Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.10.21  11:22

« Re: Re: Tigouš eRRRR

Tak rozdíl dle Volkswagenu je opravdu menší, oficiálně je to 164 kg >:-[] Já někde četl že je to 200 kg, což bylo teda špatně. Jo už vím, na Garaz.cz jsem vzal údaje o pohotovostní hmotnosti Tiguanu R a Golfu R Variant...
    Skutečná pohotovostní hmot. podle normy 2007/46 EU:
    Golf R Variant: 1666 kg (což znamená, že váží o 50 kg méně než moje M2c)
    Tiguan R: 1830 kg
    Samozřejmě má Tigouš těžiště o trochu výše. Což se dá mírně vylepšit pak kratšíma pružinama, že >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.10.21  08:43

« Re: Tigouš eRRRR

Tom: to vyznieva pozitívne, zjavne Ťa Tigi presvedčil. ;-)
    Každopádne dnešné hotSUV už nie sú žiadne neohrabené krabice do terénu, ale len o chlp vyššie a ťažšie ako klasické autá a logicky aj podobne jazdia, rozdiely sú v dynamike sú minimálne, samozrejme cítiť to bude na brzdách a v zákrutách, kde sa predsalen tá vyššia hmotnosť a ťažisko prejaví.
    Inak keď spomínaš, že Tigi je o 200 kíl ťažší ako Golf R Variant, tak je to oveľa menej, R Variant váži 1630 kg (dosť na kompaktné kombi), čiže nadváha Tiguanu R je "len" 116 kg. Takže si trúfam povedať, že rozdiel na ceste medzi GR kombi a Tiguanom R bude minimálny a Golf Tiguanu určite neutečie.
    P.S. Vonku je faceliftovaný Focus, a ST je novo v zelenej metalíze, hmmmm: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.10.21  23:45

« Tigouš eRRRR

Tak včera jsem měl na pár hodin půjčeného od importu novinářského Tigouše R a musím říct, že to jakým způsobem zvládá okresky je až k nepochopení. Tady krátký post co jsem dával na FB za Driversweb:
    Sportovní SUV ?? Že je to nesmysl ?? Tiguan R umí jezdit po okreskách takovým stylem, až to hlava nechce pobrat !! Nový aktivní diferák pěkně pomáhá zadku na výjezdu z utažených zatáček a dvoulitrový motor 2.0 TSI s 320 koníky a krouťákem 420 Nm s tím umí taky moc hezky cvičit. Samozřejmě že těch 200 kilo navíc proti Golfu R kombi se stejnou technikou se nedá úplně zamaskovat (pohotovostní hmotnost 1746 kg). Projeví se to také na spotřebě, při svižném okreskovém svezení jsem se pohyboval kolem 13 až 15 litrů na sto. Podvozek je naladěn parádně, rozdíly mezi komfortním, sportovním a Race módem je znatelný. Kupodivu i na příplatkových 21" kolech je auto v komfortním režimu pohodlné a nerozhodí ho ani rozbité okresky druhé třídy. Bi-metalové větrané a děrované brzdy o velikosti 357mm vás také nenechají ve štychu, ke všemu vypadají dobře. Výhodou staršího modelu je pak zbylých pár tlačítek kolem voliče převodovky, jako třeba vypnutí Stop/Start systému, AutoHold, voliče jízdních režimů, nebo přepnutí ESP do sportovního režimu. Ovládání klimatizace je už bohužel dotykové, ale proti mému osmičkovému GTI Clubsport je tady lépe přístupné a ovládá se příjemněji. Zvuk příplatkového výfuku od Akrapoviče přidává trochu té sportovnosti, umí pěkně prdět při podřazování. Sedačky mají dobré boční vedení, možná jen sedák mohl být o něco delší. Jo a kola bych nechal základní 20" o velikosti 255/40, aby tam bylo více toho černého zlata... S nabroušeným Tigoušem jsem si tento týden užil pěkné i horší okresky kolem Slapů, funguje moc pěkně! Ve výsledku je to takový přerostlý HotHatch s pár pytlema brambor v kufru, nebo chcete-li, tak sportovně naladěné SUV
    A pár fotek pak tady: [odkaz]
    - jen to sezení se mi moc nelíbí, sedák nemá ideální sklon a je celkem krátký, chybí tomu dobré sedačky jako má Passat ty ErgoActive, nebo Kokta RS apod. RS Q3 má lepší sedačky i ty základní, lepší infotaiment, ale podvozek je určitě o dost lepší v Tigoušovi R!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.10.21  14:08

« Zdražovanie

iu
    ... a bude ještě hůř!

