Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 04.08.21 12:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
mkt....píšeš...ono to zní divně, že do 6000....mě by ale zajímalo, jak Jarinek doopravdy zní, když je vytočený do 6000? Myslím výfuk.... ;-) A co řadička? V pohodě? Dráhy dostatečně krátké? A přesné? Na úrovni CTR nebo blízko? S toyoťáckýma řadičkama mám dlouholeté(30 roků) zkušenosti, ale žádná se CTR/ITR a ani Mazdě MPS nepřiblížila... -
iudex 04.08.21 10:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
Market: tak to je fajn, že zabiehaš a točíš "len" do 6000. >:D Tak Ti rozhodne nezlenivie.
Ono s tým prenosom výkonu bude iste treba sa zžiť, naviac pri tak krátkom a mrštnom autíčku. Každopádne by to mala byť zábava.
Inak k výzve pre Thomasina na zverejnenie jazdných dojmov pripájam aj výzvu pre Speddfreda s jeho novým "drobným" osemvalcom. :yes: -
white label 04.08.21 00:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
pd7
Kdyby to (na)psal třeba Speedfred O.K., ale ten by to nikdy nenapsal, i když zrovna on by mohl...
Víš co je mnohem horší, než jen "vyměknout"?
Vyměknout a nepřiznat to tzv. za každou cenu..., hrát si na tvrďáka a marně o tom donekonečna přesvědčovat sebe i ostatní, ... a přitom realita - už ti "stojí" jen to rychlé auto (s manuálem!) v garáži, věčný tvrďáku... :*) >:-[]
P.S. Nemít Yarunu s CVT, tak chodíš pro rohlíky pěšky a do Prahy jezdíš vlakem. >:D ;-) -
Market 03.08.21 16:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
No prve dojmy ani poriadne nemam.
Momentalne najazdene necelych 500 km v zasade vsetko v normal rezime, motor zabieham, takze tocim max 5 az 6 tis. otacok. Motor pekne oziva v 4000 a potom celkom slusne taha...
Jediny prvy dojem je taky, ze som sa v prvej rychlejsej zatacke v rezime normal az zlakol, lebo auto sa po zatoceni sprava tak, ze do zatacky zatoci normalne a zhruba po sekunde nastane taka mala pretacavost, az ma to vylakalo (je to asi tym, ze posle nejaky vykon dozadu). Je to podobny pocit, ako ked na CUPRE v zatacke uberem plyn a odlahcim tym zadok a auto sa stane z neutralneho troska pretacave.
Dokupil som si rozsirenie zaruky z 3 na 5 rokov.
Rozmyslam o nalepeni folii, koli kamienkom, takze nejazdim. Teraz sa budem chvilu vozit na CUPRE... -
iudex 03.08.21 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
Presne, i30N má na výber, tak nemá zmysel filozofovať nad automatom; ak ho odmietam, mám v Nku vydarený manuál. Ja len poukazujem na fakt, že tá 8° dvojspojka v Nku sa zjavne vydarila a auto zrýchlila, čo je tiež devíza. A ak automat, asi by som radšej bral takúto podarenú a rýchlu dvojspojku od Hyundai, ako nie extra rýchly automat Aisin v BMW 128ti.
