Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.13  23:05

« Re: A zase ty HotHatche..

Ronault - presne tak :yes:

8888 :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.05.13  22:57

WL: S tou prosbou na používání mozku při psaní je to marné... 8-s ;-)

Legacy: Pohodlí se dá definovat vícero vlastnostmi, což Thomasino zase nevnímá. V užším slova smyslu je Clio méně pohodlné než Laguna, tedy v pohledu na odpružení, ale ne až tolik, jak se zdá. S Cliem RS se dá pohodlně jezdit i po městě, jezdil jsem ročně 30t km s Favoritem a to byl jo větší kostitřas.
    Bohužel pohodlí v širším slova smyslu je v Cliu horší... a to, že když s Lagunou potřebuji někam jet abych nemusel nepohodlně vlakem, tak jedu, jsem schopen těch 35t km ročně uživit, s Cliem a jeho spotřebou jen benzínu a schopnosti rozpočítat náklady jen na 2 pasažéry bych si mohl dovolit tak sotva 8t km ročně a to už je zásah do pohodlí takový, že to postrádá smysl mít vůbec auto.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.05.13  22:49

Thomasino: A abys měl taky pohled na normální lidi, kteří mají i rodiny, tak ti napíšu, s čím přišel kolega. Do podzimu měl jen Fabii HTP I. gen., přecejen stavěl barák a peníze na nové auto nebylo. Teď se mu ale narodilo 2. dítko a tak koupil Octavii II kombi 1,4 TSI. Do práce ale jezdí dál Fabkou, manželka jezdí s dvěma dětma Octavkou... a začal přemýšlet, když mu teda zůstala zase letitá Fabka s kterou není schopen konkurovat ani začínajícímu kolegovi, který ho cestou z práce vždy předjede (mně >:-[] ), že by si místo Fabky koupil něco jiného. A jeho představa, co prvně řekl, byl "Roomster", což jsem ho poslal do... a pak Rapid 8-s Trochu jsem mu vysvětlil, že když mu nestačí Fabka ať si pořídí něco rychlejšího, Swift Sport třeba... nenarve tam v případě potřeby děti... a nakonec jsem ho navedl alespoň na tohle: [odkaz] :-! Takže zase tak špatně na tom nejsem, když bych měl Passata s 200 koníky a na rovinkách bych dokázal ujíždět i tobě v Toyobaru... a v aktuální situaci ve všech místech >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.13  22:46

wl: jj, podobne som uvažoval aj ja pri výbere pneu k novým diskom, hlavne kvôli širšiemu výberu a ušetreným chechtákom. Nakoniec som zvolil prístup, nech to je jak to má byť.

Tom: máš pravdu, viď moja posledná veta v príspevku na teba, len neviem, či zrovna v Ronaultovom prípade by tých ústupkov z pohodlia nielen svojho nebolo príliš, nehovoriac o finančnej stránke veci (spotreba údržba a strata hodnoty).

edit: Ronault sa už vyjadril (dokonca došlo na rodinu), takže nič. Pozdravuje Legacy, Ronaultov advokát a hovorca. :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  22:44

Th
    Marné je především tvé dobývání do otevřených dveří. Co jiného, než, že proti autům jako je CAT R500 jsou HH na okruhu jen prdítka na nákupy (včetně MRS Cup), se ti tu celou dobu snažím (zjevně marně) naznačit??? 8-s Nebo sis myslel, že ti na okruhy doporučuji toho Cayenna? :*)
    A chceš snad říct, že ten čas na kolo (horší jen o cca 2s) PCTS je špatný, ve srovnání s autem, které proti němu postavili? Dyť ten Cayenne tam skoro popírá fyzikální zákony.
    Začni u toho psaní, prosím tě. taky konečně trochu myslet. ;-)
    Jinak už tě živě vidím, jak se na brněnském ("dálničním") okruhu potíš ve svém novém sportovní Toyobaru s Cayennem TS přilepeném na tvém zadku jehož řidič za tebou jede skoro "s prstem v nose", a to by tě tam na těch vašich rovinkách musel ještě hoooodně šetřit. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.05.13  22:40

Thomasino:
    1. 15%? Ty optimisto, možná tak pro tebe, co si zadnici vozí ve služebáku a se svým autem jezdí jen kolem komína, pro mne okresky, kde se dá bavit za volantem s prázdným autem (přítelkyně na rychlejší jízdu bohužel není stavěná) dělá tak 1%.
    2. Je otázkou, jestli obětuješ jen pohodlí, nebo jestli i něco více. Však ne každý obětuje jako ty rodinu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  22:34

Legacy
    Ano, obvod kol (přední vs zadní), resp výška profilu pneu v mm, je u tvé kombinace rozměrů shodnější, zatímco u tvé kombinace je rozdíl výšek profilu (předních a zadních pneu) jen 0,25 mm u nové kombinace je to rozdíl 4,25 mm (na poloměru pneu tedy 4, 25 mm a na průměru 8,5 mm) . Ale rozdíl výšky profilu 4.25 mm na různých nápravách není nijak zvlášť podstatný, stačí dát dozadu nový pár pneu k částečně sjetému předku a si cca na nulovém rozdílu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  22:33

