o dost lépe, to je věc druhá :-) Tmavá opticky prostě změnší a sníží auto. -
white label 29.08.13 15:06
Ron
Ano, právě u bílých (i u světlých, ale tam už o poznání méně) vozů s panoramatickou střechou je ideálně vidět, jak to drtivé většině z nich opticky prospívá, konkrétně opticky snižuje bílou bouli "na střeše".
Učebnicový příklad je třeba aktuální bílé Scirocco , kde naživo (zepředu) působí bílá střecha divně až lacině. Taky proto, když u VW vybrali bílou jako hlavní "promobarvu" pro Scirocco III, byly oficální fotky a videa (kde je vidět partie střechy) dělány ve verzi s panoramatickou střechou.
Jinak přímo "tepelný zdroj" černá lesklá folie na střeše vozu není, pohlcuje sice o něco více světla/tepla, než světlé barvy, ale na teplotu v interiéru vozu má mnohem větší vliv "tmavost" samotného interiéru. Nebo taková prosklená/panoramatická střecha bez stínění, to je jinačí teplotní "masakr". Střecha má i nějakou tu izolaci a pokud máš klimu, tak se toho se bát nemusíš.
Ronault. 29.08.13 14:25
« Re: Autofólie
šmoula: díky za názor. Vidím to podobně. Tu černou střech zvažuju proto, že jsem to viděl s panoramatickou a vypadá to dobře... Jen spíše mi vadí další tepelný zdroj na sluníčku.
Ale to je hudba budoucnosti, nejdříve příští sezonu.
Kola dvojbarevná pro tu praktickou stránku, přecejen binec od destiček je bohužel častá věc a tohle jej eliminuje. A jezdit sice budu méně, tzn. že už ne 35t km ročně, ale přes 20t km ročně by to mělo pořád bý.
Legacy: Ano, na tohle, jen teda 1,6 dCi 130k, ten celostříbrný desing je lákavý, ale v béžové by mi to právě nevadilo v černé, možná naopak. Černá kola či nějaké strakaté určitě ne. 8-s Ta P58 se mi taky líbí, to ano. :yes: -
Bud 29.08.13 13:09
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Rone: Chvilku počkej a uvidíš. :-) Jsou sice lidé, kteří koupí rychle a jsou spokojení, ale ze skušenosti vím a neustále vidím, že promyšlená koupě, která po dlouhou dobu "neutuchá", ale naopak stále přetrvává, přínáší pak spokojenost dlouhodobě, ne pouze na "chvíli" - jak to jde vidět u některých jedinců ženského pohlaví. :-O :-) Určitě pak vybereš dobře ;-) -
šmoula nešika 29.08.13 12:08
« Autofólie
Barevných polepů bych se nebál. Jsou elastické, takže nějaký ten štěrk odrazí, navíc se dělají ve spoustě odstínů, takže si člověk může auto z bílé metalízy změnit na bílou perleť či extrémně lesklou černou, chromovou nebo něco barevného. Technologie pochází z motorsportu, takže to pár let vydrží. Tedy pokud je značková a nalepená od někoho, kdo je šikovný nebo s tím má zkušenosti, což platí o větších tuningových úpravách obecně.
Čirého polepu bych se u světlého laku asi trochu bál. Všechno to sice bude nejspíš mít UV ochranu, ale když tak vidím ty fólie mezi prahy a zadními blatníky, co se u spousty aut montují sériově, tak bych optimismem neoplýval. Zde by to chtělo opravdovou kvalitu. Dobře si totiž dokážu představit, jak by vypadal kus silikonu na kapotě o teplotě nějakých 50°C...
Černé lesklé fólie na střeše vypadají opravdu hezky. Jen je mi krapet nevolno, když vidím amatérky nalepené matné, které tam jsou jaksi křivě, navíc všichni z fyziky víme, že matně černá pohlcuje tepelné záření ze všech barev nejvíc, čímž se na ní nadělají boule a možná se tím i zahřeje interiér. Tady bych řekl, že je nejlepší lak, a pokud se někdo nechce autem vysloveně chlubit a používá ho hlavně na ježdění, tak je to možná zbytečný risk.
Takže v případě Rona a jeho světlého laku bych se rozhodně snažil získat zkušenosti od majitelů čirých fólií, případně zainvestoval do celoplošného barevného polepu. Předpokládám, že z estetických (lakovaná vs. polepená místa) i nějakých těch legislativních důvodů by byl lepší odstín podobný odstínu karosérie. Černý lesklý polep střechy bych na jeho místě rozhodně zvažoval, jestli zvolí černá nebo dvoubarevná kola, taky psal, že bude míň jezdit...
