white label 27.04.13 16:42
iudex
To, co píšeš platí při koupi jetého vozu, kde je riziko, že by např. auto bylo kradené apod.. Ale u úplně nového vozu, vůbec poprvé uváděného/přihlašovaného do provozu je to jinak. Tam stačí prokázat "papírově", že jsi jeho skutečný majitel (viz i woody). Píšu o realitě, kterou jsem (na vlastní kůži) zažil, tedy žádné pouhé domněnky. Že by se od r. 2007 (v tomto směru) nějak zásadně změnila legislativa? Důvod? A že by to zrovna u vás bylo tak zásadně rozdílné....?
Pokud auto dovezeš na zahraničních převozkách, je bráno už jako jeté, což je nevýhoda i k vůli termínu první povinné STK, aspoň tak to bylo tehdy.
woody-alien 27.04.13 16:37
« Re: Hlasovanie
iudex: To jako vážně ? Hlavně myslím to přihlašování u Vás...já jsem v posledních letech snad nikdy nebyl pro značky s autem, pro které byly určeny. Vždycky jsem tam jel s jiným autem, vzal jsem jenom kupní smlouvu, fakturu a doklad o pojištění, registrační poplatek zaplatil na místě a RZ mi vydali. Žádná fyzická obhlídka... -
iudex 27.04.13 15:18
« Re: Hlasovanie
wl: dovoz nového auta z ČR je teda hokej, únia-neúnia. Obávam sa, že sa to nebude dať rovno postaviť na slovenské značky a vyhnúť sa exportným značkám. U nás polícia vydá tabuľky s evidenčným číslom až po fyzickej ohliadke vozidla, kde policajt osobne pozrie VIN a oštempluje žiadosť o vydanie značiek. V Čechách musím vraj postaviť auto na dovozné značky a na týchto značkách auto v Česku dočasne prihlásiť a zákonne poistiť a až následne môžem auto vyviesť. Takže bolo by to ideálne postaviť auto rovno na slovenské značky, ale nejde to a treba absolvovať tú komplikovanú dvojitú prihlasovaciu procedúru. -
woody-alien 27.04.13 09:53
« Re: Hlasovanie
Legacy: "Vyzerá to, že vw s novým GTI znova definoval hothatch a podľa chúťok niektorých kolegov a výsledkov niektorých testov čo tu prezentuje wl tušim budeme musieť fotosúťaž premenovať na GTI klub."
A tím bude ukončena mise novodobého Věrozvěsta white labela na Velké Moravě a přesune se do dalších pohanských zemí, kde ještě víra zvaná GTI nezakořenila. >:D
PS: Ale byl by to vážně hezký výsledek několikaletého úsilí, kdyby se na jedné fotce sešla GTI-čka různých generací z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska. V různých barvách a konfiguracích dle chuti a přání majitelů. Takové středoevropské Wörthersee. ;-) :yes: -
woody-alien 27.04.13 09:48
« Re: Hlasovanie
Bud: JJ, bráno optikou pana Vaverky je např. můj nákup Mondea ten největší nesmysl pod sluncem (white label a Ronault se laskavě zdrží souhlasného mručení >:D ), neboť by mi téměř vždy v klidu stačil 140 koňovej dvoulitr. Nemluvě o tom, že při mém nájezdu se vlastně diesel ani "nevyplatí" a kdybych byl trochu co k čemu, tak bych nepotřeboval ani kombi, stačil by liftback. A vůbec - potřebuju já vlastně nějaký auto ? >:D >:-[] -
woody-alien 27.04.13 09:38
« Re: Hlasování Duben 2013
1.gero
2.eliot
3.Mates81
gero - oceňuju zejména osobní nasazení a výslednou akčnost fotky. ;-)
eliot - výbornej nápad a velmi pěkné provedení. :yes:
Mates81 - Šašek třídy (jak s oblibou říkají učitelky) vrací úder. >:D :yes:
Kubass - působivé především kontrastem Fiátka a dnešních oblud. ;-)
iudex - fotka pěkná, líbí se mi to "vytažení" uřvané mandarinky >:D , bohužel mnou očekávaná, tudíž trochu nespravedlivě mimo bednu. Jj, na Zemi spravedlnost nehledej. ;-)
HugoBoss93 - dal sis opravdu hodně práce, téma si splnil bez debat. :yes: Jenže na bedně je prostě nějak málo místa. Tak snad příště. ;-)
matii - ten záběr je perfektní. :yes: Celkové vyznění (velký výřez, HDR) ho bohužel v mých očích sráží. Škoda.
