foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.08.13  19:15

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

Fólie šla ze zetka po jednou dni dolů (byla na předním nárazníku). Víc na to lidi nadávají, než chválí....

foto Ronault-

Ronault. 28.08.13  18:28

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

Koukám, že zajímavá diskuze ad folie a další úpravy auta.

Jak říká kolega, "Nech si rezervu, koupí auta výdaje nekončí"... tak tedy...

Přemýšlím taky nad folii. Samozřejmě bych nejraději rovnou celoauto a to do bílé, tak jak jsem chtěl, ale to je trochu velký výdaj a asi to nedává smysl. Ale celkem seriozně přemýlím na čirou bezbarvou folii předního nárazníku a kapoty, přecejen odletující kamínky jsou svinstvo. Má někdo zkušenosti? Vím, že to dával kdysi na své auto Mojito.

A taky jsem trochu přemýšlel i nad černě lesklou střechou, na té béžové metalíze by to nemuselo vypadat vůbec špatně. Jen je to opět otázka financí.

No a jelikož se mi ta kola, co na autě jsou, nelíbí, tak je nechám na zimu a pomalu vybírám na léto. Nejraději bych na léto 17", důvod je jasný, vypadají lépe. Proti jsou ale 2 fakty:
    1) co s letními novými 16", které zůstanou?
    2) Megane na 17" podle mě ztratí na komfortu, přecejen to nemá multilink, tak aby to neposkakovalo jako koza. Sice jsem to kdysi s tímhle motorem na 17" jel a nebylo to nijaká tragédie, ale už je to delší doba.

Zatím vedou tyto: [odkaz]

šmoula nešika 28.08.13  15:44

« Pozvánka na nový blog

Určitě se mrkněte: [odkaz] :-)

šmoula nešika 28.08.13  14:17

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

T: ... nebo si vzít průtokoměr. Mě by při výběru hot-hatche víc zajímalo ne kolik žere, ale jak moc mi kecá. :-)

foto Thomasino

Thomasino 28.08.13  13:59

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

Podle testů to vypadá že GTI VII opravdu moc neřere, ale bacha, ten palubák dost rád hrozně kecá. Moje GTI ukazovalo o 0.7 litru méně než byla realita !! :-O :-O Musí se měřit od plné do plné a nejlépe na delší vzdálenosti a několikrát tankovat :-(

iudex 28.08.13  13:41

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

woody: netrpezlivo čakáme na Tvoj report z jazdy. :-)
    Ad spotreba: mňa rovnako šokovalo zistenie, že GTI malo dlhodobú priemerku 8,9 l! Fúkaný dvojliter v hotheči - predvádzačke, ktorú nik nešetrí a ktorá víkend predtým jazdila na Slovakiaringu a takáto spotreba? Paráda. Btw. ST malo na palubáku priemer 11,2.

šmoula nešika 28.08.13  13:04

« Očista

Iudexi, jak se tu tak řeší ta odolnost barev vůči vnějším vlivům, hlavně nedávej GTI umýt cikánům. >:D >:D >:D

foto woody-alien

woody-alien 28.08.13  11:57

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

iudex: Jj, ta Limestone je v porovnání s United daleko zajímavější. Ale věř tomu, že největší parádu udělá CSG. Nemusíš být hned jako wl, moje Vitara v černé perleti docela vydržela vypadat z odstupu dobře i když zblízka byla zašpiněná. Ta barva spíš trpěla (a s ní i já >:D ) na mikroškrábance. Z metru neviditelné, ale i tak.

Uff, první část projížděk s SSS mám za sebou. Moje nadšení ve spolupráci s nefoukanou 1.6 a hravým autíčkem odsoudilo ostatní účastníky silničního provozu (bohužel, dost hustého) do role statistů. >:-[] Jedinej, kdo tu potupu zatím nezvládnul byl majitel naftové Captivy a přivedl ji na hranici jízdních schopností. Stejně mu to bylo prd platné. ;-) Dám si oběd a jedu znova. Auto má najeto něco přes 10.000, takže už je zajeté a jezdí jak ďáblík. Spotřebu nekontroluju ale s celkovou průměrnou (nevím za jak dlouho) 6.1 !!!!!!!! se mi zatím hnout nepodařilo.