Mimochodom dnes som bol so spolužiačkou, čo si na môj podnet kúpila 3er (320i) a je nadšená tak nejak všeobecne, ale okrem motora (OK, 20i nie je trhač asfaltu, ale po prechode z atmo 1,6ky sa jej tak javí) najviac práve z automatu. -
pradeda777 03.08.21 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
Iu.....ok...ale pořád mě nějak nesedí ty komenty ohledně rychlosti dvojspojky...copak na tom záleží...? Mě jde zásadně o zážitek z řazení. Jestli dvojspojka přeradi o neco rychleji je fajn, ale pro mě to neni vůbec důležité. Kdybych jezdil seriózně okruhy, pak bych o dvojspojce uvažoval..... -
iudex 03.08.21 09:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
dedo: tak tiež by som volil i30N s manuálom, ale faktom je, že tá dvojspojka je o hodne rýchlejšia ako manuál, ako udávané zrýchlenie, tak skutočne namerané; tu namerali stovku za 5,38s, čo je na predokolku špičkový výsledok: [odkaz]
Inak nejak je tu mŕtvo, čo všetci dovolenkujete? Market, daj nejaké prvé dojmy z TYGRa, určite už si niečo nabehal. Detto Thomasino, kde je nejaká recenzia Clubsportu? Porovnanie s Tvojimi predošlými HH? -
pradeda777 30.07.21 20:26
« Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
ew Hyundai i30 N Performance DCT 2021 review
Can the addition of an automatic gearbox turn the Hyundai i30 N DCT into a hot hatch champion?
by: Sean Carson
28 Jul 2021
Hyundai i30 N Performance DCT - front tracking20
OVERALL AUTO EXPRESS RATING
4.0 out of 5
Verdict
Offering a dual-clutch transmission on the i30 N has undoubtedly broadened the car’s appeal, so it’s a smart move from Hyundai. However, the manual is the more involving and rewarding car, which is key to a hot hatch. The DCT-equipped model is feisty and fun, with a strong engine, lots of chassis tech and grippy handling. But a manual gearbox unlocks more of what’s on offer, even if this is a well-executed first effort at an auto hot hatch from Hyundai for Europe.
Manual for ever.... :yes: -
iudex 30.07.21 14:29
« Aktuálne nákupy
Aktuálne som radil dvom známym s nákupom nového auta, tak sa podelím o informácie, aká je súčasná nákupná a cenová situácia.
Prvý známy kupoval BMW X7. Chcel auto hneď, teda skladovku, motor klasika 3.0d. Po obsiahlom zisťovaní od Bratislavy po Košice nakoniec najlepšie pochodil v Trenčíne, kde skladovku v cene 112t kúpil za 90700 (cca. 2,31M Kč). Teda zľava 21500, čo je niečo cez 19%. Po mojich skúsenostiach tiež trochu dúfal v zľavu cez 20%, ale esúvečka celkom dobre idú, áut je nedostatok a teda tých 19% je stále super zľava v súčasnej dobe a danej triede. Pre ilustráciu pozeral aj GLS, ale v Mercedese ho s požiadavkou na zľavu doslova vysmiali a ponúkli mu úžasné 1% (a to už jeden Mercedes kupoval).
Druhý známy si vyberal služobák, badžet 30t eur (cca. 770t Kč), v podstate bez obmedzení, ale chcel (logicky) čo najviac muziky, aby auto mohlo slúžiť aj ako súkromné rodinné. Požiadavky boli aspoň 150 koní a automat, slušná výbava a ťažné. SUV musel rovno vyradiť, tam sú ceny úplne inde. A s nemilým prekvapením zistil, že ani kombi strednej triedy už s danými parametrami nedostane. Dokonca ani v nižšej strednej si nemohol moc vyskakovať, Octavia kombi bola len v takej striedmej výbave. Ale chcel strednú triedu, tak nakoniec našiel Mondeo kombi 2,0TDCi 110 kW A/T za 29800 so všetkým, vrátane ťažného. Cenníková cena 41t, takže zľava 11t, cca. 27%. Na môj podnet ešte pozrel Insigniu kombi a aj tam po zjednávaní dosiahol hranicu 30t (2,0CDTi 128 kW A/T), cenníkovka cez 38t, teda zľava 8t, cca. 21%. Ale ťažné a iné drobnosti už by musel z vlastného, čo sa mu nechcelo. Takže zvíťazilo Mondeo. Každopádne 27% zľava je parádna a hlavne to bolo jediné kombi v triede, ktoré tú hranicu 30t podliezlo aj so všetkou doplnkovou výbavou. -
iudex 30.07.21 08:28
« Re: Re: Re: TYGeR
Market: tak blahoželám k novému garážovému prírastku. Užívaj. :yes:
A na nejakú exkluzivitu sa vys_r, auto nebude jazdiť ani lepšie, ani horšie, ak sa ich vyrobí viac. A na príklade Cupry R si sa mohol poučiť, že nejaká malosériová výroba Ti nezaručí nič, ani väčšiu hodnotu auta, ani lepšiu predajnosť, takže to nerieš. Ako píše woody, ani tak ich na cestách nebude veľa a výnimočný bude TYGeR aj naďalej. -
woody-alien 29.07.21 08:52
« Re: TYGeR
Market: A proč ? Jako že (možná) přijdeš o exkluzivitu ? Já třeba osobně TYGRa v provozu ještě nepotkal....a i při pokračujícím prodeji počítám, že to stejně budou vzácná setkání.
