Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 17.12.19 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Jako pěkný, to se musí nechat. Ještě kdyby byl o něco nižší/sportovnější. Vlastně kdyby mě takové auto stačilo a prodal ty dvě, tak by mi možná zbylo i na metalízu a servis >:-[] >:-[] -
white label 17.12.19 15:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
pd777
Zapomeň na RS Q3, tohle je auto pro chlapy!
[odkaz]
Super je, že má 2,9/380PS (nikoli 3,0) a pořádný sport. výfuk už v základu. Jde o nejsportovnější variantu Macanu. -
white label 17.12.19 13:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
iu
Jasně, že jsem tím nemyslel jen GT, ale i GTB, GTC, GTO, GTV, GTI, GTS, GT2, GT3, GT4...
GRETA - GRandEcoTeroristA, nomem omen jak vyšité
P.S. Zrovna u GTI a GTS mě napadají spíš hanlivé verze spojení s monogramem GT_. -
white label 17.12.19 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Hrabiše alias Bureše?
Jen to ne, ten má vrozený hrabivý defekt, umí hrabat jen jedním směrem (k sobě)!
Ještě si všimne, že má fred JQV, zakleknou mu na firmu a JQV mu zabaví na zemědělské dotace pro AF. -
pradeda777 17.12.19 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
-
iudex 17.12.19 09:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Napríklad Dany, ale ostatne aj Ty sám máš jej monogram obsiahnutý v oboch autách, GTI aj GTS. >:D
Inak nechcem načínať debatu na tému Gréta a environmentalisti, lebo ma pradeda zožerie zaživa, len dodám, že ja ju rešpektujem za to, že dokázala (svojím štýlom) dostať do širokého povedomia témy, ktoré sa nedarili renomovaným vedcom dlhé roky. A nie je to len o ochrane ovzdušia a obmedzovaní automobilizmu (to si vybrali politici, lebo autá sú najjednoduchšia a najľahšia obeť), ale napr. aj o odpadoch (pred čím zatvárame oči oveľa viac, ako pred emisiami).
Btw. včera sme prispeli na Ocean Cleanup nejakými eurami [odkaz] . A teraz do mňa. >:-[] -
white label 16.12.19 18:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
pd777
Byl jsem v Ově u Audi v listopadu a zrovna tam bylo čerstvě složené červené Q3 SB v S-linu, tak jsem si ho trochu prolezl a statické dojmy, za mě, spíš lehké zklamání, na fotkách a videu mi ta karoserie přišla přitažlivější. V reálu je to takový "unisex". -
pradeda777 16.12.19 18:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
iu....kua, tak to RSQ3 SB doesn´t look good.... ;-\ Jezdit s nějakým "tichošlápkem" by asi nebylo to pravé ořechové. No, je tu také možnost menší občanské neposlušnosti, ale to by přicházelo v úvahu až po záruce.
Doufám, že z testovací jízdy dostanu "dostatečný feedback"...... :-! -
iudex 16.12.19 08:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Tak vyzerá to, že stealth má pravdu a RS3 po inštalácii GPF výrazne utrpelo. Na nejakej fanúšikovskej stránke Audi som našiel toto:
"I got my RS3 delivered to UK just before they halted production in April 2018. However my daughter has just took ownership of her factory ordered 2019 RS3 Sport Edition and that has the Filters installed, first impressions are the filters have destroyed the unique RS3 sound. Much quieter in every way, still has the unique 5 cylinder sound but the exhaust pops, farts and backfires have all but disappeared."
V zásade chlapík píše, že on stihol ešte jednu z posledných RS3 bez filtra, ale jeho dcéra už má GPF a jeho prvý dojem je taký, že filter zničil jedinečný zvuk RS3. Je oveľa tichšia, stále má síce unikátny zvuk päťvalca, ale prdenie a práskanie do výfuku úplne zmizli.
Dany: to bolo v trnavskom BMW? Skúsim, ak mi vyjde čas medzi robotou, vozením rodiny po doktoroch, kupovaním kapra atď. -
Dany 16.12.19 08:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
WL, presne pre tie dieselové predvádzačky som strašne rád, že som sa zviezol s benzínovou 330, kór so zadným pohonom. Pavel s Danom riadenie chvália a v poslednej generácii má že vraj štvorkolka len malý vplyv na riadenie. V každom prípade, riadenie v jednotke, ktorú som mal požičanú v Holandsku a mi nepáčilo. A to bola tiež zadokolka. Hluché okolo stredu a rozťahané, ale to už som písal. Mazdie a Hondie riadenie mi príde lepšie.