šmoula nešika 28.08.13  11:56

« (ne)tip na počet stokorun

wl: No, no, no... řekl jsem svůj široký odhad na počet stokorun a pak, JELIKOŽ MI O VÝHRU NEŠLO, uvedl stejnou odpověď, čímž myslím víc než jen: "...taky si myslím, že tolik , co tipoval woody...", tedy DVĚ STĚ, nebo-li 2x 100 bankovek v hodnotě 20.000 Kč.
    Takže jsem ti vlastně řekl, že jestli mám pravdu, tak máš woodyho vzít na kafe. ;-)

iudex 28.08.13  10:23

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

Ešte jedna fotka skúšaného GTI (minule som mal len mobil), farba biela perleť za veľa evri, ale nablýskaná vyzerá super: [odkaz] Akurát kto by to (okrem wl >:-[] ) furt umýval? Takže carbon steel alebo limestone bude pre mňa ako človeka, ktorý umýva auto maximálne dvakrát do roka, vhodnejšia.
    A pre porovnanie skúšaný Focus ST: [odkaz]
    Edit: našiel som video porovnávajúce limestone grey a united grey. Tá limestone sa mi začína páčiť, má v porovnaní s united mierny nádych do hneda, čo sa mi páči: [odkaz]

Leg 28.08.13  09:54

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

wl: samozrejme som e87 s podobným riešením strechy už videl, uvádzal som ho ako príklad nevhodnej aplikácie pre dva dôvody: Jednak strecha na čelné sklo nenadväzuje tak plynule ako v prípade Golfu a teda v mieste prechodu vzniká akýsi zub. Celkový dojem je, ako keby niekto vo fabrike robot omylom zobral namiesto bielej strechy čiernu. Na Golfe a väčšine súčasných áut je tento prechod plynulý a tak ani nie je poriadne vidieť, kde končí okno a začína strecha - vyzerá to oveľa prirodzenejšie. Druhý dôvod je ten, že jedným z prvkov, ktorým sa opticky vymedzuje 1-er oproti ostatným hatchbackom je nízke čelné okno (a celkovo malá plocha zasklenia), ktoré dáva autu dravejší výraz. A práve tento prvok čierna strecha tak trochu zabíja.
    Ono podobne je to s Beetlom. Najvýraznejší prvok, vďaka ktorému pôsobí aktuálna generácia oproti tej predchádzajúcej oveľa menej dievčensky je čelné okno a celkovo presklenie, ktoré nesiaha až niekam do neba. Vďaka tomuto pôsobí "nový nový" Beetle vedľa toho staršieho takmer ako hodrod. Kvôli čiernej streche je ale tento efekt o kus menej výrazný.

iudex 28.08.13  09:19

« Hlasujem

Takže moje hlasovanie:

1. white label
    2. matii
    3. woody-alien
    ----------------------
    Bud: fotka je v zásade fajn, kompozične i technicky, páči sa mi obloha s plastickými mrakmi, len mi tam chýba viac zelenej, škoda, že si to postavil zrovna do poľa dozrievajúceho obilia, ktoré už nie je zelené.
    matii: najlepšia fotka v rámci interpretácie auto v zelenej prírode, Tvoj štýl by som spoznal aj bez auta, akurát ma ruší veľmi silné doostrovanie fotky (neviem, či to robí priamo foťák, alebo Ty), tipujem, že sharpening máš minimálne na 100%, inak sa mi ale páči.
    Kubass: tu je to z hľadiska témy OK, zelene máš dosť, ale to technické spracovanie ma mierne ruší, kvalitatívne nič moc.
    woody: pekná viacvrstvová zeleň, swišť tam pekne vyniká, aj keď je sčasti schovaný. Možno by som zvolil ešte väčší výrez, aby nerušila červená strecha a auto bolo celé v zeleni, ale to je detail.
    white: čo dodať, originalita, vtip a nápad ruka v ruke s perfektným technickým prevedením, o ligu vyššie, tentokrát (opäť) nik nemal šancu.
    Honzamo: zeleň a teda téma je v cajku, ale to omaľovánkové spracovanie je na mňa príliš.
    poterienko: chce to trochu viac premýšľať nad kompozíciou, aj v daných podmienkach sa s toho dalo vytrieskať oveľa viac, je tam veľa rušivých prvkov, aj technicky to nie je ono (prepaly a pod.). Škoda, lebo auto je pekné a takúto fotku si nezaslúži.
    Celkovo si toto kolo pre seba zobral (ako už neraz) white label. Tak snáď je to pre ostatných výzva do budúceho kola, nech to tu stále nevyhráva ten rožnovský horal.
    >:D

foto poterienko

poterienko 28.08.13  08:34

« Poděkování

Chci poděkovat všem, co se o mojí fotce alespoň vyjádřili. Jak jsem psal při postování, jedná se o z nouze cnost, protože jsem termín absolutně nestihl s mým projektem. Ohledně toho mého hlasování se raději nebudu už vyjadřovat :D.

