Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 23.10.19 00:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág
Jaký by to mělo mít důvod?
edit- jediné co mě (po delší době napadlo), že by si to někdo "dělal" levačkou od sebe a pravačkou k sobě. :*) >:D >:-[] -
pradeda777 22.10.19 23:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág
wl....řazení levačkou mě vyhovovalo, jak píši dole. Jde nakonec o zvyk, že? Možná má do činění také to, že když řadíš na 1 levačkou, tak řadičku spíš tlačíš od sebe, kdežto pravačkou ji spíš táhneš k sobě..... ;-) -
woody-alien 22.10.19 15:38
« Re: Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc
wl: No možný to je. Pamatuju, že u první jízdy s SSS v Karlových Varech mě taky řazení trochu zarazilo. Jakoby rozvolněné a nepřesné. Následně v Praze a v Budějkách ale bylo všechno v pořádku a bohudík to tak je i u mého kusu. Prodejce v Praze mi mj. říkal, že na ty novinářský show si české zastoupení půjčuje předváděčky od jednotlivých dealerů, čili taková předváděčka za sebou nemá zrovna jednoduchý život, že by s ní "jenom" nějakej zaměstnanec jezdil půl roku do práce, domů a na nákupy.
Aha, Canocar, jasně. Jinak nevím co Lukáš, ale Wagon R+ měl sleeper, který také přispívá na auto.cz a ten bydlí někde v okolí Kladna. -
white label 22.10.19 13:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág
pd
Měl jsem kdysi (na Maltě) půjčené Kačko (Ford) s pravostranným řízením, a to řazení levačkou s jedničkou od sebe (místo k sobě) byl docela opruz. -
pradeda777 22.10.19 12:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág
Freddie, ...kua, už sem se bál, že jsi "znásilnil" Julču...... >:D
V Aussie jsem v několika vozech short shifter měl. I v takové ITR, kde je řazení krátké už z fabriky, byl prostor pro vylepšení.
Ale bacha. Často bylo potřeba při řazení víc "zabrat" a také si znovu "doladit" tu správnou synchronizaci mezi operací spojky a řazením.
Další věc, a ta mě jako pravákovi vyhovovala, bylo řazení levou rukou. V pravé ruce na volantu je větší jistota a "línou" levačku si člověk procvičuje...... ;-) -
white label 22.10.19 12:25
« Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc
w-a
Ricardo alias Lukáš je teď prodejce Suzuki (jeho otec má v Brně autosalon Lada a Suzuki), byla to asi předváděčka, zřejmě jak jinak, než žlutá. ;-)
Možná si vzpomínáš, že měl už i tehdy (kromě staršího Jagu) malé Suzuki, myslím, že Wagon R+.
Třeba neměla řazení v optimální kondici jen ta Ronova předváděčka.
P.S. Autor se sice "ztratil", ale datum tam zůstalo (26.4.2013), viz můj odkaz na článek, takže už je to 6,5 roku! Svůj tip tak musíš vynásobit pomalu dvěma.
-
Dany 22.10.19 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág
Novú trojku som tiež ešte nejazdil. Moje skúsenosti sa vzťahujú k staršej trojke (120k benzín) a k staršej a novej šestke (obe diesle). Rôzne na fórach presakovalo, že Mazdy mali jednotlivo problémy s nastavením tiahla radenia a občas niečo drhlo. Čiže ruku by som do ohňa nedal celkovo za žiadne. Snáď len tú fľašku pančovaného.
Vlastne, čas od času sa zveziem Meganom IV s 1,5 d a tam radenie drhne.

Okrem iného to mám celkom od ruky, no.