Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 16.02.20 16:06
« Re: Re: Re: Re: MGTS
Spíš odře ten lak na nich, ale ony jsou spíš v těch dveřích zapuštěné, rozhodně neplní nějakou ochrannou funkci při parkování.
U těch zrcátek ve sport designu (to až teď po face) můžeš mít (za stejné prachy) i dvoubarevnou verzi, spodek v černém lesku, vrch v barvě karoserie:
[odkaz] -
white label 16.02.20 15:03
« Re: Re: MGTS
pd7
Fakt, ty brzdy teď stojí fakt stejně i na GTS a
81 tis. není málo. Základní brdy na GTS bohatě stačí, co se brzdného účinku týče. PSCB mají delší životnost a jsou téměř "bezprašné", takže záleží na tvých preferencích.
P.S. Ty dveřní boční lišty v barvě karoserie mi tam opticky nesedí. Právě ta velká bílá plocha potřebuje "rozbít". -
white label 16.02.20 12:56
« MGTS
pd7
Je základní výfuk, pak příplatkové sport. koncovky (21 tis.) a potom sport. výfukový systém (66 tis.) MGTS má ten sportovní výfuk systém (stejný) v základu. MGTS je nejsportovnější verze Macanu (+ nejlepší poměr cena/výbava) a Turbo je pro změnu (zatím) nejsilnější verzí. Brzdy PSCB (bílé brzdiče), které má Macan Turbo v základu, můžeš mít i u MGTS za zvýhodněnou cenu 40 tis. (pro eSko stojí dvakrát tolik).
MGTS má v základu snížený adaptivní podvozek (3 úrovně tuhosti), který pro eSko stojí 31 tisíc. Za 40 tis. můžeš mít v MGTS vzduch, ale já bych to raději investoval do zadního sport. diferáku, který je skvělý, tím spíš, že Macan má nastavení awd s maximální preferencí zadní nápravy, na což (na tu preferenci i možnost sport. difu) můžeš nejen u takové RS Q3 SB zapomenout. V tom článku jasně píše, že komfort je (i s tímto nevzduchovým podvozkem) překvapivě úplně v pohodě i na 21", přičemž ty chceš 20".
Vzduch umí být měkčí, ale bouchá na příčných nerovnostech a při sportovnější jízdě je odtažitější, hlavní výhodou je tak jeho schopnost měnit světlou výšku (pokud to využiješ). -
pradeda777 16.02.20 10:09
« Re: Re: Re: Chapter 2: Proceed
wl.......ok, MGTS looking good.... ;-) Jen jedna věc ohledně výfuku. S a Turbo verze nabízí ve výbavě na přání sportovní výfuk, ale u GTS ne. Ano, GTS má údajně nějaký "lepší" výfuk už v základě, ale v některých testech k němu mají dost výhrady. Dá se tomu rozumět, že po přidání GPF/PPF už zvuk nebude to pravé ořechové. Bylo by zajímavé porovnat zvuk Macan Turbo s příplatkovým sportovním výfukem a nové GTS s tím základním sportovním výfukem. :-! Cenově, po "řádění" ve výbavě na přání v konfigurátoru, mě vychází MTurbo o nějakých 200k dráž. Turbo má ty lepší brzdy, které jsem u GTS však vynechal. -
woody-alien 16.02.20 07:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Chapter 2: Proceed
wl: Možná to mohlo být v plusech jako řekněme zajímavější zvuk motoru mezi konkurenty a zároveň v minusech, že je to při delších jízdách obtěžující. Nakonec si to ale stejně musíš vyzkoušet sám. Upřímně, moc se mi nezdála ta informace o 3.500 otáčkách při 130 km/h. Jednak to je u dnešních oturbených motorů hodně výjimečné a taky už jsme tady při podobné informaci nachytali na švestkách autora testu Opelu Astra 1.6T. No tak jsem se koukl na pár videí a fakt to tak je.
[odkaz]
-
woody-alien 15.02.20 22:00
« Re: Re: Re: Chapter 2: Proceed
wl: Když si to přečte celý, tak možná ano. ;-)
"Ony ale ProCeedu GT nesedí ani dlouhé cesty. Hlavním problémem je zpřevodování, respektive stálý převod. Ten je totiž velmi krátký. Díky tomu auto sice umí tabulkově zrychlit z 0 na 100 km/h za solidních 7,6 sekundy, ale má to i své stinné stránky. Chcete-li se vydat na dlouhou cestu, budete pravděpodobně dost jezdit po dálnici a ProCeed už v 80 km/h na šestku točí 2100 otáček. V tachometrových 130 km/h ukazuje otáčkoměr takřka 3500 ot./min. a spotřeba se pohybuje kolem 9,5 litrů, v GPSkových 130 km/h pojedete za deset. Nad čímž by se ještě možná dalo mávnou rukou, nebýt hluku.
Valivý od kol sice také není ani vzdáleně na pochvalu, ale ona sportovní nota výfuku, která sice není nijak charakterní, ale minimálně ve městě je celkem zábavná, začne být úmorná. Poslední pohodová cestovní rychlost je rovných 110 km/h, kdy motor ještě netočí nesmysly, spotřeba se drží do 7,5 l/100 km a výfuk je zticha. Cokoli nad znamená monotónní hučení výfuku (v normálním režimu, sport je ještě horší)."

[odkaz]