Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 20.01.20 13:30
« Re: Re: G8
iu
Názor testera na design (ext. i int.) mě u podobných "testů" prakticky nezajímá, na to si vystačím sám. Pro někoho může být "provokující" (na poměry designu předchozích g. Golfu) ta přední partie, hlavně světla a jejich okolí. Mně ten design nevadí, ale ani nijak extra nepřitahuje, pro mě je i z hlediska designu největší problém absence 3dv. verze u sport. mutací.
Rejlka úplně vážně neberu, většinou mě zajímá spíš názor Ondry, který to více méně potvrdil, proto věřím, že jsou jízdní vlastnosti na špičce segmentu, otázkou může být, s jak velkým odstupem.
Ondra měl teď na víkend Superba ve Scoutu v té oranžové, jak si tu na ni dával odkaz.
Aktuální 200kW benzín je (po implantaci OPF) proti předchozímu 206kW "o ničem". -
iudex 20.01.20 09:18
« Re: G8
wl: tak neviem, do akej miery mám veriť Rejlekovi, keď v jednej vete nesúhlasím s dvomi s troch tvrdení: "Nový Volkswagen Golf provokuje designem, potěší novým interiérem a fascinuje špičkovými jízdními vlastnostmi". Dizajn je všetko, len nie provokujúci, práveže je to typický VW s minimálnym medzigeneračným posunom dizajnu, ktorý je len spredu zaoblenejší. Popravde som nezachytil, že by ktokoľvek vnímal dizajn G8 ako provokujúci. Rovnako nesúhlasím s hodnotením interiéru, dotykáče rozhodne nepotešia väčšinu užívateľov, od ergonomicky dokonalého predchodcu je to posun smerom k menej intuitívnemu ovládaniu, ktoré bude vyžadovať viac pozornosti (čo je pre dotykáče typické), naviac vo vypnutom stave ten interiér pôsobí trochu lacno, prázdne a plastovo. Takže keď dá Rejlek takéto dva výroky, ako mám veriť tomu tretiemu o špičkových jazdných vlastnostiach? Možno má pravdu, málokto s G8 jazdil, overiť to nevieme, ale svojimi hodnoteniami overiteľných vecí moc dôvery nevzbudzuje. Počkám si preto na hodnotenie dôveryhodnejších testérov, ideálne na živú skúsenosť.
P.S. Autoexpress testoval Focus ST kombi v oranžovej. A asi tento odtieň je na kombík už príliš: [odkaz]
P.S.2: Videli ste Tarrantinov film Vtedy v Hollywoode? Ja som bol dosť sklamaný, naťahované a nudné, nerozumiem, za čo dostal toľko oscarových nominácií (snáď len "za zásluhy" ako Kája Slávikov). -
white label 18.01.20 19:34
« Re: Re: Ohořelá poznávačka v tunelu
Ron
Byl to údajně Aventador Mansory Carbonado Stealth (1250 PS) s původní cenou 500.000,- euro.
Prý se to vezlo ze servisu (tomu bych se příště vyhnul obloukem) po opravě elelktroinstalace a majitelem byl/je pražský salon SF motors.
Bohužel to vypadá, že to nejen hodně rychle jezdí (400 km/h), ale taky hoří. -
white label 18.01.20 17:29
« Re: Re: G8
Ad G8, tyčka místo tlumiče/vzpěry kapoty je typické šetření na nesprávném místě, kdyby to aspoň dali za menší příplatek, jako třeba rezervní kolo. Po celých čtyřech! generacích se vrací k tomuto lacinému/primitivnímu řešení, které měla naposledy III. g. Golfu. Možná tím chtějí "motivovat" provozovatele, aby do toho sami vwůbec nelezli a se vwším jezdili do značkovwého servwisu za ty správwné ceny.
jinak ty jízdní vlastnosti vypadají špičkově, to by mohl být velmi slušný základ pro sportorvněji orientované mutace G8, jen ten přehnaný počet krátkých dveří, s tím už teď bohužel nejde udělat nic. -
Thomasino 18.01.20 16:26
« Re: Re: M240i - nová Rebelka
Díky, pánové! Snad chvilku vydrží.