anti99 - tentokrát mě to neoslovilo.
white label - už jsem to psal kdysi dávno u tématu Auto a humor, že wl má nejspíš doma sklad dekorací. >:D Tudíž tentokrát získává Oskara za Výpravu a kostýmy. :yes: Jinak samozřejmé velmi kvalitní zpracování a vtip. Osobně mi navážení se do Fordů vůbec nevadí, ale na moje hodnocení to vliv mít musí, to snad chápeš. >:D Jsem prostě (jak trefně poznamenal GTI) nejen Suzuki, ale i Ford-farizej. >:-[]
Bud 27.04.13 09:33
« Re: Hlasovanie
w-a: "pořádnou motorizaci si zaslouží jen..." - všiml jsem si, že takový názor má mnoho lidí a veřejně ho prezentují. Možná, že to od nich přijal. Přitom jsem si všiml, že někteří manažeři už v minulosti požadovali jako služební vůz i pro své použití právě rychlé combi. A spojí tak příjemné s užitečným, tedy dva v jednom. Zastánci toho prvního názoru se jaksi odvolávali, že "sportovní vůz" může být jedině hatch., kupé atd. Mluví jako znalí motoristé a závodníci :-) To, že někdo potřebuje, nebo si přeje něco jiného a tím vybočí ze známé, již zavedené myšlenkové řady, je považováno za hloupost, neznalost a proto nemá smysl s ním polemizovat..Co kdyby ho náhodou přesvědčil o opaku? >:D :-)
Legacy: Souhlasím, že mohl napsat, že je ten motor pro mnohé zbytečně výkonný atd.- jednou, dvěma větama. To by byla pouze malá poznámka, která by doplňovala test. A byl by klid. Tak to vzbudilo rozruchu... :-) -
woody-alien 27.04.13 08:56
« Re: Hlasovanie
wl: No a je to tady !!!! Pan Vaverka měl pravdu. Do relativně malého a už tak přemotorovaného auta (ve většině jízdních režimů by bohatě stačil oturbenej dvouválec) narveme dalších 10 koní a k tomu dostaneme "berličku" v podobě aktivního diferenciálu, protože jinak to stejně neuřídíme a namísto zábavy se budeme strachy třást. :-O ;-) >:D >:D -
woody-alien 27.04.13 08:19
« Re: Hlasovanie
Legacy: Nakonec jsem ten Vaverkův test taky přelouskal ale nezasmál jsem se ani zdaleka tolik, jak wlsliboval. ;-) Já bych si dovolil pana L.Vaverku označit za AUTORASISTU. >:D
Z celého toho testu jsem měl intenzivní dojem, že KOMBI osazené DIESELEM je auto pouze užitkové a nic než motorizace základní nebo dostačující u něj nedává smysl. Anebo opačně - pořádnou motorizaci si "zaslouží" pouze benzíňák v sedanu, kupé...atd. Jaké jsou skutečné pohnutky pana Vaverky k sepisování takových paskvilů, to opravdu netuším. -
Leg 27.04.13 07:25
1. Hugoboss
2. White label
3. Woody-alien
Ja som tentoraz nič odfotiť ani prihlásiť nestihol, ale evidentne tu máme zástup nováčikov, takže fotosúťaž sa bezo mňa kľudne ( ako vždy) zaobíde. :yes:
Nedá mi nereagovať na test 330d - pôvodne som chcel niečo prihodiť aj do diskusie pod článok ale všetci to tam viac menej zhrnuli. Skutočne som ešte nevidel test, kde by bolo v mínusoch napísané príliš výkonný A úsporný motor. Ja nešťastník mám dokonca o 5kW viac v aute o triedu menšom, našťastie nie je taký úsporný, to by som sa fakt už picol. 8-s Možno chcel autor testu týmto poznamenať, že pre mnohých bude ten motor zbytočne výkonný a teda pre nich nemá zmysel si priplácať oproti 320 či 325, takéto zistenie však treba prezentovať v solídnom teste v solídnom médiu maximálne jednou vetou a nie na tom postaviť celý test. To si môžu dovoliť v bulvárnom zábavnom médiu typu TopGear, kde hľadanie nových klišé je súčasťou testov alebo si to môžem dovoliť ja pod nejakou diskusiou, pretože je to môj názor, ktorý aj tak nikto neberie ako bernú mincu. >:D
