Thomasino 03.12.22 18:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Záleží na autě. U Iudexové 340i to podle jeho povídání vypadalo, že mu do toho stejně kecá ESP. U mojí první M2 zase při vypnutí ESP se to přeplo ze Sportu do režimu Comfort, kdy to mělo pomalé reakce na plyn. Za to M2c zůstane v daném režimu, ať už Sport nebo Sport Plus. Ke všemu si nastavím jeden ze tří režimů převodovky a drží otáčky výše a řadit si mohu ručně pádly. Sakra, a proč já to chci vlastně prodat!!?? Včera jsme si užili dost zábavy.. Jenže ten Cayman GTS 4.0 s tím atmosférickým čtyřlitrem má ty reakce na plyn tak rychlé a řízení tak upovídané.. -
iudex 03.12.22 18:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
wl: neviem presne, čo máš na mysli (M3 xdrive? 911 Turbo?), ale najdostupnejšia štvorkolka s preferenciou zadku a samosvorom je v M240i xDrive, čo je teda jeden z top kandidátov. A možno aj M240i iba v zadokolke (to by bola taká M2 pre chudobných).
Thomasino 03.12.22 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Iudex - GR86 je podle všeho top auto. To by byla dobrá volba! Taky Subaru doveze pár BRZ, už mají menší problémy s emisemi jako dříve. A takový nečas jako byl včera je jen výjimečně. A dá se řešit tak, že holt někde přespíš :-) Já když jezdím do Hradce na driftování, tak dopoledne v klidu vyjedu, cestq 2.5 hodiny, od 13 hodin je akce, pak se potkám s kamarádem nebo kamarádkou, přepím na penzionu a druhý den jedu na pohodu zpátky. I tak mají moje záda dost. A podle všeho takové akce v Brně na Polygonu občas budou. Je škoda, že to nikdo neorganizuje na Polygonu na Slovakiaringu. Nebo o tom aspoň nevím. Jestli nám to zruší v Hradci, budu muset občas vyrazit na Sosnovou k České Lípě, tedy nějakých 3.5 hodiny. Jinak tam jezdí mimochodem dobře organizovaný klub GT86/BRZ. -
iudex 03.12.22 16:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Inak ako si tak rekapitulujem včerajšiu akciu, napadá mi hriešna myšlienka, že by som predsalen mohol dať šancu aj zadokolke. Ono tá zábava je na inom leveli a mať predokolku, na tom polygóne by som sa len tak bezcieľne vozil (možno ak by to bola nejaká oldschool FWD s rúčkou, tak možno by sa dal šmyk vyvolať, ale to je úplne iná kategória ako drift). A Tomova M2 na zimákoch držala prekvapivo dobre.
Takže moje úvahy o návrate k FWD asi nechám tak a do porfólia kandidátov zrejme zahrniem aj RWD. Do týchto mojich úvah dobre zapadol aktuálny výborný test Toyoty GR86 od Miša Karpata: [odkaz] (a Karpat píše, že má info z importu, že voľné autá sa priebežne dopĺňajú).
Ale zase cesta naspäť v tej snehovej chumelici mi potvrdila, že štorkolka je podstatne vyššia miera stability a trakcie. -
Thomasino 02.12.22 22:03
« Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Škvělá fotka ta první !! >:-[] >:D :yes:
Díky!
Jinak klobouček dolů, Iudex. Jet 2.5 hodiny na akci, pak tam přes 3 hodiny blbnout (s přestávkama) a pak jet další minimálně 3 hodiny zpátky v noci při sněžení!! Je vidět, že jsi ještě mladý muž plný síly !!
