Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 13.03.14 20:45
« Re: Přezuto a WTF
WL: Však to není na každodenní ježdění. A přiznám se, že mě to s Favoritem bavilo asi i více jak s Meganem, neříkám, že Megane není o galaxii silnější, pohodlnější, rychlejší.... .... ... ale tak na weekendovému autu toho hodně odpustíš, třeba i to, že má základní barvu a jen 3 dveře... třeba >:-[] -
white label 13.03.14 20:37
Ron
Myslím, že zrovna u toho A45 AMG to Jeremyho vyškrtnutí zas tak bezdůvodné nebylo.
Já měl po svezení s A45 AMG tak smíšené pocity, že bych to klidně a bez výčitek udělal taky. ;-)
Každopádně to chtělo srovnání spíš s S3/GR, než s GTI P.
P.S. S jakýmkoli Favoritem se běž nejdřív svézt, a to tak, že do něj přesedneš přímo ze svého Meganu. Ono tě pak ta nostalgie možná přejde... >:-[] -
-
Ronault. 13.03.14 18:00
iudex: Asi pamatuješ památnou větu jednoho diskutéra, který zde již téměř nechodí - Dobré auto nepotřebuje obhajobu.
Když jsem koukal na poslední díl Top Gearu, usoudil jsem, že to nové GTI musí být nic moc auto. Jeremy aby obhájil svou slabost, tak prvně musel bezdůvodně vyškrtnout Mercedes, pak sám popřít, že zadní náhon je lepší a to, co tvrdil, v předešlém díle, že výkonější a silnější auto je vždy lepší než slabší a pomalejší a nakonec ze sebe udělat ještě moulu, který neumí jezdit rovně. Víc už to nešlo. Větší obhajobu už zažil jen Yeti >:-[]
A pro nás petrolheady jsou auta, která zprostředkují přímý kontakt řidiče a stroje bnez elektronických serepetiček a posilovačů to pravé... za chvíli si v počítači naprogramuješ i rychlost koitu ne jen jestli pojedeš komfortně nebo race... 8-s >:-[]
šmoula - To víš, uběhlo pár let, co z ničeho nic vznikl pojem Slovensko na území Severních Uher a už vyskakují, to víš, největší producenti aut v Evropě na hlavu, výrobci Porsche >:-[] ;-) -
iudex 13.03.14 15:10
« Môj dobrý Focus
woody: Prchavá radosť, ale napriek tomu poteší, hlavne ak človek umyje a je pekne aspoň pár dní (a nie že zmokne ešte v ten deň). Ja som svoje jediné čisté auto práve dnes odovzdal novému majiteľovi a zostali mi iba dve zaprášené. A ani som sa nedostal k rozlúčkovej spoločnej fotke. C´est la vie.
P.S. Keď som ráno dcére povedal, že ideme posledný krát Focusom, objala ho a povedala: môj dobrý fokus. :-) -
woody-alien 13.03.14 14:29
iudex, wl: Ohledně Contíků....jak jsem přezul Swiště ze zimních (Pirelli SC III) na letní CSC 2, tak mě za prvé doslova praštila změna vlastností a ze Swiště je náhle zatáčkovej mistr světa >:D , a za druhé kromě mírného ztvrdnutí podvozku i o dost větší hlučnost. Teda nevím jak jsou na tom současné CSC 5 ale ty "dvojky" na Swišťovi dělaj docela randál. ;-) -
white label 13.03.14 11:00
S001 vypadají hlavně hlučnější.