Sníh jsme bohužel potkali cestou přes Drahanskou vrchovinu. Mělo být kolem 4-5 stupňů, tak jsem si říkal že na letních pneumatikách to bude ok. Nakonec teplota kolem nuly, silnice oslizlé, misty sněhové jazyky přes celou silnici. Jel jsem dost opatrně :-)
Praděda, právě že pořádná převodovka tam je, ještě lepší je ale dvojspojka v M2c. Manuál by musel být z CTR nebo BRZ ;-) -
iudex 18.01.20 11:04
« Re: Re: M240i - nová Rebelka
Tom: blahoželám a prajem, nech Ti robí rovnakú radosť ako predchodca a hlavne nech sa dožije dlhšieho veku. Na zvezenie s M2 som si robil chuť, no nevydalo. ;-)
Potom musíme dať na jar nejaké stretko.
P.S. Ja práve robím tie menej príjemné veci spojené s autom (daňové priznanie). ;-\ -
-
white label 17.01.20 17:43
« Re: Re: Re: G8 GTI?
Tady by asi většina petrolheadů dala (na první dobrou) přednost vrcholné GT4, před základní 911/992.
Já bych proti GT4 postavil spíš 911T 991.2 s manuálem, ale ta už je bohužel minulostí.
Dílčí kritika GT4 za poněkud nevýrazný zvuk (OPF) a zbytečně dlouhé převody se u takového auta neposlouchá vůbec dobře a zvlášť atmosféru dokáží zbytečně dlouhé převody částečně "otrávit". Ono to očekávání od GT4 je logicky velké (viz minulá g.), tak snad to ve finále nebude (motoricky) jen slabý odvar z GT3 (991.2). Nejde mi samo o rozdíl 80PS, jako o samotný charakter motoru. -
white label 17.01.20 14:02
« allroad
Vzhledem k tomu, že kupuji auta na +10 let, tak dnes na nákup podobného auta není zrovna vhodná doba, člověk neví co bude za 3-5 let, ne tak za 10 a víc.
Navíc jsem se, poměrně nedávno, finančně "trochu" vyčerpal. ;-)
Výběr barev na A6/A6allroad docela o ničem, asi bych musel jít do individuálu. Šedá by to mohla být, ale ne jen tak ledajaká. -
iudex 17.01.20 13:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Tak keď Ty konfiguruješ, tak to nebude "len tak", cítim blízky nákup. A potom nenápadnú otázku v diskusii, aká farba sa nám páči na Allroade, resp. rovno či sa nám páči nejaká šedá na Allroadovi. >:D >:D -
white label 17.01.20 13:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Dnes s aktuálním posílením koruny, se zase vyplácí dovézt některá auta přímo z D.
Nedávno jsem si jen tak konfiguroval novou A6 allroad a rozdíl byl cca 250 - 300 tisíc Kč, to na zemi nenajdeš. -
pradeda777 17.01.20 10:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Tož hrabal jsem se v tom......a v konfigurátoru CGTS 4.0 je, ale ceny žádné. Ano, je to v angličtině, čehož jsem si včera ani nevšiml. Pořád beru angličtinu jako "native language"... ;-)
Edit. Ano, těch 2.1 mil je za 2.5l T čtyřválec. Takže za NA 4.0l GTS to bude...?....2.3 mil ? -
white label 17.01.20 00:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Za 2.100.000 je na českých stránkách původní přeplňovaný Cayman GTS, 4.0 tam zatím není... a v českém konfigurátoru aktuálně není žádný Cayman GTS, ani původní ani nový 4.0.
Pokud se v tom začneš více hrabat, tak tě to přehodí na mezinárodní stránky Porsche. -
white label 16.01.20 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Jak jsem psal, Cayman GTS 4.0 je cenově jiná liga, než aktuální 911 CS 992 (která je dražší i větší, než 991), takže není těžké pochopit jeho preferenci při nákupu sportovního Porsche. Jako bonus kombinace atmosféry s manuálem, která k charakteru Caymanu sedí skvěle.
Určitě je to aktuálně nejlepší koupě minimálně v řadě Cayman/Boxster.