Či si viem predstaviť zadokolku vo vlastnej garáži? Iste. Je to jedna z vecí, ktorá ma k BMW láka. Šesťvalec je ďalšia vec. Aj preto som rád, že som sa zviezol dvojlitrom.
Iudex, zaujímavé by bolo, keby si si našiel čas na zvezenie tou 330, kým ju tam majú. Zaujímalo by ma tvoje bezprostredné porovnanie.
Čo sa Fordu týka, v tomto som bez nejakých predsudkov a ešte stále verím, že sú to jednotlivé záležitosti. Tiež sa občas niečo vynorí, ako všade, ale poznám tiež veľa spokojných dlhodobých majiteľov. Pravda väčšinou v dieseli.
Ja mám tiež teraz trampoty z autom. Ako som dával video so štartom, tak zatiaľ prehrali soft a vymenili hadicu od intercooleru, ktorá slzila. Zatiaľ nepomohlo, pokračujeme budúci rok. ;-\ -
white label 16.12.19 00:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
No, "unikátní" je přehnaný výraz, ale jak jsem psal, originálnější jsou určitě.
Že s tím 2,5 R5T pro modelový rok 2020 není něco úplně v pořádku je vidět už tady.
[odkaz]
Ale zřejmě to nebude jen tím OPF/GPF, protože Ondra měl letos TTRS MY 2019, a to i přes povinný filtr pevných částic ještě fungovalo parádně, včetně zvuku.
A takový MY 2021 už mám mít povinně bonzovací techniku a tichost prdu jeptišky. -
-
pradeda777 15.12.19 11:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Toto "nezní" dobře.... :-( Toho jsem se obával...
stealth01 | 10. 12. 2019 07:31
Tak po testu tohoto petivalce (RSQ3?) s filtrem pevných částic je pro mě R5 mrtvý a bezcharakterní motor. Jak jsme miloval jeho zvuk a gradaci výkonu, tak nyní je to jen pohonná jednotka s objemem 2.5l. Nic, za co bych dal své peníze.
Odpovědět | Souhlasím (+8) | Nesouhlasím (-3) -
pradeda777 14.12.19 20:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
tms....tak manuály v mých obou MPSách byly daleko lepší než v mé M140i. Věříš, že mě ani ve snu nenapadlo, že by mohl být manuál v m BMW "inferior to" Mazda nebo Honda? Proto jsem objednal manuál i bez toho, že bych se s ním svezl. Testoval jsem M3 v manuálu, ale tam mě ohromily jiné věci, takže jsem kvalitě řazení asi nevěnoval dostatečnou pozornost nebo nějak "omluvil". Byl jsem nejstarší řidič (a jeden z mála), který kupoval M140i v manuálu a M vůbec. Ale kdybych kupoval další Mko, tak pokud by bylo možno v manuálu, tak bych to udělal zase.... :-)
S pádlama na volantu řadí můj brácha.....ale ten nemá nohy... ;-\
K těm M2 a M4. M2CS je výkonově "on par" s M4 a má i adaptivní podvozek. M4 by mohlo dostat V8 s M5, čímž by se vytvořil dostatečný "gap" od M2.... ;-) -
Thomasino 14.12.19 19:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Hele ono s tím manuálem u BMW to bohužel taky není žádná sláva, co se přesnosti týká, pokud na tu převoovku začneš hodně tlačit někde na okruhu, nebo když jedeš pilu na okresce. Jako je to bezva že si můžeš řadit jak chceš (což teda ale pádlama taky můžeš), ale manuály u Civicu Type R, nebo BRZ či MX5, jsou o dost lepší. Takže i kdyby byl stále na výběr manuál u M240i, stejně jdu do automatu 8ZF >:-[]
Ohledně nástupce M2 není vůbec jasno, spekuluje se různě, ale BMW potvrdilo že nástupce bude a bude mít nadále zadní pohon. -
white label 14.12.19 19:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Dnes jsme se na téma elektromobily bavili s Ondrou a i podle něj nikdy nebudou elektroauta (byť velmi rychlá) tak zábavná (jako superspalováky), protože máte sice plnou sílu hned od "volnoběhu", ale taky proto pak nepřichází ta následná postupná gradace výkonu motoru a na závěr už to jen vadne. Takže sice můžete být velmi (a tiše) rychlí (zejména zrychlení z nuly), ale ten známý/povědomý funfactor (jako u spalováku), navíc s návykovou akustickou kulisou, prostě chybí. -
pradeda777 14.12.19 18:04