Mám teď právě (mino jiné, skvěle brzdící) CSC5, ty jsou vyrobeny u vás na Slovensku. Původní CSC2 byly made in Germany a předchozí CSC3 byly vyrobeny tady u nás. Pěkná demonstrace stěhování výroby na východ za levnější prac. silou... >:-[]
Na G6GTI byly z výroby Dunlop Sport Maxx, ty sice špatné nejsou, ale Contíky mi celkově sedí na GTI víc. -
iudex 13.03.14 08:50
Keď už sme opäť pri gumách, tu je najnovší test letných pneu (rozmer 225/45R17): [odkaz]
Ako tradične víťazí Conti SC5, druhé miesto spoločne obsadzujú Dunlop Sport Maxx a Pirelli P Zero a tretí je Goodyear Eagle F1. Moje Bridgestony S001 sú len v strede poľa (5 z 11), čo ma opakovane vedie k otázke, prečo ich VW dáva sériovo na GTI. ;-\ -
michalpneu 12.03.14 22:48
Nechci Vám vstupovat do diskuze, ale já gumy prodávám a dělám servis, tak to tady mám od lidí z první ruky a někdy jsou to fakt extrémisti. Běžně tu mám lidi, co chtějí pneumatiku vyrobenou maximálně 3 týdny zpátky s tím, že málo jezdí. Za ty roky už jsem proti tomu celkem imunní. Ale když s tím stářím pneu výrobci vylezli, tak primární důvod byl, že chtěli narvat nové pneuamatiky lidem, co málo jezdí, aby je prostě museli vyhodit kvůli tomu, že je mají třeba 4-5 let, i když mají třeba polovinu životnosti před sebou. Když jsem tehdy na školení řekl zástupci výrobce: Je Vám jasné, že tohle se zvrtne, otočí se to proti Vám a budou s tím jen problémy? Tehdy mávnul rukou a řekl, že to se nemůže stát....no a tak to tady měli ve své kráse. No a výrobci tohle h*vno přehodili na nás na prodejce....jenže proč já mám nést riziko. Poslední dva roky vedou prodejci s výrobci válku o DOTky. takže dnes jsme ve fázi, že když mi přijede kamion pneumatik, tak pěkně gumu po gumě projdu a co je starší dva roky jde zpět. V pondělí přivezl jeden výrobce asi 150 pneumatik na octavie, všechny vyrobené v polovině 2012. Tak jsem řidiči rovnou řekl, že může zase jet zpátky, že to nepřevezmu, protože proč se mám hádat do nekonečna s lidma já, ať si to vyžerou výrobci, co si nadrobili. Roky jsem trávil tím, že jsem to lidem trpělivě vysvětloval, ale poslední rok už mě to taky nebaví se s lidma dohadovat, že je úplně jedno, jestli je pneumatika vyrobená v září nebo lednu. Taky jsem měl případ pána, který chtěl pneumatiku vyrobenou v 19. týdnu 2013, že slyšel, že v tom týdnu byly nejkvalitnější pneumatiky. :-)))
Jinak to co píše Bully je naprostá pravda.
Nicméně teď výrobci vyřešili problém po svém. Všechny nové moderní dezény mají daleko menší kilometrové proběhy než jejich předchůdci. jednak na úkor nízkého valivého odporu, kvůli těm přiblým CO2 a štítkům a jednak, aby byl koloběh pneu vyšší. Dneska už pneumatiky u větších aut vydrží u těch nových moderních dezénů tak maximálně 2-3 sezony, u nájezdů kolem 10-15 tis km s přehazováním předku za zadek. Takže takové nájezdy, jako mívali pneumatiky před 10 lety, že vydrželi i 40-50 tis km, to už dneska nedělá žádný výrobce. Jelikož si vedu podrobné statistiky svých zákazníků, kdy přezouvali a kolik měli mezi přezutími tachometry, tak ta výdrž se diametrálně snižuje....což je smutné. Ale jak vidno, výrobci pneu jdou směrem výrobců aut, aby lidem nevydrželi... -
Bully_ 12.03.14 22:14
Datum vyroby neni dulezite, pokud je plast skladovany tak, jak by mel. Pak se opravdu mluvi klidne o 10 letech a nemusi to byt problem. Plaste starnou predevsim na aute, mechanicky, chemicky, vlivem UV zareni apod. . Nekoupit si uskladnenou zimni pneu treba rok starou je silna prehanka. -
Bud 12.03.14 22:07
woody: No je to určitě tak. Automotoklub ČR doporučuje držet gumy 10 let! Osobně, jestli si ještě v té záplavě informací vzpomeneš, měl jsem 10 let staré NOKIANY, super vzorek, na sněhu naprosto bezva, ale na ledě, nebo uježděném zmrzlém sněhu to klouzalo jak na bruslích.. ;-) I na omak byly fakt úplně tvrdé. -
