Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 07.04.21 13:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
Tie BBS v zlatej vyzerajú výborne, určite lepšie, ako čierne. Otázka je ale, či by som dal takto výrazné disky na výraznú farbu ako je SSO. Asi nie, trošku sa mi to bije. Mojím favoritom by bol BBS SR diamond cut: [odkaz]
P.S. Porovnanie G8R a S3. Ako všade Golf R v zrýchlení vypráši všetko, aj vlastného prémiovejšieho brata, takmer o pol sekundy (čo rozhodne nezodpovedá rozdielu len 10k): [odkaz] -
Thomasino 07.04.21 12:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
Ano, původně jsem chtěl BBS CI-R v bronzové barvě, jako výroční edice k 50-ti letům BBS. Ale nakonec se ukázalo, po tom co jsem je objednal, že se v té barvě v mém rozměru nedělají. Tak jsem šel do těchto JR SL-01, které jsou lehčí a mají zakázkové ET aby to dobře sedělo. Ty BBS vypadají takto:
[odkaz] [odkaz] -
pradeda777 07.04.21 12:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
tms.....kola jsou za mě ok. Kontrast k oranžové kastly je tak akorát. Jo, a k těm doplňkům to sedí, to je pravda. Ale tmavá/černá kola jinak nemusím. Nevím jak moc kola povylezly, ale k vůli nějakému centimetru sem/tam, bych do toho neinvestoval. (Je pravda, že ty ve zlaté na * od Lega vypadají moc dobře. I na té černé M2C, co sedí (skoro 2 roky) v showroomu u Renocaru vypadají zlatá kola moc dobře.[odkaz] (Nevíš náhodou, jestli ta M2C má už PPF? Reg květen 2019?) -
Leg 07.04.21 12:07
Tom: kolesá parádne, ak ma pamäť neklame, zvažoval si BBS nejakú anniversary edíciu. To sú ony? Ako ale píše label, škoda tej farby, ja by som dal nejaké bronzové/zlaté (to bola tá edícia, nie?), na dvere jeleňa a máš jagermeister tribute jak víno. Všetci ostatní majú M trikolóry na milión spôsobov a čierne disky, toto by bolo zaujímavé a originálne.
[odkaz] -
Leg 07.04.21 12:00
« Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
wl: farbu neviem, evidentne to bude ešte posielať do továrne na finálny nástrek. Zatiaľ má na ňom len základovku. >:D (tak som pozeral do konfigurátora a volá sa to kemoragrau a je to dokonca metalíza. Z diaľky a pod mrakom to ale vyzerá ako teraz populárna "základovka") [odkaz]
iudex: jasné, ja zrovna nie som zástanca jazdy s davom čo sa týka áut, takže ja tú miernu komplikáciu znesiem. Inak nedávno som sa zviezol na tému TDI+DSG (Volvo V40 D2 s dvojspojkou) a čím ďalej menej chápem, prečo sú ľudia toto ochotní absolvovať v relatívne drahých autách. Jasne, ak človek natočí desiatky tisíc ročne po diaľnici, tak je to iné, ale pre súkromné medzimestké poskakovanie, ako to má väčšina mojich známych to fakt nedáva zmysel.
