Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 08.11.19 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Je pekné že bojuje, ale na zlom fronte. Mali by zatlačiť na obežnú dráhu Zeme a nám nechať čo je naše >:D
[odkaz] -
pradeda777 07.11.19 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Je tak sice pěkné, že Evropská unie bojuje za lepší svět s minimem emisí CO2, je ale otázkou, co z něj budeme mít, pakliže kvůli snahám o dosažení nedosažitelného začne kolabovat evropská ekonomika. A do toho nikdy nebudeme mít daleko, pakliže se začne hroutit automobilový sektor. Zavírání továren a s ním spojené propouštění by na začátku takového scénáře snadno mohlo stát.
Továrny koncernů FCA a PSA jedou jen na nějakých 60 procent své kapacity. Není tak divu, že se ve světle enormně drahého přesunu k elektromobilitě mluví o jejich zavírání a propouštění dělníků. Stejné obavy jsou ale spojené i s řadou dalších značek, pod tlakem EU se výrobcům momentálně dýchá velmi těžce
Zdroj: Reuters -
pradeda777 07.11.19 18:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
The 2020 BMW M2 CS will go on sale next Spring in Germany and will be sold for 95,000 euros. Add a few options and that price could dangerously close to 100,000 euros. -
pradeda777 07.11.19 17:57
« Re: Re: Re: Re: Re: M2 CS cena
wl...Tož nový Yaris je fešák...má pěkně nafouklé blatníky...ne nepodobné Porsche, ale jen takové decentní.....[odkaz]
GR-4? Zatím nevíme co to bude mít za motor...hybrid by byl ok i 1,2 turbo z Corolly by bylo fajn....hlavně když to nebude pohánět zkroucená guma... >:D Ale momentálně se hovoří jen o 3 válcích.....;-\
Jo kdybych do toho šel, tak bych musel zůstat u dvou aut. Z Yarisem bych jezdil do Prahy a dál, a s tím druhým (RSQ3) pro rohlíčky a moravský chleba.... >:D
-
white label 07.11.19 17:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu
Jj, už jsem na to reagoval vedle pod M2 CS:
"-93 kg, to je slušná odtučňovací kůra, a pokud je to hodnota pohotovostní hmotnosti dle směrnice EU, pak je M2 CS těžší jen o 37 kg (než GT4). Čekal bych spíš rozdíl minimálně +50 kg."
Kdes to našel?
A co barvy? Kromě té modré asi tvoje oranžová a nějaká stříbrná...? -
iudex 07.11.19 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl: našiel som údaje o hmotnosti M2CS: píšu 1532 kg. Competition má pritom písaných 1625 kg, teda úspora je dramatických 93 kíl. -
pradeda777 07.11.19 09:57
« Re: M2 CS cena
Ještě té ceně. Ano, je to limitka, ale pokud se cena bude pohybovat v 2.5 mil hladině, tak zájemci se budou muset poprat s faktem, že za 2.145 000 se dá pořídit M4. Už jsem to zmínil jinde. Samozřejmě zájemci jsou zájemci, ale sběratelé by s 2.5 mil. asi neměli problém... -
pradeda777 06.11.19 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
BMW reaguje na slabé prodeje............
[odkaz]
X3 M40i se všemi píšťalkami a zvonečky k Vánocům pod stromeček za bratru
2.11 mil...před slevou.... -
pradeda777 06.11.19 17:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu...ještě k adaptivnímu podvozku. Já se několikrát přistihl, že jedu ve sportu, aniž bych si to uvědomil. Myslím, že na sport setting se dá v M140i zvyknout. A ano, reakce motoru jsou markantně lepší a ano, řízení je kapku tužší, ale pro někoho kdo má silné, vycvičené paže od manuálního řazení to nepředstavuje žádný problém... >:D -
white label 06.11.19 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Vidíš, a to si původně adaptivní podvozek vůbec nechtěl a musel jsem tě na něj dlouho ukecávat. ;-)
Tak si tu kombinaci motor ve sportu a zbytek v comfortu dej pod nějaký režim individual, pokud to jde, a sport nechej komplet sportem.
U 911 GTS mám podvozek jen normal, nebo sport, ale rozdíl je poznat poměrně výrazně. -
pradeda777 06.11.19 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu...tož částečně jsem se k tématu vyjádřil už na diskuzi pod článkem. Co dodat? Vycházet bych měl z toho, že mě v garáži odpočívá (skoro nová....;-) ) M140i v manuálu, s BMW MPP samosvorem a BMW MPP řadičkou, s adaptivním podvozkem a s novějším motorem B58, který se dá za 40 000 kč upravit na 437k/621Nm
[odkaz]
Takže s M2CS bych si moc nepolepšil. Jasný M bude vždycky M, ale v mém případě by to opravdu nedávalo smysl. Plus jak známo, já se teď dívám po menším SUV univerzálu... ;-)
Ale jinak palec hore, že BMW vyslyšelo časté výtky na tvrdost podvozku a alespoň na posledních 2200 M2 namontovalo adaptivní podvozek. Možná nová M2 ho bude mít k dispozici již od začátku výroby. :-!