woody-alien 12.03.14 21:18
Bud: Nedávno jsme to probírali i s white labelem. Výrobci zjevně zase hodili co se týká stárnutí pneumatik zpátečku, protože mají problém prodat skladové zásoby třeba rok starých pneumatik. Každej kouká na datum výroby a nechce nové gumy se starším datem. Shodli jsem se na tom, že vyhodit dobrý gumy jen proto, že maj čtvrtý narozeniny je kravina. Samozřejmě, musíš je dobře skladovat, prohlídnout, ale samotné stárnutí směsi není zas taková tragédie, jak do nás donedávna výrobci (ve zjevné snaze o lepší prodej) hustili. ;-) -
Bud 12.03.14 20:59
Tak někteří i na severu. >:D Tchán má na své Feldě zimní už spoustu let a ještě je nesundal.. >:D >:D
Já se už v zimně rozhodl, že budu jezdit na zimních minimálně až do konce dubna, abych je aspoň trochu ojel. >:D Bylo by mi líto, je v budoucnu měnit jen proto, že jsou staré. I když neojeté. Když vezmu v úvahu, že v zimně na výlety nejezdím (letos to byla vyjímka) a když už jezdím, tak po sněhu, ledu a břečce. A tam gumy skoro nesjedu. :-O -
-
šmoula nešika 11.03.14 23:11
woody: Tak tak. Sudety nejsou Alpy, ač by se to z jednoho amerického filmu s hotelem Pupp zdát mohlo. U nás v Nočníku ČR jsem dnes pochodoval v mikině... A bylo azuro. Takže případnému sněhu dávám tak 20 minut, víc ne. ;-)
Ron: Ten nedávný příspěvek od tebe, první co jsem si u té zprávy vybavil. :-)
pot: Silničáři!... -
woody-alien 11.03.14 18:34
Ron: Nezačínej, ještě by všechny chtěla vyjmenovat a popravdě v tu chvíli bych to teda dohromady nedal. A ani na ně nemám telefon. >:-[]
edit: máš přehled a já značné mezery. Že nebyl jeden mi bylo jasné, ale kromě Armstronga jsem si nevzpomněl ani na jméno jeho kolegy z výpravy. Ale že jich bylo dvanáct, to bych si netipnul.
PS: Neházej flintu do žita, podle mého nic velkýho nebude a kdyžtak to hned roztaje. Sudety nejsou Alpy. Nejspíš jen nebudeš mít auto špígl nígl, toť vše. Co se týká pojišťovny, mám dojem, že letní gumy by byly vítanou záminkou k nějaký habaďůře z jejich strany. Ovšem, záleží na konkrétní situaci. -
Ronault. 11.03.14 18:05
wooody: právě jsem ti chtěl napsat, že jsem to říkal 8-s Ach jooooooooooo :no:
O ty gumy by ani tak nešlo, ty mám i letní v podstatě nové s vysokým vzorkem, navíc přizpůsobím styl jízdy povětrnostním podmínkám a basta.
Spíš mě štvou 2 věci:
1) příští týden mám dovolenou jak víš a už jsem naplánoval 4 dlouhatánské výšlapy v těch vašich Sudetech a teď tohle... teď abych hledal muzea... 8-s
2) Otázkou je, co když do mě někdo v pálí a já jasně nebudu viník nehody, ale budu mít letní gumy... abych pak třeba nedostal spoluúčast...
A k těm lidem na měsíci... nepleť dceři hlavu, na měsíci bylo celkem 12 lidí, ne jen jeden ;-) První dva byli Neil Armstrong a Buzz Aldrin :-! -
woody-alien 11.03.14 00:05
« OT: Pod vlivem úplňku
Děti přinášejí do života nečekané momenty i komenty, to ví asi každý, kdo je má doma. Přesto mě v té záplavě pozoruhodných rozhovorů jeden dnešní zaujal natolik, že bych se s Vámi o něj chtěl podělit. Vyzvedával jsem dnes dceru ze školky. Byly téměř tři hodiny a byl krásný sluneční den. Ovšem na obloze byl vidět měsíc. Ukázal jsem na něj a tento můj čin spustil následující debatu.
"Stejně je nejhezčí, když je celej..."
"To ano, ale maminka pak špatně spí."
"A proč ?"
"No víš, na některé lidi má měsíc silný vliv, třeba pak nemůžou usnout. Nebo, vzpomínáš, jak jsem ti vyprávěl o těch lidech, co spí ale vstanou z postele a něco dělají a vůbec nevědí, že to dělají ? Těm se říká, že jsou náměsíční. Proto, že za to může měsíc."
"Hmm. A za co ještě může ?"
