Thomasino 20.03.19 15:12
Pokud já vím, tak jak Leon, tak určitě ATECA má k tomu 2,0 TSI tu novou mokrou 7DSG a přesně jak píše WL, tak doplatek 90 tisíc mezi 1,5 TSI 7DSG a 2,0 TSI 4x4 7DSG stojí za to jak kvůli výkonu, hodně taky kvůli krouťáku, tak Haldexu, tak hodně také kvůli lepší mokré převodovce :-) Jinak mě se teda designově líbí právě Ateca o dost více, nemluvě o rozdílu 90 tisíc CZK!
Jel jsem s Karoqem 1,5 TSI DSG a Atecou 1,5 TSI manuál. S manuálem je ten motor dost přidušený a dole vůbec netáhne, u DSG po přepnutí do Sport režimu to aspoň trošku jede a nechá se točit do 3500-4000 otáček. Ale Karoq mi přišel houpavější a měkčeji naladěný, ve 120-ti ve větru to s ním celkem mávalo, s Atecou jsem nic takového o týden před tím neregistroval. A navíc FR verze bude o něco tužší. Takže u mě vyhrála Ateca FR 2,0 TSI 4x4, otázka je jestli dočasně na rok nevzít Rapida 1,4 TSI se suchou 7DSG, než se drahá naučí trochu řídit. Ale po tom co jsem viděl fotky jednoho rozstřeleného BMW M3 na Olomoucku, co to známý poslal do pole a vzal sebou 6 betových sloupků a reklamní ceduli, tak asi malý Rapid nééé :-!
white label 20.03.19 14:49
Dokud nebyl T-Cross (a CrossPolo už nebylo v nabídce), tak jej částečně suploval T-Roc (jako "menší Tiguan"), ...ale i tam přece jasně píší, že "technicky i velikostně má novinka blíže k větší Atece či Škodě Karoq", takže jak si došel k domněnce, že má MQB A0, netuším. -
white label 20.03.19 14:44
« Nový SSS
woody
V novém SSS jsem ještě nejel. Jo, má ho synovec, zase v bílé perleti, ale ta podle mě slušela víc předchozí g., která měla vůbec celkově pohlednější exteriér. Tady bych volil spíš třeba tu červenou metlu, ve které se (mimo jiné) lépe ztrácí i ty "přeteklé" zadní lampy.
Synovec si změnu velmi pochvaluje, motor se hezky sbírá už od nižších otáček, pocitově je prý výrazně silnější, interiér je o kus dál a výbava v ceně podle něj prakticky nekonečná. Určitě to bude univerzálnější a "modernější" auto, než předchůdce. Jen pohled na něj už tolik nepotěší.
Dany 20.03.19 14:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Aj toto som našiel o T-Rocu:
"Čerstvým přírůstkem na seznamu kompaktních SUV je Volkswagen T-Roc. Byť nás zástupci značky během premiéry na českém trhu upozorňovali, že auto je v hierarchii koncernu posazeno vedle Arony, technicky i velikostně má novinka blíže k větší Atece či Škodě Karoq. "
A na základe podobných vyjadrení som bol v domnienke, že je postavený na MQB A0 -
Dany 20.03.19 14:01
Woody: víš, nevíš... Keby si vedel, tasil by si omnoho ťažšie ;-) Niekedy lepšie nevedieť.
S tým novým povozom. Swift sport nám trochu podražel, ale na malé vybavené auto, ak to chceš, je to stále dobrá ponuka.
Clio, mimo jednatrojky, ktorá bude podmienená automatom a vyššou výbavou sú tam samé trojvalce. Osobne som čakal, že dajú aspoň dve výkonové verzie 1,3 a podladenejšia by mohla byť s manuálom tak akurát. Uvidíme ako ho nacenia.
Taký medzistupeň by mohli tvoriť Polo/Ibiza. Priestorom sú na pol ceste k nižšej strednej a proti nej si za ušetrený peníz môžeš dopriať výkon a výbavu.
