iudex 17.08.22 08:21
« Re: Re: Re: And the winner is....
Woody: blahoželám, bude to určite dobrá voľba. Motorkám prd rozumiem, ale ako si nadefinoval svoje požiadavky, tak aj z môjho pohľadu ich CB650R spĺňa najlepšie. Dostatočne malá a obratná do mesta, nie je to tisícka, aby si sa ako začínajúci jazdec musel báť, ale už je dostatočne silná, aby pobavila aj na okreskách. A cenovo to tuším vychádza najlepšie (okrem Suzuki SV, ale tá pôsobí tak lowcostovo).
A hoci pri autách rád riešim farbu, pri motorkách je to úplne nepodstatné, tam ide iba o lakovanie nádrže, teda malej časti celku. -
woody-alien 16.08.22 20:16
« Re: Re: And the winner is....
wl: Jj, ta co je na fotce. Sword Silver Metallic. Jiná možnost nebyla, ale naštěstí to není ta Matte Jeans Blue ani dnes naživo viděná Matte Gunpowder Black, ta na mě taky velkej dojem neudělala. A co bude za barvy na modelovém roce 2023 nevědí ani prodejci...takže bych v zásadě objednával moto asi tímto stylem.
1. Nevím kdy přijde
2. Nevím za kolik bude
3. Nevím co bude mít za barvu
>:-[] -
woody-alien 16.08.22 18:02
« And the winner is....
No a já Vám mohu s potěšením oznámit, že jsem dokončil výběr povozu pro radost. Dnes jsem ještě naposledy napřímo srovnal finálové kandidáty a rozhodl se. Vítěz mě přesvědčil hlavně tím, že mi prostě a jednoduše sednul jako příslovečná pr.del na hrnec. Navíc situace mezi motorkami je snad ještě horší než u aut a mně se podařilo najít kus, kde neskládáš zálohu s neznámým termínem dodání a neurčitou cenou. A jako třešnička na dortu - předběžný termín dodání je 24.12.2022. Sláva Ježíškovi. >:-[]
Thomasino 16.08.22 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Yarísek vo Fínsku
Když moje "soudružka" bude jezdit jen výjimečně ráno o víkendu mimo provoz, zatím moc řídit neumí, proto i ten příplatek na hybrid nedává smysl a spíše jsem koukal na FUN factor z mého pohledu. A taky doufám, že ji to bude časem bavit a to ji chytne spíše s tím benzínem než hybridem. Ale výhledově za pár let bych si dokázal představit, až se otrká a nebude jí tak vadit větší auto, že Tiguana R a Yarise 1,5i vyměníme jen za jedno auto, o kousek menší než Tiguan, ale ne o moc, hlavně musí být ale dostatečně rychlé. Něco jako Toyka Corolla Cross, ale museli by taky udělat nějakou verzi GR Sport co bude mít více jak nynějších 200 koní. To pro mě není úplně dostatečné >:-[] [odkaz]
...a pak třeba zbydou chechtáče na Poršku Cayman GTS nebo GT4 ;-) -
pradeda777 16.08.22 11:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Yarísek vo Fínsku
tms......beru to celkově. Jízdně i N/V. A bacha. C-HR GR Sport byly obě na 19" kolech. Přesto byl podvozek opravdu komfortní. Jo, abych nezapomněl....také sedadla tomu moc pomohly. Jsou moc pohodlná a v Alcantaře... :yes: -
iudex 16.08.22 11:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Yarísek vo Fínsku
Tom: jo, to si dokážem predstaviť, že ten hybrid je proste utlmenejší, viac eko, tiež s eko gumami, kdežto čistý spaľovák môže pôsobiť ostrejšie. To by bolo fajn, lebo inak ako som písal aj hybrid je výkonovo dostatočný, základ má dobrý, len to naladenie je také, že nijak nepobáda k svižnej jazde.
