Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 05.12.14 23:10
« Re: Vánoční inspirace
iudex
Takže to natáčení bixenonů sice nijak nepozoruješ, ale "prisvecovanie do zákrut, to je naozaj citeľné." >:D ;-)
A kdo ti teda do těch zákrut svítí, duch svatý, nebo ty adaptivní bixenony? >:-[]
Zastav si někdy někde v co největší tmě a se zapnutými xenony a toč volantem od dorazu k dorazu, hned uvidíš, jak ti ty xenony "chodí s/za volantem", přesto, že auto stojí na místě. ;-) -
woody-alien 05.12.14 22:42
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Cov: moje odpověď by byla jasná... ;-) Ale jak naznačil iudex, třeba FR s 1.4 TSI se mi taky dost líbilo, byť v přímém a nutno říct nerovném souboji s GTI-P krásně vynikly některé nedostatky.
Cupra je ovšem jiný případ, iudex její uvedení na trh soudě podle jeho komentů sledoval a asi by neměl důvod, proč jí nedat šanci. Jestli se mu ale čistě co do vzhledu víc líbí GTI nebo Cupra, to ať ti odpoví sám. ;-) -
Thomasino 05.12.14 22:19
To kdybych skončil náhodou u Seata, byla by škoda nejít zrovna do ještě silnějšího motoru 1.8T :-) Jako kombi až tak nepotřebuji, ikdyž občas na dovolenou by se hodilo (pak se dá jet ve čtyřech jedním autem, což u 5D je pro 4 většinou malý kufr). Hlavně mě u 5D ta hrana nad zadním blatníkem přijde moc agresivní a u kombíku je ten zadek celkově takový vyrovanější a hezčí. Ikdyž zase nemám rád roletky v kombících, je z kufru slyšet více zvuků než přes plato v 5D a 3D - nicméně když jsem jezdil bez zadních sedaček, bylo to ještě horší >:D
Zatím je Meggie v pohodě a civilizovaná, ale to je právě otázka jestli jít dále a více hradcore, což mám zatím v plánu, a pak bude potřeba za rok nebo dva druhé auto >:-[]
Ikdyž teď bude Meggie 3 dny v servise kvůli přívodu vzduchu v brzdám, výměně prachovek a brzdových hadic a brzdovky a taky budu mít půjčené z rodiny jiné auto. -
iudex 05.12.14 22:05
No a je to tu: tak dlho si tunil svoj hotheč, až už z neho nie je hotheč (rozumej ideálny kompromis medzi praktickým a športovým autom), ale jednoúčelový okruhový fun-car, ku ktorému už potrebuješ druhé auto na bežný život. >:-[]
Ak ale reálne uvažuješ o druhom aute (spomína sa priateľka a potreba priestoru, žeby z toho kukali detské plienky - na staré kolená? >:D ), voľba rozumu i srdca by mohol byť Leon ST 1,4TSI. Jednak je to jedno z najkrajších kombi triedy, ak nie úplne najkrajšie (sorry, Ron), 1,4TSI ACT má solídny výkon a podľa mojich skúseností to aj slušne jazdí (ak sa tomu priveľmi nenakladá v rožnovských kopcoch >:D ), pritom je solídne priestranné a hlavne je to cenovo veľmi dobrá kúpa. -
Thomasino 05.12.14 21:27
To je už trapné a ohrané ;-) No tak jsem se jednou spletl, no a co >:D Taky přece operuješ, operuješ a najednou pitváš! ;-)
Teď jsou kouknul na A3 Sportback, konfigurátor je dost nepřehledný, skončil jsem u ceny 820 tisíc a to jsem měl jen 1.4 TSI 150 koní, s metalízou, malou navigací a podobnými drobnostmi jako u ostatních aut :-O :-(
Tady jedna skladovka s nic moc výbavou za šílenou cenu >:-[]
[odkaz]|A3-Sportback… /> -
-
Ronault. 05.12.14 20:40
Thomasino: Ano, jde vidět, že s vozíkem jsi opravdu nikdy nejezdil. Věř ostřílenému řidiči aut s vozíkem: [odkaz] [odkaz] [odkaz] a to jsem si nenafotil nedávný převoz kuch. linky přes celou moravu nebo stěhování z Brna HTP s přívěsem :-) , ale k věci...
