Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 07.02.15 15:41
« Re: Re: GTI se může jít klouzat
Cov: Včera jsem jel taky brzo ráno, vyjížděl jsem asi v půl šestý. Písek, Plzeň a zpátky, cca 480 km. Teplota byla lehce pod nulou, později když svítilo slunce tak už nula nebo lehce nad. A žádný problémy. Tedy s vyjímkou jednoho parkoviště, kde byl zmrzlej sníh. ;-) Takže mě to dneska trochu zaskočilo. Těch -10 už bylo asi moc, možná na silnicích byla namrzlá jinovatka. Vidět to ale nebylo, vypadaly suché. Každopádně kontrolka ESP si dneska zablikala opravdu dost. :-) Zkoušel jsem to často, ale hrabal jsem i při dynamičtějším předjíždění na rovině. Jak jsem tam v nějakých 90 km/h frknul trojku a přidal plyn, tak to se mnou cloumalo. Nj, musím počkat na lepší počasí. Ale aspoň jsem něco najel. ;-) -
šmoula nešika 07.02.15 10:57
« Re: OT
woody: :-) :yes:
To jsou vyhlídky. Až se toho naplno chopí u nás... ;-\
[odkaz]
"We have to eliminate old diesel cars that are more than 13 years old and have no filters," Royal said. Measures against these types of polluting cars will make it "harder and harder" to use them, she said.
Elektromobily jsou fajn, ale takto terorizovat své občany dosti pochybnými argumenty a de facto je nutit k dalšímu utrácení daňovému i přímo za další produkty nadnárodních firem, je prostě... :no: -
woody-alien 07.02.15 10:00
« GTI se může jít klouzat
Ráno vstávám o něco dřív. 4:55 a jen vyskočím z postele, už letím k oknu. Super, je sucho a dole v garáži čeká můj "tátoš" na letních podkovách. Kafíčko a už letím dolů. Myslím, že tak tříhodinová vyjížďka pro pečivo neuškodí. ;-)
Start, el. vrata ještě ani nestačila dojet dolů a už je vidím ve zpětným zrcátku. 10 kiláků do města na zahřátí,pak průjezd a vyrážím směr Teplice. Provoz nulový. Koukám na teploměr a nějak se mi těm -10 stupňům nechce věřit. Ale co, přece je sucho.
Kruháč před dálničním přivaděčem beru docela zvwostra a ESP už se na to nemůže dívat. Aniž by gumy byť jen hvízdly, Golfík sebou cukne do strany a vzápětí ho ESP srovnává do latě. Aha, takže tak docela suchý to nebude a těch -10 letním gumám příliš nesvědčí.
No a tady bych nejspíš mohl svůj popis ukončit, protože následující dění by se dalo shrnout do jediného sloganu - "Boj o trakci". Aniž bych na vybraných silničkách viděl jakýkoliv povlak vlhkosti, natož sněhu či ledu, klouzající pneumatiky mi neumožnily jet podle mých představ.
Takže nakonec jsem jen v relativním poklidu najížděl kilometry a bylo to taky fajn. A líbilo se to zřejmě i kontrolce ESP, protože na mě často po podřazení vesele blikala, jako že je to sranda, ne... >:D
PS: A to ani nemluvím o rozjezdech z místa. ;-) -
šmoula nešika 06.02.15 19:04
« Re: OT
Co se IS týče, tak mi je bližší: [odkaz]
Ne, to není sranda... ale řekl bych, že máme v naší kotlině svých problémů dost a měli bychom si nejdřív uklidit před vlastními prahy; nemotat se (diplomaticky) do něčeho, co se nás (společensky) zatím netýká, stejně jako že ani jeden z našich tří nejvyšších zahraničně politických činitelů vskutku neovládá ani základní cizí jazyk, jakým je angličtina. Ono nestačí, že se tu zákony a nařízení dělají obráceně (v čem bychom mohli využít zahraniční zkušenosti, tam to uděláme po svém a blbě; co chce udělat ze sociálních a společenských důvodů na míru, tam se pravičácky bezohledně honíme za Západem), pročež jsme rozkradeni, ještě si nejsme schopni (množné číslo používám, ač jsem ještě možnost toho nějak víc zvolit neměl) vyvolit politiky ani takové, aby předstírali, že jsou schopni aspoň něčeho konstruktivního. Ale vláda se nehroutí, tak asi OK... :-!
BTW, drahý Veleba se svým „Bratříčku, otvírej vrátka“ vyjadřoval názor na roztržky v Radě ČT kolem zpravodajství z Ukrajiny slovy, že mu situace údajného (oblíbené to slovo ČT pro jakoukoli informaci od Ruska a vzbouřenců) ovlivnění ze strany EU připomíná Poučení z krizového scénáře. Aha >:D no fajn... Hezké přirovnání od takového zadkolízala. Kam vítr foukne...