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 28.08.13  06:20

« Poslední den hlasování

Ještě dnes 28.8.2013 až do 22.00 hod můžete hlasovat ve fotosoutěži za Srpen 2013. Téma je "Moje auto a zelená" a přihlášeni jsou :

Bud - [odkaz]
    honzamo - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]

foto woody-alien

woody-alien 28.08.13  06:06

« iudexova píseň lásky (feat. Robert Smith)

"I don´t care if ST´s blue
    ORS is gray and Mégane too
    Astra failed, what can I do
    it´s VW I´m in love..." ;-) >:D

foto white-label

white label 28.08.13  02:37

Leg
    Ohledně tvého odkazu:
    To auto zabila opticky naprosto nevhodná/nevkusná kola, proto působí jako celek přehnaně "tuningově".
    Ale jinak (samo o sobě) původně bílé střeše i zrcátkům černý lesk! (opticky) prospěl, střecha se opticky zřetelně snížila (zmizel bílý "buben") a čelní plocha zrcátek se opticky zmenšila. Právě u bílých aut je ta změna k lepšímu vidět nejvíc, ale je třeba vidět (pro srovnání) i původní celobílou variantu. Pokud máš možnost bezprostředně vidět takové srovnání naživo, jen těžko se tím nebudeš souhlasit. Jsou sice případy, kdy se to úplně nehodí, ale zrovna u HB/HH to příliš nehrozí.
    ;-)

foto white-label

white label 28.08.13  02:35

double

Leg 28.08.13  01:34

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

najväčší problém matných lakov a fólií vidím v ich náročnosti na údržbu, udržať ich v peknom zamatovom finiši bez lesklých a mastných fľakov je celkom kumšt. Pri úrovni všeobecnej starostlivosti o karosérie v našich končinách sa potom nemožno čudovať, že tie zo začiatku celkom efektné fólie po pár mesiacoch vyzarajú ako blivajz.

Aj bez toho ale ide trend lepenia fólií na autá tak nejak mimo mňa. Samozrejme výnimky sa nájdu, viď whitelabelovo UFO, aj keď to rozhodne nevidím ako nevyhnutnosť a niektorým autám to rozhodne moc nesadne. [odkaz]

Leg 28.08.13  01:21

« Hodnotenie II

Aby som nezabudol na tradičný pokec k súťaži, ktorá tu v poslednej dobe trochu zapadla do úzadia, na určte veľkú radosť nových účastníkov. Treba povedať, že prvé dve miesta boli jasné, o tretie sa v záverečnom šprinte pobili viacerí účastníci a bolo to veľmi tesné. Nakoniec sa najviac predklonil Bud.

Bud: už som hodnotil, nemám čo dodať
    maati: pekné, ostré, bez chyby. Pod bednou si ostal tesne hlavne kvôli tomu, že fotke chýba nejaký náboj, x-factor, skrátka niečo, čým by zaujala
    Kubass: Ty to máš u mňa ťažké, normálne sa prezentuješ s veľmi originálnymi dielami, ktoré napriek svojim kvalitám nie sú úplne mojou šálkou kávy. Ak však prídeš s niečím iným, poviem si: škoda, toto nie je klasický Kubass. Aby som sa lepšie vyjadril, použijem prímer s automobilovým priemyslom, konkrétne francúzkymi automobilkami: ak vymyslia niečo originálne a netradičné, ofrflem to slovami "to je blbosť to môžu vymyslieť len Francúzi". Ak sa snažia robiť autá v strohom nemeckom štýle (napr. spomínaná nová 308), komentujem to "chýba tomu klasická francúzka originalita, ak chcem strohé auto, kúpim si Golf". Niektorým ľuďom sa proste nezavďačíš. >:D
    iudex: jedna z fotiek, pri ktorej zhliadnutí som sa čudoval, ako je možné že toto mňa nenapadlo. Jasne, a technicky, ako inak, na výbornú.
    woody: pekné, pekné, jedna z fotiek, čo za pódiom zaostala o prsia kórejskej atlétky
    wl: páči sa mi, že to auto nielen vyzerá ako zelené, ale že pôsobí, že na zeleno žiari. Inak vybral si dobre, druhá fotka je jednak menej vizuálne atraktívna ale hlavne je pre nás "zahraničných" aj ťažko uchopiteľná svojou pointou zelená-stokoruna. Aj keď u nás sú "stokoruny" tiež zelené, ak by si ale chcel použiť tie, musel by si do vzduchu vyhadzovať majetok v hodnote pomaly vyššej ako GTI.
    Honzamo: pekné, na môj vkus príliš násilný postproces, ale inak pekné, pekné.
    Poterienko: Hra svetiel na čiernom laku nemá chybu. Inak je tá fotka trochu fádna. Máš ale malý bezvýznamný bod za pokus hlasovať sám za seba. V dnešnej dobe, keď tu už všetko bolo je ťažko zaujať a vymyslieť niečo nové, myslím ale, že za seba sa tu ešte nikto hlasovať nepokúšal. Teda aspoň počas doby, čo sem chodím.

Leg 28.08.13  00:35

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

iudex: no teda, parádne si to napísal, bolo to napínavé jak včerajšia epizóda Búrlivého vína a do poslednej chvíle som nevedel, ako sa rozhodneš. Priznám sa, že som trochu fandil voľbe srdca, napriek tomu, že nad ST by som osobne asi dlho nepremýšlal. Tak či onak, určite budeš spokojný (to by si ale bol aj ak by si objednal ST). Jasne a čo ďalej? Farba, kolesá, termín dodania ... či to je ešte v štádiu? :-)