Rozhodně si nemyslím, že by se měly kvalitní fólie po pár dnech odloupnout, ale že vydrží víc jak devět deset zim, to bych nesázel. Polepy jsou oblíbené u pražských taxikářů, kteří mají auto žlutě polepené, černá nebo plastová zrcátka jim prosvítají, a po pár letech ji sundají, stočí tachometr, dají do kupy čalounění a auto je jako nové. Jak jednoduché... -
šmoula nešika 29.08.13 11:27
« Re: Vyhlášení výsledků a zase ty hot-hatche
woody: Ještě většího chvalozpěvu se dočkal MB A 45 AMG 4Matic Edition 1. A opět Machala, o němž se kdosi vyjádřil v jedné diskuzi, že vypadá jak oholená ženská. Ale jinak to je opravdu ultimátní kára. 360 koní na všechna kola u hatchbacku, k ten tomu čtyřhrnek...
Mně se i30 docela líbí. Tedy zepředu. Dál je do bída nadruhou, ty jakoby dvoutvaré zadní svítilny jsou už trochu kýč, kombík zase vypadá dost těžkopádně a otekle...
Cee´d mi zprvu vůbec neseděl, ale pak u nás na sídlišti začal jeden parkovat a zalíbily se mi zalíbily ty chromové obroučky kolem oken. Opět mám problém se zadkem, bohudík jen u hatche. Naopak kombík v bílé s dvoubarevnými koly vypadá skvěle, tady musím souhlasit i s topperem [odkaz]
To GT, no nevím, už v základu je předek dost odvážný, a když přidali černou masku, plaketu a ty diody, tak to celé jaksi, dle mého názoru, přeplácali. -
šmoula nešika 29.08.13 11:06
« Re: Vyhlášení výsledků
Gratulace whitovi a iudexovi za nejlepší nápady a matiimu za nejlepší prostředí. A samozřejmě Plzni, i když mě skoro víc zajímá, jak si dnes povedou naši. :-) Za vedlejší soutěž také patří gratulace woodymu, dopadlo to přesně, jak jsem chtěl. :-) -
woody-alien 29.08.13 07:29
« Vyhlášení výsledků a zase ty hot-hatche
Jen tak na okraj. Náhodou se mi dostal do ruky SM s testem Ceedu GT. Neuvěřitelnej chvalozpěv od začátku do konce, včetně designu. Popravdě, ty čtyři LEDky na každý straně nárazníku tvořící jakýsi čtyřlístky mi přijdou přes čáru, jinak Ceed špatně nevypadá. Např. ve srovnání s i30 úplnej krasavec. Kdyby byla možnost, neváhal bych ho v rámci "spravedlnosti" vyzkoušet. -
woody-alien 29.08.13 07:06
« Re: Vyhlášení výsledků vedlejší soutěže
Leg: Jj, dobře jste mi s wl ohledně kol poradili. :yes: Viděl jsem už Swifta mnohokrát na after-market 15" alu a dost často to končí blbě. Buď nehodící se nuda nebo absurdní výstřelek.
Čirou fólii na předek jsem přiznám se zvažoval u Mondea, ale vyprdl jsem se na to. A při nedávném pečlivém mytí jsem zjistil, že kupodivu po dvou letech na předku žádný otlučeniny nemám. Možná je to tím, že se za někým, kdo by na mě mohl házet šutry, dlouho nezdržím. >:D
K polepům střechy jsem spíše skeptický. To je ale zase dáno tím, že nevěřím příliš svému vkusu a než to zmrvit, to radši nic. Uznávám, že labelovo GTI vypadá s tou střechou výborně, ale těžko se mi to představuje u jiných aut. -
Leg 29.08.13 00:51
« Re: Vyhlášení výsledků vedlejší soutěže
Takisto gratulujem zaslúženému víťazovi! :yes:
A na vedľajšiu stokorunovú súťaž som úplne zabudol! 8-s
Ronault: na na čo to, prosím, chceš obuť? Akosi som tu v tejto zmeti príspevkov prehliadol info, čo to vlastne dorazí, ale na základe útržkových informácií mi vychádza béžový Megane Grandtour 1,5 dCi ... a na akých kolesách ešte dorazí, to je otázka.
