Ronault. 05.12.14 20:40
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Thomasino: Ano, jde vidět, že s vozíkem jsi opravdu nikdy nejezdil. Věř ostřílenému řidiči aut s vozíkem: [odkaz] [odkaz] [odkaz] a to jsem si nenafotil nedávný převoz kuch. linky přes celou moravu nebo stěhování z Brna HTP s přívěsem :-) , ale k věci...
Pro nosnost má samozřejmě převis vliv, ale pokud budeš mít lafetu pro auto, tak zcela jistě dvounápravovou. Avšak pro ovladatelnost a především couvání, což je taková vyšší škola řidičská (kdybys to chtěl někdy ukázat v čem jsem si myslím hodně dobrý), je lepší mít co největší převis, protože páka na kouli je menší. Taková Š120 byla na couvání daleko příjemnější než Favorit a i s P207 SW se lépe couvá, nemluvě takové couvání s přeloženým přívěsem do prudkého kopce, to už je s Favoritem docela o nervy, sebemenší otočení volantem dělá velké zalomení přívěsu. Zase čím delší přívěs a i vyšší (jde lépe vidět okraje - ten co máme je v P207 hodně špatně vidět) tím se lépe láme a lépe se s ním couvá.
Jízda vpřed je zase o něčem jiném a tam platí S ROZUMEM. Rozkývat velký přívěs je otázka vteřin, ale srovnat se to často nepodaří: https://www.youtube.com/watch?v=mfLnLwFc… - docela známé video, které si vždy vybavím, když mě předjíždí na dálnici auto s přívěsem...
Nejnovější přívěsy ale dneska už mají "ESP", které tenhle fenomén by měl umět zvládnout. -
woody-alien 05.12.14 20:37
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Thom: Škoda že ses nezmínil v červnu. Měl bych pro tebe ideál. Silnou zadokolku (na tahání těžkých přívěsů daleko lepší než FWD) s puristicky petrolheadskou výbavou. Žádný ESP, žádný lančkontroly, žádný trapný přibržďování jakože samosvoru, bezva manuál a jeden airbag jen tak pro sichr. Zkrátka jen TY A STROJ. Navíc v perfektním stavu a za "hubičku". >:D
Takhle ti to vyfoukl nějakej rybář na cesty do Španělska. ;-) -
Thomasino 05.12.14 20:07
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Co jsem četl (nikdy jsem vozík kupodivu neřídil, ikdyž mám papíry na velký vozíky "E"), tak čím kratší zadní převis za nápravou, tím lepší manipulace s přívěsem a také se podle toho řídí max. nosnost takového přívěsu, Takže teoreticky lepší Golf 2.0 TDI 5D než kombi :-)
Jinak po tom co jsem doma ukázal Leona ST, Golfa kombi, Leona 5D, Koktu RS 5D a A3 sportback, tak vyhrál nový Brouk a příp. tohle >:-[]
Ronault. 05.12.14 19:42
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Thomasino: Samozřejmě, že to beru osobně, mažu si tě ze seznamu a pravděpodobně do doby než budu v průběhu příštího roku kupovat nový NTB si tě tam zpátky neuložím >:-[] >:D
Za dva roky už tady bude nový Megane. Captur je prostorově a jízdně, váhou blíže Cliu, moc dobře si tam nedovedu představit těžký přívěs, natož kolem tuny a půl. -
Covenant 05.12.14 19:39
Thomasino
Můj názor znáš....kdyby nepřišel Leon bylo by Gti ve finálním úzkém výběru.
Seat je určitě vizuálně míň okoukaný a povedený, méňe se krade (zatím..co přinese čas uvidíme) z toho plyne levnější pojistka a to jak zákonná tak havarijní, taky servis bude o něco levnější a golfa už si taky mněl, tak by to byla změna.
Toto můj názor...když budeš potřebovat kontakt na dobrého prodejce a slevu, rád poradím ;-)
Thomasino 05.12.14 19:35
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Rone, neber to osobně, ale Megane kombi se mě nelíbí :-( Komplikovaná zadní boční okna, podivná zadní světla (akorát v tmavé se to trochu ztratí). Leda by začali dělat Captura s lepším interiérem (což ale asi za 2 roky bude) a hlavně tam dali lepší motory - např. 1.6T ;-)
Ale taky je možné, že kvůli drahé polovičce se nechám ukecat na DSG :-O ;-\ -
Thomasino 05.12.14 19:29
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Bully - jeden z důvodů proč silný turbobenzín je ten, že to musí případně zvládnout vozík s celkovou nosností tak 1400 - 1600 kg >:-[] (Kokta RS TSI a TDI mají oboje 1600kg) - Caterham na vozíku je ideální stav !! ;-) Kdyby mě ruplo v hlavě tak krásně jako tobě !