Vyzerá to, že vw s novým GTI znova definoval hothatch a podľa chúťok niektorých kolegov a výsledkov niektorých testov čo tu prezentuje wl tušim budeme musieť fotosúťaž premenovať na GTI klub. -
white label 27.04.13 00:44
« Re: Hlasovanie
Při přihlašování nového! vozu do evidence ho nikdo fyzicky vidět nepotřebuje, stačí původní techničák, případně faktura (za auto) na tebe, nebo tvou firmu. A obojí po zaplacení vozu převodem můžeš mít ještě před fyzickým převzetí vozu od dealera. Já jsem takto na současných (2Z3 2300) českých značkách vezl už to pětkové GTI z Německa (2007), takže to by ani dnes neměl být problém. Značky mi profesionálně připevnili (tak jak jsem si přál, tedy vpředu jen na origo tovární podložku a vzadu bez podložky) přímo ve Wolfsburgu po sjetí ze známé prosklené věže a drží mi dodnes. Ten Performance-Paket by byl hřích nekoupit, za tu cenu bys jinde nedostal ani ten (pro FWD výjimečný) aktivní diferenciál, o větších (a vzadu navíc chlazených) kotoučích a +10 PS nemluvě. Xenony stojí taky za zvážení (i k vůli levnému designu halogenů, v Německu jsou statické xenony sériově)), aspoň jejich levnější statická verze, i když údajně bez denních LEDek.
iudex 27.04.13 00:30
« Re: Hlasovanie
Pri zaujímavom cenovom rozdiele by som samozrejme išiel pre auto i do Čiech. Vidím to tak, že na jeseň pôjdem navštíviť Zlínsky kraj. :-) O možnosti odviesť si auto rovno na slovenských značkách počujem prvýkrát, to mi budeš musieť rozviesť.
Ad konfigurácia: tá bola skromná: základ, 5dv, 18ky, metalíza. O performance by som ešte uvažoval. -
white label 27.04.13 00:21
« Re: Hlasovanie
Tak GTI bys snad logicky kupoval tady, já bych si taky pro ST (bez problémů) dojel k vám. Pětkové GTI jsem kupoval taky nové v Německu a nebyl s tím žádný problém a k vám to mám mnohem blíž a slovensky umím taky líp, než německy. U vás si vyzvedneš RZ a auto si už přímo od nás vezeš na svých SK značkách, takže žádná převozní RZ (tak si vozí nová auta amatéři), problémy s STK apod. se nekonají.
P.S. A konfigurace na tvé GTI by byla: Performance, 5 dveří, 18", xenony a metalíza? -
iudex 27.04.13 00:00
« Re: Hlasovanie
Verím, že GTI vo verzii performance bude pre ST silný súper a možno i premožiteľ. A hlavne má veľkú výhodu vzhľadu, na ktorom mi nič nevadí, na rozdiel od FF III. Akurát v tradičnom VW duchu je o hodne drahší, ako porovnateľná konkurencia, odhadom rozdiel oproti porovnateľnému Focusu bude tak 5000 eur. -
white label 26.04.13 23:50
iudex
Zatím čtu o G7 GTI (Performance) skoro samé superlativy, chválu jsem čekal, ale ne v takové míře. Napjatě čekám na nějakou solidní (ne od Vaverky apod.) srovnávačku s FoFo III ST.
Jak dopadlo srovnání s MB A 250 Sport už jsem se zmínil. Nakonec tu můžeme mít hned další tři adepty do GGTI clubu, z toho hned dva z SK! >:-[]