A pro mě je to dobrá zpráva. TYGRa sice nemám úplně v plánu, ale jsem rád, že s ním jako eventualitou můžu ještě dva roky počítat. -
iudex 23.07.21 12:36
« Re: Re: CtR
Ja v zásade proti peknému krídlu nič nemám, ostatne mojím prvým autom snov bola Impreza WRX, kde to krídlo tvorilo súčasť imidžu. A ani pri predošlom CtR krídlo samotné nebolo problémom, to sa podľa mňa ukázalo práve pri verzii Sport bez krídla, ktorá pôsobí snáď ešte horšie, než verzia s krídlom, proste problém dizajnu minulého CtR boli iné veci (prekombinovaný zadný nárazník s fejkovými otvormi, tie "fúzy" na streche a pod.). Presne rovnako to vidia aj v Evo: "v reále je však Sport Line v mnohých ohľadoch najmenej vizuálne vyriešená zo všetkých Type R, pretože nové nízke krídlo neladí so superagresívnou karosériou a odhaľuje hrbatú siluetu modelu Civic, ktorá je inak maskovaná štandardným krídlom."
Každopádne o Civicu samotnom píšu v superlatívoch, dokonca ho označujú za športiak: "V skutočnosti sa označenie hothatch javí ako medvedia služba, pretože Civic Type R nie je ani tak hothečom, ako skôr brilantným športovým automobilom, ktorý má náhodou pohon predných kolies." Ak by to platilo aj pre nástupcu, pričom bude ešte vyzerať prijatešne, tak si ho viem predstaviť v garáži. -
iudex 23.07.21 11:37
« CtR
Tak sa nový Civic type R začína rysovať: [odkaz]
Pôjde zrejme o jedno z úplne posledných športovo ladených áut a možno úplne posledný hotheč s manuálnou prevodovkou. A keďže ten dizajn nového Civicu je oproti predchodcovi citeľne umiernenejší a dospelý, predpokladám, že aj dizajn nového type R bude prijateľný. Možno teda CtR bude budúci kandidát na nový povoz; ak budem chcieť iba manuál, tak určite. Lebo na jedinú 3er s manuálom, t.j. M3 (ktorá je len RWD) nebudem mať odvahu a hlavne prachy. >:-[] -
pradeda777 22.07.21 14:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
-
-
iudex 22.07.21 11:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
Dany: ale základ je to, čo ťa drží na ceste, teda gumy a brzdy. Gumy máš výborné (Pilot Sport 4) a teraz budú aj brzdy, takže s takou výbavou pri Tvojom štýle jazdy ešte na okreske zatopíš nejednému rýchlejšiemu/výkonnejšiemu autu. >:D -
Dany 22.07.21 10:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
Fred: áno na Megane. Ja viem, brzdy lepšie ako plechovka, ale čo už. Marketingové keci hovoria, že by nemali hučať a pískať ako športové brzdy, ale mali by lepšie brzdiť. Ako slepý povedal, uvidíme... -
white label 20.07.21 11:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
Dany
Ta změna předního nárazníku se vyloženě nepovedla! Ani u toho GTS to moc nevyšlo:
[odkaz]
Zelenou (Phyton) můžeš mít taky, aby ti to ladilo v garáži s jednou stopou. ;-)
[odkaz]
Jinak je Macan mimořádně úspěšný, sedm let a pořád bez výrazných změn nejprodávanější model značky. I když je to logicky do značné míry způsobeno relativně dostupnou cenou (v rámci značky). -
Dany 20.07.21 11:00
Macan S s tým predkom vyzerá, ako keby chceli v Porsche vrátiť Fordu kopírovanie a tak trochu im obšlahli Pumu. Už len zelená farba tomu chýba. GTS bez "zubov" vyzerá podstatne lepšie.