tms....tak tak....a všechno jen s "převodovkou pro slečinky".... ;-) Onehdá na sauto prodával borec "unikát",, jeden s posledních M3 v manuálu s nízkým nájezdem km...jen se po něm "zaprášilo".. ;-)
A kde vidíš budoucnost pro combo M2 a M4? -
Thomasino 14.12.19 17:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
U jedničky už skoro není, posledních pár kusů M140i s R6 někde u dealerů, takže vlastně finíto a u nové jedničky smůla, jen čtyřválce. To samé M240i, posledních pár kusů u dealerů, ještě jde možná objednat do výroby, která má končit po novém roce někdy v únoru nebo březnu (já objednával v září a má nám dojít buď za pár dní těsně před vánocemi, ale spíše to vypadá že těsně po novém roce, protože poslední kamion s autama dojede ve středu). -
pradeda777 14.12.19 14:05
Ron....časopis Time nemá u mě žádnou kredibilitu. Už dávno je z něj levicová hlásná trouba...a to "dávno" bylo asi tak od časů vietnamské války. V AU jsem jej tenkrát pravidelně odebíral a "udělal si o Time obrázek"... :-! -
pradeda777 14.12.19 13:58
wl.....hystérie.....jistě sis všiml, že ve věci spalovacích motorů se o emisích u post euro 5 vozů nikde nemluví. Na př. když mají v TV škodlivé emise z aut v zaměřovači, tak aby situaci co nevíc zdramatizovali, ukazují kouř z výfuku nějaké TDI s vykuchaným katalyzátorem. Zrovna tak u elektráren se kamery kochají pohledem na vodní páru stoupající s chladících věží navozující dojem, že jde o škodlivý kouř..... >:-[] >:-[] >:-[]
Jen jestli za tím není něco jiného a ta eko hysterie je jen zastírací manévr pro nějaký daleko podstatnější tah......... :-! :-! :-! -
pradeda777 14.12.19 11:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wa....souhlas. Ale v každém případě se člověk cítí lépe, když jedná u dealera se slušnými lidmi. Já byl na to z AU zvyklý. A slušně se chovali lidé i úředníci všude. To mě tady teď schází. I když ("in all fairness") se to hlavně na úřadech, za posledních 15 let hodně zlepšilo.
PS. Já už možu nadávat, protože sem na to dost starý....a cenzor to ví..... >:-[] -
Ronault. 14.12.19 00:32
WL + WA: je to tak... Když si zpětně uvědomím, co mě především vedlo k pořízení PGTI jakožto toho pro mě nejdostupnějšího a akceptovatelného auta, jsou obavy z toho, co bude a jestli bude něco, co nás petrolheady potěší... ;-\ před pár lety bychom neuvažovali takto
Greta se stala osobností roku dle časopisu Time, ale to i Hitler -
white label 13.12.19 23:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
w-a
Přesně tak.
Je až neuvěřitelné jak obrovský pokrok postupně udělala auta se spalovacími motory a teď se to jen tak hodí přes palubu. A jak píšeš, z velké části k vůli nekontrolované hysterii.
Dal jsem dole odkaz na to, co teď dělá Vóša (22:05) a taky si můžeš zavzpomínat na trefného prognostika Ivana Mládka (21:57). -
woody-alien 13.12.19 23:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wl: Jasně, čas je proti nám. Ale nemá smysl se tím trápit. Když bude, dobře, když nebude, svět se nezboří. Ale štve mě to, protože ten směr je dán z velký části hysterií, nikoliv selsky rozumným uvažováním, a jedna hezká etapa tím skončí.... -
Thomasino 13.12.19 23:14
Máme ale jasno v tom, jak dlouho bude ještě R6 v malé jedničce nebo dvojce :-) Maximálně zůstane prý dvojka kupé jako RWD a R6, hlavně kvůli nástupci M2. Ale nikdo moc neví, jestli půjde o zkrácenou M4, nebo inovovanou stávající 2-er. M2 je ale velmi úspěšné auto a měla by se dočkat nástupce. -
white label 13.12.19 22:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
w-a
Vidím to velmi podobně, otázkou je, jak dlouho ještě bude mít BMW u 3er v nabídce benzínový R6 a v neposlední řadě i to rwd, které už je teď pomalu na vymření.