Pro nosnost má samozřejmě převis vliv, ale pokud budeš mít lafetu pro auto, tak zcela jistě dvounápravovou. Avšak pro ovladatelnost a především couvání, což je taková vyšší škola řidičská (kdybys to chtěl někdy ukázat v čem jsem si myslím hodně dobrý), je lepší mít co největší převis, protože páka na kouli je menší. Taková Š120 byla na couvání daleko příjemnější než Favorit a i s P207 SW se lépe couvá, nemluvě takové couvání s přeloženým přívěsem do prudkého kopce, to už je s Favoritem docela o nervy, sebemenší otočení volantem dělá velké zalomení přívěsu. Zase čím delší přívěs a i vyšší (jde lépe vidět okraje - ten co máme je v P207 hodně špatně vidět) tím se lépe láme a lépe se s ním couvá.
Jízda vpřed je zase o něčem jiném a tam platí S ROZUMEM. Rozkývat velký přívěs je otázka vteřin, ale srovnat se to často nepodaří: https://www.youtube.com/watch?v=mfLnLwFc… - docela známé video, které si vždy vybavím, když mě předjíždí na dálnici auto s přívěsem...
Nejnovější přívěsy ale dneska už mají "ESP", které tenhle fenomén by měl umět zvládnout. -
woody-alien 05.12.14 20:37
Thom: Škoda že ses nezmínil v červnu. Měl bych pro tebe ideál. Silnou zadokolku (na tahání těžkých přívěsů daleko lepší než FWD) s puristicky petrolheadskou výbavou. Žádný ESP, žádný lančkontroly, žádný trapný přibržďování jakože samosvoru, bezva manuál a jeden airbag jen tak pro sichr. Zkrátka jen TY A STROJ. Navíc v perfektním stavu a za "hubičku". >:D
[odkaz]
Takhle ti to vyfoukl nějakej rybář na cesty do Španělska. ;-) -
Thomasino 05.12.14 20:07
Co jsem četl (nikdy jsem vozík kupodivu neřídil, ikdyž mám papíry na velký vozíky "E"), tak čím kratší zadní převis za nápravou, tím lepší manipulace s přívěsem a také se podle toho řídí max. nosnost takového přívěsu, Takže teoreticky lepší Golf 2.0 TDI 5D než kombi :-)
Jinak po tom co jsem doma ukázal Leona ST, Golfa kombi, Leona 5D, Koktu RS 5D a A3 sportback, tak vyhrál nový Brouk a příp. tohle >:-[]
[odkaz]
-
Ronault. 05.12.14 19:42
Thomasino: Samozřejmě, že to beru osobně, mažu si tě ze seznamu a pravděpodobně do doby než budu v průběhu příštího roku kupovat nový NTB si tě tam zpátky neuložím >:-[] >:D
Za dva roky už tady bude nový Megane. Captur je prostorově a jízdně, váhou blíže Cliu, moc dobře si tam nedovedu představit těžký přívěs, natož kolem tuny a půl. -
Covenant 05.12.14 19:39
Thomasino
Můj názor znáš....kdyby nepřišel Leon bylo by Gti ve finálním úzkém výběru.
Seat je určitě vizuálně míň okoukaný a povedený, méňe se krade (zatím..co přinese čas uvidíme) z toho plyne levnější pojistka a to jak zákonná tak havarijní, taky servis bude o něco levnější a golfa už si taky mněl, tak by to byla změna.
Toto můj názor...když budeš potřebovat kontakt na dobrého prodejce a slevu, rád poradím ;-)
-
Thomasino 05.12.14 19:35
Rone, neber to osobně, ale Megane kombi se mě nelíbí :-( Komplikovaná zadní boční okna, podivná zadní světla (akorát v tmavé se to trochu ztratí). Leda by začali dělat Captura s lepším interiérem (což ale asi za 2 roky bude) a hlavně tam dali lepší motory - např. 1.6T ;-)
Ale taky je možné, že kvůli drahé polovičce se nechám ukecat na DSG :-O ;-\

Souhlas. Přiznám se, že to podprahově vnímám i u aut jako je třeba O3, prostě podvědomě dělím O3 tzv. "na první pohled" dle xenonů s LED. Ty které je mají považuji automaticky za celkově lépe vybavené/motorizované. Samozřejmě, že to není pravidlo, ale bixenony s LED (případně full LED) jsou opticky podstatným imagemakerem výbavy daného kusu vozu.
P.S. Samozřejmě to neplatí na exotic cars typu Bullyho Lotus, to je pochopitelně úplně jiný příběh.