Ak by si chcel nechať šestnástky, rozhodne ti odporúčim to, čo som odporúčil aj woodymu a to je voliť jednoduchý celostrieborný dizajn, rôzne výstrelky a dvojfarebné kombinácie na relatívne malom priemere a veľkom profile pneu budú pôsobiť snahou spraviť s malým gašparom veľké divadlo (ono sa to občas podarí, ale väčšinou je to skôr smiešne). Tmavé zasa budú pôsobiť ešte menšie. Pri sedemnástkach platí skoro to isté, ale je tu šanca sa trochu odviazať. Ja by som ale aj tak zostal verný nejakému klasickému dizajnu, predsalen béžové kompaktné kombi je dosť usadlé a mohla by z toho kričať snaha zaujať za každú cenu. Z tebou vybraného osudia by som teda takto narýchlo z fleku volil celostrieborné P58, trebárz. Jasne, nie je to nič extra, nič, čo zaujme na prvý pohľad, na druhej strane by asi pekne korenšpondovali s charakterom auta a rozvíjali jeho dizajn.
A na fólie sa vykašli - ako bolo spomenuté, číra na predok so sebou prináša dosť problémov, ak to nechceš nechávať prelepovať každú sezónu, čo je tiež blbosť. Čierna strecha by ale trochu auto oživila, to je pravda, len ju prosím nedávaj do karbónu, wole! >:D -
white label 28.08.13 22:49
« Vyhlášení výsledků vedlejší soutěže
Správný počet byl 250 ks (25 tis. Kč). Tipujících moc nebylo, ale nejbližší tip měl woody (pokud ne, tak mě klidně opravte) s 200 ks bankovek, bylo jich sice ještě o dost víc, ale nikdo víc jak 200 (pokud vím) netipoval. Takže poukázku vyhrává woody, který mi do SZ pošle doručovací adresu na kterou bude poukázka zaslána.
Původně jsem si myslel, že by mohlo stačit pouhých 100 ks bankovek, ale to bylo jako když plivne. Pak jsem si zase říkal, že bych nahradil ty 100ky, většími (také zelenými) bankovkami v hodnotě 2000 Kč. Jenže to bych při stejném počtu bankovek potřeboval půl milionu v hotovosti... a teď si představte ten pocit, kdyby se zrovna zvedl prudký vítr! To by byla neplánovaná/nedobrovolná "charita" jaksviňa. >:D >:-[] -
woody-alien 28.08.13 22:15
« Vyhlášení výsledků
Tak pánové, jistě nebude žádným překvapením, že zbývající zbytek soutěžního pole doslova převálcovali (a nutno říct, že zcela po zásluze) dva soutěžící. A jak to tedy dopadlo ?
1. white label - 29 bodů
2. iudex - 26 bodů
3. matii - 9 bodů
-----------------------
4. woody-alien -8 bodů
5.-6. Bud, honzamo - 2 body
7. poterienko - 0 bodů
Kubass získal v hlasování 2 body, ale protože nehlasoval , neuvádím ho ve výsledcích.
Gratuluji vítězi i ostatním na bedně a díky všem, kdo se zúčastnili soutěže nebo hlasování. :yes: -
white label 28.08.13 21:35
Ron
Slovní spojení "by nemělo" je v tomto případě (a bohužel nejen v tomto případě) naprosto dostatečně výmluvné a nepotřebuje další komentář...
>:-[] ;-)
Kdyby všechno (a všichni) vydrželo to, co vydržet má, tak tu např. máme ještě podstatně bídnější aktuální porodnost. >:D
P.S. Kvalita materiálu i práce bude určitě v různých případech různá a někdy (bohužel) i hrůzná.
white label 28.08.13 21:28
« Re: Poslední den hlasování
1. iudex
(a pak dlouho nikdo...)
2. woody-alien
3. matii
4. Bud
5. honzamo
iudex - čekal jsem tohle kolo jeden zajímavý nápad vedle druhého, ale nezklamal jsi pouze ty. Technicky tradičně čisté, kdybych chtěl být opravdu přehnaný hnidopich (jako, že nechci), tak snad jen ta "ořízlá" slámka mohla být v záběru celá.
woody-alien - i tak relativně jednoduchý nápad, schovat auto částečně za zeleň, se v této konkurenci cení.
matii - v tomto kole tak trošku jednooký mezi slepými (tím nemyslím tvé "spolubydlící" na bedně). Místo zvolené dobře (auto příkladně čisté), podobně líbivé fotky ti vždycky šly, podstatnější výhradu nemám ani tak k již vzpomínanému "přeostření", ale spíš ke kompozici. Umístit auto přesně na střed "terče" (nemyslím jen na šířku, ale taky na výšku) obvykle nebývá ten nejlepší nápad a tento případ není výjimkou. Když se na to podívám jako na celek, jsou stromy přes cestu rušivě (a hlavně zbytečně příliš) "uřízlé", a část toho, co je před autem, bych naopak klidně oželel.
