Bud 23.05.13 13:00
« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.
Legacy: Tak zavírat oči s odporem pokaždé, když bych se blížil ke svému autu, to bych asi nepřežil >:D Ale protože ze skušenosti vím, že vypíraného chleba největší kousek, tak už nebudu psát, že "nepřežil", ale rději bych něktré auta třeba nechtěl. Např. Thalia- ta se mi tak nelíbí, KA- stejně škaredé (v mých očích), a různé podobné. Tak snad mi bude dopřáno a nebudou mi někdy, třeba "za trest" přiděleny. 8-s :-) -
woody-alien 23.05.13 09:17
« Vyznání
Včerejší diskuse s WL mě inspirovala k tomuto pamfletu. Byl bych skutečně nerad, kdybyste o takovou perlu krásné literatury přišli. >:D >:D
NěGTI mívám pocit, že dokážu otřáSTI světěm. K tomu mi STačí abych sedl do auta, vyrazil z města, kde je MaX-5o km, na cestě CU PRAze našel slušnou oCReSku s pěknými serpentinami, GTe 86 km/h je smrtelná rychlost, a do kOPCe to pořádně osolil. Ten pocit, když tam vraziM 3ojku a zapomenu na BRZdy, mi dává svobodu. Nikdy nemám doSSSt. Je pravda,že z toho blbnuTTí občas potřebuju zaTAJPovat Rameno, ale tohle ježdění se mi vážně neoMRSí. Když to vezmu trochu ze SCIROCCA, je jedno jak jezdíte. 130 i dvěstě, ve dne nebo pod světlem laMP Si to užijte podle chuti, podle povahy. Možná přijde den, kdy budeme jezdit elektrickými vehikly a řídit za nás bude počítač, ale dneS To nebude. Proto vás vyzývAM, Gdo máte trochu nadšení, nEVOpruzujte u televize a jděte se projet. ;-) -
woody-alien 23.05.13 08:35
Legacy: Brilantní analýza. ;-) :yes:
Bud: Legacy i wl ti to řekli jasně. Nepochybuj,zkoušej a vybírej jen a jen podle sebe a své rodiny. To co se píše, to co se říká je jen vzduch...maximálně si můžeš nechat poradit,když něco nevíš, ale nenech se oblbnout diskusemi typu "francouzskej šmejd/korejská plečka/seroucí se koncern" atd.A už vůbec nehleď na to, co si o tobě kdo pomyslí,když si koupíš auto XY. Jistě, jsou lidi, kteří i tohle hledisko musí zvažovat, ale to je přece jen jiná kategorie. -
Leg 23.05.13 08:03
« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.
Bud: moc to riešiš, dôležité je čo sa páči tebe, čo do ruky sadne tebe a čo vyhovuje tvojim potrebám. To že si ťa tu následne budeme kvôli tvojmu výberu doberať, vôbec nehrá rolu. :-)
Existujú tri množiny áut: tie, čo si môžeš dovoliť, tie čo sa ťa chytia za srdce s rôznych dôvodov (estetické, tým ako jazdia, imidžové...) a nakoniec tie, čo spĺňajú tvoje objektívne potreby (priestor, prevádzkové náklady...). Ak sa nájde auto, ktoré sa nachádza vo všetkých troch množinách, stačí vyraziť do showroomu a objednať. Ak také auto neexistuje, treba pristúpiť na kompromisy. A toto je veľmi citlivá hra, aby človek nespravil príliš veľký kompromis v jednej kategórii (napríklad nesoplácal auto ďalších desať rokov či nesnažil sa narvať kočík do Mini Coopera, prípadne nemusel s odporom zatvárať oči zakaždým, čo sa blíži k svojmu autu...). -
Leg 23.05.13 07:46
« Re: Přihlášení fotky na květen
Mates: :yes: ten odraz stromu tomu práve dáva správnu atmosféru.
