Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 02.10.21 21:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
A jestli dostane ten nový adaptivní podvozek jako má Golf GTI CS, Golf R, Arteon R a Tiguan R, tak určitě už tak tvrdá nebude. Ale furt má asi motor blbě před nápravou, když dávají vpředu o 2cm širší gumy jako vzadu k potlačení nedotáčivosti >:-[] >:D -
white label 02.10.21 20:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
pd7
My se tu "bavíme" o nové! RS3, modelový rok 2022, ne o té předchozí.
A tu novou ještě pořádně nikdo neotestoval, včetně TG. ;-)
Pořád to nemá takové slupky, jako CTR na 20".
To profilové číslo musíš brát s rezervou, protože vpředu má nová RS3 pneu široké 265! mm a vzadu 245 mm. -
pradeda777 02.10.21 20:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
tms....a bacha RS3 se navíc nabízí jen na 19" kolech s nízkoprofilovými pneu, tak šance, že bude drncat je velká a jak to tady čtu, tak ani adaptivní podvozek není schopen udělat s RS3 alespoň trochu komfortní auto. Pasáž z Top Gear testu.
The big caveat to the whole thing is just how sodding firm it is. The Drive Mode button cycles you through Comfort, Normal and Sport modes, but this is a STIFF car in all of them. Comfort has just about enough compliance for most bumpy backroads, but this isn’t a car that breathes with a road like a sublimely set-up Renault Sport. It thumps thuggishly about the place.
Nicméně bylo by zajímavé porovnat komfort v RS3 s mojí M140i. -
white label 02.10.21 19:36
Th
Ne, minulá g. RS3 měla taky 2.631 mm, hb i sedan! stejně, tak jako i teď.
+ 6 mm měly jen běžné verze sedanu A3.
Jsem prostorově náročnější (než ty), ale mně rozdíl výšky sedadla (od silnice) při nasedání/vysedání do A6 allroad (vs Golf) nic moc pozitivního nepřináší. Mnohem podstatnější je délka dveří. Nedávno jsem třeba nasedal do Julietty a nasedalo se mi znatelně snadněji, než do 5dv. Golfu, protože má přední dveře delší, na úkor zadních. -
Thomasino 02.10.21 18:55
"Golf R Variant má větší rozvor, protože je to kombík." - v minulé generaci neměl. Až teď. Konečně.
Rozdíl jen 6mm minulé RS3 sedan?? To je fakt prd :-(
Nepotřebuji ani tak za mnou místo, jako aby to bylo o kousek zvednuté, aby se mi tam lépe lezlo. Ale to se mi lépe leze i do A4 Allroad :-) -
white label 02.10.21 18:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
GTI CS si klidně nech a je to vyřešené.
Na co potřebuješ za sebou někoho vozit? Ti v autě nestačí tři místa?
Golf R Variant má větší rozvor, protože je to kombík.
I předchozí RS3 sedan měl rozvor 2.631 mm, o zanedbatelných 6 mm (to by tě fakt nevytrhlo) měly větší rozvor pouze běžné verze A3 sedan. -
Thomasino 02.10.21 18:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Jenže RS3 je stejně malá uvnitř jako moje GTI. Předchozí RS3 sedan měl aspoň větší rozvor a za mě se někdo vešel. Nynější generace má stejný rozvor v obou verzích, tedy stejný jako Golf GTI a R. Kdežto Leon Cupra hatchback má větší rozvor. Stejně jako Golf R kombi. RS3 pro mě není řešení z hlediska snažšího nastupování, to si mohu nechat GTI CS >:-[]
Ale takový Formentor VZ5 s pětiválcem z RS3 a aktivním diferákem, hmmm, to by bylo asi zajímavé, ikdyž uvnitř bude místa něco mezi GTI a RS Q3 nebo Tigi-R. Ale sedí se o poznání níže než Q3. Akorát že se mi už moc nechce do Seatu, vzhledem k tomu jak řeší servisní věci a vše jim hrozně trvá.. [odkaz] -
Thomasino 02.10.21 17:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Ten chybějící půllitrový krígl mě popravdě až tak nebere, spíše bych měl trochu vnitřní problém s tříválcem. Ale moc dobře vím, že ten motor 2,0 TSI EA888 je skvělý, navíc o něco lehčí. A pokud by zůstala doma nadále M2c s tím správným počtem válců, tak jsem v klidu :-! >:-[]
No vidíš, a mě se zrovna ta Lapiz u Tigi-R moc líbí, naopak mám problém s výběrem barvy u RS Q3, ikdyž tu modrou Turbo bych asi přežil (tmavší Navara by byla lepší), ale Lapiz se mi íbí o dost více. Ale na barvu to nejezdí ;-) Jako bude záležet na ceně, co se mi podaří vyjednat u RS Q3. Oboje má své plusy a mínusy. Q3 je o něco hezčí a nižší, má lepší infotaiment, samozřejmě motor, ale Tigi-R má zase lepší podvozek vč. diferáku. No a pak je tu ten rozdíl aktuálně kolem 300-400 tisíc, to ještě uvidíme kam se dostaneme. Na poprvé se v Kyjově moc nepochlapili (10%), ale budu zkoušet jinou cestou a jinde. Plus Kyjov zkusí režim předváděčky s výrazně větší slevou (pšššt).