"No tak třeba, kdybys bydlela u moře, tak bys viděla, že moře nějakou dobu stoupá, třeba by sis tam udělala čárku a voda by ti stoupla až nad ní, a pak zas nějakou dobu klesá a hladina moře by byla pod tou čárkou. To taky dělá měsíc."
"Hmm. A taky přece vlci vyjou na měsíc, že jo."
"Jo, to taky."
"A proč ?"
"No to přesně nevím, nikdy jsem nebyl vlk."
"A víš co ? Tak se zeptáme lidí, co už na měsíci byli."
"No, popravdě, pokud vím, tak tam byl jenom jeden člověk. Jeden kosmonaut z Ameriky."
"No tak mu zavoláme..." >:D
A je to vyřízený. Jak snadné. ;-) -
woody-alien 10.03.14 21:37
« Re: Jaro dělá pokusy, prodávaj se Focusy..
iudex nebo kdokoliv: Když už jsme u toho "greenu", přímo nás to navádí k puttování, hole-in-one, birdie, eaglu nebo v mém případě hlavně triple-a víc-bogey. >:D Ale vážně, zkoušeli jste někdo nebo případně hrajete golf ? Docela mě láká si to zkusit, tenhle místní pán [odkaz] jezdí hrát celkem pravidelně a takto stylově. Abych ještě nakonec nerozšířil požadavky na budoucí H-H o kufr s dostatečným objemem na golfový bag. ;-) -
šmoula nešika 09.03.14 20:51
« Re: Jaro dělá pokusy, prodávaj se Focusy..
Jinak, woody, asi dva týdny nazpět jsem v rádiu slyšel, že mají v Děčíně otevírat nový salon Folkswágnu. A prý skvělé zaváděcí akce. Si říkám, to bude určitě provozovat někdo z Rožnovwa. >:D A největší benefity dá na GTI... Nebudou prodávat i Seaty? >:-[]
No, dle mého názoru je Férová volba na trhu hothatchů jasná. Folkswágn, Ford, Fiat, Frantíci... -
-
kubass11111 09.03.14 12:48
« Re: Bye bye Focus
víš co no, tyhle dnešní euroškatule vypadí všechny stejně, navíc ford nejní v okruhu mojeho zájmu, mě zajímá pouze Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Mercedes a Tatra, je toho samo víc, ale primárně :-), Navíc já se spíš opájím historií, myslím že obrázek mluví za vše... [odkaz] -
iudex 07.03.14 21:58
« Bye bye Focus
Tak sa onedlho budem lúčiť s Focusom. Moje prvé vlastné nové auto, prežili sme spolu 4 roky a 50700 km bez jedinej poruchy (nikdy som nemusel domov vlakom >:D ). Kúpil ho hneď prvý záujemca (kamarát pre svojho otca). Uvidím, či sa vôbec ešte dostanem k spoločnej fotke s nástupcom. So long, Focus, nech robíš radosť ďalšiemu spokojnému majiteľovi!
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
woody-alien 07.03.14 21:05
« Re: MA admin?
AG: Tohle
Mercedes-Benz E 500
Vybranou recenzi není možné zobrazit. Je buď smazaná, nebo skrytá administrátorem
Pokud jste autorem této recenze, přihlašte se a dozvíte se podrobnější informace.
V případě nejasností ohledně této recenze, kontaktujte administrátora.
-
Thomasino 07.03.14 15:59
« Re: Fotka na každý deň
Jako dokáži si přiznat, že zatím nemám se silnými zadokolkami moc zkušenosti, takže se nepovažuji za Kimiho Raikkonena >:-[]
Něco jiného je to u Caterhama (kurnik, musím si ho zase půjčit, mám to i od jednoho majitele domluvené a slíbené), tam je ten krouťák a možné problémy výrazně menší. -
white label 07.03.14 15:47
Není problém nastavit dsg tak, aby řidič mohl auto více "potrápit", ale každý mainstreamový výrobce se logicky snaží najít přijatelný kompromis s přihlédnutím na určitou míru "blbuvzdornosti", protože on pak nikdo při případné reklamaci nebude pravdivě vyprávět, jak s autem zacházel.
Psal jsem o vrcholném motosportu, nikoli o nějakém amatérském/poloamatérském závodění, nebo stání se SS na Pařížské.
