Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 17.09.21 10:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
tms....rozložení váhy 50/50 je fajn, ale fyziku neošálíš. Ten kvicht tam zkrátka je a je to sakra znát. Já byl při sportování zvyklý na auta, která byla o 300-400 kg lehčí. Brzdy neřeším. Ty bych řešil až kdybych se vydal na okruh....a to s M140i nehrozí. Kdybych to měl někdy s něčím v úmyslu, tak bych investoval do karbónů.... :-! -
Thomasino 16.09.21 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
M140i je tam taky fajn, to rozložení 50/50 je příjemné, jediný problém jsou ty brzdy, které prostě nejsou nic moc. Aspoň z mého pohledu. Fakt je, že mám vnímání brzd "překalibrované" od doby s Meggie, která s pořádnýma deskama brzdila skvěle. Až M2 s lepšíma deskama brzdila vpředu i vzadu dobře, M240i s lepšíma deskama průměrně, a teď teda nejlepší je M2c s těma velkýma brzdama 400mm. GTI CS taky hodně slušný, ale nyní už je na tom o něco hůře po těch dvou stintech na okruhu 8-s :'-( -
pradeda777 16.09.21 18:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
tms....Násedlovické zatáčky jsou prakticky "rodinné stříbro"..... ;-) >:D >:-[] Závody do vrchu se také jezdily svého času i na výjezdu ze Slavkova směr Rousínov. Párkrát sem tam s bráchou byl. Násedlovice jsem si nedávno projel na cestě do a z Bořetic, kde mám u benzinky Shell nového kámoše, co dělá do folií/polepů a ručního čištění interiéru aut.
M140i se necítilo v těch zatáčkách zrovna nejlépe. Ten kvicht 6 válce vpředu je pro mě novota na kterou bych si musel asi dlouho zvykat. (Tak snad až v příštím životě >:-[] ). CTR by mě tam určitě vyhovovala víc a nedávno na ACZ zmíněná Fiesta ST s 1.5 l tříválcem by asi taky byla vhodná zbraň... ;-) >:D >:-[] -
pradeda777 16.09.21 18:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
iu...jasný, že na mojí babyM adaptivní podvozek mám. (Měl jsem ho i na X5 a tam ten rozdíl v nastavení byl markantní). A že ty malé rozdíly v nastavení u M140i tak vnímám..... .....tak už to zkrátka je. I tms potvrzuje, že u 240i byl rozdíl mezi v nastavení malý. I když tam mohlo být nastavení odlišné od M140i už v designu. Řekl bych, že v nastavení sport se dá jezdit prakticky všude, krom náměstí v Kyjově, kde je historická dlažba z kočičích hlav.... >:-[] Problém pro moje (i soudružčina) záda je design (anatomie ?) předních sedadel. Podvozek je fajn.... :-! -
Thomasino 16.09.21 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
M140i a M240i mohla mít adaptivní tlumiče, ale M2 a M2 Competition je mít nemohla (až M2 CS). Ale rozdíl u M240i byl malý a proto jsem do toho nešel :-!
M4 má ten rozdíl taky malý. Nechápu, že neumí větší. Moje G8 GTI CS proti tomu jede jako eSkový Medvěd na vzduchovím podvozku !!
Praděda - jasně, oblíbené Násedlovické zatáčky :yes:
Trasa Slavkov, Násedlovice, Čejč, Čejkovice, Velké Bílovice, Velké Pavlovice, Bořetice. Pak oběd v hotelu Kraví hora a stejnou cestou zpátky. Nebo zkráceně Bořetice, Kobylí, Terezín, Čejč, Násedlovice... Tak jsem jel s M4 :-) -
iudex 16.09.21 13:41
« Re: Re: Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
pd: OK, uznávam svoju chybu, bol som v tom, že 1er a 2er minulej generácie adaptívne tlmiče mať nemohli.
Btw. ty ich na M140i máš? Lebo Tvoje závery o malom rozdiele medzi sportom a comfortom sa nezhodujú s mojimi skúsenosťami, ale ani s testom, na ktorý odkazuješ. -
pradeda777 16.09.21 12:42
« Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
Do soutěže mám pouze toto foto...(již dříve zveřejněné v jednom příspěvku)
z mobilu...Samsung Galaxy S9
[odkaz]
Sorry, ale focení mě na stará kolena už moc nebaví....ale ještě tu mám foto našeho "dálničního křižníku" Yarise po obdržení "očisty" po dalším úspěšném cestování v sousedních Čechách. Po 9 letech pořád fešák.... [odkaz] Ten samý foťák. -
iudex 16.09.21 12:27
« Re: Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
ad: Na mé 1er taky není v nastavení podvozku comfort a sport velký rozdíl.
To preto, že bez adaptívnych tlmičov (ktoré 1er F20 nemala) nie je (a ani nemôže byť) v nastavení podvozku comfort a sport vôbec žiaden rozdiel. ;-)
Naopak na mojom aute s adaptívnymi tlmičmi ten rozdiel v podvozku je pomerne citeľný.
P.S. fotosúťaž, anyone??? -
pradeda777 16.09.21 12:15
« Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
tms....4er je moc povedený design až na ty "ledviny". Ty mě stále vadí. No a pak ta velikost.... >:-[] Podvozek..:yes: Na mé 1er taky není v nastavení podvozku comfort a sport velký rozdíl. Na fotkách tak nějak vidím i Slovácký kopec.....??? ;-) Report... :yes: -
iudex 16.09.21 09:24
« Re: Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
Tom: presne podľa očakávania: väčšie, ťažšie a preto komfortnejšie auto, rýchlejšie a výkonnejšie, ale nie tak agilné.
Inak čo tá fotosúťaž? Máme tu dve fotky od Toma a wl, ja skúsim niečo nájsť, niekde by som za posledný mesiac mohol mať aj auto na fotke. Kto ešte sa pridá? -
ThomasinoSmith 14.09.21 23:27
« Dnešní svezení s M4 Competition a krátké srovnání s M2c
Z dnešního příspěvku na FB Driverswebu: Dneska jsem měl na odpoledne zapůjčené BMW M4 Competition (510 koní, automat, RWD), abych si udělal na oblíbených okreskách Jižní Moravy menší srovnání s mojí M2 Competiton (410 koní, automat, RWD), se kterou jsem jel stejnou trasu včera. M4 je o poznání větší auto, je také trochu znát vyšší hmotnost, stejně jako o 100 koní silnější motor. Podvozek v režimu Comfort je příjemnější na horších okreskách, než poměrně tvrdě naladěná M2, která adaptivní podvozek nemá (nemohla mít ani za příplatek). Rozdíl mezi naladěním podvozku v režimu Comfort a Sport není moc velký. Řízení je přesné, ikdyž mírně odtažité, což je oboje hodně podobné jako u M2. Aktuální M4 vnímám spíše jako ostřeji naladěné GéTéčko, zacílené na jiné zákazníky. Zvládne jak dlouhé přesuny, tak si občas užít zábavu, když taťka vysadí rodinku a má prostor pro trošku toho dovádění. M2 je proti tomu hravější, působí kompaktnějším dojmem a líbí se mi její vypouklejší blatníky, dodávající tu správnou agresivitu. Jsem hodně zvědavý, jak se BMW popasuje s novou M2, která se již pilně testuje :-) Za zapůjčení děkujeme společnosti Renocar Brno.
Fokty zde (a další): [odkaz]