Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.14  23:54

« Re: Vánoční inspirace

pot
    Souhlas. Přiznám se, že to podprahově vnímám i u aut jako je třeba O3, prostě podvědomě dělím O3 tzv. "na první pohled" dle xenonů s LED. Ty které je mají považuji automaticky za celkově lépe vybavené/motorizované. Samozřejmě, že to není pravidlo, ale bixenony s LED (případně full LED) jsou opticky podstatným imagemakerem výbavy daného kusu vozu.

P.S. Samozřejmě to neplatí na exotic cars typu Bullyho Lotus, to je pochopitelně úplně jiný příběh.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.14  23:41

« Re: Ešte jedna fotka

w-a
    Ta linka je u G7 s bixenony vždycky (u GTI samozřejmě červená), akorát ty levnější bixenony jsou statické a denní svícení není formou LED.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.14  23:10

« Re: Vánoční inspirace

iudex

Takže to natáčení bixenonů sice nijak nepozoruješ, ale "prisvecovanie do zákrut, to je naozaj citeľné." >:D ;-)
    A kdo ti teda do těch zákrut svítí, duch svatý, nebo ty adaptivní bixenony? >:-[]
    Zastav si někdy někde v co největší tmě a se zapnutými xenony a toč volantem od dorazu k dorazu, hned uvidíš, jak ti ty xenony "chodí s/za volantem", přesto, že auto stojí na místě. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.14  22:42

« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)

Cov: moje odpověď by byla jasná... ;-) Ale jak naznačil iudex, třeba FR s 1.4 TSI se mi taky dost líbilo, byť v přímém a nutno říct nerovném souboji s GTI-P krásně vynikly některé nedostatky.

Cupra je ovšem jiný případ, iudex její uvedení na trh soudě podle jeho komentů sledoval a asi by neměl důvod, proč jí nedat šanci. Jestli se mu ale čistě co do vzhledu víc líbí GTI nebo Cupra, to ať ti odpoví sám. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.12.14  22:20

iudex
    Mám otázku...evidentně se ti Leon líbí, kdyby v době co si vybíral GTi byla k mání i Cupra...zvažoval bys jí místo golfa?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  22:19

To kdybych skončil náhodou u Seata, byla by škoda nejít zrovna do ještě silnějšího motoru 1.8T :-) Jako kombi až tak nepotřebuji, ikdyž občas na dovolenou by se hodilo (pak se dá jet ve čtyřech jedním autem, což u 5D je pro 4 většinou malý kufr). Hlavně mě u 5D ta hrana nad zadním blatníkem přijde moc agresivní a u kombíku je ten zadek celkově takový vyrovanější a hezčí. Ikdyž zase nemám rád roletky v kombících, je z kufru slyšet více zvuků než přes plato v 5D a 3D - nicméně když jsem jezdil bez zadních sedaček, bylo to ještě horší >:D
    Zatím je Meggie v pohodě a civilizovaná, ale to je právě otázka jestli jít dále a více hradcore, což mám zatím v plánu, a pak bude potřeba za rok nebo dva druhé auto >:-[]
    Ikdyž teď bude Meggie 3 dny v servise kvůli přívodu vzduchu v brzdám, výměně prachovek a brzdových hadic a brzdovky a taky budu mít půjčené z rodiny jiné auto.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.12.14  22:05

No a je to tu: tak dlho si tunil svoj hotheč, až už z neho nie je hotheč (rozumej ideálny kompromis medzi praktickým a športovým autom), ale jednoúčelový okruhový fun-car, ku ktorému už potrebuješ druhé auto na bežný život. >:-[]
    Ak ale reálne uvažuješ o druhom aute (spomína sa priateľka a potreba priestoru, žeby z toho kukali detské plienky - na staré kolená? >:D ), voľba rozumu i srdca by mohol byť Leon ST 1,4TSI. Jednak je to jedno z najkrajších kombi triedy, ak nie úplne najkrajšie (sorry, Ron), 1,4TSI ACT má solídny výkon a podľa mojich skúseností to aj slušne jazdí (ak sa tomu priveľmi nenakladá v rožnovských kopcoch >:D ), pritom je solídne priestranné a hlavne je to cenovo veľmi dobrá kúpa.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  21:27

To je už trapné a ohrané ;-) No tak jsem se jednou spletl, no a co >:D Taky přece operuješ, operuješ a najednou pitváš! ;-)
    Teď jsou kouknul na A3 Sportback, konfigurátor je dost nepřehledný, skončil jsem u ceny 820 tisíc a to jsem měl jen 1.4 TSI 150 koní, s metalízou, malou navigací a podobnými drobnostmi jako u ostatních aut :-O :-(
    Tady jedna skladovka s nic moc výbavou za šílenou cenu >:-[]

[odkaz]|A3-Sportback… />
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.12.14  21:07

Thomasino: Megane nemá tažné a asi ani mít nebude ;-) A nevím, jestli by ses doplatil >:-[]
    Mimochodem, jestli budeš nadále stejně zručný jako při dolévaní brzdovky do chladiče, toho servisního technika ti vřele doporučuji >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  20:49