Upravil jsem a seškrtal trochu můj konfig Q3 RS, vrátil se víceméně k prvnímu, změnil na modrou, přidal automatické zaclonění venkovních zrcátek, bohužel v bundlu s vnitřním bezrámovým zrcátkem. Jsme na 2.003.700 :-) [odkaz] -
white label 02.10.21 16:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Th
Ne, v základu je v kůži (stejně jako u RS3), což mi celkově vyhovuje víc.
Alcantarový hadr patří na sedačku, do ruky raději kůže.
Jsem psal, že je toho R5 do Q3 tak trochu škoda, protože v RS3 s ním bude o hodně lepší svezení a za podobné prachy. Navíc RS3 si drží cenu snad nejlíp ze všech Audin.
TR hlavně pod kapotou chybí jeden (půllitrový) krýgl, Lapiz Blue se mi naživo nelíbí a celkově je na Q3 RS mnohem větší výběr barev, než na TR, o GR raději ani nemluvě. -
Thomasino 02.10.21 15:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Domluvil jsem se už v pátek dopoledne po telefonu.. Bílá RS Q3 na 21" kolech..
WL - Alcantara se bez rukavic sice ošoupe, ale pak za 3000 necháš potáhnout znovu. A ten volant je v alcantaře myslím v základu.. Ale nějak mě to svezení nepřesvědčilo, zvláště pak v porovnání s výletem v M2c, která je prostě jiný level. RS Q3 by byla zřejmě jako jediné auto, to bych neutáhl už. Takže raději Tigi-R a nechat na víkendy M2c (už tak je to rozmařilost). Ten rozdíl 300 tisíc mezi Tigi-R a RS Q3 je už asi moc.. Navíc Tigi má novější podvozek s mnohem větším rozsahem nastavení a ke všemu ten aktivní diferák vzadu, jen mu chybí 80 koní.. A mnohem hezčí barvu!! ;-) >:D -
pradeda777 02.10.21 14:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
tms...měl si testovací jízdu zarezervovanou nebo si jen "walked in"?
Bílý RSQ3 SB, co tam měli jako "hotovku" je už prodaný....
Sportovní sedadla v Napa kůži vypadají moc dobře....ale odvětrávání jsem v nabídce nenašel....
Chválíš infotainment....Sonos poslech? -
Thomasino 02.10.21 11:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Už jsem tam teď byl. Byl jsem s drahou polovičkou a raději sám. Není čas ztrácet čas. Během pár dní zdraží i Audi.. Však to máš za barákem...
Jako nejede to vůbec špatně! Celkem i zvuk to má s těmi přípl.vyfucky. Sedí se v tom celkem fajn, ikdyž bych to o pár cenťáků snížil :-) Infotaiment asi o dost lepší než v GTI a Tigouš. To by bylo velké plus.. No mám o čem přemýšlet... -
pradeda777 02.10.21 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
tms...ta Modrá Turbo na fotce v odkaze na sněhu looks good. (Téměř jako MM Denim). Na konfigurátoru ale nic moc. Raději potom tu Nardo. V Daytoně stříbrná kola víc vyniknou. Kdybych bral Bílou Gletscher, tak bych si nechal 20" kola přestříknout na tmavě šedou. ......Kdy přijedeš.... ;-) -
Thomasino 02.10.21 07:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Nardo určitě ne. Ta se mi nelíbí. Navic vedle stoji soused s S8 v Nardo, jen o 10m dále >:-[] Základ je jen 20" kola. Jiný design 20" nemají. A 21" fakt nechci. Takže naladit ke stříbrným doplňkům. Jasná volba by byla Navarra modrá. Ale u Q3 není. Možná tak ta Turbo modrá. To by šlo. Ale Daytona je klasika, hezky se třpytí a ladí to k tomu. Ikdyž trochu nuda, to souhlas. Ale nechci aby to moc provokovalo. Ještě asi příp.přidám červené nebo modré prošití vnitřku.
Tady Turbo jako Q3: [odkaz]
Turbo ve Sportbacku od 5:00:
[odkaz]

Tahle generace už má "diferák" jako GR, takže to nepotřebuje, teď je to spíš proto, aby se s tím driftovalo ještě líp... ;-)
A už v minulé g. z toho pětiválce sundali 26kg! a lépe naladili haldex = jezdila mnohem líp.
Vsadím boty, že z nové RS3 budou (jízdně) motor. novináři "na větvi".