A na naftu se moc netvářím :-( Zvláště u VW group jsou ty diesely stále dost hrubé :-O Ke všemu jezdím převážně krátké trasy a jen někdy dlouhé. -
Ronault. 05.12.14 19:07
Bully: Líbí se mi ta sebeironie s "normálním autem na přívěsu" :yes: >:D
Thomasino: Když už bys chtěl teda nafťáky v kombíku, tak ten Megane GT se dělá i s 2,0 dCi, jen se u nás neprodává ;-) Samozřejmě ti ho nechci vnucovat, z prodejů Renaultu nemám žádné provize, sice jsem teď přesvědčil 27 lidí na Renaulta, ale ta velká sleva ne Megana s tím nemá nic společného... >:-[] >:D
PS: Kdybych za pár let začal všem doporučovat BMW nebo něco takového, vůbec v tom samozřejmě NIC nehledejte, jsem nezávislý, nestranný a samozřejmě neÚPLATNÝ rádce :-! >:D -
Bully_ 05.12.14 19:01
Thomasino:
druhe auto jednoznacne kombik v nafte a s taznym, abys za sebou mohl ekonomicky tahat normalni auto na privesu >:D No, zni to jako legrace, ale sam o tom obcas trosku premyslim, jestli bych do toho nesel (kombi v nafte uz mam :-! ).
Jinak nikomu samozrejme nikdy zadne kazani nedelam, jenom obcas vyjadrim svuj nazor. Muj Lotus ma normalni halogeny a proto jde o naprosto nemozne auto :-) -
Thomasino 05.12.14 18:35
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Velikostne staci Leon ST nebo Kokta Liftback - a ta je az moc dlouha. U 5D Golfa se mi stale moc nelibi zadek. Leon ST vypada lepe, tuhle jsem ho potkal vecer v sede s LED svetlama a valil jsem oci :-) U GTI bych ten zadek a kufr mozna zkousl.. Nebo A3 Sportback..
Ad syndrom, to vis zima je dlouha a prace obcas taky >:-[] A vybirani aut nas prece bavi, nebo ne??
P.S. ale sedadla Ergoaktiv v Golfu nemaji chybu! ;-) U me jsou sedadla dulezita, stejne jako aby to trochu jelo a sedelo.. Klidne bych prezil "druhorady" Leon ST -
Ronault. 05.12.14 18:00
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Thomasino: A proč chceš Leon ST? A naopak proč dáváš teda přednost liftbacku oktávky před kombíkem? A když teda už vybereš GTI, proč tam by ti případně malý kufr nevadil?
No a proč tam třeba nemáš Megana Grandtour GT 220? Cenově by ses určitě dostal pod půl milionu, jízdně to je velmi schopné, kufr velký, jen je to malinko tvrdší, ale nic nepohodlného. ;-)
A nebo zkus nějakou korejskou m...u, třeba Ceeda GT [odkaz] Věřím, že by soudruzi s tou cenou ještě uměli jít dolů. ;-)
Ale z druhé strany, je to sotva rok a je tu zpátky Thomasinův syndrom nákupčího nového auta >:D >:D -
Thomasino 05.12.14 17:52
« A zase ty HotHatche (no skoro)
Tak to tady zase lehce oživíme >:-[]
Dneska jsem odpoledne u kafíčka zkoušel konfiguraci Kokty RS 2.0 TSI nebo Leonu kombi FR 1.8T, jako takového normální auta na denní svižnější ježdění (co snad časem pořeším, vedle MRS). Představa po slevě kolem 650 tisíc u Kokty, u Leona by to mohlo být kolem 560-570 tisíc. Následně jsem zkusil taky Golf kombi, kde ale chybí 1,8T a 2,0T - takže jsem trochu snížil "výkonové požadavky" a šel trochu dolů k 1,4 TSI (taky prý ale slušný motor). Taky jsem zkusil GTI 5D (bez Performance), ale to je už zbytečně mimo :-)
Tady jsou ty 4 konfigurace (tato a následné 3 fotky). A teď do mě a na mě s názory a radami ;-)
woody-alien 05.12.14 12:09
« Re: Ešte jedna fotka
Leg: Já už ani přesně nevím, jak to bylo, to by spíš věděl wl. Řešilo se to denní svícení (hlavně tedy co tam mají ty levnější xenony) a taky jestli náhodou u těch levnějších nechybí ta červená linka. Byl v tom zmatek vzhledem k tomu, že v Německu jsou ty levnější xenony u GTI už v sérii, nějak jsme se nemohli dobrat přesného vzhledu. Konfigurátory taky nemůžeš brát úplně za bernou minci, především ty český a slovenský jsou nepřesný.
O GTI toho Bullymu zatím moc nenapíšu, ale pokud by ho zajímaly dojmy z rumunsko/marockého benzínového turbo-draka, může být.... >:D >:D

Mimochodem, jestli budeš nadále stejně zručný jako při dolévaní brzdovky do chladiče, toho servisního technika ti vřele doporučuji >:-[]