Bud - pěkné romantické 3D obláčky, chtělo by to víc zelené...
honzamo - tohle není kompozičně vůbec špatné..., NO cHtělo to jen o Dost víc šetřit s míRou/Hodnotou násleDných úpRav.
Kubass - Zelené místo si nevybral špatně, ale jinak je to celkově (kompozičně a technicky vůbec..., dyť je to skoro samý přepal, včetně oblohy) hluboce pod tvůj (jinak velmi slušný) průměr... a tohle by nezachránil ani tvůj (zde tolik oblíbený) nostalgický Fiátek.
poterienko - další kompozice na střed "terče", navíc další auta na fotce působí vyloženě rušivě, měl jsi nějaký důvod dostat je také do záběru? Jinak je zajímavé jak tu na jednoho působí odlesky na karoserii A4 zajímavě a na jiného naopak rušivě.
Thomasino 28.08.13 21:14
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Tak se dojeď pochlubit po půl šesté na volné jízdy na okruh, od 18-ti pak budeme koukat ze stadionu až do 19.15 přibližně, někteří budou asi i jezdit na okruhu. Základ bandy tam bude >:-[] Zřejmě i jeden Megane RS Cup , Clio RS Cup, šestkové GTI atd ;-) -
Ronault. 28.08.13 21:09
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Thomasino: Díky za tip, poptám se teda Berustiny... Nene, až zítra pro práci bude předání... a pocity? Nadrženost >:D Pak zítra popíšu, ale asi toho zítra moc nenajedu, něco jen málo, delší štreka bude v pátek, pak v sobotu moožná až do PL a pak zase v neděli... recenze bude nejdříve po pát tis. km., takže před zimou.
white label: Ono asi bude záležet na materiálu, některé kvalitnější by kamínkem nemělo jít prorvat, co jsem četl... a ona i dírka na laku se postupně zvětšuje.
woody: Jo, tak takhle nějak si to představuju taky...
Co ta kola, co říkáte? Sedly by, ne?
woody-alien 28.08.13 21:01
« Posledních cca 55 minut hlasování
Takže kdo ještě chce, může zamíchat pořadím. ;-)
Jinak Swifta jsem už dnes v podvečer vrátil. Byla to báječná dovolená... >:D :yes: , popis dojmů ovšem vyžaduje menší slohové cvičení a bude tedy až zítra. Kdybych to celé měl shrnout co nejstručněji, nejspíš bych napsal: Jóóó, ty kráááááávo, dobrýýýýýýý, a pak, že bez turba to nejdéééééééééé, cvak, wžúúúúúúúúúúm, cvak, wžúúúúúúúm, sssssssskřííííííííííííííp, jaúúúúú, do prčic, klídek voléééé, cvak, wžúúúúúúúúm, cvak, wžúúúúúúúm. >:D >:D
To be continued....[odkaz]
A takhle (podle mého) skvěle vypadá 5-dvířko v bílé perleti. :yes: [odkaz]
FieSTa se musí hanbou propadat. >:-[] -
Thomasino 28.08.13 20:44
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Průhlednou folii na přední kapotě a nárazníku má Berustina na Fabce Monte Carlo a vypadá to dobře, není to poznat že tam něco je (jen při velmi detailním zkoumání). Mojitovi to dělali amatéři, to neber moc vážně >:-[] Ohledně zvětšování případné dírky si dovolím "vyjímečně" s WL nesouhlasit, protože já tam dvě malé dírky od zimy mám a nějak nebyl čas to stále přelepit. Občas na to juknu a je to stále stejné, nic se neodchlypuje a nezvětšuje ;-) Na nové auto dám určitě průhlednou folii na kapotu a možná i přední nárazník.
P.S.: Už ho máš teda doma? Pocity a dojmy? -
Ronault. 28.08.13 18:28
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Koukám, že zajímavá diskuze ad folie a další úpravy auta.
