Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.02.20  10:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

Hezká fotka z požáry sužované Austrálie....12 Hrs Bathurst GT Championship
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.02.20  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

IUDEX - s tím úplně nesouhlasím, na servis se dá chodit i jinam, jako např. olej, filtry, kotouče, desky, brzdovka (to dělám jinde i u nového, jen jednou za 2 roky do BMW). A ceny dílů na BMW se dají sehnat také mnohem levněji mimo autorizovanou síť servisů BMW, při zachování stejné kvality >:-[] Není to o moc dražší než třeba na Megana R.S., který je celkem drahý na díly, nebo na Golf GTI >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.02.20  09:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

Ta Fiesta je pekná a ešte ako 3dv :yes: , ale čaro rwd so špérou a zvuk vytočenej R6 tomu bude chýbať. Pri 130i sa toho servisu netreba báť pokial to nebude nejaká vydojená hujda.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.02.20  09:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

Fred: no práve, tí majitelia šesťvalcových 1er si myslia, že majú minimálne limitovanú verziu Bugatti a nevedia, čo za ne pýtať. ;-)
    Pri jazdenom športiaku (najmä prémiovom) si treba pamätať jednu vec: aj keď cena auta klesne na prijateľnú úroveň, cena servisu a dielov zostane ako pri novom. Takže sa na to treba pozerať tak, či by som vedel servisovať novú prémiovku. Ak nie, treba vyberať v mainstreamových vodách.
    Osobne by som pozeral po tej FieSTe: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.02.20  08:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

3.2 som mal v Pašíku, ale bol asi smolný kus. Tam sa stále niečo sra.lo. Keď to ale išlo tak to nebolo zlé a fakt mal pekný zvuk.
    Z vášho výkladu by som si aj tak vybral cukrovinky čierny princ (130i), to auto som mal a fakt ma bavilo, no a ten motor bola paráda ako ťahal. Teraz som ale pozeral na ceny a tým ľuďom to asi hrabe čo pýtajú za tie 130 (hrabe im aj pri Škode 130). Nejaké magické číslo?
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 04.02.20  08:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

iudex: Díky, mrknu na ně. Osobně mě v posledních dnech hodně zaujalo TéTéčko . Sice to není moc hot, ačkoli 3.2FSI má nádherný zvuk, ale zase by mohlo být v cabriu se známým 2.0TSI. Stejně asi nebudu nikdy ten typ člověka, co si ráno přivstane, aby jezdil po okreskách, takže místo vyloženě hot auta bude spíše rychlejší showcar.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.02.20  08:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

Tak pravda je, že 911ku by som si nikdy nekúpil, pretože nedokáže toto: [odkaz]
    >:D >:D
    To je zase môj kyslohroznový dôvod, prečo vlastne nechcem 911 >:D A okrem toho som si aktuálne kúpil komplet novú lyžiarsku (skialpinistickú) výbavu, tak som sa trošku vyhádzal z peňazí a ten keš momentálne na Porsche drobek chýba. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.02.20  07:04

« Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

Iudex by do tak silnej zadokolky nešiel. 4GTS sedí.
    Možno sa nechváli, lebo nám neverí, že by sme mu to zabehli komplexnejšie >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.02.20  23:11

« Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

Th
    To bratislavské je 4!GTS
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.02.20  21:42

« Re: Re: Fofrník za pár kaček

iudex - tož ako jazdí ta 911 GTS ???
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.02.20  20:52

« Re: Fofrník za pár kaček

Poterienko: tak ja by som sa s takým badžetom orientoval na menšie hotheče. Na sauto je zopár dobre vyzerajúcich Fiest ST minulej generácie, o zábavnosti tam pritom niet pochýb. Ale dá sa aj minulogeneračný Focus ST (predface verzia), to by tiež stálo za zváženie. Ako písal Ron, Polu GTI s dvojito fúkanou 1,4kou by som sa vyhol, ten motor nie je etalón spoľahlivosti. Do 300t sa vojde aj Golf 6 GTI, ale to je fakticky 2 generácie starý model a to už by som dal radšej prednosť Focusu 3.
    K fóliám ja nemám čo dodať, môj názor je, že tá investícia má zmysel pri 911ke a pri cene auta sa stratí, pri Pole to je v kontexte ceny ekonomický nezmysel.
    P.S. Z testu M135i v denníku SME: "BMW M135i nás o svojich schopnostiach ostrého HH úplne nepresvedčilo. Napriek sľubom výrobcu je čaro zadokolky jednoducho preč a s ním teda aj výnimočnosť alebo ak chcete, charakter. Je iróniou, že viac sa zabavíte s neprémiovým Hyundaiom i30N, ktoré ladil odídenec z BMW M Sport."
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.02.20  14:50