U nás sa celkom rozmohli Arony a to aj celkom vybavené. Pre ženu je to sympatický povoz. Na medzimestské vozenie nevadí ani vyššia stavba. V meste potom nemusí dávať pozor na obrubníky a iné nástrahy. -
iudex 20.03.19 13:46
w-a: plne rozumiem. Ja už som priznal (prvýkrát elektronicky) a zaplatil, tak už len čakám, kedy mi moja správkyňa dane zavolá, čo som spravil zle. >:-[]
A inak ďalší nový výber auta, to mám radosť. :-) Ak môžem trošku mudrovať, ak nemá ísť o hotheč, pozeral by som po Ibize. Jednak sa mi tvarovo páči, jednak je to dosť priestranné auto na danú triedu (čo platí aj pre sesterské Polo, ale to je zase drahšie). Asi by stačil slabší TSI, otázka je, či chce pani manželka automat, tá 7st DSG so suchými spojkami mi silne nevoňala, hlavne pre to strašne ekologické pridusené naladenie (ale kamarát s Ibizou 1,0TSI DSG si pochvaľuje). A možno by vdalo aj na výpredajový Leon, ale to uť pri vlastníctve jedného Leona nebude aktuálne. Clio je pekné, ale ako novinka zrejme žiadna extra cena nebude. Swift Sport je už nielen voľba rozumom, ale aj srdcom (a u vás naviac taký prirodzený upgrade). Ak by šlo o priestor, volil by som Ibizu, ak na ňom až tak nezáleží, športového Swišťa. :-)
Dany: ako píše wl T-roc je na štandardnej MQB, teda rovnako ako Ateca. To i bez štúdia materiálov je jasné aj z toho, že má štvorkolku, ktorú platforma MQB A0 pre malé autá (t.j. Arona, T-Cross či Kamiq) neumožňuje. Ale inak Ti plne rozumiem, tiež sa vyznať v tom, o akú kategóriu a veľkostnú triedu ide a s čím súperí je pri tejto záplave koncernových SUV veľký problém.
woody-alien 20.03.19 13:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Dany: Blíží se deadline pro podání daňového přiznání. Takže pocit, že nevím za co tasím peníze, je u mě aktuální i bez mlžení výrobců aut. >:D -
Dany 20.03.19 12:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
No, sám VW T-Roc pozicioval na úroveň Arony. Zas som o niečo múdrejší.
To neuvádzanie konkrétností ma začína štvať. Za chvíľu nebudeme vedieť, za čo tasíme peniaze. Tiež sa uisťujem, že DQ200 je iba do 250 Nm, ale kto vie či neposilnili nejaké to kolečko a spojky, tak ako postupne zodolňovali 250-ku. -
white label 20.03.19 12:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Ne, není, platforma (MQB) je u T-Rocu stejná jako u Karoqu/Atecy, má jen o něco kratší rozvor a délku, ale na prostornosti to nějak moc neubírá.
2.0 TSI 190PS/320Nm v Leonu musí mít (vzhledem ke krouťáku) mokré! (7st.) dsg,
zatímco na 1,5 TSI 150PS/250Nm ještě stačí suché.
Tady se tedy rozhodně vyplatí přidat těch 41 litrů, a to nejen za mnohem lepší motor, ale i za lepší (mokré) dsg. -
woody-alien 20.03.19 12:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
wl: V diskuzi na hlavní jsi načal tříválcovou FieSTu, že bys ji příležitostně projel. Ale nedávno jsi, pokud si to dobře pamatuju, psal, že synovec (?) vyměnil SSS 1.6 atmo za novej 1.4T. To by mě zajímalo, jestli jsi s tím jel a co na to říkáš. Já novej SSS příležitostně projedu, ale u nás ho nemaj - nejblíž v Praze nebo v Liberci.