Fotky na plochu:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
-
iudex 16.01.20 13:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
sf: nie, tam mám Tvoj rodný kraj, ale práve ho konfigurujem. >:D
wl: tak Tvoja 911ka mi pocitovo/priestorovo sadla ako * na šerbeľ, akurát na ceste sa zdala už pomerne široká. A ja som predsalen skromnejší chlapec (aj rozmerovo/hmotnostne), takže by som sa uspokojil aj s veľkostnou kategóriou Caymanu, notabene keď sú to obe víkendovky reálne len pre jedného (t.j. vodiča). :-) -
iudex 16.01.20 12:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Kým doteraz BY som (ako teroretický bykupec) uvažoval medzi M2 a Caymanom (Porsche kvôli agilite, jazdným vlastnostiam a proste pre to meno, M2 kvôli šesťvalcu), po príchode GTS už by M2 ako alternatíva vypadla. Proste 400 koní a hlavne 6 valcov a s manuálom, tam nie je o čom. Z môjho pohľadu je teda GTS úplný ideál: základ je proste... základ, výkonovo i dynamicky, model S (a doteraz aj GTS) proste tú cenu so štvorvalcom neobhájili, jediný šesťvalec bola drahá (skoro na úrovni 911) a predsalen dosť ultimatívna GT4. Takže GTS s rovnakým, len o zanedbateľných 20 koní podladeným 4,0 B6 za 81t je ideál. Mám nový plagátový sen. >:D -
white label 16.01.20 12:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
iu
Není to tak jednoduché/jednoznačné jak píšeš, ale každopádně je Cayman GTS 4.0 naprosto skvělou alternativou za ještě relativně přijatelnou cenu, zejména ve srovnání s cenou za aktuální 911 CS 992.
Ohledně samotného místa/prostoru, nejde jen o ty +2 nouzová místa vzadu (v mém případě spíš jen jedno, za spolujezdcem, ale zaplať pánbú za něj), jde taky o to, že do 911 se vlezu poměrně pohodlně, což se o Caymanu říct nedá. Navíc 911ka je/bude jen "jedna" a i vedle poměrně designově povedeného Caymanu, je to i designová ikona, vedle které Cayman prostě vypadá jako baby 911, nejen ohledně velikosti.
A i u sportovního auta má menší/větší velikost (v případě rozdílu Caymanu/911) svoje pro/proti
i co se jízdních vlastností týče. -
iudex 16.01.20 12:36
« Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
fred: no skús, či ti to nedajú na protiúčet. Veď 510 koní vs 400, to by sa im oplatilo aj bez doplatku. >:D
P.S. Tak toto bejbyporsche (v GTS) by som uprednostnil pred 911kou (ja viem, wl bude argumentovať, že Cayman je čistý športiak, kdežto 911 je 2+2 miestny univerzál, ale... nie je. Sú to obe víkendovky na zábavu pre dvoch, takže to radšej to menšie, agilnejšie auto). -
pradeda777 16.01.20 10:44
« Re: Cayman GTS
Cayman......currently, only a six-speed manual transmission is offered.......vánoční dárek.....po vánocích..... ;-) Zatím není na našem konfigurátoru, ale v přepočtu z článku, by to mohlo být pod 2 mega v základu. Performance nijak závratná (atmo), ale na svezení asi super. Spider (Boxter), v té zelené je bezesporu bomba....... ;-) -
iudex 16.01.20 07:59
« Cayman GTS
Tak toto som nečakal: Porsche uprostred života modelu Cayman nahradilo v modeli GTS štvorvalec za šesťvalec (podladený 4,0 B6 z modelu GT4): [odkaz]
Tak za to veľký :yes: a konečne aj pri Caymanovi platí labelova téza, že GTS model je najlepšia kúpa z daného modelu (na rozdiel od doterajšieho GTS, čo bol len prifúknutý Cayman S so štvorvalcom). -
white label 15.01.20 15:04
« Taky jeden ze života...
Ve škole, před celou třídou, se ptá paní učitelka Pepíčka:
"Pepíčku, říká ti něco jméno Alois Jirásek?"
Pepíček se krátce zamyslí a říká: "Ne, takové jméno neznám."
"Tak to by ses měl více zajímat o školu", vyčítavě reaguje učitelka.
