Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 07.11.19 09:57
« Re: M2 CS cena
Ještě té ceně. Ano, je to limitka, ale pokud se cena bude pohybovat v 2.5 mil hladině, tak zájemci se budou muset poprat s faktem, že za 2.145 000 se dá pořídit M4. Už jsem to zmínil jinde. Samozřejmě zájemci jsou zájemci, ale sběratelé by s 2.5 mil. asi neměli problém... -
pradeda777 06.11.19 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
BMW reaguje na slabé prodeje............
[odkaz]
X3 M40i se všemi píšťalkami a zvonečky k Vánocům pod stromeček za bratru
2.11 mil...před slevou.... -
pradeda777 06.11.19 17:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu...ještě k adaptivnímu podvozku. Já se několikrát přistihl, že jedu ve sportu, aniž bych si to uvědomil. Myslím, že na sport setting se dá v M140i zvyknout. A ano, reakce motoru jsou markantně lepší a ano, řízení je kapku tužší, ale pro někoho kdo má silné, vycvičené paže od manuálního řazení to nepředstavuje žádný problém... >:D -
white label 06.11.19 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Vidíš, a to si původně adaptivní podvozek vůbec nechtěl a musel jsem tě na něj dlouho ukecávat. ;-)
Tak si tu kombinaci motor ve sportu a zbytek v comfortu dej pod nějaký režim individual, pokud to jde, a sport nechej komplet sportem.
U 911 GTS mám podvozek jen normal, nebo sport, ale rozdíl je poznat poměrně výrazně. -
pradeda777 06.11.19 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu...tož částečně jsem se k tématu vyjádřil už na diskuzi pod článkem. Co dodat? Vycházet bych měl z toho, že mě v garáži odpočívá (skoro nová....;-) ) M140i v manuálu, s BMW MPP samosvorem a BMW MPP řadičkou, s adaptivním podvozkem a s novějším motorem B58, který se dá za 40 000 kč upravit na 437k/621Nm
[odkaz]
Takže s M2CS bych si moc nepolepšil. Jasný M bude vždycky M, ale v mém případě by to opravdu nedávalo smysl. Plus jak známo, já se teď dívám po menším SUV univerzálu... ;-)
Ale jinak palec hore, že BMW vyslyšelo časté výtky na tvrdost podvozku a alespoň na posledních 2200 M2 namontovalo adaptivní podvozek. Možná nová M2 ho bude mít k dispozici již od začátku výroby. :-!
Edit. BTW...i ta Q3 SB je na rohlíkový expres stále moc velká.... -
iudex 06.11.19 16:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Ad adaptívny podvozok: u modelu CS tiež nečakám žiadny veľký komfort ani v Comforte >:D Ale v bežnom aute ako je moja 3er tam rozdiel je, práve dnes som sa z nudy počas dlhšej cesty s tým hral a je to cítiť, kým v Sporte to má snahu kopírovať terén a na priečnych nerovnostiach poskakuje, v comforte to je plavnejšie, také uvoľnenejšie. Aj preto za ideálne nastavenie môjho auta považujem motor v sporte (oveľa lepšie reakcie na plyn a subjektívne výkonnejší), ale podvozok a riadenie v comforte: podvozok je príjemnejší na naše cesty a aj riadenie mi viac sedí v comforte, v sporte je tak umelo tuhšie bez toho, aby pridalo nejakú spätnú väzbu (no a potom sa mi stane to čo na SK ringu, že na to zabudnem, prepnem do sportu, kde mám ale podvozok v comforte). -
white label 06.11.19 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Jo, u M2C je ta cena přiměřenější a nemyslím si, že zrovna výkon by byl tím, co jí chybělo/chybí.
U M2 CS bude (ohledně ceny) hodně záležet na tom, jestli bude nějak početně limitovaná a jestli M2C zůstane vedle ní dál v nabídce.
Jinak CS modely od BMW bývaly zaměřeny více na snížení hmotnosti, kdežto tady hlavně přidali koně, což je svým způsobem škoda.
Uvidíme, co přinese adaptivní podvozek ohledně komfortu, protože třeba u M5C to byl rozdíl poměrně minimální. -
iudex 06.11.19 16:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Jj, ja viem, že Ty tie "dvojdverové sedany" môžeš. ;-)
Čo sa týka ceny 911GTS, matne si spomínam na cenu okolo 130t na nemeckom webe BMW, kde ešte nedávno tá minulá GTS bola. Že si Ty kúpil hodne lacnejšie viem, ale aj u BMW sa bude dať cena hodne nižšia ako oficiálna (a po mojich skúsenostiach myslím, že zľava v BMW bude väčšia, ako v Porsche). Ale počkáme, uvidíme. Aj tak je silná zadokolka pre mňa amatéra strašiakom, kupovať v tejto lige, počkal by som si na novú M3 so štvorkolkou. A ak M2, tak Competition, tam ten cenový odstup od Caymanu je výrazný (M2C 410k: 64t, Cayman GTS 365k: 78t, plus tam je výhoda 6-valec vs 4-valec). -
white label 06.11.19 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
911 GTS aktuálně není v nabídce (minulá už není a nová ještě není), takže není ani žádná cena k ní, ani parametry k nové...
Vycházel jsem z ceny, kterou stál náš konkrétní kus, protože si napsal doslova "labelova 911". A ten 130 tis. éček nestál ani s dph, a to včetně příplatkové výbavy a pdk.
