Thomasino 20.03.19 16:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
A nebo vám vysvětlí, že třeba Pardubice vznikly osídlením jednoho moravského rodu :-! :-!
A protože Kvasiny jsou kousek od Pardubického kraje, tak to prostě považuji za Moravu !! >:D
P.S.: Pardubický kraj není vedle hradeckého, ale spíše pod ním ;-) No dobře, jiho-jiho-východně :-) -
Thomasino 20.03.19 15:26
Na T-ROC jsem se taky koukal, ale ten interiér je zdaleka nejhorší z aktuálních VW, samé tvrdé plasty !! Horší jak malé POLO. Z venku je ale celkem pěkný. Nevím proč a kde to vyrábí, vypadá jako kdyby v Mexiku.
Jo a Atecou navíc podpořím moravský automobilový trh, když se to vyrábí na Moravě v Kvasinách >:-[] Takže Made in Czech ;-) -
Thomasino 20.03.19 15:20
« Re: Re: Re: Re:
Nejel, jen v něm seděl ve Vídni, ty sedačky mě moc nezaujaly a plastové výplně dvěří taky ne. Ateca tam má aspoň látku. Infotaiment u Karoqu je ale novější a hezčí, ale má debilní dotyková tlačítka což nesnáším, takže mírně starší infotaiment s tlačítky a nelesklým displejem mi vyhovuje více.
P.S.: V IT se připlácí za nelesklé displeje u notebooků, lesklé mají jen levné notebooky pro domácnost :-) Tady je to opačně!! >:D
Thomasino 20.03.19 15:12
Pokud já vím, tak jak Leon, tak určitě ATECA má k tomu 2,0 TSI tu novou mokrou 7DSG a přesně jak píše WL, tak doplatek 90 tisíc mezi 1,5 TSI 7DSG a 2,0 TSI 4x4 7DSG stojí za to jak kvůli výkonu, hodně taky kvůli krouťáku, tak Haldexu, tak hodně také kvůli lepší mokré převodovce :-) Jinak mě se teda designově líbí právě Ateca o dost více, nemluvě o rozdílu 90 tisíc CZK!
Jel jsem s Karoqem 1,5 TSI DSG a Atecou 1,5 TSI manuál. S manuálem je ten motor dost přidušený a dole vůbec netáhne, u DSG po přepnutí do Sport režimu to aspoň trošku jede a nechá se točit do 3500-4000 otáček. Ale Karoq mi přišel houpavější a měkčeji naladěný, ve 120-ti ve větru to s ním celkem mávalo, s Atecou jsem nic takového o týden před tím neregistroval. A navíc FR verze bude o něco tužší. Takže u mě vyhrála Ateca FR 2,0 TSI 4x4, otázka je jestli dočasně na rok nevzít Rapida 1,4 TSI se suchou 7DSG, než se drahá naučí trochu řídit. Ale po tom co jsem viděl fotky jednoho rozstřeleného BMW M3 na Olomoucku, co to známý poslal do pole a vzal sebou 6 betových sloupků a reklamní ceduli, tak asi malý Rapid nééé :-!
white label 20.03.19 14:49
Dokud nebyl T-Cross (a CrossPolo už nebylo v nabídce), tak jej částečně suploval T-Roc (jako "menší Tiguan"), ...ale i tam přece jasně píší, že "technicky i velikostně má novinka blíže k větší Atece či Škodě Karoq", takže jak si došel k domněnce, že má MQB A0, netuším. -
white label 20.03.19 14:44
« Nový SSS
woody
V novém SSS jsem ještě nejel. Jo, má ho synovec, zase v bílé perleti, ale ta podle mě slušela víc předchozí g., která měla vůbec celkově pohlednější exteriér. Tady bych volil spíš třeba tu červenou metlu, ve které se (mimo jiné) lépe ztrácí i ty "přeteklé" zadní lampy.
Synovec si změnu velmi pochvaluje, motor se hezky sbírá už od nižších otáček, pocitově je prý výrazně silnější, interiér je o kus dál a výbava v ceně podle něj prakticky nekonečná. Určitě to bude univerzálnější a "modernější" auto, než předchůdce. Jen pohled na něj už tolik nepotěší.
Dany 20.03.19 14:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu
Aj toto som našiel o T-Rocu:
"Čerstvým přírůstkem na seznamu kompaktních SUV je Volkswagen T-Roc. Byť nás zástupci značky během premiéry na českém trhu upozorňovali, že auto je v hierarchii koncernu posazeno vedle Arony, technicky i velikostně má novinka blíže k větší Atece či Škodě Karoq. "
A na základe podobných vyjadrení som bol v domnienke, že je postavený na MQB A0 -
Dany 20.03.19 14:01
Woody: víš, nevíš... Keby si vedel, tasil by si omnoho ťažšie ;-) Niekedy lepšie nevedieť.
S tým novým povozom. Swift sport nám trochu podražel, ale na malé vybavené auto, ak to chceš, je to stále dobrá ponuka.
Clio, mimo jednatrojky, ktorá bude podmienená automatom a vyššou výbavou sú tam samé trojvalce. Osobne som čakal, že dajú aspoň dve výkonové verzie 1,3 a podladenejšia by mohla byť s manuálom tak akurát. Uvidíme ako ho nacenia.
Taký medzistupeň by mohli tvoriť Polo/Ibiza. Priestorom sú na pol ceste k nižšej strednej a proti nej si za ušetrený peníz môžeš dopriať výkon a výbavu.
U nás sa celkom rozmohli Arony a to aj celkom vybavené. Pre ženu je to sympatický povoz. Na medzimestské vozenie nevadí ani vyššia stavba. V meste potom nemusí dávať pozor na obrubníky a iné nástrahy. -
iudex 20.03.19 13:46
w-a: plne rozumiem. Ja už som priznal (prvýkrát elektronicky) a zaplatil, tak už len čakám, kedy mi moja správkyňa dane zavolá, čo som spravil zle. >:-[]
A inak ďalší nový výber auta, to mám radosť. :-) Ak môžem trošku mudrovať, ak nemá ísť o hotheč, pozeral by som po Ibize. Jednak sa mi tvarovo páči, jednak je to dosť priestranné auto na danú triedu (čo platí aj pre sesterské Polo, ale to je zase drahšie). Asi by stačil slabší TSI, otázka je, či chce pani manželka automat, tá 7st DSG so suchými spojkami mi silne nevoňala, hlavne pre to strašne ekologické pridusené naladenie (ale kamarát s Ibizou 1,0TSI DSG si pochvaľuje). A možno by vdalo aj na výpredajový Leon, ale to uť pri vlastníctve jedného Leona nebude aktuálne. Clio je pekné, ale ako novinka zrejme žiadna extra cena nebude. Swift Sport je už nielen voľba rozumom, ale aj srdcom (a u vás naviac taký prirodzený upgrade). Ak by šlo o priestor, volil by som Ibizu, ak na ňom až tak nezáleží, športového Swišťa. :-)
Dany: ako píše wl T-roc je na štandardnej MQB, teda rovnako ako Ateca. To i bez štúdia materiálov je jasné aj z toho, že má štvorkolku, ktorú platforma MQB A0 pre malé autá (t.j. Arona, T-Cross či Kamiq) neumožňuje. Ale inak Ti plne rozumiem, tiež sa vyznať v tom, o akú kategóriu a veľkostnú triedu ide a s čím súperí je pri tejto záplave koncernových SUV veľký problém.