A bohužel to zatím vypadá, že nás už poměrně brzy začnou tlačit do "ekologičtějších" verzí, postupným zdražováním fosilních paliv (mimo jiné), takže časem budou jízdy klasickým spalovákem poměrně drahý špás, teda pokud tě s ním ještě někam pustí a bude do něho co natankovat. -
white label 13.12.19 21:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Hlavně auto, a přístup dealera, potažmo Fordu (řešil to i se zastoupením), možná ještě víc.
...a další dokonce prezidentem. 8-s
Schválně si pusťte tohle v čase 40:40, jak byl ten Mládek už tehdy neskutečně nadčasový:
[odkaz] -
woody-alien 13.12.19 21:53
Dany: Choutky jsou veliké, což ? Já je mám taky a zrovna nad 3-er občas zauvažuji. Ale nic reálného. Nicméně tři nosné pilíře těch mých snů jsou víc než čtyři válce, dobrej automat a RWD.
Zatím se utěšuji tím, že "priestor navyše prináša len negatíva" a bavím se Swištěm. Momentálně ještě pořád na letních. Smutný na tom je, že většina těch bezpečných čtyřkolek přezutých na zimní jakmile teplota klesne pod 20°C, jezdí jak připosražený a i když třeba ani moc nechci, tak se to nedá vydržet se za nima vláčet.
Každopádně, nějaký možný upgrade se SSS netýká a přichází v úvahu až s koncem záruky na Leona, takže uvidíme.
[odkaz]
>:D -
white label 13.12.19 17:07
« Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Dany
Dostat se dneska k benzínové předváděčce v kombinaci s rwd je poměrně vzácné, takže je otázkou, jak velkou zásluhu mělo právě rwd na tebou chváleném řízení.
A dovedl by si představit 330i s rwd! ve vlastní garáži?
P.S. Co se Fordu týče, vím o dalším (bývalém) majiteli Fo3RS (do té doby velký příznivec Fordu), který si po zkušenostech s tímto vozem nechce nic dalšího od Fordu koupit. A to ho kupoval až po aféře s těsněním pod hlavou, kdy ho utvrzovali, že tohoto jeho nového kusu už se žádné problémy netýkají. Problémů ovšem bylo v reálu více, než dost, přičemž se s ním jen dohadovali, nic nechtěli uznat a servis mu nedal ani náhradní vůz. Proto o dalším Fordu (včetně chváleného nového Focusu ST) už nechtěl ani slyšet a šel do nového A35 AMG v bílé barvě, ...a zatím spokojenost. -
pradeda777 13.12.19 15:21
iu....cena na SKR je lákavá, ale kdybych si tam jel "zajezdit" a nejenom se "podívat", tak bych musel investovat do M140i další kopu peněz, aby to mělo nějaký smysl. A humplovat originál gumy a brzdy to bych nechtěl.... :-(
Focus ST je moc dobrá koupě....
980.310.- manuál se všemi "zvonečky a píšťalkami"...... ;-)
Velmi lákavé..... :-!
[odkaz]
[odkaz] -
pradeda777 13.12.19 13:53
Dany....jen tak pro zajímavost sem si nakonf. tu M340i xDrive, v bílé základní barvě, na černých 19" kolech, stř. okno...atd...výbava na přání 186kCZK....celkem 1,850,758CZK. Tož je to balík peněz plus hav. pojistka.....ze 2mil by zbylo tak akorát na oběd v Mekáči.... ;-)
Sleva? Nemám představu. Snad 10%....?
V mém případě, kdybych ale zvažoval takové velké auto (cca 4.7m), tak bych už z BMW volil X3 M40i, která je 1.8 mil. v základu.
