white label 14.04.13 12:10
Th
Je to samozřejmě (v prvé řadě!) tvoje věc a klidně mě s mým názorem (na to) můžeš poslat do pr... a já se proto určitě neurazím.
Že to mám do práce jen "pár" schodů s tím nijak nesouvisí. Nebo ty jsi primárně vyměnil GTI proto, že se sním nadalo jezdit do práce tak dobře, jako s i30? To, že kdokoli nemá finance na dvě různá auta (včetně pojistky provozu atd.) je úplně normální, já jsem si taky velmi dlouho (a v klidu) vystačil s jediným autem. Jen trvám na svém pohledu, že ta výměna byla iracionálně uspěchaná a ve finále nic dobrého nepřinesla, a to dokonce a právě včetně finanční stránky. Součet ztráty při nedávném prodejí GTIčka a následné ztráty při prodeji i30 nebude menší, než ztráta při pozdějším prodeji GTI, které přitom mělo prodlouženou záruku. A při postupném upgradu (polepy, kola...) i30 se pomalu (ale jistě) dostáváš na cenu, za kterou jsi GTI prodal. Dnes máš místo GTI to co máš a GT86 apod. ti ta výměna (sama o sobě) nepřinesla ani podstatně blíž. A provozní náklady si taky nijak zásadně nesnížil..., ale je to pochopitelně tvůj boj. -
Thomasino 14.04.13 10:48
« Re: Nové téma - Duben 2013
WL - ano, GTI VI na každý den nemá chybu, tvrdil jsem to dlouho a tvrdím to dále. Ale GT86 je na prožitky z řízení o hodně dále a v takových chvílích rád většinou oželíš i rychlost ;-) Ale občas ti tam trochu toho výkonu chybí... Na druhou stranu je to zábavné ji chytnout pod krkem a ždímat ji na hranici co to jde. Když se chceš v zábavnosti příbližit podobným prožitkům v GTI, jedeš hodně rychle v nelegálních rychlostech, o papíry můžeš přijít během okamžiku (v Makově mě mimochodem měřili laserem, bídáci slováci - ale zapomněl jsem si sundat antiradar a pomohl mě, stejně jako blikající auto v protisměru) a stejně se nebudeš bavit tak jako v GT86. Je to vždy o prioritách, kdo co preferuje, kam až je schopen zajít v kompromisech, jak moc jezdí dlouhé trasy a krátké trasy (ne každý to má do práce 10m a 15 schodů !!). Vím, že to nyní mnohým připadá divné, že jsem vyměnil GTI za mrdku, ale je to jen dočasné. Někdy člověk musí přinést nějaké oběti, aby se v budoucnu posunul někam dále 8-s 8-s :-!
P.S: samozřejmě že ideální by bylo nechat si GTI, na víkend mít Cayman S a na okruh Megáne RS Cup, nebo ještě lépe starší M3 E46 ;-) Ale zatím nekradu, nebo kradu málo :-O :-O -
woody-alien 14.04.13 07:44
« Re: Nové téma - Duben 2013
wl: JJ, napsal jsem VELKÝ rozdíl a myslel jsem tím spíš to,co píšeš - rozpoznatelný rozdíl. V tom náhledu na poměr komfort vs. fun factor jsem na tom možná podobně jako Thomasino, jen mám tu hranici lehce posunutou k té zábavě. A to z prostého důvodu. Totiž že si kdykoliv na "grandtúru" můžu vzít auto, které je pro ni (v rámci cenové kategorie pochopitelně) stavěné. Na druhou stranu o nějaký sportovní "prkno" nestojím a kroužení na okruhu mě taky zrovna neláká. Jde mi spíš o to říct si: "Dneska frčím do Plzně (Budějovic, Varů, Rožnova, Stonavy ;-) ), tak se trochu pobavíme, vykašlem se na D8, vezmem to vrchem přes Lípu a Boleslav - je tam super okreska a v těch zatáčkách si zablbnem..." >:-[]
A myslím, že pro tohle moje uvažování je HH asi ideální auto. Nemám s nimi žádné velké zkušenosti, ale třeba zrovna současný SSS jsem už projel natolik, abych věděl, že jako druhé, to zábavnější, vozítko může bez problémů sloužit. No a takových nebo lepších aut bude víc. -
white label 14.04.13 01:43
Th
A přitom stačilo napsat, že i přes svůj poměrně zralý věk, stále nevíč co chceš. Čím víc toho na toto téma píšeš, tím víc se stále divím, žes nezůstal u GTI 6 (211PS) na 17" kolech s adatptivním podvozkem. Aspoň podle toho co píšeš, ti přece těžko může nějaká GT86 (apod.) vyhovovat více. -
white label 14.04.13 01:27
w-a
Samozřejmě, že ten rozdíl není velký/zásadní (na to toho má 5. a 6. g. Golfu příliš společného, viz G5 a půl), ale já o něm ani jako o velkém rozdílu nepsal. Přesto když máš možnost to bezprostředně porovnat, poznat to lze poměrně snadno.