Povzbuzen pozitivní zkušeností z dovolené s nastupováním do (5dv.) Giulietty, jsem si byl vyzkoušet nastupování do aktuální A3 sb, bohužel ve srovnání s Giulietou je to tragédie, první pár dveří je nemožně krátký, na rozdíl od Giuletty, která je přitom také 5dv. Zjevně má Julča přední pár dveří delší, na úkor zadního páru, kde to není až tak podstatné, navíc to i líp (z profilu) vypadá.
    V A3sb jsem neseděl ani na úrovni B sloupku, ale spíš za ním! Skoro stejný průser, jako u (o třídu menšího) 5dv. Pola minulé g. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.10.21  09:16

« Zdražovanie

Tak nám zdraželo aj BMW, cca. 500 až 1000 eur pri 1er až 3er. 8-s
    Inak zaujímavý poznatok, u nás je 330i o dosť lacnejšia ako v Nemecku, naopak 340i je u nás drahšia:
    DE:
    330ix - 49.700
    M340i - 65.900
    SK:
    330ix - 46.900
    M340i - 66.300
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.10.21  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Nevím jak to mají na NS vyřešený s odtahovkou, ale logicky když je odtahovka na okruhu, tak by měly mávat žluté vlajky nebo blikat žlutá světla......a sama odtahovka, než někde zastaví, by měla umístit před místem nehody blikající výstražný trojúhelník. Nevím sice jak by to bylo praktické, ale tato nehoda se špatným koncem by měla být dostatečným popudem k tomu, aby se přišlo s nějakým efektivním protiopatřením.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.10.21  15:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Hmmm... No něco o těch starých MX-5 vím.... Nechceš v těch starých lechkých autech bourat :-( :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.10.21  11:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Kurňa zase špatná zpráva z NS....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.10.21  08:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Jo, 8:54 min. už znie podstatne lepšie a je to čas, aký by som od CS vychádzajúc z doterajších testov a drag racov očakával, preto som písal, že 8:02 min je mierne sklamanie.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.10.21  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

GTI CS300 na NS má opravdu dle VW čas 7:54 ;-) Nicméně všichni víme, že je to velmi orientační..
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.10.21  18:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Th
    Hokej je v tom hlavně proto, že některé časy jsou uváděné bez těch posledních 200 metrů. Bez nich má nová RS3 čas 7.35,55 s.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.10.21  17:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Clubsport má na NS čas tuším 7:54, ale celé kolo. Občas je v tom hokej. CTR a MRS4 Trophy R má lepší. RS3 SEDAN, což neplatí pro Hatch s jiným vyvážením, má hodně pěkný čas. Hatch bude jen kousek za ním..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.10.21  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Pokud je to tak jednoduše očekávané, tak proč si rekord Meganu R.S. Trophy-R nevzalo už A45s, když má ještě o 21 PS víc, než RS3?
    S awd to až tak očekávané není, viz minulá/minulé g. RS3. Viz i to mezigenerační zlepšení GR, také s "TS", jako RS3. Navíc má kombík lepší rozložení hmnotnosti a delší rozvor (proti hb). Jaký čas má G8R hb?
    HH rekordy zatím na NS držely tradičně předokolkové HH.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.10.21  16:15

« Re: Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

Tak že 400k hotheč spraví super čas je tak nejak očakávané. Ale pri Clubsporte som čakal lepší čas, predsalen má 300 koní a väčšina konkurentov je pod 8. Pre porovnanie GR kombi spravil 7:51 min, má síce o 20k viac, ale má záťaž vo forme kufra a tiež štvorkolky, ktorá na suchom asfalte ako píšeš nie je moc výhodou. Vo svetle 7:51 R kombíku je čas 8:02 min. pre krátky Clubsport sklamaním.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.10.21  13:18

« Re: Re: Re: Koupě na obzoru?

iu
    Kompaktního krále NS musíš hledat jinde:
    [odkaz]
    A to je awd na suchém okruhu logicky spíš handicapem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.10.21  12:26

« Re: Re: Koupě na obzoru?

Clubsport má už čas na Nurburgringu. A prekvapivo to nedal pod 8 minút (ja som čakal hlboko pod 8, hlavne keď vyhráva drag racy aj nad MRS či Civicom): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.10.21  20:15

« Re: Koupě na obzoru?

Zajímavost....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.10.21  02:36

« Koupě na obzoru?

Th
    Před jakým měsícem? Byl jsem tam koncem září a tys tam byl tak týden po mě... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.10.21  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?

Akorát že k projetí Tiguanu R si budu muset zajet do Prahy :-(
    WL - a k těm slevám, to že jsi před měsícem dostal 15% neznamená, že bys je dostal i nyní v říjnu ;-) Prej je to každým týdnem horší, ikdyž koncové ceny jsou stejné. Mají však menší podpory a bonusy. Ještě jsem to zkoušel hodně oklikou, na těch 15% bych se dostal na demo (možná o kousek více), ale hodně nestandardně. A na mě je ta RS Q3 i tak zbytečně drahá asi..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.21  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?

iu
    Thomasino to má z Brna kousek, to já tam jel z větší dálky... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…