Fotky. 330i v té barvě je hodně nenápadná. Slyšel sem, že v DE taková letí....kola...:yes:
Chudák Trophy....vypadá jako by to "koupila" protitankovou střelou někde na východní Ukrajině.... ;-) -
Dany 13.12.19 12:47
Nech je Focus akokoľvek dobrý, tak ten odskok prémie sa poprieť nedá. Ntbn, tie autá sú úplne inak zamerané a do kapusty si môžu liezť len pri takých trochu švihlých ako my. ;-) Mňa tiež podvedome viac láka ostrejšie postavený Focus. Cenu teraz moc neriešim, keďže to nieje akútne.
Inak Focus tiež treba prifarbiť, to máš tu svetlá, tam kameru a tiež sa tam dosť dopláca. Niektoré prvky drahšie ako u prémie
Inak cenníkovka tej jazdenky bola 73t, predajná cena 53t, najazdené 14t km. Výbava za 30t. -
iudex 13.12.19 12:19
dedo: predpokladám, že ak si kúpiš ten kupón, tak bude platiť celú budúcu sezónu. Sám to zvažujem, či pôjdem 4x na ring (tento rok som tam bol len dvakrát).
Ale ja toho zvažujem veľa a ako písal Dany, na všetko peňaženka nestačí (teraz pokukujem po skialpovej výbave).
Tom: takže aspoň 25%. ;-) To už je super (aj keď pri končiacom modeli by som ani menej neakceptoval). V Mercedese arogantne hovoria, že nepredávajú zľavy, ale autá, ale práve zľavy robia ten rozdiel. Danyho predvádzačka z 59t na 50t (15%) nie je zaujímavá, 50t za štvorvalec, nech aj prémiový je z môjho pohľadu prehnané (a drahšie ako Tvoj šesťvalec). Niežeby som niečo mal proti 190 kW či stovke za 5,8s, objektívne sú to parádne čísla a dynamicky by mi iste nič nechýbalo, len proste toľko peňazí za plebejský motor, to by som radšej ušetril a bral mainstream s R4, napr. ten Focus ST.
Dany: tá predvádzačka vyzerá dobre, za mňa 3er potrebuje práve M paket, čiernu masku a pekné disky a to všetko predvádzačka má (ale aj tak by som vybral modrú alebo oranžovú, nie šedú [odkaz] ). Inak stále verím, že na 40i by bola vyššia zľava (na R6 býva dodatočná podpora) a rozdiel oproti 30i by bol malý. Plus Ty si zrejme skúšal cenu ako nepodnikateľ, ja som kupoval na IČO, to sú vyššie zľavy. -
Dany 13.12.19 12:12
« Re: Re: Re: Supra vs M2C
Dedo, jazdí to fakt pekne. Na tom oslizlom povrchu a na letných to nemalo trakciu, ale ten potenciál tam cítiť bol. Chýba tomu divokosť HH, ale na to, ako to je veľké, ťažké, pohodlné to bolo veľmi fajn. Nečudujem sa, že sa páčilo aj v teste Martina z Martina. S prevodovkou som bol veľmi spokojný a nedá sa jej vytknúť ani ň. Pri ťuknutí na brzdu hneď podraďovala, robila všetko správne, rýchlo a hladko. Brzdy som čakal, že budú mať rozhodnejší nástup. Tá cena, no. Všetci by sme si želali, aby to bolo menej, ale väčšina výrobcov zdražovala a tu tomu nemôže byť inak. Iudex vystihol čierny piatok
ešte fotky:
[odkaz]
v tesnom závese rozbité Trophy -
pradeda777 13.12.19 11:48
« Re: Re: Supra vs M2C
Dany...hodil sem čučku na konf. a vidím, že ta 330i není žádné ořezávátko. Se 190kW a 0-100 za 5.8 a s xDrive 5.5 to jsou solidní čísla. Moje bývalé MPSy na tom byly výkonově podobně, tak si dovedu představit, že přinejmenším s výkonem panovala spokojenost. Ano, cenový rozdíl mezi 330i xDrive a M340i xDrive je 400k, což je docela "skok" a za ty prachy se dá pořídit další menší auto. Samozřejmě u regulární 330i je rozdíl ještě větší. 340i bez xDrive by byla určitě o dost levnější, ale také za jízdy "nepředvidatelná"...... ;-) Tož alespoň máš přes Vánoce o čem přemýšlet..... ;-) Btw pěkná sleva.... ;-) -
Thomasino 13.12.19 11:30
Ahoj, díky Dany, podle mě to bude snad rozumné GéTéčko, pro uklidnění IUDEXe, sleva byla "dostatečná" a byla více než čtvrtinu auta ;-) >:-[] Nad novou M340i jsem přemýšlel, ale nějak jsem si nedokázal zdůvodnit rozdíl ceny asi 15 tisíc EUR ?? Možná 12 tisíc, nevím. Při tom stejný motor, zbytečně větší auto co nepotřebuji. Spíše chci udržet mít doma 2 auta a báwo nechat na zábavu a víkendy. K pojistce se vyjádřím později někdy v klidu.. -
Dany 13.12.19 10:21
Iudex, iste že ma láka, celý život >:D . Len pohľad do šrajtofle me zrazí zase naspak k zemi. Ak sa raz nebudem musieť zamýšľať nad tým, či to predsa len nie je veľa peňazí, tak snáď. Skúšal som to aj s tvojou cenou, ale len krútili hlavami.
