Covenant 14.05.15 16:34
« Re: Re: Re: Re: ST CUPRA zajela rekord
.Thomasino
To že muže být RS i zábavnější nebo lepší na okruh nepopírám, ale vem si sebe...když jsme mluvil na srazu jestli jedeš po dálnic, sám jsi povídal ...dálnice nejsou pro nás ( máš to prostě tvrdé ultimativnější auto), já raději oželím malinko ten faktor zábavy, ale věřím že zase o tolik rozdíl to není.
A ješte jedna věc....ta cupra je pořád za rozumné penize od serie bez nějakách šílených uprav jen malinko lepší brzdy a lepive CUP2 za příplatek cca 70 tisíc myslím....kdyby se poladil stejně jako to udělali s meganem, to by bylo poto zajímavé srovnání co je vlastně lepší na okruhu. ;-) -
Thomasino 14.05.15 16:01
« Re: Re: Re: ST CUPRA zajela rekord
Hele, netvrdím že je nejlepší, ono jde spíše o to co komu vyhovuje, ale dle většiny testů je určitě nejzábavnější na řízení a nejlépe připravený na okruh >:-[] Což já osobně třeba oceňuji nejvíce. Ale většina lidí se pak spokojí s tím, že jim stačí nejuniverzálnější (a dovedu je pochopit), proto se taky prodává Golfů GTI, nebo Leonů Cupra či Oktávek RS mnohem více >:D
Nebo si pak koupí Audi A3 nebo A4, což je s řízením úplně marný...
poterienko 14.05.15 15:51
« Re: Re: ST CUPRA zajela rekord
TH: To tu je fakt ještě někdo, kdo pochybuje, že MRS (MRdatŠkodu) je nejlepší auto na světě?
Jinak by mne zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby si vzal ty kombíky, co zůstali za cuprou, stejný řidič a zajel to ve stejné den, se stejnými pneu...atd. -
Thomasino 14.05.15 15:46
« Re: ST CUPRA zajela rekord
Cupra ST je celkem zajímavý kombík, o tom žádná!
Mimochodem před týdnem měl Jakub Rejlek z Fasteru Leona Cupru SC s Performance paketem (ten dříve rekordní model) v Mostě na okruhu na porovnání s Meganem R.S. 275 Trophy a k tomu Trophy-R a nejen že bylo Trophy rychlejší, ale hlavně prý lepší (zajímavější) >:-[]
A "rekordní" Trophy-R pak hraje ještě jinou ligu :-) :-)
Takže za měsíc a něco si kupte FASTER, bude tam zajímavé srovnání těchto 3 HotHatchů >:-[] Možná i s "obyčejnějším" Meganem R.S. Cup >:-[]
Ale kupte si Faster i teď, je tam třetí díl dlouhodobého testu mojí Meggie. Ale tentokrát chtěli kratší článek ohledně úprav a servisních nákladů, tak je to jen dvoustrana ;-) -
Thomasino 13.05.15 16:49
« Re: Re: Krátký report z prvního závodu CarboniaCupu
Tak zlepšení bylo o 3 vteřiny, zase mě tolik nefandi ;-)
On-board bude, jen to musím zavézt ke kámošovi, aby mě "napároval" přední a zadní kameru do jednoho videa (jako pohled do zadního zrcátka). Zatím jen krátký záběr ze startu z tribuny co natáčela drahá polovička na foťák. Bohužel to moc ještě neumí a auta byla prý moc rychlá a nestihla s nimi jít až do první zatáčky, kde se tzv. "lámal chleba" >:-[]
- takže takový malý předkrm ;-) -
Thomasino 13.05.15 00:41
« Krátký report z prvního závodu CarboniaCupu
Ahojte, jen rychlý noční report z mého prvního závodu v CarboniaCupu, který se jel v úterý 12.5.2015 na Slovakiaringu :-)