Také bych dal přednost GT4, rozdíl 1206,- euro je vzhledem k cenové hladině zanedbatelný. A určitě nesdílím Dinarův přehnaný optimismu ohledně ceny M2CS na českém trhu, podle něj dokonce pod 2mega.
V článku se jasně píše o informaci českého zast. BMW:
"...a cena by podle informací českého zastoupení BMW měla startovat od 95.000 euro...", což je aktuálně cca 2,5 mega.
Píšeš, že 2er je klasické kupé, koncepcí (motor vpředu + rwd) určitě, ale karoserií je to pro mě spíš kompaktní 2D sedan (to není kritika, spíš naopak), než kupé, tím spíš vedle Caymanu. -
iudex 06.11.19 15:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
O cene sa nechcem hádať, ešte ani presne nevieme, koľko bude u nás M2CS koštovať (ja tipujem menej než avizovaných 95t), ale ak by to aj bolo 95t, je to stále dramaticky menej, ako 91GTS za tuším 130t. Ostatne ako som písal netreba chodiť až k 911, priamejším konkurentom je Cayman a ten vo verzii GT4 (ktorá je o 30k slabšia a 0,4s pomalšia) stojí 96t.
Inak ale chápem Tvoju argumentáciu, že je to stále "len" 2er, tiež by som pri dileme M2CS vs Cayman GT4 asi vybral Porsche, faktom ale je, že je to parádne klasické kupé a za danú cenu je to stále výborná value for money medzi čistými športiakmi, neviem, či niekde inde dostaneš 450k pod 100t eur. Aj keď "základná" M2C je ešte lepšia value for money, 410k za 64t. -
white label 06.11.19 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iudex
O hooooodně rozhoooooodně ne, prakticky o dph, je to stejná cena jako u naší slušně vybavené 911 GTS/PDK bez dph.
M2CS bude/je rozhodně skvělé auto, pro mě aktuálně the best of bMw, ale pořád je to "jen" BMW 2er coupé (byť vrcholné za cca 100t €).
Za mě už hodně vysoká cena za auto, jehož karoserie vypadá tak, jak vypadá, mám na mysli především zadní partii z pohledu zadobok:
[odkaz]
A má nejen přesně shodný max. výkon (450PS), ale dokonce i max. hodnotu krouťáku (550Nm), přesto má zrychlení (0-100) horší o 0,3s a hlavně maximálku nižší o 30! km/h. Maximálka sice není pro běžný provoz podstatná, ale jistou výpovědní hodnotu (při shodných výkonových parametrech motoru) má.
Mimochodem co říkáte na ten odstín modré, za mě trochu moc "Milka", zejména na některých fotkách.
[odkaz]
Interiér vypadá dobře, přibylo alcantary, ale bohužel se na ní nesedí, a červenou nití se nešetřilo.
[odkaz] -
iudex 06.11.19 10:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tom, dedo: čo hovoríte na novú M2 CS? [odkaz]
Konečne ste sa dočkali adaptívneho podvozku v M2, k tomu stále možnosť manuálu, no a 450 koní prevyšuje poslednú M3/M4. Len tá trúba...ehm cena, to sa blíži k 100t €. Na druhej strane labelova 911 má rovnaký výkon a bola o hooooodne drahšia. Takže asi dobrý. -
pradeda777 05.11.19 23:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl...v Aussie se říkalo, že láska na první pohled vzniká, když se potkají dva nadržení... ;-) (To ale nemohl být náš případ, protože my byli ještě moc mladí a nezkušení... ;-) )
wa...v pekařství mě seerroou....rohlíky jsou pořád super, ale kvalita chleba šla srráát, protože jim z pekárny odešel nejzkušenější pekař a elév, co nastoupil místo něj jen předstírá, že umí upéct chleba. Tož tak.... ;-\ Ještě klika, že to už není jak za komoušů a člověk může přejít ke konkurenci.... ;-) -
pradeda777 05.11.19 17:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Právě sem se vrátil ze špionážní mise v Top Centrum Audi, kde sem si "ošahal" Q3 SB. Na showroom floor měli jen jednu S Line v Silver Tau na 20" kolech. Slušelo ji to moc. I soudružka souhlasně pokyvovala hlavou. Q3 SB dělá dojem většího auta než X2 a GLA. N/V je poněkud zkomplikováno sportovními sedadly s poměrně vysokými bočními partiemi, které je nutno při nasedání překonat (ale to bude u sportovních sedadel všude) a sklonem sedáku, skloněn poněkud dozadu, který se nedal upravit. Sedadla byla o poznání měkčí než v M140i a tudíž asi i pohodlnější na delší cestování
Q3 "sedí" o poznání výš než X2 a GLA. (RS bude pravděpodobně sedět o něco níž). V nabídce na přání jsou i lepší sedadla která, alespoň podle popisu, mají nastavitelný i sklon sedáku.
Interiér typické Audi...bez chybičky. Kufr velký. V tomto provedení Q3 nemá vzadu výfuk. RSQ3 SB ale ano.....má dorazit začátkem roku, tož uvidíme.
[odkaz]
-
pradeda777 03.11.19 10:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl... z toho co píšeš usuzuju, že oni ti Svědkové Jehovovi měli přece jen pravdu, když před 10 ti léty u nás u pojišťovny denně hlásali, že Konec se blíží, ale já šulin tenkrát netušil, že mluví právě o nás o petrolheadech... 8-s
[odkaz]
Edit. Asi si budu muset tu moji M140i nechat a pořídit si na ni MPE, aby dělala trochu kravál, protože s ní to ještě legálně jde....:-D