Jak říká kolega, "Nech si rezervu, koupí auta výdaje nekončí"... tak tedy...
Přemýšlím taky nad folii. Samozřejmě bych nejraději rovnou celoauto a to do bílé, tak jak jsem chtěl, ale to je trochu velký výdaj a asi to nedává smysl. Ale celkem seriozně přemýlím na čirou bezbarvou folii předního nárazníku a kapoty, přecejen odletující kamínky jsou svinstvo. Má někdo zkušenosti? Vím, že to dával kdysi na své auto Mojito.
A taky jsem trochu přemýšlel i nad černě lesklou střechou, na té béžové metalíze by to nemuselo vypadat vůbec špatně. Jen je to opět otázka financí.
No a jelikož se mi ta kola, co na autě jsou, nelíbí, tak je nechám na zimu a pomalu vybírám na léto. Nejraději bych na léto 17", důvod je jasný, vypadají lépe. Proti jsou ale 2 fakty:
1) co s letními novými 16", které zůstanou?
2) Megane na 17" podle mě ztratí na komfortu, přecejen to nemá multilink, tak aby to neposkakovalo jako koza. Sice jsem to kdysi s tímhle motorem na 17" jel a nebylo to nijaká tragédie, ale už je to delší doba.
Zatím vedou tyto: [odkaz]
Thomasino 28.08.13 13:59
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Podle testů to vypadá že GTI VII opravdu moc neřere, ale bacha, ten palubák dost rád hrozně kecá. Moje GTI ukazovalo o 0.7 litru méně než byla realita !! :-O :-O Musí se měřit od plné do plné a nejlépe na delší vzdálenosti a několikrát tankovat :-( -
iudex 28.08.13 13:41
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
woody: netrpezlivo čakáme na Tvoj report z jazdy. :-)
Ad spotreba: mňa rovnako šokovalo zistenie, že GTI malo dlhodobú priemerku 8,9 l! Fúkaný dvojliter v hotheči - predvádzačke, ktorú nik nešetrí a ktorá víkend predtým jazdila na Slovakiaringu a takáto spotreba? Paráda. Btw. ST malo na palubáku priemer 11,2. -
woody-alien 28.08.13 11:57
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
iudex: Jj, ta Limestone je v porovnání s United daleko zajímavější. Ale věř tomu, že největší parádu udělá CSG. Nemusíš být hned jako wl, moje Vitara v černé perleti docela vydržela vypadat z odstupu dobře i když zblízka byla zašpiněná. Ta barva spíš trpěla (a s ní i já >:D ) na mikroškrábance. Z metru neviditelné, ale i tak.
Uff, první část projížděk s SSS mám za sebou. Moje nadšení ve spolupráci s nefoukanou 1.6 a hravým autíčkem odsoudilo ostatní účastníky silničního provozu (bohužel, dost hustého) do role statistů. >:-[] Jedinej, kdo tu potupu zatím nezvládnul byl majitel naftové Captivy a přivedl ji na hranici jízdních schopností. Stejně mu to bylo prd platné. ;-) Dám si oběd a jedu znova. Auto má najeto něco přes 10.000, takže už je zajeté a jezdí jak ďáblík. Spotřebu nekontroluju ale s celkovou průměrnou (nevím za jak dlouho) 6.1 !!!!!!!! se mi zatím hnout nepodařilo. -
šmoula nešika 28.08.13 11:56
« (ne)tip na počet stokorun
wl: No, no, no... řekl jsem svůj široký odhad na počet stokorun a pak, JELIKOŽ MI O VÝHRU NEŠLO, uvedl stejnou odpověď, čímž myslím víc než jen: "...taky si myslím, že tolik , co tipoval woody...", tedy DVĚ STĚ, nebo-li 2x 100 bankovek v hodnotě 20.000 Kč.
Takže jsem ti vlastně řekl, že jestli mám pravdu, tak máš woodyho vzít na kafe. ;-) -
iudex 28.08.13 10:23
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Ešte jedna fotka skúšaného GTI (minule som mal len mobil), farba biela perleť za veľa evri, ale nablýskaná vyzerá super: [odkaz] Akurát kto by to (okrem wl >:-[] ) furt umýval? Takže carbon steel alebo limestone bude pre mňa ako človeka, ktorý umýva auto maximálne dvakrát do roka, vhodnejšia.