Ve třetím tréninku se mnou jel asi 5 kol Sergej Paulavets (závodník RTR Projects) a udělil několik cenných rad. Především mě však před tím změřil tlaky v kolech a doporučil to ještě snížit, takže z původních 2,0 vpředu jsme šli až na 1,7 a také vzadu. Prý tyhle gumy (Michelin Pilot Sport Cup 2) nejlépe fungují když mají zahřáté tak max. 2,0 a bylo to poznat. Díky jeho krátkému koučingu (kde brzdít dříve, kde naopak později) a lepivějším gumám jsem vzápětí zajel své doposud nejlepší kolo 2:37,299. Takže velké poděkování Sergejovi! V kvalifikaci jsem se snažil o pár rychlých kol, ke konci se mě povedlo zajet pěkný čas 2:37,277 (skoro na chlup stejný jako ve třetím tréninku!) a zařadil se tak na 10-té místo na startovním roštu, z celkových 18-ti aut. Povedlo se mě nechat za sebou jednu černou M3 E46 (číslo 799) a další stříbrnou M3 jsem měl na roštu vedle sebe (těsně před sebou, byla na 9-tém místě), plus dvě hodně upravené a rychlé před sebou. Těsně za mnou pak na 11-tém místě upravená bílá trojka 330i (č.701)... Kdyžto zkrátím, tak po tom co jsem po startu uhájil svoji pozici před černou M3 co startovala za mnou (nenechal jsem ji jít na vnitřek) a prvních třech zahuštěných zatáčkách, jsem udržel pozice (po dvou kolech se to už roztrhalo, až ke konci mě zase dojížděla ta černá M3 a musel jsem znovu zrychlit) a po vypadnutí pár soupeřů (1x kačírek, 2x technická závada) bylo celkové sedmé místo a třetí místo ve skupině (z pěti). Takže za mě spokojenost, na první závod to myslím ušlo, zlepšení času na Slovakiaringu o 3 vteřiny taky celkem jde (a ještě by to mohlo jít i pod 2:35). Pak bude snad i nějaké video, pokud se něco nahrálo.
Zatím prvních pár fotek:
Brandon Walsh 12.05.15 20:27
« Re: Golf R vs. GTI
taktiež trochu zaspamujem, som na školení autodetailingu, po včerajšom ťažkom dni plnom brúsenia, rešpektu voči tomu a nešikovnosti sa mi dnes celkom začalo dariť [odkaz] dostal som menšiu pochvalu a musím sa pochváliť, vo štvrtok pomáham pri detailingu Porsche GT3 RS ;-) -
white label 11.05.15 10:30
« Re: Re: Re: Téma
Čekal bych spíš buď 240 (40 let) PS, nebo když už, tak 280, jako u Cupry.
Bude to zřejmě další výroční (20, 25, 30, 35, 40) edice, takže ne přímo limitka, akorát se bude nabízet v určitém období. Uvidíme jestli dostane i (svého času) slibovanou karbonovou střechu.
Můj příští hh už by nebyl fwd.
P.S. Moc dobře si pamatuji na první dieselové GTI "20 Jahre edition", skoro jako by to bylo včera a ono už to bude dvacet let, hrozné jak ty auta stárnou... ;-) -
iudex 11.05.15 08:47
« Re: Re: Téma
Vyzerá to zaujímavo, jednak parametrami (výkon na úrovni Meganu RS), ako aj dizajnovými odlišnosťami od bežného GTI (nárazník, difúzor). Zrejme to bude dizajnovo najzaujímavejší rýchly Golf. Plus to bude asi limitka, takže jej výskyt na cestách bude veľmi sporadický.
Takže ideš budúci rok do neho? :-)

Ale tak jasně, každému co se mu líbí :-)
Mimochodem, nepotřebuje někdo koupit "mírně" jeté pneu Michelin Pilot Sport Cup 2 ?? ;-) >:D
- a pak nějaké další fotky z Carbonie ze Slovakiaringu