Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.08.20  08:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Leg: jj, zjavne čo robí, robí dobre, tiež mäso kupujeme takmer výlučne od neho.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.08.20  07:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

iudex: ja zasa poznám pár ľudí, čo (nielen) pre neho vyrábajú a servisujú nerezové stroje do výroby a v podstate sa zhodnú na tom, že od nikoho iného by si mäsové výrobky nekúpili.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.08.20  15:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

wl: najprv si tam nemal odkaz, takže tá veta bez ďalšieho nedávala zmysel.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.08.20  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

iu
    čemu nerozumíš?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.08.20  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

dedo: pre pána Gašparíka som nedávno niečo robil. Predajom pašték sa dá zjavne dobre zarobiť, hoc aj na ružovú 911 GT3. ;-)
    wl: ???
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.08.20  13:07

« elektro

To bude v Německu dalších Legů...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.08.20  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

iu....vše se vrací do normálu....kačacia paštika od pana Gašparíka se opět po dlouhé době objevila v místní prodejně Bachan..... ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.08.20  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

...ale prečo nie, aj ružové Porsche je Porsche. Kludne by som si kúpil aj ružový overal a hurá po Nurburg.
    PS : 21.8 sa ide do zeleného pekla.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.08.20  09:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

iu...,ale ty víš, že taková reklama je ubohost.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.08.20  09:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

A čo, zneisťuje vás, že sa vám páčia rovnaké autá ako gayom? [odkaz] >:D >:-[]
    Mimochodom dedo, Toyota Yaris sa pravidelne umiestňuje medzi top gay cars. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.08.20  20:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

V Německu známý gay pride festival Christopher Street Day se přitom nyní rozhodlo podpořit i Porsche. Více na: [odkaz]

....ubohost.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 01.08.20  19:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Dik, ale ta konkretna nie je celkom moj "šialok" kávy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.08.20  16:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

pd7
    Proč hned buzny, každý solventní zákazník dobrý..., "duhové" nevyjímaje.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.08.20  15:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Market
    Tak mi dej adresu a já ti jednu pošlu...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 01.08.20  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Dnes je in, ked je niekto teply :-)
    Ale mne by nevadila ani ruzova 911ka s automatom, keby bola zadarmo...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.08.20  14:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

wl....to jo, ale zdá se, že bu.zny pronikly i do vyšších pater koncernového vedení.... ;-\ :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.08.20  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

pd7
    Proto si ortodoxní/konzervativní heterosexuálové berou 911ky zásadně v jednom z padesáti odstínů šedé/stříbrné..., která se do duhy nehodí. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.08.20  11:11

« Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

No comment... ;-\
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.07.20  20:54

« Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Leg
    Tomu principu samozřejmě rozumím, ale tak jak to popisuješ, tak to fungovalo prakticky jen u e65-68, na tu jsem se byl podívat ve Frankfurtu, a to byla událost.
    Proti tomu byla následná e60 "o ničem", ani revoluce ani (povedená) evoluce.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 31.07.20  18:36

« Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Leg....je třeba tady vzpomenout BMW X6, které nastartovalo novou linii SUV kupátek. V prvopočátku silně kritizované ze všech stran, ale později na "tento nový vlak" naskočili i další výrobci.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 31.07.20  08:02

« Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Hádam ti nemusím vysvetlovať Banglovu dizajnovú filozofiu, ktorej mimochodom 5-ka nebola zrovna najvydarenejším príkladom. Ale o to mi nejde, ide o to, že značka ako BMW si nemôže dovoliť stále sedieť na rokmi overených riešeniach, či už technických alebo dizajnových. Proste sa musí posúvať vpred a to občas vyžaduj aj veľký krok do neprebádaného územia. Ak by tento krok nechal na konkurenciu a so svojimi overenými riešeniami vyčkávali v pozadí, stratili by image a pozíciu technologického lídra, ktorá v prvom rade bola nutná, aby sa dostali tam kde sú a v druhom rade je nevyhnutná na to, aby boli vôbec považovaní za prémiového výrobcu. A jasné, ak spravia veľký krok do neznáma, je prirodzené, že občas sa netrafíš do čierneho a musíš svoje kroky korigovať, aj späť.

