Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.05.22  00:06

« Re: Golf R20YE 333HP

Taky tam mohli stylově 20 koní přidat a mít oficiálně 340 koní ;-) Ještě lépe zaokrouhlit na 350! Těch 13 je spíše směšný, když všichni ví jak hravě z toho jde 350-370 koní. A mohli dát speciální barvu, tohle je za mě trochu promeškaná příležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.05.22  22:40

« Re: Golf R20YE 333HP

Moc dverí a málo válcov :-) ale inak áno, dynamické údaje krásne.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.05.22  19:03

« Golf R20YE 333HP

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.05.22  23:15

« Re: Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

Ron: :yes:
    Dovolím si v této souvislosti citovat z jednoho profláklého dysneyovského blockbusteru.

Kapitán Barbossa: Všiml sis, jak se celej svět za poslední dobu strašně zmenšil ?
    Jack Sparrow : Ba ne,svět je pořád stejnej. Jen je toho v něm nějak čím dál míň.

A do toho mamrdi jako petrumr, xxc, Don Vito a podobní, co slepě a s mávátky v ruce vítají konec starých časů. A nevidí si při tom ani na špičku nosu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 23.05.22  21:22

« Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

iudex: vidíš a dle duševního mrzáka Petrmura má takové auto stát ve stodole. Jak jsem psal níže, kolegu vezmu ba nějaký z našich srazů, jestli bude a určitě se nebude bránit svezení. Letos už byl i v Insbrucku na kurzu a v Břeclavi na stáži, takže se jistě nechá přesvědčit.
    Úplně mě to nalomilo, jestli k fandovi časem nepořídit něco podobného. Nevím, jestli zrovna 911, ale možná nějaký starý Mercedes cabrio nebo nějaké skromnější cabrio pro vítr ve vlasech...

WL: špičatý při pohledu z boku
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.05.22  19:08

Ronault - evidentně dobrej vejlet !! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.05.22  15:55

« Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

Ron
    Dobře napsané, jen tu "špičatou" kapotu jsem moc nepobral..., špičatou kapotu mají třeba některé vette: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.05.22  10:53

Ron: to musel byť pekný zážitok. Je sranda, že auto staršie ako ja dokáže stále vyvolať emócie, aké väčšina nových moderných áut nedokáže.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 23.05.22  00:08

« Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

Jak tak čtu poslední příspěvky o tom, jak si praděda nechal své 140i a iudex užívá s 3-er, poddělím se překopírováním svého příspěvků v diskuzi pod elektromeganem, že vlastně nechat si auto, když má charakter, je určitě dobrý nápad a čím jsem se teď svezl.

Tak tedy:

"Po přečtení článku na motoristickém webu o cestě v elektro"autě, kde největší emoce autora vzbuzuje "Olomouc", si Vás dovolím pozvat na krátký výlet.

Vyrazili jsme v pátek kolem poledne ze severní části Prahy poté, co kolega složil do kufru plátěnou střechu jeho krásného bílého Porsche 911 Targa z roku 1976 s motorem z verze SC. Spolucestujícího jsem mu dělal já s angínou a nachlazením, bez šály, jen v tričku. Na konci cesty jsem byl i připuštěn za volant tohoto krasného stroje pro opravdové řidiče a tak Vám můžu sdělit i několik řidičských dojmů.

Už jen startování vzduchem chlazeného motoru v podzemní garáži způsobuje erekci ochlupení na předloktích motorheada. Opatrný pohyb v úzkých prostorech s opravdu tuhou spojkou a bez posilovače řízení vyžaduje sílu rukou, nohou a přesný cit a hbitou práci s plynem (tady lze opravdu hovořit o plynovém pedálu, u elektroauta stěží) aby motor nezhasl. Každé zastavení auta provází příjemná vůně spáleného benzínu linoucí se zadní části vozu.