Pokud někdo chce, není to jen tak pro nic za nic, ale pomalu uzrává čas vyměnit našeho Swifta za něco nového a můžete házet návrhy. Nějaká kritéria výběru jsou stanovená - stále relativně malé auto - v úvahu tedy přichází segment B, malý crossovery a hatchbacky nižší střední. Ze segmentu B mě nezaujalo nic než právě novej SSS a zřejmě bych ještě počkal, co nové Clio. Crossovery a pidi SUV se snažím z myšlenek rodinných příslušníků vyhnat ;-) ale jde to dost těžko. Co se týká hatchbacků nižší střední, prostornost je výhoda ale nesmí být vykoupena přerostlými vnějšími rozměry. Tady by to viděl na nějakou přiměřenou základnější motorizaci. Musí se brát v úvahu, že to auto stráví život v městském a příměstském provozu a nemá smysl vytvářet konkurenci rodinnému kombíku. Navíc je tu cenovej limit - maximálně 500t. Automat je výhoda, ne však nutnost. -
Dany 20.03.19 10:58
WL, u T-roca som tak úplne nenarážal na veľkosť, ale na použitú techniku. Nie je T-Roc postavený na platforme pre malé autá?
Teraz kolega vyberá auto a v tých technických údajoch je toho čoraz menej. Dopátrať sa aká 7. st. prevodovka v tom je, je stále ťažšie. Ty máš asi najlepší prehľad v koncernovskej technike. Nevieš ako to je s Leonom pri 2,0 TSI? -
white label 20.03.19 10:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Dany
Určitě nejsi sám, komu se zadní lampy Karoqu nelíbí, budu zřejmě v menšině, ale já s nimi nemám žádný problém, dokonce se mi od začátku líbí víc, než ty na Kodiaqu.
T-Roc je o trochu menší, něco mezi Atecou a Aronou (Arona by měla být jako T-Cross), ale to by zřejmě Th nevadilo, vzpomněl jsem si na něj hlavně k vůli designu. -
white label 20.03.19 10:26
iudex
Podle tebe sa to povedať nedá, podle mě naopak áno. Přesně na těch tvých dvou odkazech je ten rozdíl parádně vidět. Jsou to detaily, ale právě ty vytváří celkový dojem.
Tak třeba Ateca má masku jak z 90. let (např. A4 I.g. apod.) a k tomu to "negativní" prosklení C sloupku na které jsem alergický už z 5dv. hb Leonu. Přední nárazník má Karoq také povedenější, včetně umístění RZ do lakované zóny.
Celkově pak na těchto dvou fotkách působí Karoq jako minimálně o generaci novější auto.
Tak to vidím pro změnu já, otázka ceny je pak samozřejmě jiný/další příběh.
Dany 20.03.19 09:17
WL. U Karoqu sa mi nepáči zadná partia kvôli svetlám. T-Roc je vydarený, ale hardwarovo patrí skôr k Arone ako k Atece, nie? Mám to nejak takto zaškatulkované. Možno sa mýlim.Veľkosťou je tak na pol cesty.
Neviete niekto, aká prevodovka je spriahnutá s 2,0 TSI 190k v Leone? Nikde sa neviem k tomu dopátrať. Je tam DQ380? -
iudex 20.03.19 08:30
Tak podľa mňa medzi nimi nie sú veľké rozdiely, rozhodne nie také, aby sa dalo povedať, že jedno je o poznanie krajšie, ako druhé:
Obidve autá vyzerajú v základe fádne a chudobne a obidvom výrazne pomôže ten športový paket (FR/Sportline).
Takže je to hlavne otázka ceny a kým Ateca 2,0TSI FR sa vojde pod 30t eur (29680), Karoq stojí viac (31880).
Inak z druhého súdka pre Toma (aby to rozhodnutie, že vymení Cupru a M2 si nechá, nemal také ľahké): vyzerá to, že onedlho príde topverzia M2 nazvaná CS. Má mať 331 kW/450k, keramické brzdy, karbónovú strechu, manuál aj dvojspojku, výber zo 4 farieb: Black Sapphire, Alpine White, Hockenheim Silver, Misano Blue: [odkaz]
white label 20.03.19 01:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Nejen "v levnějším kabátě", ale taky na levnějším základu a s levnějšími střevy...
Osobně se mi o poznání víc líbí Karoq ve Sportlinu, nebo T-Roc. -
praděda7 19.03.19 23:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Tož ano, X3 by byla lepší. Ale "polovička" chce něco menšího a nová X3 je skoro tak velká jako superseded F15 X5 a cenově zase někde jinde......

Tos asi nejel Karoqem ve Sportlinu, nebo?