Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 04.02.20 09:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
IUDEX - s tím úplně nesouhlasím, na servis se dá chodit i jinam, jako např. olej, filtry, kotouče, desky, brzdovka (to dělám jinde i u nového, jen jednou za 2 roky do BMW). A ceny dílů na BMW se dají sehnat také mnohem levněji mimo autorizovanou síť servisů BMW, při zachování stejné kvality >:-[] Není to o moc dražší než třeba na Megana R.S., který je celkem drahý na díly, nebo na Golf GTI >:-[] -
iudex 04.02.20 09:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
Fred: no práve, tí majitelia šesťvalcových 1er si myslia, že majú minimálne limitovanú verziu Bugatti a nevedia, čo za ne pýtať. ;-)
Pri jazdenom športiaku (najmä prémiovom) si treba pamätať jednu vec: aj keď cena auta klesne na prijateľnú úroveň, cena servisu a dielov zostane ako pri novom. Takže sa na to treba pozerať tak, či by som vedel servisovať novú prémiovku. Ak nie, treba vyberať v mainstreamových vodách.
Osobne by som pozeral po tej FieSTe: [odkaz] -
speedfred 04.02.20 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
3.2 som mal v Pašíku, ale bol asi smolný kus. Tam sa stále niečo sra.lo. Keď to ale išlo tak to nebolo zlé a fakt mal pekný zvuk.
Z vášho výkladu by som si aj tak vybral cukrovinky čierny princ (130i), to auto som mal a fakt ma bavilo, no a ten motor bola paráda ako ťahal. Teraz som ale pozeral na ceny a tým ľuďom to asi hrabe čo pýtajú za tie 130 (hrabe im aj pri Škode 130). Nejaké magické číslo? -
poterienko 04.02.20 08:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
iudex: Díky, mrknu na ně. Osobně mě v posledních dnech hodně zaujalo TéTéčko . Sice to není moc hot, ačkoli 3.2FSI má nádherný zvuk, ale zase by mohlo být v cabriu se známým 2.0TSI. Stejně asi nebudu nikdy ten typ člověka, co si ráno přivstane, aby jezdil po okreskách, takže místo vyloženě hot auta bude spíše rychlejší showcar. -
iudex 04.02.20 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
Tak pravda je, že 911ku by som si nikdy nekúpil, pretože nedokáže toto: [odkaz]
>:D >:D
To je zase môj kyslohroznový dôvod, prečo vlastne nechcem 911 >:D A okrem toho som si aktuálne kúpil komplet novú lyžiarsku (skialpinistickú) výbavu, tak som sa trošku vyhádzal z peňazí a ten keš momentálne na Porsche drobek chýba. ;-) -
iudex 03.02.20 20:52
« Re: Fofrník za pár kaček
Poterienko: tak ja by som sa s takým badžetom orientoval na menšie hotheče. Na sauto je zopár dobre vyzerajúcich Fiest ST minulej generácie, o zábavnosti tam pritom niet pochýb. Ale dá sa aj minulogeneračný Focus ST (predface verzia), to by tiež stálo za zváženie. Ako písal Ron, Polu GTI s dvojito fúkanou 1,4kou by som sa vyhol, ten motor nie je etalón spoľahlivosti. Do 300t sa vojde aj Golf 6 GTI, ale to je fakticky 2 generácie starý model a to už by som dal radšej prednosť Focusu 3.
K fóliám ja nemám čo dodať, môj názor je, že tá investícia má zmysel pri 911ke a pri cene auta sa stratí, pri Pole to je v kontexte ceny ekonomický nezmysel.