Pol dňa ako pol pracovného dňa, čiže cca 4 hodiny. Na začiatku umyť autá (keď už rozťahujem vercajk), navoskovať nové kolesá, naimpregnovať pneu, zhodiť staré koleso, vyčistiť podbeh, nahodiť nové, poriadne vyčistiť staré rolesá, upratať a premerať tlaky a prípadne dofúkať, všetko samozrejme pre dve autá a ani nemáš čas vytiahnuť zubnú kefku. (tú mimochodom používam na zuby, na autá mám iné štetce)
wl: termíny sa u nás počas prezúvacej sezóny z mojej skúsenosti prideľujú na cca dva a viac dní dopredu. Pre mňa celkom komplikácia - nie neprekonateľná, ale dní, kedy si môžem naplánovať dopredu čo chcem nie je mnoho a nerád ich trávim v pneuservise. :-) -
pradeda777 07.04.21 11:23
Freddie.....nádržka ostřikovači ti ve spoji (s nevětší pravděpodobností) praskla díky procesní závadě zvané "weld mark". Je to u takových výrobků z plastu docela běžná závada. Je to způsobeno nedostatečnou teplotou roztaveného plastu v místě spoje. Většinou takové problémy vychytá operátor nebo inspektor. Byl jsem těmto věcem v Toyotě "nablízku", tak o tom něco vím... :-! -
Thomasino 07.04.21 10:07
« Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
Nazdar bando! Ohledně toho přezouvání. M2 mám na letních už 3 týdny, což jsem hlásil, minulý týden jsem nechal v pneuservise přezout také Atecu (nechávám to po sezóně i vyvážit projistotu, takže žádné samo-domo). Včera tady pravda lehce sněžilo, ale stejně dělám z domu a nikam jezdit nemusím, tak mě to nechalo celkem v klidu. A v pondělí odpoledne jsem se byl projet zase po týdnu v Moravském krasu - samozřejmě za hranicí okresu >:-[] Nějaký relax je prostě potřeba!
[odkaz] (a následné fotky). Kvalita fotek žádná sláva, nebylo zrovna moc světla a jsou to jen rychlé cvaky mobilem. Ale jinak bylo fajn, mám tam své oblíbené trasy, hezky jsme se svezl.
-
white label 06.04.21 17:39
« Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
Leg
Ten e-tron GT má soused v jaké barvě?
iu
Problém s termíny do pneuservisu nemám, můžu přijet v den, který se mi to hodí (Po-So) a klidně termín několikrát změnit. Není pneuservis jako pneuservis, a to v mnoha ohledech. Naštěstí už si dnes člověk může vybírat, chce to jen nebát se občas vyzkoušet něco nového/jiného.
Zrovna teď jsem vyřizoval nové letní pneu na CrossPolo (215/40/17"), objednal jsem u nich GY Asymetric 5, nechal tam letní 17" disky se sjetými Premium Contact 5 (ještě z prvovýroby, mimochodem nesrovnatelně lepší, než Sport Contact 5), kola perfektně vyčistili (i zevnitř), žádné lepidlo po starých závažích apod., nasadili nové pneu, vyvážili a zavolali, že je dají na auto kdykoli, stačí jen zavolat, než vyjedu! A to už bylo 1. dubna! A v sobotu 3. dubna už byly na autě.
A zaúčtovali si pouze předem dohodnutou cenu za pneu, za přezutí nic. -
white label 06.04.21 17:35
« Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
sf
Tak to moc nechápu, proč by tam muselo být něco agresivního, a co by to mělo konkrétně být?
Nádržka kapaliny ostřikovačů obvykle praskne při delším parkování v mrazu, pokud tam není zimní nemrznoucí směs do ostřikovačů. Kdyby ti tvrdili tohle, tak by to mělo aspoň nějakou logiku... -
speedfred 06.04.21 14:54
« Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
iu : možno neuveríš ale ja mám na čistenie diskov aj zubné kefky. Keď je čas tak sa s tým veľmi rád bavím.
wl : prasknutá nádržka ostrekovačov. Uvidentne to tieklo v plastovom spoji a oni mi tvrdili že som tam musel naliať niečo agresívne. To som bol fakt vytočený.

Za mě šedá (na e-tron) ano, ale rozhodně ne ta Kemora, tzv. základovka je pro mě u Audi spíš šedá Nardo, Kemora má (na rozdíl od ní) výraznější nádech do modra.
Mým favoritem by zřejmě na e-tron byla šedá Suzuka, což je obdoba stříbrné Hockenheim na M2C.
P.S. I k vůli těm termínům dopředu jsem změnil pneuservis a tam to najednou jde i podle mě.
Navíc u mě nepoužívají pneumatickou "vrtačku", kola dotahují momenťákem (kolik lidí ho doma má?), středovou krytku mi dávají přesně/rovně nad ventilek a zamykací šroub k/proti ventilku.
A mají i diagnostiku k senzorům tlaku a teploty pod ventilkem.