Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.09.20  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Leg: opäť súhlas. Síce by pradedove reálne potreby (menšie SUV či crossover s vyšším posedom, vyšším výkonom a dynamikou, ale reálne minimálne jazdené a nijak ostro) uspokojila už spomínaná Ateca 2,0TSI či dokonca Puma ST, ale nakoľko chce image a prestíž prémie a po M140i by sa ťažko zmieroval s R4 či dokonca R3, zostávajú len tie kompaktné (-nejšie) SUV nemeckej prémie. RS Q3, X4 M40i, Macan S či GTS. A keď sú na to dineros a má ísť o posledné auto, tak nech to stojí za to. Nejaké štvorvalcové GLA35AMG bude skôr či neskôr ľutovať.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.09.20  09:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

pradědo, ja sa obávam, že u teba neostáva nič iné, iba sa preniesť cez výhrady čo máš voči Macanu. Všetko ostatné je kompromis, možno časom nájdeš niečo, o čom si budeš myslieť, že spĺňa tvoje kritériá, ale o pár rokov budeš znova špekulovať. Hovoríš, že to má byť univerzál, podľa možnosti vyššie a komfortnejšie a na druhej strane máš veľmi rád "spirited driving". Nenapadá mi lepšie auto a ak hovoríš, že to má byť posledné, tak nech to stojí za to. Ver mi, nebráň sa tomu, objednaj si jedno pekné GTS a si vybavený, rovnováha vesmíru znovunadobudnutá. Label ti určite vybaví zľavu, ten už tam nejaké prachy nechal. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.09.20  23:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

M2C se mě líbí, ale na univerzál to není. To spíš ta nová M3..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.09.20  23:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Ale to stačí dát na M2c adaptivní podvozek KW DDC, ovládaný zevnitř normálně přes tlačítko. Dost možná u něj skončím taky, uvidíme. Jen to stojí asi 80 litrů >:-[]
    Ale M3 je cenově výrazně jinde než M2c, navíc na ni zatím slevy moc nebudou.
    Jen drobný detail, M2c si trochu prováhal, její výroba za pár dní končí a vybírat můžeš leda z posledních pár skladovek :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.09.20  23:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Ale bacha...po přidání výbavy na přání se RSQ3 cenově nebezpečně přiblížila nové M3... ;-)
    Na M2C adaptivní podvozek nelze...... :-! Na M2CS je STD.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.09.20  23:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Takový auto za 1,5 mega a objednají to bez adaptivního podvozku ?? Tak to objednával nějaký dement >:-[] >:-[] Já si to tam teda nedával, protože je více poruchový, ale u auta za 750 tisíc už přemýšlíš o každých 20 tisíc semhle a 20 tisíc támhle :-! Ale to elektrické otevírání kufru jsem si tam měl dát, to si občas nadávám..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.09.20  23:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

tms.....ten stroj v Kyjově je na 19" bez adaptivního podvozku......ach plotýnky...plotýnky.....
    Modrá? Sorry jako, ale ta mě přijde moc obyčejná (levná?) pro RSQ3... ;-)
    Nakonec i ta Tango je taková levná... ;-\ No, je třeba vidět naživo..... :-!
    Nardo není špatná, ale Daytona vede...... ;-) Jasný, zůstal bych na 20"....i 19" by stačily, ale ty nejsou v nabídce...asi kvůli brzdám... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.09.20  20:32

« Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Nardo? To snad néééé :-( (to bych si po tobě určitě nevzal a spoustě lidem se tyto pastelové šedé nelíbí) Daytona není špatná, ale je to nudně šedý. Tango? No aspoň je to trochu barva, to celkem jde.. Když už néé ta zelená, tak co ta světlá modrá v kombinaci s šedou a stříbrnou? Vychází to i cenově rozumně při konfigurování ;-) [odkaz]
    Jen bych nedával tak velká kola a nechal ty základní 20" stříbrno-šedé.
    EDIT: Koukám na skladové auta, že tam máte v Kyjově Q3 SB S line 45 TFSI 169 kW v té šedé Daytona. Ten motor není vůbec špatnej, ikdyž 230 koní je na to auto takový slušný základ :-) [odkaz]
    P.S.: Tak Daytonu bych po tobě asi bral ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.09.20  20:16

« Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Leg....rozdíl mezi 1er a A3 v NV? Zatím nevím. Doufám, že v A3 bude "posed" vyšší než v 1er. Bral bych, kdyby to bylo alespoň podobné jako v Yarise. 1er je moc nízko....asi tak jako moje současné M140i. A ta je pro nás dost nízko..... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.09.20  20:10

« Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

tms......Nardo, Tango nebo Daytona....... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 24.09.20  19:56

« Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Tom: to je super, mne akurát dnes tiež písali, že plukovník vyrazil na plavbu z Japonska do Európy. :-)

Děda: Nechcem aby to pôsobilo, že vyrývam, úprimne ma to zaujíma. Je pre teba zásadný rozdiel medzi posedom v jednotke a A3?