Inak povedané, ak by dodnes BMW liplo na recepte z konca 90-tych rokov a stále predávalo evolučného nástupcu trebárz e46 330i, nikto by si ho nekúpil (tým nikto myslím pár nadšencov). Proste BMW musí nielen rešpektovať ale aj udávať trendy, nesmie prešľapovať na mieste. A to isté platí aj pre VW, nemôžu donekonečna stavať na 2.0 TDI a overenom dizajne Golfu, doba je dnes trochu inde.

Disclamer: Týmto netvrdím, že by som z dizajnového i technického smerovania dnešného BMW híkal nadšením, skôr naopak. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.07.20  02:11

« Re: Re: BMW Bang Bang(el)

Tuhle argumentaci neslyším poprvé, ale zkus být konkrétnější. Když teda pomineme ty nepovedené "detaily" (jako tvary světel, lacný interiér...), co bylo na E60 tvarově tolik revolučního, ve srovnání s mezigeneračními přechody předchozích g. 5er, které také stavěly na svých předchůdcích.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 30.07.20  22:17

« Re: BMW Bang Bang(el)

Tak s tým môžem do istej miery súhlasiť v tom, že detaily ako napr. Tvary svetiel E60 boli krok stranou a ďalšia generácia sa skôr vrátila ku klasike. Ak sa však zameriame na celkové tvary, E60 jednoznačne posúva tvary BMW niekam ďalej a F10 na nich stavia, predpokladám, že aj na základe reakcií na E60. A to je presne to, o čom píšem, ak sa chceš niekam posunúť, musíš občas spraviť aj radikálnejší krok, ktorého výsledkom môže byť, že sa následne vrátiš o dva kroky späť. Hlavne, ak si chceš udržať pozíciu inovátora. Ak ho ale nespravíš, riskuješ, že aj o 20 rokov budeš búchať stále svoju E46-ku, ktorá už bude zaujímať len pár fúzatých veteránov na internetových diskusiách.

O tom celom sú predpokladám aj bobrie zuby na štvorke, internetoví fanúšikovia by najradšej zastavili vývoj niekde okolo roku 2000 a len jemnými retušami by dokonalý šesťvalcový sedan/kupé ladili do ešte väčšej dokonalosti. Reálni kupcovia značku BMW vnímajú ako lídra automotive a teda od nich očakávajú, že bude udávať smer, aj na poli dizajnu. Preto občas BMW (a iní poprední-rozumej prémioví) výrobcovia prídu s radikálnou zmenou, kvôli ktorej sú skalní fanúšikovia ich ochotní zavrhnúť. Ak si chcú ale zachovať image trendsetera, iné im neostáva.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.07.20  20:44

« BMW Bang Bang(el)

Leg
    Pokud z toho BMW nakonec vyšlo silnější, tak právě hlavně díky tomu, že se nakonec do velké míry vrátili zpět. Když vedle sebe postavím třeba všechny 5er, tak mi tam (designově) E60 prostě "nadbývá". I laik pozná, že do řady zapadá nejméně a pokud E60 z řady vyhodíš, nebude tam chybět. F10 mohla (designově) klidně přijít rovnou po E39, designově na ni navazuje víc, než E60.
    Design F10 je pro mě důkazem, že design E60 byl do značné míry šlápnutím vedle.
    A interiér E60 (zejména před face) byl bohužel "lacný" i bez uvozovek.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.07.20  19:01

« klasik

iu
    ad odkaz
    Auto tzv. "na semeno" (klasik) by se mi mělo (v neposlední řadě) líbit, ale tohle mi absolutně nic neříká nejen zevnitř, ale i zvenku.
    Taková M3 e46, to by bylo jiné kafe...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 30.07.20  18:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

No práve, atmo radová šestka s manuálom a RWD už nebude, áut ako GTI budú ešte mraky, parádne auto na každý deň, ktoré ale nemá zmysel oprašovať v garáži a užívať si ho ako klasika.

