Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 27.03.24 01:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
wl: hentaký modrý hatchback som včera videl, aj som mal pokušenie ho odfotiť a pridať sem do pradědovej zbierky, ale bolo mi blbé fotiť cudzie autá. A bolo to v podzemnej garáži, takže aj tak by to nemalo moc vypovedajúcu hodnotu. Taká... modrá, nemastná neslaná, trochu pripomína základnú škodovácku bezpríplatkovú modrú. Ale znova, bolo to v podzemí, vonku by možno pôsobila ináč.
Kolesá sa mi celkom páčia, nie že by som si z nich cvrkol, ale lepšie ako to, čo je na väčšine RS3. Chcelo by to inú povrchovú úpravu, matná tmavosivá tomu fakt nepomáha.
i30N ako investičné auto... >:D >:D >:D Niektorí predajcovia sa fakt snažia.
iudex: za mňa, v tejto kategórii je asi najdôležitejší user interface a praktickosť pre rodinu, všetky aj tak jazdia +- rovnako genericky. Takže ako to sadne manželke. Ale hlavne sa kvôli služobnému autu neochodubňujte o dovolenky. >:D
A čo to teda bude, Kuga či Tigi?
BTW ako tu všetci riešite RS3... práve pár dní sedlám A3 minulej generácie trochu z opačného konca: 1.6 TDI DSG, strieborná, relatívne chudobná výbava. Ak si odmyslíme pohonný reťazec (nechápem ako môže niekto nadávať na ujačané hybridy a potom odfrčať na štvorvalcovom nafťáku v kombinácii s prevodovkou, čo ho vytrvalo drží na 1100 otáčkach - dal som mu pracovný názov dunihlav), tak je to super kára a hlavne interiér minulej generácie je geniálny. Zasúvateľný displej, kolečko MMI, ergonomické ovládanie klimošky s krásne spracovanými gulatými výduchmi, veľký kutáč a elektrická ručná na stredovom tuneli. Och, prečo ste sa v Audi tak opustili... [odkaz] -
pradeda777 26.03.24 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
wl....to nevadí....na první pohled vypadají podobně čili "po čem nic" a proto také ty origoš kola nejsou nikde moc vidět. Zrovna tak jako sedany ve Veselé zelené, protože ta barva sedanu moc nesluší. Jo, jsou k vidění v US, jelikož tam SB není v nabídce. -
Thomasino 25.03.24 22:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Tak teď jsi mě hoooodně pobavil !! i30N jako investiční auto ?? Tak ať se podívá, kolik je jich na prodej a za jaké ceny !! >:D >:D A znám pár lidí, co to po roce nebo dvou prodali, právě kvůli tomu že tuhé je to až moc. -
white label 25.03.24 14:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
iu
Samotných 30% zní trochu hrozivě, ale je to (jen vpředu) z šířky 265 mm, takže v reálu je ten profil jen o 2,75 mm (což je cca 1/3 vzorku nové letní pneu) nižší, než dnešní hh klasika (235/35).
Dnes jsem jel kolem Hyundai, tak jsem se zastavil, měli tam předváděčku i30N hb v červené metalíze, byla taková do cihlově červeno/oranžova,a spíš tmavší a snad trochu i do vínova..., no nelíbil se mi ten odstín.
Na předání tam byl nachystaný (s mašlí) i30N hb v bílé perleti. Oba byly s DCT a sport. sedačkama.
Skladem už jsou ale jen nějaké fb.
Šéf mě docela pobavil, když tvrdil, že i30N je investiční auto... -
iudex 25.03.24 13:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
Dany: už to je pre Teba neaktuálne, ale tu je celkom podrobná recenzia nového i30N Fastback A/T, teda presne verzie, o ktorej si uvažoval: [odkaz]
Autor je Poterienko, chalan, čo sem na MACZ dakedy chodieval a myslím, že zodpovedal asi všetky Tvoje otázniky ohľadom Nka týkajúce sa prevodovky a najmä podvozka a jeho vhodnosti na každodenné jazdenie. A teda sa javí, že Nko by nebolo pre Teba ako daily auto: "Celé každodenní použití kazí krom odhlučnění ještě podvozek, protože je sportovní. A to velmi. Reálně mi podobně nesmyslně tvrdá přišla jen Tesla Model Y Performance. Každý výmol, kamínek, nerovnost, čivavu…o všem vám dá vědět. Nechci tvrdit, že je to nepoužitelné, ale prostě tohle se nedá kupovat bez vyzkoušení."