P.S. Z testu M135i v denníku SME: "BMW M135i nás o svojich schopnostiach ostrého HH úplne nepresvedčilo. Napriek sľubom výrobcu je čaro zadokolky jednoducho preč a s ním teda aj výnimočnosť alebo ak chcete, charakter. Je iróniou, že viac sa zabavíte s neprémiovým Hyundaiom i30N, ktoré ladil odídenec z BMW M Sport." -
pradeda777 02.02.20 14:40
« Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
tms....ano, máš pravdu. Přední nárazník je členitý, na obou stranách ve spodní části se mě v jednom vystresovaném místě fólie zvedla (po 3 letech) a později praskla. Chystám se to na jaře nechat opravit. A tak se ptám....tvůj kámoš je based kde? (Můj "borec" už toho nechal, jak už sem psal dole....) -
Thomasino 02.02.20 14:19
« Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
Aktuálně mám u známého Rebelku právě na udělání fólie a keramiky. Nechávám dělat jen přední kapotu, přední světla a prahy. Na zbytek pak keramiku, protože jsem měl stejnou na M2 a výborně se to umývalo - stačilo spláchnout wapkou a rychlou jízdou osušit >:-[] >:-[] Přední nárazník má komplikované tvary, zbytečně by to navýšilo cenu, navíc nechat pak před prodejem přelakovat nárazník není takový problém a není to tak drahé, pokud by byl hodně domlácený od kamínků (a před velkými stejně nepomůže ani fólie). U kapoty je to horší, tam by mohl případný zájemce o koupi změřit sílu laku a pojmout podezření, že bylo auto bourané. Hlavně jsem za to nechtěl dávat 50-60 tisíc, kdyby to bylo celé ve fólii (mám na mysli samozřejmě tu nejlepší samozacelovací). -
pradeda777 02.02.20 14:14
« Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
Jj...po aktuální smutné zkušenosti s Picassem ty dveře ošetři také. Nejsu si ale jistý, jak efektivní by byla fólie, kdyby dveře dostaly takovou pecku jakou dostalo Picasso.... :-( Mohla to být "psí noha" zadních dveří, kde se často vyskytuje poměrně ostrá hrana...
[odkaz] -
Ronault. 02.02.20 13:35
« Re: Re: Fofrník za pár kaček
Koukám, že se fotky nedají otevřít, když tak mrkněte na recenzi a na konci jsou ony dvě fotky: [odkaz]
Dneska jsem našel na Picassu na spolujezdcových dveřích ďolík až s popraskaným lakem 8-s ;-\ Takže někdo na parkovišti musel nebývale silně dveřmi napálit naše auto... lidi jsou fakt hovada... a to parkuji pokud to jde co nejdále a v rohu.... to mě právě motivuje k fólii i na dveře...
WL: to je ta otázka, že se to moc nevyplatí po finanční stránce. Vy jste něco dávali i na druhé Porsche?
praděda: Obecně se používají PVC, čili vinyl folie a polyuretan. Vinyl je levnější, ale častěji na změnu barvy, je méně pružný a neumí po zahřátí zatáhnout povrchové oděrky. To vše umí polyuretan, ale ten je zase o dost dražší. Za těch 50-60t je to už PU. Kdybych chtěl jen třeba nárazníky, kapotu, světla, cena by byla o dost nižší.
Čepičky jsou takovým pěkným detailem [odkaz]
>:-[] -
-
pradeda777 02.02.20 10:31
« Re: Poločekání - ochrana laku
Ron....ochranou fólii mám na 1er a měl i na předešlé X5. Nemám ji všude, pouze předek, kapota, blatníky a dveře FRT a RR. V roce 2014 na X5 jsem platil 25k a v roce 2016 pak 35k. Kola sem neřešil, protože v zimě se s těmito vozy nejezdilo a nejezdí. (I když letos by to nebyl problém.....) Borec fungoval poblíž Brna, ale s příchodem EET byznys ukončil.
Pokud máš v plánu vůz provozovat v delším horizontu a pak výhodně prodat, tak se investice určitě vyplatí. Fólie jsou různé kvality, tak na to bacha. Ale soudě podle cenového odhadu, mělo by jít o solidní kvalitu i záruku.
Čepičky na ventilky... :-O

[odkaz]