Keď sme pri Banglových BMW, tu zhodou okolností vidím silnú paralelu s dnešným VW - aj vtedy potrebovali akýsi reštart značky. Nový dizajnový smer bol ale značne kontroverzný, takisto ako divné “lacné” interiéry, revolúcia v infotaimentoch (prvý iDrive mal ďaleko do dokonalosti), nové technické riešenia. Fanúšikovia to nemohli rozchodiť ... Časom sa to utriaslo a BMW z tejto “revolúcie” vyšlo silnejšie ako kedy predtým. Myslím, že rovnako to bude aj u VW - dizajn sa uhladí, do interiéru sa vrátia vychytávky čo padli za obeť škrtom, software sa vyladí, doplnia sa kolečká pre hlasitosť a teplotu a VW bude zasa v plnej sile s moderným dizajnom, softwarom a elektrickou platformou, ktorú im bude konkurencia závidieť. Jediný kto ostane smutný bude white label, lebo trojdverák ostane v prepadlisku dejín. Ale ten má svoje Porsche, takže to rozchodí. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.07.20  13:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Leg: OK, nemyslel som to ako nejaký vzácny veterán, ale proste aj po rokoch zaujímavé auto, ktoré obstojí so cťou aj popri modernejších nástupcoch. Lebo z hľadiska exteriéru je pre mňa krajší G7 ako G8 a čo do interiéru je kvalitnejší a ergonomickejší, proste to auto bude ešte roky pôsobiť moderne a hodnotne. No a 213 kW bude solídna porcia tiež aj o mnoho rokov.
    Takto som napríklad pozeral na poslednú atmosférickú trojku, E90 330i s poslednou verziou Tvojho motora (ten horčíkový R6 s 200 kW). To je jasný klasik, 200 kW z točivej, emisne nepridusenej atmosféry spolu s manuálom a RWD, také už nie je. Pritom stále elegantný klasický sedan. Len ten interiér je už fakt oldschool (v tom negatívnom zmysle). [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.07.20  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Kluci bacha na těch motorkách..........
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.07.20  22:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Thom: tak stratiť na podobnom aute iba 120 litrov za pol roka je podľa mňa celkom úspech. Ale snáď sa to podarí, nech uvoľní miesto niečomu zaujímavejšiemu. Sám neviem, čo by som namiesto M2 ešte zvažoval... rýchle predokolky a štvorkolky ma vôbec nelákajú, tak zadokolky: MX-5 ako zábava v rozumných rýchlostiach, super cena ale bál by som sa, že po čase by mi bola slabá. Možno základný 718 ako Porsche experience, jasne, ak by boli peniaze tak GTS 4.0 (to už sme pomali na šiestich cifrách). Na 911 mám ešte málo šedín (a peňazí). Ameriky mi nič nehovoria. Ale taký Alpine, ten sa mi dizajnovo veľmi páči veľmi a vraj super jazdí. Ostatné je na mňa moc výkonné, ak na to chce človek s čistým svedomím občas poriadne stúpiť.

Takže možno niečo staršie, trebárz Porsche 911 964, alebo nejaký starší baworák... počkať, vlastne mám jeden, čo mi úplne vyhovuje v garáži. :-) Škoda že tam nemám ešte jedno miesto. >:D

Iudex: obávam sa, že zo sedmičkového Golfa nebude klasik v žiadnej verzii. Jasne, na svoju dobu parádne auto, ale ničím výnimočné, jedno z mnohých.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.07.20  21:47

« klasik

iu
    Že bych někdy prodal GTS si neumím vůbec představit, tím spíš jakým směrem to aktuálně jde.
    CS na tvém odkazu má hlavně moc dveří... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.07.20  21:28

« respekt vs strach

Th
    Respekt ano, ale pokud se ho bojíš, tak to není dobré...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.07.20  20:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