A pre porovnanie skúšaný Focus ST: [odkaz]
Edit: našiel som video porovnávajúce limestone grey a united grey. Tá limestone sa mi začína páčiť, má v porovnaní s united mierny nádych do hneda, čo sa mi páči: [odkaz] -
Leg 28.08.13 09:54
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
wl: samozrejme som e87 s podobným riešením strechy už videl, uvádzal som ho ako príklad nevhodnej aplikácie pre dva dôvody: Jednak strecha na čelné sklo nenadväzuje tak plynule ako v prípade Golfu a teda v mieste prechodu vzniká akýsi zub. Celkový dojem je, ako keby niekto vo fabrike robot omylom zobral namiesto bielej strechy čiernu. Na Golfe a väčšine súčasných áut je tento prechod plynulý a tak ani nie je poriadne vidieť, kde končí okno a začína strecha - vyzerá to oveľa prirodzenejšie. Druhý dôvod je ten, že jedným z prvkov, ktorým sa opticky vymedzuje 1-er oproti ostatným hatchbackom je nízke čelné okno (a celkovo malá plocha zasklenia), ktoré dáva autu dravejší výraz. A práve tento prvok čierna strecha tak trochu zabíja.
Ono podobne je to s Beetlom. Najvýraznejší prvok, vďaka ktorému pôsobí aktuálna generácia oproti tej predchádzajúcej oveľa menej dievčensky je čelné okno a celkovo presklenie, ktoré nesiaha až niekam do neba. Vďaka tomuto pôsobí "nový nový" Beetle vedľa toho staršieho takmer ako hodrod. Kvôli čiernej streche je ale tento efekt o kus menej výrazný.
iudex 28.08.13 09:19
« Hlasujem
Takže moje hlasovanie:
1. white label
2. matii
3. woody-alien
----------------------
Bud: fotka je v zásade fajn, kompozične i technicky, páči sa mi obloha s plastickými mrakmi, len mi tam chýba viac zelenej, škoda, že si to postavil zrovna do poľa dozrievajúceho obilia, ktoré už nie je zelené.
matii: najlepšia fotka v rámci interpretácie auto v zelenej prírode, Tvoj štýl by som spoznal aj bez auta, akurát ma ruší veľmi silné doostrovanie fotky (neviem, či to robí priamo foťák, alebo Ty), tipujem, že sharpening máš minimálne na 100%, inak sa mi ale páči.
Kubass: tu je to z hľadiska témy OK, zelene máš dosť, ale to technické spracovanie ma mierne ruší, kvalitatívne nič moc.
woody: pekná viacvrstvová zeleň, swišť tam pekne vyniká, aj keď je sčasti schovaný. Možno by som zvolil ešte väčší výrez, aby nerušila červená strecha a auto bolo celé v zeleni, ale to je detail.
white: čo dodať, originalita, vtip a nápad ruka v ruke s perfektným technickým prevedením, o ligu vyššie, tentokrát (opäť) nik nemal šancu.
Honzamo: zeleň a teda téma je v cajku, ale to omaľovánkové spracovanie je na mňa príliš.
poterienko: chce to trochu viac premýšľať nad kompozíciou, aj v daných podmienkach sa s toho dalo vytrieskať oveľa viac, je tam veľa rušivých prvkov, aj technicky to nie je ono (prepaly a pod.). Škoda, lebo auto je pekné a takúto fotku si nezaslúži.
Celkovo si toto kolo pre seba zobral (ako už neraz) white label. Tak snáď je to pre ostatných výzva do budúceho kola, nech to tu stále nevyhráva ten rožnovský horal.
>:D -
white label 28.08.13 02:37
Leg
Ohledně tvého odkazu:
To auto zabila opticky naprosto nevhodná/nevkusná kola, proto působí jako celek přehnaně "tuningově".
Ale jinak (samo o sobě) původně bílé střeše i zrcátkům černý lesk! (opticky) prospěl, střecha se opticky zřetelně snížila (zmizel bílý "buben") a čelní plocha zrcátek se opticky zmenšila. Právě u bílých aut je ta změna k lepšímu vidět nejvíc, ale je třeba vidět (pro srovnání) i původní celobílou variantu. Pokud máš možnost bezprostředně vidět takové srovnání naživo, jen těžko se tím nebudeš souhlasit. Jsou sice případy, kdy se to úplně nehodí, ale zrovna u HB/HH to příliš nehrozí.