Jinak ke konci bylo vidět, že už se ti to začalo dařit. Je to jen o tréninku :-) -
iudex 02.12.22 21:56
« Re: Zasněžený Polygon v Brně
Fajn akcia, aj keď organizácii sa mohli trošku viac povenovať. Ja som si dal na svojom aute tri stinty, plus dva ako spolujazdec s Tomom a dokonca raz s Fredom na jeho autobuse. Mne to teda moc nešlo, nejak som čakal, že na mokrej ceste pri teplote okolo nuly a pribúdajúcom snehu sa to bude šmýkať jedna radosť, ale prekvapivo to držalo. A bojoval som s ESP, mal som pocit, že ani v režime DSC off ma to plne nepustilo, alebo aspoň väčšinu času, lebo dvakrát som nečakane dal hodiny a zostrelil pár kužeľov. Ale s každým stintom to bolo lepšie a pri treťom sa mi už párkrát darilo prehodiť z ľavého driftu do pravého. Ale je pravda, že oproti zadokolkám to je ťažšie, vždy sú tam aj tie predné kolesá, plus je to furt len bežné auto, neeMko, tá ostrosť motora a reakcií tam nie je, Tomova M2C je niekde inde.
Inak musím pochváliť Toma, tie množstvá akcií sa na ňom prejavili a driftuje veľmi dobre. Ale úplný king bol Fred, s otvoreným KTM na letných semislickoch (!) jazdiť na zasneženom okruhu, keď mu ostrekovače striekali vodu rovno do interiéru >:D, to je najvác. >:-[] Plus driftoval aj s "autobusom" Dodge.
Thomasino 02.12.22 20:02
« Zasněžený Polygon v Brně
Odpolední driftování na Polygonu v Brně bylo zajímavé >:-[] Z mírného deštíku se po chvilce stalo trvalé sněžení, tak Speedfred musel po pár kolech hodit X-Bow pod plachtu a párkrát vyjel s velkým PickUpem. IUDEX trénoval driftíky se svojí čtyřkolkou a 2x jsem ho svezl v mojí zadokolce. Jen ta "trať" na brněnském Polygonu není ideální pro začátečníky a pro nás věčné začátečníky, je tam jen pár, míst kde je více místa a prostor pro chyby. Ale aspoň nějaký trénink... Každopádně v Hradci je to výrazně lepší, ikdyž malinko z ruky :-) Jsem rád, že jsem kluky zase po delší době viděl. Na jaře snad uděláme nějaký sraz třeba v Rožnově... Aspoň 3 fotky tady: [odkaz] -
woody-alien 01.12.22 22:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Cenník type R
Thom: No on to zas takovej problém není. ;-) STK ti udělá servis v rámci pravidelný prohlídky....a logicky to i přesně vychází. Koupíš nový auto a v rámci 4 leté prohlídky ti zároveň udělaj emise a STK. Nikam sám nejezdím....a navíc se ti určitě nestane, že bys neprošel. No ale když ses dal na ojetiny.... >:-[] ;-) -
pradeda777 01.12.22 20:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cenník type R
tms.....povinná STK....není vopruz......je to TUNEL... :no: Další způsob jak stát odrbává motoristy a ti jen nadávají. Ale nic se s tím nedělá. A při tom je to normální zlodějna... >:-[]
Když už, tak jednou za 4 roky jako v Polsku by úplně stačilo.
PS. Tuším, že Yarisek prošel "bez zaváhání". -
Thomasino 01.12.22 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Cenník type R
Přesně tak !! Není nad zadokolku, nebo některé šikovné čtyřkolky, kdy s v tomto počasí na široké a přehledné křižovatce můžeš rozjet kráááásně bokem ;-) >:-[] >:D
P.S.: Tak jsem byl dneska s Yarískem na STK, kam jsem posledních 25 let vůbec nemusel. Teda pominu těch 2300 Kč, ale jako něco málo přes 2 hodiny času v háji (v pracovní době), včetně cesty !! To je teda pěkný vopruz, tohle absolvovat každý 2 roky A Jako má to něco do sebe, to střídání aut max. po 3 letech a neřešit STK, jen při prodeji evidenčku, která je do 30 minut vždy vyřízená. [odkaz]