Asi nebudeš tvrdit, že manuál už pěkně dlouho není ani v F1 proto, že piloti F1 dnes neumí řídíit, tak dobře, jako ti někdejší?
Nejlepší na tom je, že nejdřív napíšeš, kam ten svět spěje (jouda apod.) a pak sám přiznáš, že bys byl rád za absenci manuálu v SS, což nepotřebuje další komentář. >:-[] -
Thomasino 07.03.14 15:44
Tak třeba takový Cayman S by určitě šel :-)
[odkaz]
Ale ne černý a pokud možno ani bílý. Ale raději bílou, než černou. Ono jich zase tolik barev nejezdí, nejvíce je černých :-O
Jako už jsem ho mohl mít, o něco staršího, místo MRS. Ale bylo by mi líto s ním jezdit každý den. Zatím se chci ale vyblbnout na okruzích, za pár let mě to (snad) přejde a třeba taky přejdu k usedlejším GéTéčkům >:D -
šmoula nešika 07.03.14 15:29
Th: Právě jsem se chtěl zeptat, jak to máš spočítané, aby sis za pár let nevyčítal, že jsi proinvestoval za tuning MRS a koupi octy velkou část onoho vysněného kupé (Cayman, M235i, 4C atd.).
A jaký by to byl ročník toho Porsche? První caymani (respektivě první novodobé vodou chlazené boxery Porsche) měly velké problémy s kroucením bloků. 911 na tom je o něco líp a ty špičkové verze (myslím třeba jako u s-mika) mají blok upravený (hned se mrknu, jak se mu nadává) a ten už byl opět povedený, že vydržel až do 911 GT3 RS 4.0.
Spolehlivost je u auta na ostřejší zacházení určitě důležitá. Třeba Alfa by měla být držák. -
Thomasino 07.03.14 14:59
Tak se jich zeptej ;-)
Ale závodní převodovka bude asi něco "trochu" jiného >:-[]
Stejně jako je pokud se nepletu jiná PDK převodovka v 911 a jiné je DSG u GTI.
Jako svět spěje do pr.de.le , takže ty automaty budou brzo skoro všude, protože si supersporty nekupují lidi co umí fakt řídit, ale kde jakej jouda. Proto to dělaj tak, aby jich prodali co nejvíce a uměl to řídit skoro každej 8-s
Taky netvrdím že umím řídit a koupit si nyní náhodou nějaký extrémně rychlé auto, tak budu rád za to, že je tam nějaký automat se kterým mě to auto nezabije, pokud bych přeřadil a měl špatně otáčky a poslalo mě to zadkem ven >:D >:D
P.S.: K těm závodním autům ještě. Bohužel dneska i tam se snaží dělat auta pro řidiče-gentlemany co mají prachy a chtějí závodit a nemusí umět tolik řídit. Stejně tak je tam dneska v BMW Z4 GT3 a MB SLS GT3 kontrola trakce. Takže není až tak překvapení, že dávají někde i automaty, místo sekvence. -
white label 07.03.14 14:52
Jinak ještě ke dvojspojce. Tu jako první vůbec doslova oživilo (za nemalých investic) Porsche, a to pro závodní (okruhové) účely, takže by mě zajímalo, proč jim nestačil manuál, který je podle tebe pro okruh jasně lepší/vhodnější? Stejně tak by měl zajímalo, proč se dává dsg pro závodní verze Leonu, kde možnost manuálu ani není? -
Thomasino 07.03.14 14:35
Samozřejmě že se bavím i na okruhu, jinak bych tam snad nechodil a nevybíral pro to auto >:-[] >:-[]
Caterham je dobrá hračka, konfiguroval jsem si R300 SV, ale to je dost nad mega. Stačil by pravda i Roadsport 175 SV :-) Ale zatím MRSC na přechodnou dobu, něco našetříme a pak se uvidí. Moc se mi líbil koncept Alpine/Caterham, nebo snad časem zlevní Alfu 4c ;-) Ale furt je pro mě dosažitelný cíl mírně jetý první Cayman S po faceliftu. To je aktuálně můj target :-!

Ale jinak tě celkem chápu. Není to sice úplně srovnatelné s Fáčkem, ale taky se při jízdě mnohem víc bavím v autě o galaxii slabším, hlučnějším a pomalejším, zatímco to silné, komfortní se v mé mysli stává pouhým posunovadlem z bodu A do B, překonávačem vzdáleností.