Ja osobne by som tiež volil benzín s manuálom, okrem agilnejšieho zvezenia je tam aj úspora 3000 eur. Pri automate už je ten rozdiel len 1500 eur, plus samotný CVT automat to auto trošku utlmí, takže tam by som nad tým hybridom už uvažoval. Ale ak by to malo byť auto primárne pre ženu do mesta, išiel by som asi do hybridu, tam ten prínos baterky bude najciteľnejší, okrem podstatne nižšej spotreby to budú asi aj hladšie, svižnejšie rozjazdy. Plus je fajn pri tom poposúvaní v kolónach ísť bezhlučne len na baterku. -
Market 16.08.22 10:49
« Re: Re: Re: Yarísek vo Fínsku
iu:
Market si na Yariska uz tak zvykol, ze to "uhybanie" zadnej napravy v silentblokoch uz absolutne nevnima...
Vnimal som to v priamom porovnani, ked som presadol z Cupry, ma to az vyslovene desilo :-(
Zatial to vyzera tak, ze Yarisek sa v mojej garazi udomacni na par rokov...
Jedine o com uvazujem je DTE chip na cca 310 konikov a snad hlucnejsi vyfuk :-)
Ale urcite to nie je v takom stadiu, ze "must have" -
Thomasino 16.08.22 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Yarísek vo Fínsku
Mám dojem, že Praděda se na to už dívá spíše pohledem komfortu a nastupování, než jízdními vlastnostmi ;-) >:-[] Ale chápu ho, taky se k tomu pomalu přesouvám s přibývajícím věkem.
iudex - ohledně těch pneu bych se vůbec nedivil, kdyby dávali na hybrid EKO pneu. Mě ten hybrid taky nijak neoslnil, takové hodně slušné stabilní auto, co po městě baští o 2 až 2,5 litru méně. Až ta atmosféra 1,5 mě zaujala a proto jsem za ni doma "loboval" :-) Protože je mi jasné, že občas si to budu brát na ježdění do práce nebo po městě >:-[] Fakt mě to auto bavilo, dovedu si představit, že GR bude ještě o hodně lepší! -
iudex 16.08.22 10:08
« Re: Re: Re: Re: Yarísek vo Fínsku
Opäť len drobná oprava: Corolla hybrid je od 653t vs. CHR hybrid od 745t. Čo je obvyklý rozdiel medzi klasickým hatchbackom a crossoverom na jeho základe.
A rozdiel v komforte môže byť daný už samotnými gumami, Corolla má 225/40 R18, kým CHR má 225/50 R18, teda oveľa vyššiu gumu pri rovnakom priemere disku. Už to samé musí spôsobiť lepší komfort pruženia. Teda okrem lepšieho nastupovania ďalší argument pre Teba v prospech CHR.
iudex 16.08.22 08:39
« Re: Re: Yarísek vo Fínsku
Deda: len drobná oprava: CHR nie je o dve triedy vyššie ako Yaris, ale len o triedu. Je to kompaktný crossover príbuzný s Corollou, tj. triedou C, kým Yaris je segment B.
Tom: ako píšeš, Yarísek má minimálne previsy a kolesá v rohoch, takže je relatívne stabilný a mrštný. Ale zase o nejakom japonskom Mini Cooper by som nehovoril. Ten "môj" Yaris sa v zákrutách pomerne rýchlo začal sunúť prednými kolesami zo zákruty, ani tie gumy nie nedržali. Možno by gumy s nižším profilom pomohli stabilite, ale zase auto už tak zle zvládalo priečne nerovnosti a nízkoprofiláče by to tlmenie už úplne zabili. Je ale možné, že benzínový Yaris má inak naladený podvozok či iné, lepivejšie gumy ako hybrid, takže nejaké rozdiely tam môžu byť, ale zase nebe a dudy to nebude, furt je to primárne úsporné mestské auto. Každopádne na pomery triedy to je stále slušné jazdenie, ale ani náznak hotheču.
wl: dobrý pokus o odpútanie pozornosti. ;-)
P.S. Debata o Yarise mi pripomenula Marketa a jeho GR Yaris, čože je s ním?