Legacy, rozdíl je v tom, jestli kvůli těm zbylým 15% (kdy se můžeš s autem opravdu bavit) jsi ochoten něco obětovat ze svého pohodlí, nebo ne...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  22:25

...právě že moc ne !! Asi jsi špatně viděl ty časy ;-) Nemluvě o FUN faktoru! Před týdnem jsem byl svezen v závodním Caterhamu R500 na SK-Ringu a to byl teprve nářez !! Nějaký HotHatche jsou jen prdítka na nákupy a vožení dětí :-) :-)

Je to marný, je to marný, je to marný :-! No ale třeba to někteří jednou pochopíte...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  22:13

Legacy
    Samozřejmě, naprostý souhlas. ;-)
    Navíc zrovna CRS je poměrně nepraktický HH. Prostornější (a na přání i vícedveřový) "rodinný" HH typu GGTI/FoST je mnohem univerzálnější a jako náhrada za dvě různě zaměřená auta vhodnější.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.13  22:13

Tak som mal pravdu, v autocare to "skonili" a skrížili to na 225/45 R18.

OT (vlastne, keďže sme vo fotosúťaži, tak všetko je OT) V tom teste ma zaujali rozmery pneu na 125i (225/40 R18 a 245/35 R18 vpredu/vzadu). Na starú jednotku určuje BMW pneu 215/40 a 245/35, čo dosť zužuje výber. Nájsť jeden model pneu, čo sa robí v oboch rozmeroch je dosť kumšt, nehovoriac o tom, že oba rozmery sú dramaticky drahšie oproti klasickým 225/40. Obvod kolesa je ale zhodný (resp. "zhodnejší") práve pri kombinácii 215/245, takže v podstate má 125i väčšie predné kolesá ako zadné. O necelý centimeter. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  22:08

Jen další důkaz mého tvrzení. Kolik těch "sporťáků" by si tento "obludný" Cayenne v Brně namazal na chleba (ohledně času na kolo).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.05.13  22:05

Thomasino: Když si koupím auto, tak první věc, kterou očekávám, je, že nebudu jezdit vlakem. Samozřejmě, ty jakožto bývalý majitel Fordu, tyto očekávání od vlastniství auta nemáš, ty bereš občasné cestování vlakem jako běžnou věc. >:D

Legacy: Tak jest :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.05.13  21:59

Thomasino: Ty jsi zase vypnul půlku mozku, viď? Nikde jsem Lagunu k Chopperu nepřirovnával, chopper je přece motorka... ale čekal jsem, že ti to tím přírovnáním ulehčím, což se jak vidět nepovedlo... 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.13  21:57

Thomasino - to, či sa s autom zveziem "športovo" alebo sa kochám ale predsa nezávisí od auta, ale predovšetkým od toho, ako zrovna riadim, od cesty, po ktorej idem a od prevádzky, ktorá na tej ceste práve panuje. Teda to, že mám Clio RS ešte neznamená, že budem jazdiť ako drak zrovnatak ako to, že s Lagunou nemôžem trošku svižnejšie prefičať zatáčkou. Jasne, jedno je lepšie na toto a druhé na hento, ale môže to fungovať aj naopak. Pred BMW som mal hatchback so zlomkovým výkonom a nie veľmi športovým podvozkom, ale dokázal som ho pekne vložiť do zatáčky, vytočiť, skrátka bola s ním radosť jazdiť. Po kúpe jednotky, ktorá je ako stavaná na pokrútené cesty by možno niekto očakával, že budem jazdiť ako drak ale v skutočnosti je tak 85 percent mojich jázd stále piánko ... buď niekoho veziem, alebo idem cez obec, alebo v súvislej mase áut, ktoré nemá zmysel predbiehať alebo sa proste kochám. Takže nevidím moc dôvod, prečo by si niekto, kto väčšinou jazdí po diaľnici v aute plnom ľudí a bagáže mal kupovať Clio RS. Teda ak mu za to tých pár km, keď ide sám po prázdnej okreske nestálo. Mne to za to stojí, Ronaultovi evidentne nie, to je všetko. ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  21:54

Legacy
    Nene, opět má sériově 225/45/17" a za příplatek 225/40/18 (Austin), nebo 225/35/19" (Santiago), což je v této třídě standardní velikost obvodu pneu.
    S dsg je to jak píšeš, není to prostě důvod k tomu jakkoli ji zavrhovat.
    Umožnit zásah omezovače by ji zdokonalil jen pro skutečné "řidiče", pro "blodnýny a blonďáky" by to ovšem bylo naopak spíš kontraproduktivní.
    >:-[]
    Teď je otázka, kdo si dnes z těchto dvou skupin kupuje HH častěji? :-O
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  21:50

K tvému přirovnání s X5M:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  21:46

vím, že víš.. vím, že ty víš..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  21:45

Není to jen o čase, jde o to jestli dokáže pobavit, je čitelné atd. Na druhou stranu MX5 je čitelná, zábavná, ale abych na Ringu jen koukal do zrcátek a uhýbal, to taky není nic moc :-( Je to vždy o tom, co kdo preferuje a očekává...
    V tom asi závidím Ronaultovi, ten neočekává nic >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  21:44

Th
    Nekecej, to jsou mi ale novinky..., to by mě bez tebe v životě ani nenapadlo... :-O >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…