Thomasino 04.12.22 15:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Sníh dorazil v pátek i do Brna, tak jsem konečně přezul eRko na zimní kola. Byla to tentokrát trochu jebačka, protože jsem použil 19" disky BBS CH-R co jsem měl před tím na GTI Clubsport a musel jsem dát podložky 10mm. Pneu Bridgestone Blizzak LM005.
Vypadají sice trochu malé ty 19-tky proti 20" letním kolům, ale co se dá dělat. [odkaz] -
iudex 03.12.22 19:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Jakub Rejlek si kúpil novú GR86: [odkaz]
Inak ma to celkom prekvapilo, ani nie tak voľbu typu auta (kto iný by si mal kúpiť RWD atmosféru s manuálom), ale že taký známy automobilový žurnalista, dlhé roky v biznise bude vyberať niekde aspoň vo vodách Caymanu GT4. -
Thomasino 03.12.22 18:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Záleží na autě. U Iudexové 340i to podle jeho povídání vypadalo, že mu do toho stejně kecá ESP. U mojí první M2 zase při vypnutí ESP se to přeplo ze Sportu do režimu Comfort, kdy to mělo pomalé reakce na plyn. Za to M2c zůstane v daném režimu, ať už Sport nebo Sport Plus. Ke všemu si nastavím jeden ze tří režimů převodovky a drží otáčky výše a řadit si mohu ručně pádly. Sakra, a proč já to chci vlastně prodat!!?? Včera jsme si užili dost zábavy.. Jenže ten Cayman GTS 4.0 s tím atmosférickým čtyřlitrem má ty reakce na plyn tak rychlé a řízení tak upovídané.. -
iudex 03.12.22 18:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
wl: neviem presne, čo máš na mysli (M3 xdrive? 911 Turbo?), ale najdostupnejšia štvorkolka s preferenciou zadku a samosvorom je v M240i xDrive, čo je teda jeden z top kandidátov. A možno aj M240i iba v zadokolke (to by bola taká M2 pre chudobných).
Thomasino 03.12.22 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Iudex - GR86 je podle všeho top auto. To by byla dobrá volba! Taky Subaru doveze pár BRZ, už mají menší problémy s emisemi jako dříve. A takový nečas jako byl včera je jen výjimečně. A dá se řešit tak, že holt někde přespíš :-) Já když jezdím do Hradce na driftování, tak dopoledne v klidu vyjedu, cestq 2.5 hodiny, od 13 hodin je akce, pak se potkám s kamarádem nebo kamarádkou, přepím na penzionu a druhý den jedu na pohodu zpátky. I tak mají moje záda dost. A podle všeho takové akce v Brně na Polygonu občas budou. Je škoda, že to nikdo neorganizuje na Polygonu na Slovakiaringu. Nebo o tom aspoň nevím. Jestli nám to zruší v Hradci, budu muset občas vyrazit na Sosnovou k České Lípě, tedy nějakých 3.5 hodiny. Jinak tam jezdí mimochodem dobře organizovaný klub GT86/BRZ. -
iudex 03.12.22 16:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Inak ako si tak rekapitulujem včerajšiu akciu, napadá mi hriešna myšlienka, že by som predsalen mohol dať šancu aj zadokolke. Ono tá zábava je na inom leveli a mať predokolku, na tom polygóne by som sa len tak bezcieľne vozil (možno ak by to bola nejaká oldschool FWD s rúčkou, tak možno by sa dal šmyk vyvolať, ale to je úplne iná kategória ako drift). A Tomova M2 na zimákoch držala prekvapivo dobre.
Takže moje úvahy o návrate k FWD asi nechám tak a do porfólia kandidátov zrejme zahrniem aj RWD. Do týchto mojich úvah dobre zapadol aktuálny výborný test Toyoty GR86 od Miša Karpata: [odkaz] (a Karpat píše, že má info z importu, že voľné autá sa priebežne dopĺňajú).
Ale zase cesta naspäť v tej snehovej chumelici mi potvrdila, že štorkolka je podstatne vyššia miera stability a trakcie. -
Thomasino 02.12.22 22:03
« Re: Re: Zasněžený Polygon v Brně
Škvělá fotka ta první !! >:-[] >:D :yes:
Díky!
Jinak klobouček dolů, Iudex. Jet 2.5 hodiny na akci, pak tam přes 3 hodiny blbnout (s přestávkama) a pak jet další minimálně 3 hodiny zpátky v noci při sněžení!! Je vidět, že jsi ještě mladý muž plný síly !!
Jinak ke konci bylo vidět, že už se ti to začalo dařit. Je to jen o tréninku :-)

Ja aspoň viem že na polygon nejazdiť s otvoreným autom, no a keď sneží tak už nie dupľom >:D