WL - samozřejmě souhlas. Sice je rozdíl ceny asi tak 650 tisíc, pokud beru že M2c bych chtěl s automatem, samozřejmě většíma brzdama a lepšíma sedačkama, ale se skvělou předokolkou umí jezdit rychle každý lehce nadprůměrný řidič >:-[] Ale když máš pod zadkem přes 400 koní a 550 Nm přenášených jen na zadek, a máš z toho auta respekt, nebo se ho bojíš, to je pak ten správný adrenalin ;-) >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.07.20  20:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

LEG - nemyslím si to, napak se to snažím prodat, už na tom teču přes 120 :-O :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.07.20  18:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Thom: podľa ceny vidím, že na svoje BMW si použil rovnakú stratégiu ako ja - ak sa predá, dobre, ak nie, ešte lepšie. >:D Ale M2 by sa mi páčila, aspoň sa povoziť. Zaujímalo by ma ale, kto vymýšla tie hrozné nálepky.

Iudex: label si do truhly berie všetky svoje autá, to mu ale nebráni v nákupe nových. Len je otázka, či sa mu tam všetky zmestia. >:D

Dany: ak narážaš na môj e-up!, ten má výhodu, že žiadny termomanažment nemá. :-) Čo sa týka nových MEB áut, tak si myslím, že to vyladia a časom budú v pohode, v najbližšom roku-dvoch by som ale do toho asi nešiel. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.07.20  17:40

dedo: to je ale Sko, teda limitka bez zadných sedadiel, proste hardcore. Ja som myslel "bežný" Clubsport, teda plnohodnotne použiteľné auto. Svojho času som sa naňho aj informoval vo VW, ale na Slovensko sa vôbec nedovážal. A nástupca TCR prišiel len s automatom.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.07.20  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

iu.....jeden GTI C man,. je tu u nás v bílé k mání......RV 2017...nízké km...vysoká cena... ;-)
    [odkaz]

...ještě jeden TCR s DSG.....zajímavá cena....místo Yarise....že by?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.07.20  16:52

tms....fotky asi z Násedlovic...? V neděli se tam jel další Slovácký Kopec, Memoriál mého synovce. Jel tam i jeho syn....
    AMG GLA 45 není zatím na testování k mání. Na Q3 RS se chystám brzy. Ani X2 M35i není kompletně "out of the picture yet"... ;-)
    Vidím, že v Renocaru mají i M2 CS, ale asi není ještě na předvádění? Bylo by zajímavé porovnat, jak funguje adaptivní podvozek v porovnání s regulární M2 C.... :-! Škoda že nésu aspoň o 30 let mladší..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.07.20  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

wl: infotainment nového Golfa Ti môže byť ukradnutý, pokým si neuvedomíš, že aj Porsche patrí do koncernu VW a skôr či neskôr všetky modely prejdú na celodotykový infotainment. Jedine že by si už nákupy nových (koncernových) áut ukončil a GTS budeš mať až "do truhly". >:D
    Inak s GTI súhlasím, Clubsport je asi ideál, všetky kvality bežného Golfa 7, resp. GTI, ale výkonnejší a ostrejší, s manuálom a v karbónovej šedej, parádny future classic: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.07.20  15:21