S výfukom sa podľa mňa pohrali viac a možno sa museli práve kvôli dvojlitru. Pekne to prdí do výfuku. Ale ako hovorím, ten odstup a GTS v tom dokážu narobiť guláš ;-) Iste, zvuk šesťvalca netreba nijak zvlášť upravovať.
Mne sa páčilo ako je tá 330 zladená a už tá je nad "limit". 340ky by mi bolo asi až ľúto, jednak za tie prachy a druhak na spôsob väčšinového používania.
PS: už som raz písal, ak by som neriešil prachy, vlezem do Porsche a bez auta neodídem, dvoch, troch... -
iudex 13.12.19 10:00
Dany: fajn dojmy, rád som si prečítal. Takže Ťa pomaly láka prejsť k the Dark side? >:D
Nová trojka je logicky o generáciu ďalej ako moja F30, celkovo spracovanie, dojem kvality, osobitne interiér, jazdí tiež parádne (aj keď na relevantné porovnanie by som musel jazdiť M340i), "malý" problémik je v tom, že moja cena bola tak dobrá, že mi teraz všetko príde šialene drahé. 330i so štvorvalcom za cenu o 10t vyššiu, ako moja 340i? No way, Jose.
Ad zvuk: je možné, že teraz sa viac pohrajú s výfukom, moje auto zvukovo nie je nijak výrazné, vedľa Tomovej bývalej M2 či nebodaj labelovej 911 sa logicky strácal, treba to počuť osamote, resp. vedľa toho R4, aby si to ocenil, ale pre mňa na daily je to presne ideál, počuješ ho, ale neobťažuje, na rozdiel od GTI nemám vôbec potrebu upgradovať výfuk, R6 to nepotrebuje. :-)
P.S. Možno ste zaregistrovali, na Slovensku sa spustili dotácie na baterkáče, 8000 eur na čisté EV a 5000 na PHEV. Po 30 minútach spustenia systém skolaboval a museli to celé zrušiť. Teda záujem je brutálny a tipujem, že po opätovnom spustení sa dotácie minú za deň. Takže Superb iV nekupujem. :-)
P.S.2: Slovakiaring ponúka akciové voľné jazdy: 4 jazdy za 100 eur, čo vyjde 25 eur jedna jazda (oproti štandardným 30 eurám). Stojí za zváženie. -
pradeda777 13.12.19 09:43
Tms..tj. na ss to "drží", ale jak pustí, tak to je fofr, ale jakési varování tam pořád ještě je....no ale na race slickách jak se to utrhne, tak si už jen pasažérem..... ;-) Myslím, že jsi šel na plyn moc a moc brzy.... ;-)
wl...tak tahle modrá na sluníčku je opravdu moc hezká.
[odkaz]
Měl jsem v AU moje první auto Cooper S v podobné modré a s bílou střechou....asi jako toto...láska na první pohled.... ;-)
[odkaz]
Moje první žena měla modrou ráda....moje druhá žena je na bílou a červenou... ;-)
[odkaz]
[odkaz]
U nás začlo padat, když jsme šli spát, ale ráno už bylo těsně nad nulou a silnice jen mokrá...jinde jen trochu bílo.... -
Dany 13.12.19 09:22
« Re: Supra vs M2C
WL: parádne video :yes: užil som si to.