Ron
    Na M. je celý předek - nár., kap., světla, blat., A sl. + prahy a zad. nár. + střecha v carbon look.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.20  14:40

« Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček

tms....ano, máš pravdu. Přední nárazník je členitý, na obou stranách ve spodní části se mě v jednom vystresovaném místě fólie zvedla (po 3 letech) a později praskla. Chystám se to na jaře nechat opravit. A tak se ptám....tvůj kámoš je based kde? (Můj "borec" už toho nechal, jak už sem psal dole....)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.20  14:19

Aktuálně mám u známého Rebelku právě na udělání fólie a keramiky. Nechávám dělat jen přední kapotu, přední světla a prahy. Na zbytek pak keramiku, protože jsem měl stejnou na M2 a výborně se to umývalo - stačilo spláchnout wapkou a rychlou jízdou osušit >:-[] >:-[] Přední nárazník má komplikované tvary, zbytečně by to navýšilo cenu, navíc nechat pak před prodejem přelakovat nárazník není takový problém a není to tak drahé, pokud by byl hodně domlácený od kamínků (a před velkými stejně nepomůže ani fólie). U kapoty je to horší, tam by mohl případný zájemce o koupi změřit sílu laku a pojmout podezření, že bylo auto bourané. Hlavně jsem za to nechtěl dávat 50-60 tisíc, kdyby to bylo celé ve fólii (mám na mysli samozřejmě tu nejlepší samozacelovací).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.20  14:14

Jj...po aktuální smutné zkušenosti s Picassem ty dveře ošetři také. Nejsu si ale jistý, jak efektivní by byla fólie, kdyby dveře dostaly takovou pecku jakou dostalo Picasso.... :-( Mohla to být "psí noha" zadních dveří, kde se často vyskytuje poměrně ostrá hrana...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.02.20  13:35

« Re: Re: Fofrník za pár kaček

Koukám, že se fotky nedají otevřít, když tak mrkněte na recenzi a na konci jsou ony dvě fotky: [odkaz]

Dneska jsem našel na Picassu na spolujezdcových dveřích ďolík až s popraskaným lakem 8-s ;-\ Takže někdo na parkovišti musel nebývale silně dveřmi napálit naše auto... lidi jsou fakt hovada... a to parkuji pokud to jde co nejdále a v rohu.... to mě právě motivuje k fólii i na dveře...

WL: to je ta otázka, že se to moc nevyplatí po finanční stránce. Vy jste něco dávali i na druhé Porsche?

praděda: Obecně se používají PVC, čili vinyl folie a polyuretan. Vinyl je levnější, ale častěji na změnu barvy, je méně pružný a neumí po zahřátí zatáhnout povrchové oděrky. To vše umí polyuretan, ale ten je zase o dost dražší. Za těch 50-60t je to už PU. Kdybych chtěl jen třeba nárazníky, kapotu, světla, cena by byla o dost nižší.
    Čepičky jsou takovým pěkným detailem [odkaz]
    >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.20  12:53

« Re: Fofrník za pár kaček

poterienko....pokud nechceš auto dotáhnout sám z Německa, tak na sauto jsem pro tebe našel tyto 130i (130i 3.0 l šestiválec)
    [odkaz]
    [odkaz] (Prodává soukromník - možná sleva?)
    Ale půl roku na tebe čekat nebudou....ale můžou se zase objevit jiné... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.20  10:31

« Re: Poločekání - ochrana laku

Ron....ochranou fólii mám na 1er a měl i na předešlé X5. Nemám ji všude, pouze předek, kapota, blatníky a dveře FRT a RR. V roce 2014 na X5 jsem platil 25k a v roce 2016 pak 35k. Kola sem neřešil, protože v zimě se s těmito vozy nejezdilo a nejezdí. (I když letos by to nebyl problém.....) Borec fungoval poblíž Brna, ale s příchodem EET byznys ukončil.
    Pokud máš v plánu vůz provozovat v delším horizontu a pak výhodně prodat, tak se investice určitě vyplatí. Fólie jsou různé kvality, tak na to bacha. Ale soudě podle cenového odhadu, mělo by jít o solidní kvalitu i záruku.
    Čepičky na ventilky... :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.20  10:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poslední mohykán

Ron...re - N/V...kdyby to autorovi nevadilo, tak by o tom nepsal...tečka! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.02.20  01:27

« Re: Re: Re: Poločekání - ochrana laku

Na pět let je to blbost, to bys investoval hlavně do dalšího majitele, který ti to samozřejmě nezaplatí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…