Ano, ten rozdíl je podobný jako u běžných verzí Golfu, kde se při přechodu z 5. na 6. g. (mimo jiné a kromě nutného šetření) kladl důraz na další snížení hlučnosti (např. aerodynamický hluk) a ještě lepší celkové utlumení. Navíc klasický GTI 6 (211 PS) dostal přepracovaný/nový motor s o poznání kultivovanějším charakterem a nižší spotřebou (rozdíl cca 1-1,5 l/100km/h), což k tomu "poznání" také trochu přispívá. Na druhou stranu pro ty "odrostlé petrolhedy" typu Thomasina je GTI6 vhodnější HH, protože zjevně primárně řeší cestování na delší trasy a s tím spojené věci, jako je aerodynamický hluk, celkové utlumení, nebo schopnost vozu/podvozku filtrovat nedostatečnou kvalitu vozovky. A to jsou disciplíny ve kterých GTI6 (na poměry kompaktního HH) exceluje, což platí zejména v případě, že je vybaven adaptivním podvozkem.
A zase jsme zpátky u té otázky priorit. Tedy pokud chci kompaktní HH hlavně jako víkendovku a jezdit s ním občas i na ring (obvykle jako druhíé auto) apod., beru MRS Cup, ale pokud chci naopak HH spíš na denní ježdění (častěji jako jediné auto) i případné častější/četnější delší přesuny (bez vytřesené duše, bolestí hlavy a zdrclé páteře) s tím, že se chci občas taky dobře pobavit, beru GTI s adaptivním podvozkem, kde (s trochu nadsázky) dostávám vlastně dvě auta v jednom. -
Thomasino 13.04.13 21:35
WL - ty jsi wůůůůl !! >:D >:D >:D
Já to myslel jinak, ale ty sis to stejně zase otočil jak potřebuješ. Ta nekultivovanost může být fajn jen do určité míry, ale na delší cestování mi to nepřijde ono. U Sviftu, u Fabky a Pola je nad stovku dost slyšet hluk kolem oken, což přispívá k větší únavě při delším cestování. Ohledně krátkého rozvoru SSS: je sice díky tomu možná ve městě obratnější, ale rozhodí ho krátké příčné nerovnosti, tak nějak divně poskakuje :-O Možná je to pro mlaďochy, ale já už očekávám o trošku "dospělejší" chování, ikdyž samozřejmě u HH jen do určité míry.. -
woody-alien 13.04.13 21:07
« Re: Nové téma - Duben 2013
wl: A skutečně je tak velký rozdíl v "odizolování" mezi G6 GTI a G5 GTI ? To si dali u VW takovou práci speciálně s GTIčkem nebo je podobný rozdíl i mezi běžnými Golfy 5 a 6 ? Ptám se proto, že v G5 jsem nikdy nejel a G6 se často označuje za trochu lepší facelift. Znáš to - Golf 5 a půl a podobně... ;-) -
white label 13.04.13 14:46
« Re: Nové téma - Duben 2013
Jasně, zrovna pro hh může být pečlivé utlumení kontraproduktivní, viz třeba větší "izolovanost" v G6 GTI proti G5 GTI, sice to zvyšuje komfort a maskuje skutečnou rychlost, ale zase naopak logicky snižuje "fun factor". Vždycky je něco za něco a tím pádem je vše především o prioritách, ale "vše v jednom" mít prostě nelze. Jedině snad s kouzelníkem Tomasi(a)nem:
Každopádně to, co napsal Thomasiano, je skoro taková "blbost", jako jeho proslulá výměna ve stylu známé pohádky: Jak dědeček měnil až vyměnil červenou legendu a stříbrnou "sMRTKU". >:D
Stěžovat si u SSS na to, že má charakter klasického malého HH, je jako vyčítat manželce u rozvodového soudu, že nemá koule! >:-[] ;-) -
woody-alien 13.04.13 14:34
« Re: Nové téma - Duben 2013