Thom, gratulácia k novému autu. Poistku ti nakoniec vyplatili bez obštrukcií?
Mne sa včera naskytol nepredvídateľný voľný čas, tak som ho bol presedieť a prejazdiť v BMW. Cvične som si nakonfiguroval trojku 330i v kombíku v M pakete a toľko som mrnčal, že ako predvádzačky majú samé diesle, že mi ponúkli zvezenie s 330i zadokolkou v "novinárskej" konfigurácii z jazdených vozidiel. Bolo celkom hnustne, snežilo a trojka bola obutá na letných, ale aj tak som si to užil. Pol cesty trvalo povypínať všetky možné asistenty. To auto je tak "dotiahnuté" a tak mi sadlo, že mám nad čím rozmýšľať. Najviac ma zaujímalo, ako je na tom riadenie voči posledne jazdenej jednotke, podvozok a hlavne motor. Riadenie tam bolo to lepšie variabilné, tuším ako základ v M pakete. Je inde voči základnému v jednotke. Žiadna vôľa okolo stredu, nie je tak rozťahané, ale nie je ani tak strmé ako u mňa, napr. Podvozok adaptívny, velice ok. Skúšali sme comfort cez železničné priecestie a veľmi dobre. V sporte je potom príjemne tuhé a tiež v celku komfortné. Motor, ten bude tu asi najväčší rozdelovač názorov, ale mne na ňom nič nevadilo. Je veľmi dobre odhlučnený, zvuk je prirodzený (na štvorvalec), zaťahuje slušne od spodu (automat ho pri uvoľnenej jazde necháva spadnúť až k 1t otáčkam) a točí až 7t otáčok. Zrýchlenie 5,9s na sto sa na tom slizkom podklade nedalo , ale je tam cítiť potenciál. Zvuk zvonku sa snaží robiť väčšiu šou ako Iudexova 340. samozrejme neriešim 4/6. Ale to je subjektívne zhodnotenie s odstupom času a tiež faktom, že Iudexova 340 sa zvukovo predvádzala po zvukovo aj inak famóznom GTS. ESP som nevypínal, ale aj tak som sa skúsil pár krát šmyknúť v zákrute. Na letných to išlo pomerne ľahko, občas sme si v šmyku zaskackali, zrejme kvôli podkladu a následne to utla stabilizácia. Jazdí sa na tom príjemne, čitateľne a dá sa aj zajazdiť. Len ten zvuk šesťvalca tam chýba.
Ak By som kupoval bez ohľadu na peniaze, tak by som určite bral 340. Keď sa nad tým zamyslím reálnejšie, tak by som asi skončil u 330 so striedmejšou výbavou. (Mpaket, Portimao Blue, lepšie svetlá, adaptívny podvozok a nejaké tie prkotinky komfortu a vzhľadu. Katalógovka mi vyšla na 59300, po zľave potom 50400.Je to stále suma, ktorú by som si dokázal predstaviť nižšiu. -
iudex 13.12.19 08:09
Z môjho pohľadu je M240i dobrá voľba. Aktuálne asi najlacnejšia R6 na trhu (predpokladám, že cena na výbehovku musela byť výborná, aj keď pochybujem, že zľava predčila moju >:D ), ten motor (v danej verzii 250 kW) žne len chválu (a mnohé testy naznačujú, že má viac ako deklarovaných 250 kW, čo by ostatne mohlo vysvetľovať fakt, prečo M240i zrýchľuje v podstate identicky, ako M2). Teda výkonovo to nebude fakticy žiaden pokles, naopak želaný bonus bude komfortnejší podvozok, ako nie čisté Mko bude zrejme mäkšie naledené, ako M2, notabene M2C. No a s automatom a xdrive to bude aj pohodlné a použiteľné ako daliy driver celý rok. A tá farba je pekná (druhá najkrajšia po sunset orange >:D ), rozhodne o level krajšia, ako Misano blue, čo je na 1er; ak v minulosti label kritizoval Focus RS, že má bazénovú modrú, tak táto farba spĺňa definíciu bazénovej ešte lepšie; fakt nepodarená farba.