Inak tá nová S3 ma vôbec neberie, celkovo mi prišla strašia generácia oveľa uhladenejšia, Jak zvnútra tak zvonka. Toto na mňa ani nepôsobí ako Audi - technicisticky čisté a funkčné. Ale naživo som ešte nevidel, takže who knows.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.09.20  18:40

« Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

No tak se toho neboj a jdi do Q3 Sportback RS s 2,5T v zelené !! >:-[] Ale v Brně v ROSu bych ti uměl asi domluvit super cenu. Na servis si pak jezdit klidně k vám ;-) Po 4 letech ho pak odkoupím :-)
    Neříkej, že ti neumí zařídit předváděčku v Praze. Musíš na ně trochu nastoupit. Život je příliš krátký na to, abychom jezdlii v nudných autech ;-) To by ses snad obětoval si to zajet do Prahy zkusit, ne? Celkem to chválí, to by mohlo být zajímavé ježdění a splnilo by všechny požadavky, myslím. A trochu se odvaž a kup SportBack, vypadá tak o 30% lépe!! Hlavně ne černé nebo bílé.
    Jinak moje oranžáda je už někde na cestách, aktuálně asi u Linze na skladě a překladišti. Soudruzi v Lipsku už konečně vyrobili a odeslali ;-) Snad to nebude putovat dlouho, jako Woodyho GTI nebo Ronaultovo polo-GTI..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.09.20  12:31

« Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

tms....no budeš se možná divit, ale tento stroj mám na "Schidlerově seznamu" již delší dobu. Ano, ten "usraný tříhrnek" mě sice netěší, ale na druhé straně jsem již několikrát pochválil tříhrnek v 2AT, který jsem měl kdysi na víkend z Renocaru. Takže, jestli tu technologii Ford zvládl tak dobře jako BMW, tak si jistě na seznamu zaslouží být.
    ALE. Stále více se přikláním k nějakému Audi/VW produktu. Po zkušenostech s Mazdou a s BMW, kde jsem musel ohledně servisu a podobně dojíždět vždy do Brna, což přinášelo různé komplikace, bych byl těchto komplikací ušetřen. No a s Fordem by to bohužel bylo jako s těma dvěma zmiňovanými značkami. Naštěstí je v tuto chvíli i u koncernu z čeho vybírat. Na druhé straně stále chybí předváděčky. S tím se potýkám již delší dobu. X2 M35i, GLA AMG, RSQ3. Teď přibyla ještě S3 Sportback a nový Golf GTI. Obě by jako univerzál byly dobré. Ale předváděčky zatím nikde a bez odzkoušení to nebudu riskovat, protože to může být mé poslední auto..... ;-\ S GGTI mám obavy z toho nového dotykového infotainmentu, který je všeobecně kritizován. Jinak velikostně by nám moc dobře sedl.... :-!
    [odkaz]
    Edit. U S3 a GGTI bude záležet hlavně na NV. Pokud by to bylo + - jako u M140i, tak to bude muset být něco vyššího. Škoda, že Audi ještě nenabízí Q3 ve verzi SQ3....snad později...
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.09.20  09:39

« Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Pradědo, konečně představili ten správný HotHatch s mírně vyšším posazem, ideálně pro starší co už se jim nechce lézt až moc dolů (čemuž rozumím). Má to 200 koní, celkem to pojede, není to moc velký a v té zelené to bude výrazné a nepřehlédnutelné, abys budil u vás trochu pozornosti !! Nedosahuje to image Porsche ani Audi nebo Medvěda, ale zase to stojí třetinu a zbytek peněz můžeš použít do občasného pronájmu opravdu sportovního auta. Vím teď o pěkné poslední Corvettě co známej pronajímá ve Zlíně :-) [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.09.20  11:36

« Re: Re: Re: Re: M235i GC

Leg: to znie zaujímavo. Určite o tom roadtripe niečo napíš.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.09.20  20:17

« Re: Re: Re: M235i GC

Tak som sa vyhecoval a pozrel si ten článok a je to klasika: nikto sa tam nezamýšľa, ako je možné, že rámový úzky a vysoký offroad to zvláda lepšie ako hot placka. Naopak, záver je jednoduchý: BMW, ktoré ide ekoteroristom po ruke na auto navlieklo ekonaničhodné gumy (lebo suzuki určite malo nejaké trofeá) a rezignácia na zadný pohon (akoby v tomto teste na tom záležalo) dielo dokonala. Najlepšie bude, ak sa podobné správy budú šíriť ďalej (toto médium má podobné správy tiež celkom rado, ale nedá sa to zrovnávať) tak sa niekto vo vývoji v snahe zamedziť podobnej publicite rozhodne stabilizáciu sprísniť aj u športových modelov tak, že pri prudšom pohybe volantom sa prístrojovka rozbliká a zábave je koniec. A v autofore budú radi, zasa môžu písať, ako už vodič nie je pánom situácie a zlá zlá Európa mu chce pokaziť aj poslednú radosť (určite už tu takýto článok bol).