;-) -
Leg 28.08.13 01:34
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
najväčší problém matných lakov a fólií vidím v ich náročnosti na údržbu, udržať ich v peknom zamatovom finiši bez lesklých a mastných fľakov je celkom kumšt. Pri úrovni všeobecnej starostlivosti o karosérie v našich končinách sa potom nemožno čudovať, že tie zo začiatku celkom efektné fólie po pár mesiacoch vyzarajú ako blivajz.
Aj bez toho ale ide trend lepenia fólií na autá tak nejak mimo mňa. Samozrejme výnimky sa nájdu, viď whitelabelovo UFO, aj keď to rozhodne nevidím ako nevyhnutnosť a niektorým autám to rozhodne moc nesadne. [odkaz] -
Leg 28.08.13 01:21
« Hodnotenie II
Aby som nezabudol na tradičný pokec k súťaži, ktorá tu v poslednej dobe trochu zapadla do úzadia, na určte veľkú radosť nových účastníkov. Treba povedať, že prvé dve miesta boli jasné, o tretie sa v záverečnom šprinte pobili viacerí účastníci a bolo to veľmi tesné. Nakoniec sa najviac predklonil Bud.
Bud: už som hodnotil, nemám čo dodať
maati: pekné, ostré, bez chyby. Pod bednou si ostal tesne hlavne kvôli tomu, že fotke chýba nejaký náboj, x-factor, skrátka niečo, čým by zaujala
Kubass: Ty to máš u mňa ťažké, normálne sa prezentuješ s veľmi originálnymi dielami, ktoré napriek svojim kvalitám nie sú úplne mojou šálkou kávy. Ak však prídeš s niečím iným, poviem si: škoda, toto nie je klasický Kubass. Aby som sa lepšie vyjadril, použijem prímer s automobilovým priemyslom, konkrétne francúzkymi automobilkami: ak vymyslia niečo originálne a netradičné, ofrflem to slovami "to je blbosť to môžu vymyslieť len Francúzi". Ak sa snažia robiť autá v strohom nemeckom štýle (napr. spomínaná nová 308), komentujem to "chýba tomu klasická francúzka originalita, ak chcem strohé auto, kúpim si Golf". Niektorým ľuďom sa proste nezavďačíš. >:D
iudex: jedna z fotiek, pri ktorej zhliadnutí som sa čudoval, ako je možné že toto mňa nenapadlo. Jasne, a technicky, ako inak, na výbornú.
woody: pekné, pekné, jedna z fotiek, čo za pódiom zaostala o prsia kórejskej atlétky
wl: páči sa mi, že to auto nielen vyzerá ako zelené, ale že pôsobí, že na zeleno žiari. Inak vybral si dobre, druhá fotka je jednak menej vizuálne atraktívna ale hlavne je pre nás "zahraničných" aj ťažko uchopiteľná svojou pointou zelená-stokoruna. Aj keď u nás sú "stokoruny" tiež zelené, ak by si ale chcel použiť tie, musel by si do vzduchu vyhadzovať majetok v hodnote pomaly vyššej ako GTI.
Honzamo: pekné, na môj vkus príliš násilný postproces, ale inak pekné, pekné.
Poterienko: Hra svetiel na čiernom laku nemá chybu. Inak je tá fotka trochu fádna. Máš ale malý bezvýznamný bod za pokus hlasovať sám za seba. V dnešnej dobe, keď tu už všetko bolo je ťažko zaujať a vymyslieť niečo nové, myslím ale, že za seba sa tu ešte nikto hlasovať nepokúšal. Teda aspoň počas doby, čo sem chodím. -
Leg 28.08.13 00:35
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
iudex: no teda, parádne si to napísal, bolo to napínavé jak včerajšia epizóda Búrlivého vína a do poslednej chvíle som nevedel, ako sa rozhodneš. Priznám sa, že som trochu fandil voľbe srdca, napriek tomu, že nad ST by som osobne asi dlho nepremýšlal. Tak či onak, určite budeš spokojný (to by si ale bol aj ak by si objednal ST). Jasne a čo ďalej? Farba, kolesá, termín dodania ... či to je ešte v štádiu? :-) -
white label 27.08.13 23:13
Th
Kombinace matné a lesklé rozhodně není obecně špatně, záléží na konkrétní aplikaci, taky je něco jiného odvázat se u SS a u HB/HH. Každopádně je ale špatně celá černá matná (pevná) střecha k jinak lesklé karoserii, dnes velmi populární forma optického tuzingu, a to i díky tzv. "3D carbonové matné folii", která vypadá "dokonale plastově". Vypadá to hrozně lacině a je toho bohužel čím dál víc. Naneštěstí se s touto matnou, plasticky strukturovanou, folií pracuje poměrně velmi snadno (i proto to "3D"), a tak ti ji nalepí pomalu každý Franta u sebe v garáži, a to nejen na střechu, ale i na kapotu, zrcátka, spojlery... 8-sD
Jinak přesně tuhle barvu folie (viz tvůj odkaz) si měl mít místo té "modrofialové" a místo oranžové linky, červenou (viz i tvůj původně avizovaný záměr) v odstínu zadních rozpláclých světel i30, nebo raději vůbec žádnou třetí barvu. -
Thomasino 27.08.13 23:07
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Dyť jsem to psal. Ne že by se mi vyloženě nelíbila (jako předchozí verze), ale je z mého pohledu moc nudná, obyčejná, bez nápadu... Ale nějaké kupce si jistě najde, viz. třeba prodeje Focusu III...