Th
    Nepřekvapils...!
    Na druhou stranu M2C je o vesmír lepší a zajímavější volbou, než CTR. O vzhledu nemluvě.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.07.20  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Leg
    Od doby, kdy zabili 3dv. Golfa už je mi nějaký zpackaný infotaiment naštěstí úplně ukradený...
    Chtělo by to možná zavčasu nějaký málo jetý G7 GTI CS v CSG, nebo G7R v LSG na stříbrných Pretoriích, ale s interiérem (čalouněním) po faceliftu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.07.20  14:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Nazdar bando, co nového ?? Občas sem nahlédnu, ale do diskuze o fotomobilech a motorkách se nezapojuji >:-[] Co Prděda? Už otestoval Q3 RS a GLA 45 ?? ;-)
    Musím se podělit o pondělní zkušenost, kdy jsem si půjčil na 2 hodinky M2 Competition a projel ji a mohl srovnat s mojí původní M2.
    Byl jsem překvapen, o kolik je lepší, než moje předchozí M2, o kolik dále se to auto posunulo. Předek je díky karbonové výztuze z M4 pevnější, ale při tom malé emko není výrazněji tvrdší než dříve. Motor je jiný, šoupli tam pravý emkový motor z M4 se dvěma turby (410 koní), před tím měl jedno dvoukomorové turbo (370 koní). Příplatkové sedačky lépe drží tělo i v horní části, ty původní stojí za starou bačkoru, na ty jsem nadával od začátku. Především příplatkové brzdy 400mm nyní opravdu skvěle brzdí i z vysokých rychlostí, auto je na brzdách perfektně stabilní a poslušné. Automat s dvojspojkou řadí rychle a dá se nastavit ve 3 módech. Jen emdvojka přišla trochu o zvuk díky přidanému filtru pevných částic, moje M2 z roku 2017 měla lepší zvuk a pěkně * do výfuku při ubrání plynu. M2 Competition je nyní podle mě dokonale vyladěné auto, jako celek nádherně funguje :-) No a proti mojí stávající M240i (nyní na prodej po půl roce za 1.1m - nechcete někdo?) je to o level jinde, ale také o půl mega jinde! No asi jsem se zase zamiloval >:-[] >:-[]
    Tady fotka z oblíbené okresky (plus další dvě fotky, vč. limitky M2 CS): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 29.07.20  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Leg, snáď v SW oddelení, ktoré malo na starosti termomanagement batérie a iné neviditeľné fičúriny, odviedli lepšiu prácu, ako tí na infotainmente. Hlavne nech to nie sú tí istí
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.07.20  11:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Prvá vec je, že vo VW evidentne hrubo podcenili, ako dlho trvá postaviť nový infotaiment od základu. Výsledkom je nedorobok, kvôli ktorému ale uvedenie nových modelov nemohli viac odkladať. Druhá vec je, že aby nový infotaiment aj pôsobil novo a inovatívne, vymysleli aj “inovatívny” spôsob ovládania slajdrami a hlasom a v podstate ovládanie celého auta narvali do displeja tak ako to má Tesla, kde to funguje a veľkou časťou zákazníkov je to prijímané veľmi pozitívne.

Človeka len zaráža, že keď už sa tento vlak rozbehol, nedokázal ho nikto zastaviť aj napriek tomu, že už pomerne skoro museli vidieť, že celý koncept je na houby a nastalo čo nastalo - naprieč všetkými médiami na nich padá oprávnená kritika.

Ok, prvá vec sa vyrieši softwarovými updatmi (hádam čoskor aj over the air), druhá časť bude musieť chvíľu počkať. Neverím ale, že súčasný systém bez zásadných zmien v ovládaní tam vydrží dlhšie ako do faceliftu.

Dany: ja som kúpil dvojstopého Nemca s euro nekonečno, na kľúčik a s analógovým rýchlomerom. Tiež ma okrem faktu, že musím zakaždým vypínať asistent jazdy v pruhoch ničím neserie. B
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 29.07.20  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Nj. Keď v nedávnej minulosti by bolo ideálne si vyskladať auto od rôznych výrobcov, tak dnes je to čím ďalej horšie. Každá automobilka má svojho čierneho Petra a nevyhýba sa to ani prémiovkám. Popravde neviem čo je horšie, či raz za 100t riešiť motorový problém, alebo sa nechať denne šikanovať spackaným infotainmentom...
    Po každé, ako mi raz za čas dlhšie štartuje "diamant" sa zamýšľam nad zmenou. Spravil by som ale dobre? Veď nakoniec naskočí a stačí vypnúť stop/štart.
    Aj toto smerovanie ma donútilo skočiť do jednostopového Japonca s euro 4, klasickým kľúčikom, ručičkovým otáčkomerom, vypínateľnou trakciou, ktorý ma ničím, ale absolútne ničím neserie (zatiaľ).
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.07.20  09:25