Škótsko (hlavne sever) je raj motorizmu, vodičská nirvána, jednoznačne najlepší roadtrip aký som zažil. Paradoxne vtedy vo mne začala hlodať myšlienka predať BMW. Ak bude čas, niečo napíšem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.09.20  08:16

« Re: Re: M235i GC

Leg: chcel som napísať to isté. Ak wl myslel web km77 a ich "maniobra de esquiva", tak tiež som to dakedy bral ako prúser, ak auto nezvládlo ten ich losí test. Ako som to ale pozeral častejšie, zistil som, že najhoršie tam dopadajú športové autá, kdežto hocijaké krabice, SUV a malé mestské autá to dávajú lepšie. Ako to, že čistý športiak ako je Toyota GR Supra zráža kolíky v 77 km/h, kým krabica Škoda Karoq to prejde čisto aj v 80 kmh? Potom som prišiel na dôvod, teda že tie bežné autá majú ESP nastavené totálne citlivo, aby okamžite auto zbrzdili a upratali, kdežto športiaky to viac nechávajú na podvozok a vodiča.
    Takže presne ako píšeš tento test nemá absolútne vypovedaciu hodnotu o kvalite podvozka a športovosti daného auta. A čo sa týka predokolkového HH BMW, počkal by som si na prvé testy a porovnávačky, každopádne Mini dokazuje, že BMW vie robiť aj predokolky.
    Btw. vyše 1600 km roadtrip po severnom Škótsku, to muselo byť zaujímavé. Nenapíšeš k tomu niečo viac? Svojho času som špekuloval, že by som išiel na škótske Hebridy, ale bolo komplikované sa tam dostať, tak som napokon išiel na Faerské ostrovy.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 21.09.20  19:37

« Re: Re: M235i GC

Je to přesně jak píšeš :yes: :yes:

Všechny ty auta co v poslední době pohořely jsou samozřejmě v reálu daleko rychlejší než nějaký Off road od Suzuki, případně jsou rychlejší než předchozí generace téhož auta, jenomže tento test neodráží realitu. Zatímco levné auta s levným podvozkem v podstatě okamžitě začnou brzdit, tím se výrazně sníží průjezdová rychlost, ty sportovněji laděné s vyspělejším podvozkem se naopak snaží o co nejvyšší průjezdovou rychlost, či jistou sportovnost.
    Chybí tam prostě parametr výjezdové rychlosti, aby si člověk mohl udělat lepší představu.
    Btw. jsem se o tomto testu bavil i s vývojáři ve Škodovce a tento test nikdo z nich nebere vážně. Není to relevantní a nic o autě nevypovídá.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.09.20  18:39

« Re: M235i GC

Počkaj, myslíš to autoforum, žumpu medzi bulvárom a bulvár medzi žumpami? To nemienim otvárať ale viem si tipnúť výsledok: BMW opustilo cestu zdravého rozumu a namiesto evolúcie e46-ky vymýšľajú nezmysly a za podpory európskeho ekofašizmu zlikvidovali všetko, čo ešte stálo za to. Namiesto takýchto drístov by sa mohli zamyslieť nad tým, prečo v losom teste často vynikajú autá, od ktorých by to človek nečakal (nie som si istý, ale nie je do dneška rekordmanom Citroen Xantia s dávno prekonaným hydropneumatickým pružením?) a naopak performance modely často pohoria. Nebude to napríklad tým, že zrovna "športové" modely mávajú zo zrejmých príčin nastavené ESC tak, aby dovolilo ísť viac na hranu? To môže znamenať, že kde je Suzuki pre istotu už značne spomalené zásahom stabilizácie, tam BMW stále nie je rozhodnuté, či vodič chce driftovať alebo naopak bojuje o život snažiac sa obísť obrieho losa. Proste, agresívny zásah ESC, ktorý je pri kontorlovanej jazde na hrane nežiaduci je v týchto podmienkach veľkou výhodou. Neviem, tipujem, že to bude takto, ak je tam ale namiesto kydania hnoja na BMW sofistikovaný článok, ktorý aspoň trochu do hĺbky technicky popisuje, prečo by to tak mohlo byť, tak sa im tu ospravedlním.

BTW minulé leto som najazdil s Mini Cooperom vyše 1000 míľ po severnom Škótsku (vrátane North Coast 500) a nemal som pocit, že by BMW predokolky nevedelo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.09.20  16:34

« M235i GC

"Losí test sportovního BMW skončil fiaskem, je „rychlé” jako off-road Suzuki"
    mrkněte na auto_forum
    Ty předokolky asi zatím BMW moc nejdou, Ondra měl zase pravdu...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…