Vytáhli jsme si manuálně anténu a naladili rádio a vydali se směrem na D11, ve stylových sedačkách, které i po letech dodaly dostatek komfortu i držení v zatáčkách jsme se díky našemu stroji stali častým středem pozornosti, obdivných pohledů a úsměvu na rtech. Nevím kolik majitelů elektroaut obdrží tolik zvednutých palců od okolních předjížděných i předjíždějících řidičů a osádek aut.

V rychlostech nad 90 km/h již je proudění vzduchu a hluk natolik velký, že posádka ke komunikaci potřebuje po sobě spíše pořvávat, příjemná cestovní rychlost je do těch 120 km/h, ale nic nebrání a motor vyloženě vybízí k překonávání dálničního limitu v rychlostech, které se již občas objeví v médiích s příslovcem "pirát". Z pohledu 45 let starého auta při srovnání s tehdejším vozovým parkem jsou to dechberoucí výkony. Samozřejmě chce to pevné ruce, držet volant a soustředit se, žádní asistenti vám při problému nepomůžou.

Do 2000 ot. se motor ke svému výkonu cca 240k nehlásí, ale následně plynule ožívá, táhne a graduje graduje až k 5000 ot, kdy už jeho zvuk vede nejen k erekci ochlupení na předloktí, ale i v ohambí. Převody pětistupňové převodovky se dají řadit i bez meziplynu, celkem hladce, ale v ne zrovna nejpřesnější kulise, nicméně nic, co by nezvládl každý, kdo někdy řídil třeba Favorita.

Z D11 směřujeme na Pardubice a následně si děláme malou odbočku ke Kunětické Hoře. Tímto zdravím řidiče Passatu TDI jehož snaha na nás čoudit dým co největším tempem byla marná.
    Po návratu již na silnici č. 35 provoz houstne, my se kocháme okolí, vítr nám čechrá vlasy, k nozdrám nám jde zápach řepky, pylu, T5 TDI... a vjíždíme do kolony u Vysokého Mýta. V něm jsme vítání máváním sličné slečny, vyměňujeme si úsměvy a pozdravy i směrem k jejímu příteli, který nás až tolik nevítá, respektive jistě se smíšenými pocity při pohledu na naše auto, ale závistí, že nesedí v něm. Alespoň i na tu vzdálenost to z jeho obličeje lze bezpečně vyčíst.

V motorestu U Tety u tunelu Hřebeč dáváme obědovou pauzu a následně pokračujeme pro mnohé nostalgickou silnicí č.35 se všemi atrakcemi směrem k Olomouci a dále až k domovu.

Pro zajímavost uvedu, že na cestu Praha a zpět o délce cca 800 km nám vystačila 80 litrová nádrž, tedy spotřeba byla kolem 10 litrů benzínu na 100 km, tankovali jsme pár litrů ke konci cesty, přece jen palubní počítač moc přesný dojezd neukazuje, respektive žádný a je nutné se spolehnout na ručičku palivoměru, která se podezřele kymácí dle nálady a pohybu karoserie.

Do cíle řidič dorazil unavený, posádka opálená od sluníčka, spolujezdec zbaven nachlazení a hlavně s úsměvem na rtech, protože život je veselejší a svět zase v pořádku, když se na něj díváš přes špičatou kapotu s dvěma vypouklými světly po stranách, větrem ve vlasech a za zády ti duní plochý vzduchem chlazený atmosférický šestiválec."

Jinak kolegu někdy dotáhnu na některý ze srazů, jestli bude, minimálně se snad dostaneme ke srovnání s WL 911 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.05.22  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

Očekávám každým dnem telefon od tebe, že si GTI koupíš na daily a Báwo pošetříš na víkendy ;-) Zatím nic moc, ale mám na to ještě 2-3 měsíce, pak mě to začne více trápit..
    S vybíráním auta u Pradědy to není podle mě rok, ale spíše dva >:-[] >:-[]
    P.S.: dnes se mi povedlo vyfotit GTI CS společně s cizím Tiguanem R a je dobře vidět 7cm rozdíl šířky :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.05.22  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