Inak práve preto zvažujem, či moja RS3 nebude podobne tvrdá, lebo v meste denne jazdím po mačacích hlavách a gumy s 30% profilom ma asi hodne vytrasú. -
pradeda777 25.03.24 09:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
iu....Rasto a video.....dobrá reklama....ale je jasné, že musel být opatrný a myslet na to, aby ho pozvali i příště..... ;-) >:D >:-[]
Jinak máš pravdu. S RS3 jsem zatím na delší vyjížďce ještě nebyl. Čekám totiž na instalaci fólie i na zadní část vozu. Rozhodl jsem se pro to po tom, když jsem viděl na jiné starší zelené RS3 SB, jak barva rychle ztrácí lesk.
Ale, to co jsem zatím najel naznačuje, že v nastavení podvozku "auto" je vůz tužší a "až moc dobře" kopíruje povrh vozovky. Jiné nastavení jsem ještě nezkoušel.
-
Thomasino 24.03.24 22:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
Firemní a nefiremní, běžně dotuji čas od času své podnikání (vedlejšek) ze svých vlastních již zdaněných peněz (ze zaměstnání), abych si koupil lepší auto. Říká se tomu taky půjčka do podnikání >:-[] Jak bych asi tak pořídil Caymana ;-) (částečně firemní a částečně soukromé auto). Ale vzhledem k tomu že poslední dvě auta jsem prodal dráže než koupil, tak to ani nejde brát že bych stát okrádal o dph při prodeji >:-[]
iudex - nebuď labuť a nějaké peníze jí na to dej ;-) Ale samozřejmě pokud to není její firma a je jako zaměstnanec, tak to je pak smůla. Pak to chce ukecat prodejce. -
iudex 24.03.24 20:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
Dany ma predbehol. Firemný badžet je daný, to nevyriešime priplatením z vlastného. Takže sa varí z toho, čo je. A vyzerá to tak, že CX-5 proste nevojde do limitu. Tiguan vojde vo verzii 2,0TDI Limited (keby to bolo za vlastné, samozrejme že priplatím za 2,0TSI).
Polovička chce ešte skúsiť Kugu a potom sa rozhodneme.
Dany: aj dnes som sa utvrdil, že 340i je univerzál. Na prázdnej ceste Naháč - Trstín v Sporte ako hotheč, potom v Comforte ako cestovná limuzína. Z tohto pohľadu mi je jasné, že RS3 v tom druhom ohľade bude strácať (aj by som sa opýtal pradedu na jeho skúsenosti s komfortom RS3 na dlhších cestách s RS3, ale asi žiadne nemá).
Tom: 17" na Tiguane budú vizuálne balónové, ale aspoň to bude komfortné, na 20kach to bolo fakt uskákané pre rodinné potreby. A 18ky nemajú nijak pekný dizajn, to už tie 17ky sú krajšie.
P.S. Rasťo s prvým elektrickým hothečom na okruhu. Takejto elektrike by som sa vôbec nebránil: [odkaz] -
Dany 24.03.24 19:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výber nudného rodinného dostavníka
Chlapi, koľko ste tu? Iudexová manželka vyberá firemné auto. Nepomôže jej vynechávať dovolenky ani pripožičať si. Rozpočet by musela navýšiť firma.
U nás doma sme sa zhodli, že trojka bude pre moje potreby vhodnejšia ako ostrý hatch. Navyše na okruhu sa bude dať niečo ostrejšie vždy požičať.

Když mají problém s infotaimentem "mladí"....co potom dědkové... >:D >:D >:D