Edit. BTW...i ta Q3 SB je na rohlíkový expres stále moc velká.... -
iudex 06.11.19 16:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Ad adaptívny podvozok: u modelu CS tiež nečakám žiadny veľký komfort ani v Comforte >:D Ale v bežnom aute ako je moja 3er tam rozdiel je, práve dnes som sa z nudy počas dlhšej cesty s tým hral a je to cítiť, kým v Sporte to má snahu kopírovať terén a na priečnych nerovnostiach poskakuje, v comforte to je plavnejšie, také uvoľnenejšie. Aj preto za ideálne nastavenie môjho auta považujem motor v sporte (oveľa lepšie reakcie na plyn a subjektívne výkonnejší), ale podvozok a riadenie v comforte: podvozok je príjemnejší na naše cesty a aj riadenie mi viac sedí v comforte, v sporte je tak umelo tuhšie bez toho, aby pridalo nejakú spätnú väzbu (no a potom sa mi stane to čo na SK ringu, že na to zabudnem, prepnem do sportu, kde mám ale podvozok v comforte). -
white label 06.11.19 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Jo, u M2C je ta cena přiměřenější a nemyslím si, že zrovna výkon by byl tím, co jí chybělo/chybí.
U M2 CS bude (ohledně ceny) hodně záležet na tom, jestli bude nějak početně limitovaná a jestli M2C zůstane vedle ní dál v nabídce.
Jinak CS modely od BMW bývaly zaměřeny více na snížení hmotnosti, kdežto tady hlavně přidali koně, což je svým způsobem škoda.
Uvidíme, co přinese adaptivní podvozek ohledně komfortu, protože třeba u M5C to byl rozdíl poměrně minimální. -
iudex 06.11.19 16:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Jj, ja viem, že Ty tie "dvojdverové sedany" môžeš. ;-)
Čo sa týka ceny 911GTS, matne si spomínam na cenu okolo 130t na nemeckom webe BMW, kde ešte nedávno tá minulá GTS bola. Že si Ty kúpil hodne lacnejšie viem, ale aj u BMW sa bude dať cena hodne nižšia ako oficiálna (a po mojich skúsenostiach myslím, že zľava v BMW bude väčšia, ako v Porsche). Ale počkáme, uvidíme. Aj tak je silná zadokolka pre mňa amatéra strašiakom, kupovať v tejto lige, počkal by som si na novú M3 so štvorkolkou. A ak M2, tak Competition, tam ten cenový odstup od Caymanu je výrazný (M2C 410k: 64t, Cayman GTS 365k: 78t, plus tam je výhoda 6-valec vs 4-valec). -
white label 06.11.19 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
911 GTS aktuálně není v nabídce (minulá už není a nová ještě není), takže není ani žádná cena k ní, ani parametry k nové...
Vycházel jsem z ceny, kterou stál náš konkrétní kus, protože si napsal doslova "labelova 911". A ten 130 tis. éček nestál ani s dph, a to včetně příplatkové výbavy a pdk.
Také bych dal přednost GT4, rozdíl 1206,- euro je vzhledem k cenové hladině zanedbatelný. A určitě nesdílím Dinarův přehnaný optimismu ohledně ceny M2CS na českém trhu, podle něj dokonce pod 2mega.
V článku se jasně píše o informaci českého zast. BMW:
"...a cena by podle informací českého zastoupení BMW měla startovat od 95.000 euro...", což je aktuálně cca 2,5 mega.
Píšeš, že 2er je klasické kupé, koncepcí (motor vpředu + rwd) určitě, ale karoserií je to pro mě spíš kompaktní 2D sedan (to není kritika, spíš naopak), než kupé, tím spíš vedle Caymanu.

Ako písal dakedy GTI: "psaní není sraní", to, že dnes si môže hocijaký nevzdelanec zavesiť na web svoje výplody neznamená, že majú rovnakú váhu ako vedecké fakty. Alebo inak: názor nie je to isté čo fakt.
Ale späť k autám.
Od poslednej návštevy SK ringu mi auto opäť vŕzga. Také to nepríjemné trenie gúm tesnenia dverí v dôsledku krútenia karosérie, akonáhle idem po inej ako dokonale hladkej ceste, čo sa už v minulosti objavilo, ale po čase zmizlo. Teraz to robí už skoro mesiac a dosť ma to štve. Samozrejme polovička má k tomu svoju známu teóriu o starej Škodovke ;-) a vlastne ani nemôžem nesúhlasiť. :-( Proste nejak sa tá super tuhosť karosérie sedanu (oproti kombi či liftbacku) neprejavuje. :-/