Ale co se budu při pátku rozčilovat, že. ;-) -
white label 06.02.15 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
w-a
Tuto variantu už jsme dnes řešili pod RS taky. Já ji hned zavrhl, už vzhledem k pověstné spolehlivosti Fordu má u Fordu cokoli společného s tažným smysl pouze vpředu... >:-[]
Ford je přece typicky tažené vozidlo, nikoli tažné... ;-) -
white label 06.02.15 17:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Leg
Tak tvoje (v pořadí pátá) verze vypadá nejdůvěryhodněji. Nejdřív jsem si dělal srandu, že je to couvací "minikamera". Následně psal Cov, že je to třetí brzdové, pak iudex, že couvačka, a dnes Provocateur, že je to koncové světlo... a nakonec ty s mlhovkou... :-) -
Leg 06.02.15 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
label: ja som niekde čítal, že je to hmlovka - asi odkaz na koncové svetlá na monopostoch, myslím, že aj Ferrari to tak má [odkaz] (alebo Peugeot 206 :-) ). Mne to nejak extra nevadí, určite lepší odkaz na racingovú krv ako falošné náduchy a výduchy na predchádzajúcej generácii. No a keď sme pri tých náduchoch, tak tam sa mi dosť páči, ako ich tentoraz vyriešili - žiadne zaslepené imitácie včelieho plástu (ktoré si potom majitelia musia rozrezať, aby doviedli chladenie k brzdám), všetky vstupy evidentne plne funkčné a ten medzichladič schovaný za tenučkým "zajačím pletivom" nemá chybu. :yes: -
white label 06.02.15 15:26
« OT
Co říkáte (ohledně IS) na tohle???
"Islamisté donutili státní zaměstnance, kteří neutekli, pracovat pro jejich vládní úřady, což se týká místní správy, energetiky, školství, náboženství a zdravotnictví.
Bagdád každý měsíc vyčlení nejméně 130 miliónů dolarů na platy mosulských vládních úředníků, ať už zůstali ve městě, nebo uprchli. Peníze vyzvednou úředníci v Kirkúku, který drží Kurdové, a dopraví je do Mosulu. Výplaty podle Bagdádu připomenou lidem, že na ně národní vláda nezapomněla. Není jasné, kolik peněz se k zaměstnancům zůstávajícím v Mosulu dostane, ale hotovost drží město nad vodou, i když je otázka, zda peníze nezískává hlavně Islámský stát."
-
white label 06.02.15 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Cov
Tak prý je to třetí koncové světlo!
Doufám, že se to někomu v Bruselu nezalíbí a nebude to nakonec povinná výbava. 8-s
[odkaz]
Fotka č. 2 a 32 nahoře v galerii. Chvíli počkej, až se to načte. -
boost. 05.02.15 21:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Wl
Ano, souhlasím. Jsem rád, že jsme na stejné koleji. :yes:
Já už jsem se tohle celkem odvykl dělat, ale je pravda, že opakování matka moudrosti. I mně se to občas hodí. >:D
Já už něco chytl minulý týden, teď pondělí jsem se z toho dostal, takže jsem najel na svůj standardní režim a asi nedělám dobře. Teda dobře pro auto a mé tělo, protože jsem byl nějak ve formě a během tří dnů za sebou jsem ho po krátké jízdě po městě umyl. >:D -
white label 05.02.15 21:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
pS
Neboj, taky mám (od pondělí) nějakou chřipku, už aby to skončilo... 8-s
Právě se mi zdálo, žes možná ani moc nepřemýšlel, nad tím co říkal, proto má reakce na to. Ano, učitě nemusí hned říkat nesmysly, stejně jako nemusí mít (úplně) pravdu. To platí obecně na jakoukoli "samochválu", včetně reklam v TV. Osobně u všeho beru ohled na logickou motivaci daného tvrzení, ať se jedná o malou firmu, nebo třeba automobilku, té taky vždycky nevěřím (dokud to sám nevyzkouším, což děláš jistě taky), když mi tvrdí, že má něco zaručeně lepšího, než ostatní.
Ad po - Mám takový zlozvyk, že občas přihodím něco obecně známého, kdyby to náhodou někdo nevěděl, říkám si, bůhví kdo všechno to bude číst... >:-[]
Tak se z toho hlavně dobře vylež... ;-) -
boost. 05.02.15 20:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
wl
Nevím, nepřemýšlel jsem nad tím, co říkal. Obchodník nemusí hned říkat nesmysly a vydávat je za svatou pravdu, aby přesvědčil zákazníky. I kdyby to, co říkal, nebyla pravda, je mi to jedno, neboť tovární sunsety nejsou na přední boční okna a nemohu si vybrat z více variant... Na vzhled si potrpím.
Ad poslední odstavec
Ano, to vím, nemusíš mi to říkat. Kůži jsem (nejen) proti UV taky ošetřil.
Jsem unaven a hlavu mám v pejru, tak tu možná vypustím občas nějaký nonsense. Radši se uklidím do postele. >:D -
white label 05.02.15 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
pS
Pár fóliářů znám taky a po hlídání propustnosti předních bočních skel jsou ohledně foliování oken téměř bez práce, zejména u nových aut, kde si většina bere rovnou tónovaná skla (bez folie) z výroby. Co jiného by měli všem říkat, než to, že jejich nalepené folie jsou mnohem lepší, než přímo tónované sklo z výroby.
Nevím stopro jak je to u škodováckého SUNSETU, sama Škodovka k tomu uvádí pouze " Intenzivnější tónování zadních bočních skel a zadního okna" (tedkže o foliích ani slovo), ale i kdyby to bylo (v tomto případě) formou folie, proč bych měl hned věřit někomu, koho to živí, že zrovna jeho folie jsou podstatně lepší, než ty z automobilky?
Jinak zadní skla prakticky nikdo neřeší, tam je tolerance propustnosti dostatečně vysoká i při kombinaci tónovaného skla a folie. Navíc dnes je každé (možná Tata Nano ne) boční sklo tónované už z výroby, jde jen o míru.
U tónování není podstatná jen samotná propustnost světla, ale i schopnost odfiltrovat UV záření, čímž se chrání i interiér před předčasným "stárnutím" při častějším pobytu na přímém slunci.