iudex: hranice v pohode. Na oboch stranách stáli pomáhači a občas niekoho zastavili a kontrolovali. Nás nie, boli sme v presile. Akurát sme vypisovali formulár o návrate z inej krajiny. Brzdy ešte nemám nahodené, ale už sa teším. Vyzerajú parádne, dík za tip ;-)
WL: ak by sa to nepodarilo na prízemí, tak v poschodí ;-) -
iudex 20.07.21 10:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
wl: presne, teraz spravili z Ska oveľa atraktívnejšiu voľbu a kým doteraz by som tiež pozeral po GTS, teraz by kľudne stačilo Sko. Jednak výkonovo, tých 280 kW dorovnalo GTS (a pôvodné GTS predčilo), ale hlavne to má ten dvojturbový 2,9 V6 namiesto jednoturbového 3,0, pričom 2,9ka je lepšie hodnotená čo do prejavu a charakteru. V podstate by som sa nečudoval, keby v Sku bol motor z doterajšieho GTS, parametrovo to úplne sedí.
dany: do Čiech v pohode? My sme práve pre komplikácie s cezhraničným cestovaním (testovanie detí a pod.) odpískali dovolenku v Turecku.
A ako tie brzdy? Už si to nahodil? Ako sa to správa? Tie kotúče vyzerajú husté. :yes: -
Dany 20.07.21 10:28
WL: prišli sme v sobotu na večer, ale to už bolo treba riešiť ubytko a smäd a aj pred búrkou sme to stihli ltt. V nedeľu sme odchádzali a plánoval som volať, ale takto nejak to vyšlo/nevyšlo no. Snáď nabudúce. -
white label 20.07.21 10:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
iu
eSko dostalo 2.9 biturbo z GTS (protože 3.0 monoturbo končí), což je pro eSko paráda.
Turbo teď nebude vůbec, takže GTS je vrcholem řady i výkonově a eSko se posune na pozici druhého nejsilnějšího. Posílí o něco i R4, ale nechápu kdo si ho teď koupí, když už eSko má skvělé V6 2.9 biturbo.
Na německých stránkách už je Macan po posledním faceliftu, na českých ještě ne.
V interiéru jsem čekal trochu větší revoluci, víceméně hlavně klasická tlačítka nahradil dotyk. Zvenku hlavně nový design kol, GTS má teď už základu 21", a zadní nárazník s výraznějším difuzorem.
[odkaz] -
pradeda777 20.07.21 09:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-HR
iu....Macan FL....tož ten přední nárazník se mě vůbec nelíbí...myslím, že to překombinovali... :no: Jinak navýšení výkonu je vítané.
Včera jsem znovu nalepil M PERFORMANCE decal, takže teď už je vše v naprostém pořádku.... ;-) :-! Cestou jsem si projel trať "Slovácký kopec" a potvrdil si, že je M140i v porovnání s ITR příliš "těžká na předek". Nechtěl bych s ní "bojovat" v opravdovém závodě.[odkaz]
[odkaz]