deda: tak to je smutné zavŕšenie ročného vyberania nového auta. Škoda. :-O Aj keď sčasti chápem, ako som hovoril, moc by si sa neposunul oproti súčasnosti a keď má stáť len v garáži, tak to je lepšie tie 2 milióny ušetriť. Ja som sa dnes tiež pekne previezol na záhorských okreskách a keď som dal dvojku a trojku do 7000 (=165 kmh), tak som si povedal, že takýto spev len tak niečo nenahradí.
    Tom: tak Tvoja červená je rozhodne krajšia, ako tá Tangorot. Aj keď v reále viem, že nie je taká malinová, ako na Tvojej fotke. Inak ak mám povedať, ktorý HH sa mi spredu najviac páči, tak poviem asi Hyundai. Už sú nejakí záujemcovia o GTI?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.05.22  09:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

tms.....z tohoto úhlu nevypadá RS3 nejhůř. Ale ta červená Tango je spíš na rtěnku než na auto... ;-) Milka styling mě dost připomíná moji bývalou F15 X5 jen v poněkud zmenšené podobě.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.05.22  19:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

MILKA na prvních fotkách, ještě s přepravními fóliemi, plus jedno zajímavé super-mini >:-[]
    [odkaz]
    A dnešní HotHatch minisraz s červenou RS3 a šedým i30N Fastback po fejsu. Na živo ta RS3 nevypadá špatně, určitě lépe jako zelená. Ale odstín červené je teda zajímavější na GTI, ta červená Tango je taková nijaká. A to nepíši proto, že ji mám já. Navíc GTI CS je na prodej. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.22  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Výstižně napsaný test Golf GTI Clubsport 300

Milfka se k Tiguanu docela hodí... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.05.22  16:13

Iudex - kdybys chtěl vidět GTI Clubsport, musel by ses stavit do Brna. Už s tím nikde výletovat nebudu, nechci najíždět kilometry, už tam mám 16.500 km. A včera přijel k Dealerovi Tigoušek, alias modrá Milka. Nebo Milfka? Moje drahá tomu říká velká kráva, barva je modrofialová, takže dostala jméno Milka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.05.22  15:55

To si děláš kozy !! Po 2 letech vybírání auta a 2 měsících řešení barvy a lištiček to zrušíš?? A to jsem dneska viděl RS3 Hatch v cervene Tango a celkem dobrý, dám pak foto.
    Ale je fakt, že by ti asi stačilo na svižné projížďky moje GTI Clubsport ;-) Nechám ti ho za 1.025 plus zimni gumy, co?? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.22  13:04

pd7
    A vrátí ti celou zálohu? Jde ještě měnit konfigurace?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.05.22  12:31

iu....no právě, proto jsem objednávku tento týden zrušil a budu si dál užívat manuál v M140i. Párkrát jsem se teď s ní svezl (i soudružko komentovala, jak se v ní dobře cítí) a v srdéčku mě zabolelo....." a je to tak, jak jsi kdysi napsal, že bych vlastně měnil podobná auta, nic moc bych nezískal a ještě bych přišel o manuál a o jeden válec. Ano, měl bych nové auto, které by se mě lépe řídilo a snad bylo i trochu pohodlnější. Ale to je málo. Plus, RS3 SB není zrovna krasavec (M140i taky ne... >:-[] ) a když už člověk vycáluje za auto 2 mega, tak by měl být na 100% happy. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.05.22  13:57

deda: jo, vyzerá to tak, že ma manuál v normálnych BMW má úplne utrum. Po facelifte trojky zmizli úplne všetky manuály (318i, 316d, 318d, 320d), všade už je automat. Takže jediná verzia s manuálom je M3, aj to iba tá základná, non-competition.
    Inak na hlavnej máš test Tvojho budúceho povozu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.05.22  12:32

iu....M4 CSL vypadá VG. V této barvě i ten kontraverzní předek se dá spolknout. Ale stejně tak jako M240i, které se mě líbí moc...bez manuálu je pro mě kupátko "useless".... >:-[]
    tms....šmýká Ti to dobre.... :yes:, ale já su stará škola a v tom šmýkání vidím jen poničené gumy.... ;-) >:D >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…