Musím konštatovať, že táto nevinná fotosúťaž možno celkom nevedome vyriešila nadchádzajúcu krízu spôsobenú nedostatkom fosílnych palív. O čo sa márne pokúšajú dlhé roky konštruktéri hybridov a elektromobilov, teda odpútať sa aspoň čiastočne od závislosti na rope sa celkom elegantne podarilo vyriešiť duu Mates-Ronault. Prvý predviedol spôsob, ako v aute vypestovať fazuľu, druhý už dávnejšie ukázal ako ju pretaviť na substrát vhodný pre pohonné ústrojenstvo spaľujúce LPG. Spoločnou synergiou týchto dvoch technológií nám vzniká akési automobilové perpetum mobile, vďaka ktorému ako bonus nebude ani posádka hladovať. :yes: >:D
Jediným problémom ostáva, že sa týmto síce vyrieši energetická stránka veci, problémom stále ale ostáva znečistenie ovzdušia, ktoré by mohlo byť pri masívnejšom nasadení tejto technológie skutočne nezlúčiteľné s ďalším životom na zemi v akejkoľvek forme. >:-[] -
Bud 22.05.13 22:53
« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.
wl: No je to tak, chci vyzkoušet co půjde. Posledně jsem šel kolem prodejny, kde prodávají Renaulty, Dacie a Škody, tak jsem si řekl, že vyzkouším, toho Rapida. A schválně toho 66kW. :-) Když ho tak chválí.. No a jo byl nový, ale trochu strohý, posed jsem si dokázal udělat a divil jsem se, jak rychle šlo přes křižovatku projet a mělo to docela příjemný zvuk, takový "slyšitelný". Projeli jsme městem, pak mi krásná prodejkyně řekla, že můžu zařadit pětku a to jsme jeli ani ne 60, mimo obec to krásně zrychlilo k 90, ale všiml jsem si, že pak se už mu nějak nechtělo a taky jsme asi rychleji moc nemohli, nechtěl jsem dělat problémy a bylo se třeba rychle vracet zpátky. Spotřeba 8,5l. To jsem nejel po dálnici svých 150. Pak jsem ho ukázal manželce, aniž by věděla, že jsem už v něm jel a hned mi hlásila, že má škaredý zadek a po nahlídnutí do auta, řekla, že je takový strohý, nemožný srovnání s naším starým autem ;-\ To není chvála pro naše dosavadní, ale spíš pohana pro nové. Mám už slíbené projížďky i s jinýma, ale zatím nemám dostatek volna.. Ale zatím mně nic nehoní, takže jsem rád, že mám dostatek času na vybírání. >:D >:D -
woody-alien 22.05.13 22:34
« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.
Bud: Já těžko můžu mít fóbii na Hyundai, podívej se na mojí recenzi na H1. Samá chvála. Rozdíl je v tom, že když se Hyundai povedla dodávka, nebudu přece automaticky chválit všechny Hyundaie, to samé s Fordem atd. U aut to nemá být jako ve sportu, kdy prostě fandíš těm svým. ;-) -
white label 22.05.13 22:21
Bud
To byla hlavně sranda, i když... >:-[]
Jak píše woody, kašli na testy a co jedna paní povídala apod. Až budeš kupovat, vyzkoušej vše kolem objektu zájmu, včetně širší konkurence a apak se rozhodni především podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Pak ti budou jakékoli narážky na cokoli ohledně tvé nové "garáže" ukradené a budeš se jim v klidu smát s ostatními... ;-) -
Mates81 22.05.13 22:18
« Re: Přihlášení fotky na květen
Prut antény se snažil někdo vytrhnout, bohužel se mu to podařilo až moc dobře, a totálně odrovnal závit, takže je potřeba kompletně vyměnit celou patici na anténu 8-s ach ta povaha česká :-O >:-[] >:-[]
PS: Nejdřív sem s tím odrazem bojoval, moc mě tam neseděl, ale nakonec sem si řekl, čím víc zelené, tím víc "jarního probuzení" >:D -
Bud 22.05.13 22:14
« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.
w-a: Jo, právě něco takového jsem chtěl slyšet, takové konkrétní důvody. Podle toho pak usuzuji, že jsi ve svém přesvědčení pevný na základě určitých faktů, které ty považuješ za důležité. Proto jsem začínal ten článek, tak jak jsem ho začínal. Chtěl jsem vědět, jestli to není náhodou jenom fóbie na Hyundaie. A teď doufám, že se neurazíš, jak jsem si to vůbec mohl myslet, ale člověk chce mít někdy jasno >:-[] :*)

:-O >:D