Mě třeba nyní více zajímá jak bude vypadat facelift Megana a jestli již představí vylepšenou verzi Megána RS Cup, něco ve smyslu R26.R ;-) Ještě je asi moc brzo, ale už to v rozhovorech šéfové Renaultu "připouštějí" a "nevylučují" :-) -
Thomasino 27.08.13 22:57
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
No já jen že kombinace matné a leské je celkem běžná, i někteří výrobci kombinují leklé barvy s matnými "rychlými" pruhy apod. V tomto máme evidentně dost rozdílné názory, nemá cenu řešit >:-[] >:-[] Ty jsi v tomto hodně konzervativní až usedlý, mě tyto odvážné kombinace většinou nevadí. Viz. moje matná střecha na stříbrné lesklé. Počkej až tam nebudou nápisy a ta oranžová linka bude nahrazena středně šedou, aby to ladilo ke kolům ;-)
Např.:
white label 27.08.13 22:46
Th
Rozhodně to matné provedení střechy (v kombinaci s lesklým lakem karoserie) zásadně pokazí. Proto taky žádný seriózní výrobce (přímo z výroby) aktuálně střechu v matném provedení nenabízí, samozřejmě kromě plátěných střech kabrioletů.
Carbonová střecha z výroby (např. na M3/M6) je v lesku, stejně tak všechny panoramatické střechy. MINI má taky barevně odlišné střechy v lesku, stejně jako třeba Fabia MC a další. -
white label 27.08.13 22:29
Th
Klidně se navážej, nemám modrou střechu ani oranžová zrcátka apod. Každý bílý hh (podle mě) potřebuje černou (jen ne proboha v matu!, jak je to dnes běžným tuzingovým zlozvykem) střechu (teda pokud nemá origo "panoramu") a černá (také v lesku) zrcátka, jak prase drbání, kdybych si dnes koupil nové bílé GTI7 byly by to první dvě věci, které bych na něm úplně stejně změnil. Naštěstí už je tu (od 6.g. GTI) CSG a s ní bych tohle nemusel vůbec řešit. ;-) -
Thomasino 27.08.13 22:18
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
tříbarevná verze je schválně a nepomouvej mi ji, nebo se taky začnu navážet do tvé tunerské střechy a zrcátek ;-) >:D >:D >:D
Mě se teda i30 líbí více než tento pažout, nejsem prostě taková konzerva >:-[] Ale neviděl jsem ho na živo, třeba změním názor. Ikdyž pochybuji. Hodně mi to připomíná C4..

Ad atmosféra: ak je tam dostatočný objem a výkon (s ohľadom na veľkosť/hmotnosť auta), tak s atmosférou nie je problém; je iné jedna-šestka v nižšej strednej s 1300 kg (nech by to bola aj najlepšia kórejská škola >:-[] ) a iné v malom aute zľahka cez tonu. Tak v nižšej strednej by to musel byť aspoň dvojliter (typu Civic type R). Ale asi najlepšie bude daný objem skombinovať s turbom a hotovo. >:D Ako som Ti už písal, "môj" predajca Fordu (mal FieSTu na víkend a vybehol s ňou na Grossglockner) bol z nej viac nadšený, ako z Focusa, čisto z hľadiska jazdy ju označil za zábavnejšiu, ako Focus, pritom má tiež mnou chválený sound sympozér a teda super zvuk.