Thomasino: Zvýšenou hlučnost a utlumení nesrovnatelné s Golfem u SSS beru, to je fakt. Na druhou stranu zvuk vytáčeného atmobenzínu, speciálně té 1.6ky u SSS, není vůbec nepříjemný. Ale stěžovat si na malý rozvor můžeš snad jedině kvůli prostornosti, jinak není důvod. Právě ten rozvor přispívá k mrštnosti, kterou Swift prokazuje v zatáčkách. Nikdo snad od takového auta nečeká a ani nevyžaduje "plavbu" ve stylu střední třídy. A navíc - i ten rozvor je relativní, 243 cm na 389 cm dlouhém autě mi přijde úplně v pohodě, narozdíl od 251 cm rozvoru na autě dlouhém přes 4,5 metru jako v případě O1. ;-) Pro SSS byla asi nejdůležitější zástavba 6-stupňové převodovky, která už umožňuje poměrně klidné cestování na delší vzdálenosti. Takže denní používání je pro člověka, který nehodlá během jízdy posuzovat jemné nuance Čtvera ročních období v provedení Královské filharmonie, celkem vzato v pohodě. ;-) -
Thomasino 12.04.13 23:29
« Re: Nové téma - Duben 2013
Legacy - ono se dá u jedničkového bawca mluvit o nějakém designu ??? ;-)
P.S: SSS není vůbec špatnej, ale jsem rád že jsem ho nekoupil, moc krátký rozvor, při vyšších rychlostech uvnitř moc hlučnej (hold kategorie malých aut a utlumení ještě horší než u i30 a zdaleka vzdálené Golfu), ale zvuk motoru fajn a zátah plus hlad po otáčkách taky :yes: :yes: -
Leg 12.04.13 23:25
« Re: Nové téma - Duben 2013
Thomasino: vidím, že jak vidíš slovenčinu, hodíš všetkých do jedného pytla. >:D Inak samozrejme tvoje dôvody na nákup kórejca poznám a zrovna na teba som si spomenul pri diskusii o Swifte Sport čo tu prebehla nedávno. Len som to tu nechcel zas a znova vyťahovať, nech sa ti nečká. :-)
wl: podľa videa tú bielu moc nepoznáš, ale ja osobne som to auto videl. Na vlastné oči z cca 20 cm sa myslím dá celkom spoľahlivo zistiť, či to perleť je alebo nie. Samozrejme som sa na to pýtal aj zriadenca a ten hovoril, že je to z palety tých špeci lakov za tuším 1500 € či tak nejak - čo bolo napísané aj na rozpise výbavy na prednom skle. Takže ak ti stačí moje čestné prehlásenie, môžeš kľudne zaradiť túto info do svojej whitelabelopédie, alebo môžeš pokračovať v pátraní na vlastnú päsť. ;-)
iudex - nie, auto je zvonka jak hnoj na zimných sedemnástkach, toto je z minulého roka z obdobia, kedy som mal poškodený objektív, preto tie odlesky. Áno na Astru OPC špeciálne som narážal, na 18'' by ale vyzerala hrozne, čo u 1er minulej generácie aj vďaka špecifickému dizajnu nehrozí (hlavne dlhá nízka kapota)
woody: nie ja som to napísal aby si to ty nepochopil tak, že sa mu chcem posmievať. :-) -
Thomasino 12.04.13 22:26
« Re: Nové téma - Duben 2013
No tak samozřejmě, když prodeje Forda jdou stále dolů (není se co divit, když se dívám na nového Focuse a Fiestu po faceliftu) a prodeje VW nahoru ;-) >:-[] >:-[] Ikdyž ten design-nedesign není žádná sláva, ale konzervativní přístup a postupné zdokonalování evidentně na lidi funguje :-! -
white label 12.04.13 22:22
w-a
Jak psal Legacy, ten nárůst hmotnosti je zcela očekávatelný, jen ta čtyři 17" kola budou vážit minimálně dvakrát tolik, než ty úzké 13".
Jinak můj tip z produkce G1GTI je tenhle Pirelli Edition, který mimo jiné dokazuje, že lak ve stylu carbon steel grey má u GGTI na co navazovat. :

S tou "grantúrou" jsi to trefil. Tedy pokud chceš primárně "grantúru" se schopností/možností na požádání pobavit, pak si u HH typu G GTI na velmi správné adrese a měl bys celkově zřejmě hledat spíš mezi kompaktními HH, než mezi malými HH, protože ty mají lepší/o třídu vyšší předpoklady k tomu, být těmi "grantúry", než malé HH, viz i Thomasinovy připomínky k SSS a jeho srovnání s G6 GTI v tomto ohledu.