OK, bude mě stačit teda klidně krátký Golf nebo Leon 5D s 1.4 TSI nebo 1.8 TSI a tebe budu najímat jako řidiče s tvým skvělým Meganem kombi + přívěs, a zároveň jako mechanika či měniče kol >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.12.14  20:40

Thomasino: Ano, jde vidět, že s vozíkem jsi opravdu nikdy nejezdil. Věř ostřílenému řidiči aut s vozíkem: [odkaz] [odkaz] [odkaz] a to jsem si nenafotil nedávný převoz kuch. linky přes celou moravu nebo stěhování z Brna HTP s přívěsem :-) , ale k věci...
    Pro nosnost má samozřejmě převis vliv, ale pokud budeš mít lafetu pro auto, tak zcela jistě dvounápravovou. Avšak pro ovladatelnost a především couvání, což je taková vyšší škola řidičská (kdybys to chtěl někdy ukázat v čem jsem si myslím hodně dobrý), je lepší mít co největší převis, protože páka na kouli je menší. Taková Š120 byla na couvání daleko příjemnější než Favorit a i s P207 SW se lépe couvá, nemluvě takové couvání s přeloženým přívěsem do prudkého kopce, to už je s Favoritem docela o nervy, sebemenší otočení volantem dělá velké zalomení přívěsu. Zase čím delší přívěs a i vyšší (jde lépe vidět okraje - ten co máme je v P207 hodně špatně vidět) tím se lépe láme a lépe se s ním couvá.
    Jízda vpřed je zase o něčem jiném a tam platí S ROZUMEM. Rozkývat velký přívěs je otázka vteřin, ale srovnat se to často nepodaří: https://www.youtube.com/watch?v=mfLnLwFc… - docela známé video, které si vždy vybavím, když mě předjíždí na dálnici auto s přívěsem...
    Nejnovější přívěsy ale dneska už mají "ESP", které tenhle fenomén by měl umět zvládnout.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.14  20:37

Thom: Škoda že ses nezmínil v červnu. Měl bych pro tebe ideál. Silnou zadokolku (na tahání těžkých přívěsů daleko lepší než FWD) s puristicky petrolheadskou výbavou. Žádný ESP, žádný lančkontroly, žádný trapný přibržďování jakože samosvoru, bezva manuál a jeden airbag jen tak pro sichr. Zkrátka jen TY A STROJ. Navíc v perfektním stavu a za "hubičku". >:D
    [odkaz]
    Takhle ti to vyfoukl nějakej rybář na cesty do Španělska. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.14  20:25

Ron: Od Fordů ti zřejmě nic "nekáplo", že ses tak navážel do Mondea. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  20:10

No do té doby se MRS rozpadne nebo ho někde rostřelím >:-[] >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  20:07

Co jsem četl (nikdy jsem vozík kupodivu neřídil, ikdyž mám papíry na velký vozíky "E"), tak čím kratší zadní převis za nápravou, tím lepší manipulace s přívěsem a také se podle toho řídí max. nosnost takového přívěsu, Takže teoreticky lepší Golf 2.0 TDI 5D než kombi :-)

Jinak po tom co jsem doma ukázal Leona ST, Golfa kombi, Leona 5D, Koktu RS 5D a A3 sportback, tak vyhrál nový Brouk a příp. tohle >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 05.12.14  20:04

Thomasino:
    no proc me to taky napadlo >:D Pokud Cat, tak potom logicky pustis Megane do sveta? MRS prece nemuze mit tazne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  19:55

Jako rodinné auto by to asi šlo, ikdyž bych raději něco jako liftback ala A5 Sportback, Kokta 5D (v menším provedení) atd.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.12.14  19:42

Thomasino: Samozřejmě, že to beru osobně, mažu si tě ze seznamu a pravděpodobně do doby než budu v průběhu příštího roku kupovat nový NTB si tě tam zpátky neuložím >:-[] >:D
    Za dva roky už tady bude nový Megane. Captur je prostorově a jízdně, váhou blíže Cliu, moc dobře si tam nedovedu představit těžký přívěs, natož kolem tuny a půl.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.12.14  19:39

Thomasino
    Můj názor znáš....kdyby nepřišel Leon bylo by Gti ve finálním úzkém výběru.

Seat je určitě vizuálně míň okoukaný a povedený, méňe se krade (zatím..co přinese čas uvidíme) z toho plyne levnější pojistka a to jak zákonná tak havarijní, taky servis bude o něco levnější a golfa už si taky mněl, tak by to byla změna.

Toto můj názor...když budeš potřebovat kontakt na dobrého prodejce a slevu, rád poradím ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  19:35

Rone, neber to osobně, ale Megane kombi se mě nelíbí :-( Komplikovaná zadní boční okna, podivná zadní světla (akorát v tmavé se to trochu ztratí). Leda by začali dělat Captura s lepším interiérem (což ale asi za 2 roky bude) a hlavně tam dali lepší motory - např. 1.6T ;-)
    Ale taky je možné, že kvůli drahé polovičce se nechám ukecat na DSG :-O ;-\
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…