[odkaz]
[odkaz]
P.S. Gréta je osobnosť roka podľa Time. Trumpa nech roztrhne. >:-[] >:D -
Thomasino 13.12.19 01:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
ANO, to jsem si tu zkusil vypnout komplet >:-[] >:-[] Před tím jsem jezdil jako vždy s posunutým ESP, které taky nechá trochu sklouznout zadek, ale pak to utne. A protože jsem měl pocit že mi to celkem ten den jde a zajel jsem konečně kolo pod 2:33 (viz.předchozí video), tak jsem si to na poslední 2 kola vypnul. V tom místě to před tím pokaždé trochu zasahovalo, věděl jsem že si musím dát pozor, ale stejně to uklouzlo. Zkusil jsem to podržet a protáhnout, ale na těch semislickách jsou ty přechody hodně rychlé. Chvilku to vypadalo že jsem ve svodidlech, pak že se to přetočí.. Málem jsem měnil spodky! Klasicky mi "došel rejd" :-) -
white label 13.12.19 00:20
Asi napíšu reklamačku Grétě na Krétu...
P.S. Já už jsem si zvykl blbnout v zimě na parkovišti i s předokolkovým GTIčkem, není to sice ono (rukama nohama), ale taky to jde, jen jinak... a zrovna GTI umí být i přetáčivé, když se mu k tomu trochu pomůže.
Na tom videu z okruhu jsi měl úplně vypnutou stabilizaci? -
Thomasino 13.12.19 00:13
M2 CS bude min přes 2 miliony, limitovaná edice. A ta barva není "moje" Long Beach Blue, ale Missano Blue, která je jen pro M2 CS. Ale má ji i M135i xDrive teď. Nebo šla objednat na M3/M4.
Teď jsem si byl zablbnout na prvním sněhu s Atecou a ejhle, ono se dá fakt driftovat i s tím Haldexem!! >:-[] >:-[] Samozřejmě ne tam dobře jako to šlo s M2. Ale velké kolečko bokem na parkovišti u obchodního centra jsem s tím vykroužil. A další dva staré bavoráky asi trochu zastínil, těm to moc nešlo ;-) >:D -
white label 13.12.19 00:11
pd
Když změkčíš podvozek M2C tak, aby byl pro tebe dostatečně komfortní, už to nebude M2C, jaká má být. V takovém autě v podstatě vše souvisí se vším a tuhle verzi nedělá relativně ultimativní jen samotný podvozek. To je jako vybrat si za ženu černošku, ale po svatbě ji chtít odbarvit na bílo.
Není lepší koupit si zrovna auto, které ti vyhovuje, včetně komfortu nejen samotného podvozku? Buď chci takové auto se vším co k němu patří, nebo se poohlídnu jinde. -
pradeda777 12.12.19 23:14
Tms....na tom videu v "ten moment" to moc sranda nebyla....ale "good on you"...."chytil" jsi to...sice jen tak tak, ale chytil..... ;-) :yes:
Boris Johnson a konzervatisté vyhráli volby a mají většinu v parlamentu.....vypadá to tedy na Brexit Jan.31 2020..... -
pradeda777 12.12.19 23:02
Tms...tady borci tvrdí, že M2C je rychlejší s manuálem než s automatem......ale na HR měl borec s manuálem pilno....tady ho mají v "Iudex orange".....
[odkaz]
M2C má pořád "starý" S55 motor z M4 minus nějaký ten šemík.....
M2CS má víc koní než stará M3 a má i adaptivní podvozek....cena? M2C je cca 1.7 v manuálu a 1.8 s automatem. Vidím to tak na 1.85 v manuálu a 1.95 s automatem.
Ale 444k v manuálu....tož nevím nevím jestli bych to ukočíroval. Teď co mám na M140i MPP samosvor, se už auto při solidnější akceleraci nevlní/nekroutí. To vlnění/kroutění bylo dozajista tím, že originální el. controlled dif "nestíhal". Bylo by zajímavé vidět, jak by se auto chovalo s BSR úpravou na 402k/584Nm nebo i 437k/621Nm....?
Tady je hezké foto M2CS v tvojí barvě.....
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Cena mě mile překvapila....čekal jsem že se bude pohybovat v základu někde kolem 2.5 mil....