"A paní učitelko, říká Vám něco jméno Tereza Fialová?" ptá se na oplátku Pepíček.
Učitelka se dlouze zamyslí (nechce si udělat trapas s případnou nevědomostí před celou třídou) a pak rozvážně odpoví: "Ne, Pepíčku".
"Tak to byste se měla více zajímat o svého manžela..." -
Dany 15.01.20 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M RS
vtip parádny >:D
Každý sa občas v práci cítime, ako keby sme robili na gynekológii
Menej vtipné sú tie nárasty cien. N-ko podľa mňa nezostane dlho pozadu. Jedine, že by to mali pošéfované tou hromadou hybridov a elektro, čo chŕlia.
V každom prípade, Renault si dosť verí, alebo potrebuje stiahnuť predaje -
iudex 15.01.20 08:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M RS
Tak to je nepopierateľná výhoda koncernu VW, môžeš v ňom absolvovať cestu od najlacnejšej Škody až po Porsche či Lambo. :-) Takže Rone, nájdeš si ešte dve-tri roboty a 911ka je Tvoja. >:-[] >:D (neboj, to platí aj pre mňa, resp. väčšinu z nás).
P.S. jeden lekársky vtip pre Teba: Sťažujú sa dvaja lekári: - Ako v robote? - Ále, u nás na neurológii je to úplne na nervy. A ako u vás na gynekológii? >:D -
Ronault. 14.01.20 22:33
« Re: Re: Re: Re: Re: M RS
WL: No pravwda, vwůbec nevwím, co si počít, poprvwé od roku 99, co doma nebude Renault :-O Ale je to zvwláštní, jak se za ty roky z fandy Renaultu a odpůrce koncernu stane majitel VW 8-s Ten GTI měl asi kdysi pravdu, už mě čeká jen ta P911, ale kdo vwí, jestli se bude prodáwvat než na ní našetřím.... :-( Noooo, možná jsem si měl říct vw novwé práci o ještě vwíce peněz >:D
-
white label 14.01.20 18:24
« Re: Re: M RS
Zajímavý článek:
[odkaz]
Jen bych dodal, že "expert" nedomýšlí, že jedna věc je, za kolik se bude za dva roky prodávat/nakupovat ropa, a druhá jiná, kolik bude stát reálně palivo pro koncového zákazníka na pumpě, jehož cena bude "obohacena" (mimo jiné) o zvyšující se, tzv. "ekologickou daň", která bude mít za úkol (kromě jiného, viz rostoucí ceny spalováků) motivovat uživatele k přestupu na elektrifikovaná vozidla. -
white label 14.01.20 14:03
« Re: M RS
Psal jsem, že bude (ještě) hůř...
Kdo chce stihnout pořádný nový spalovák, za ještě relativně přijatelnou cenu, ať si pospíší...
Cena, kterou (ještě před cca rokem) stála rychlá šedá myš (911 GTS) bude za "chvíli" cenou z říše snů, na kterou se bude už jen nostalgicky vzpomínat...
Zřejmě nás pak čeká i doba, kdy budeme těžce hledat vzácně zachovalé kousky mezi jetými auty u kterých ale taky půjde cena logicky spíš nahoru. -
iudex 14.01.20 12:01
« M RS
Tak som náhodne pozrel na web Renaultu a zostal som šokovaný, ako dramaticky zdražil Megane RS. Ak si dobre pamätám, základ bol minulý rok za 27990 eur, teraz je 31990. A Trophy skočilo na 36t. To je zdraženie o 4000 eur, to tuším Renault premietol emisné pokuty celej flotily do jedného modelu. 8-s :no: A to som sa sťažoval na Ford, že Focus ST zdražil o tisícku. Tak to vyzerá, že aktuálne jediný HH, ktorý sa dá kúpiť pod 30t, je i30N (27690 eur). Ešte aj tá výbehová Cupra zdražila na 32460 eur. Tak sa zdá, že (ako píšu wl a pradeda) dobre už bolo. ;-\
Inak čo sa týka jazdných vlastností, tam nemám pochyby, že G8 naladili parádne, tu niet emisných noriem, ktoré by konštruktérov limitovali ako pri motoroch.
Btw. ako sa Ti naživo pozdával oranžový Superb?