iudex: Headbangers in Mazdallica. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.07.20  09:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany: Prolítl jsem i diskuzi a zajímavým bonusem ke kritice Octavie (a potažmo koncernu) je zjištění, že i novější baworácké motory (tady konkrétně R3 1.5) "mají své dny". ;-) Viz. Skipper
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.07.20  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany: ja by som bol ešte kritickejší a aktuálne nerozmýšľal nielen nad elektromoibilom VW, ale ani nad konvenčným spaľovákom z nových modelov Golf/Octavia/Leon. Ten infotainment v nich je zjavne nepodarok daný na trh predčasne, lebo bol už čas na novú generáciu (i s tou pri Golfe meškali) a proste sa nestihli vychytať chyby. Prví kupujúci budú zjavne betatesteri a vychytávať muchy v reálnej prevádzke.
    Ono už niektoré asistenčné a elektronické systémy sú otravné samé osebe, svojimi vlastnosťami, nemusia mať ani muchy. Napr. na Ma6 je adaptívny radarový tempomat, ktorý ma tiež občas privádza do údivu (či zúfalstva). Som naučený používať tempomat pri akomkoľvek trochu rovnom úseku a na diaľnici vždy. Ale aj keď na 6ke mám nastavenú najkratšiu možnú vzdialenosť od protiidúceho auta, aj tak je to strašne citlivé a začne brzdiť ďaleko za autom, ku ktorému sa blížiš. A keď nedajbože niekto využije veľkú medzeru medzi tebou a autom vpredu (podľa tempomatu je to bezpečný odstup, podľa slovenských vodičov pozvánka na zaradenie sa) a pichne sa tam, auto panicky zabrzdí, až celé osadenstvo zakýve hlavami ako na metalovom koncerte.
    Obdobne pri dlhých tiahlych diaľničných zákrutách, predbiehaš v ľavom, ale radar vyhodnotí auto v pravom (vďaka zatočeniu cesty) ako auto pred tebou a zbrzdí. Na nervy. Ešte som neprišiel na to, ako sa dá prepnúť na obyčajný tempomat (a či vôbec).
    Obdobne asistent únavy vodiča. Ešte som neprišiel na to, akou logikou sa riadi a čo ho spustí, proste z ničoho nič začne pípať. A ani vypnúť sa to nedá (na rozdiel od lane keeping assist, ktorý vypínam hneď).
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 29.07.20  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Pri hodnotení koncernovského dotykového infotainmentu a asistenčných systémov by som sa zatiaľ bál rozmýšľať nad ich elektromobilom.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.07.20  23:11

« turbo

pd7
    Jj, je třeba nejdřív vyzkoušet a až pak případně odsuzovat.
    Když jsem se poprvé svezl s Carrerou (biturbo) 991.2 GTS, byl jsem nadšený dynamikou i celkově, a to i ve srovnáním s všeobecně respektovanou atmo 991.1 GTS. Přitom v diskusích konec atmo Carrery většina hluboce oplakávala, aniž by měli možnost nějakého srovnání.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.07.20  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Děda: je to tak, treba mať otvorené oči a nezavrhovať kým nevyskúšaš. Napr. spomínaná MPS myslím nebola médiami nejako extra vyzdvihovaná, to ale neznamená, že nedokáže očariť. Ku škodovke: musia bojovať za zachovanie vývoja. Ak im zrušia to, ostanú iba obyčajnou továrňou, akých sú u nás mraky. To či vo fabrike búchajú superby alebo citigá je asi jedno.

Začali testy ID.3 [odkaz] . Takto cez video a z hodnotenia sa zdá, že VW sa ohromne snaží prekročiť svoj tieň, čo musí byť pre taký moloch extrémne náročné a často kontraproduktívne (viď hodnotenie infotaimentu). Mňa to zaujíma najmä z pohľadu ID.4, ktoré by malo byť veľmi podobné, keď si ale ku zverejneným cenám ID.3 pripočítam rozumný “príplatok” za SUV a druhý motor, obávam sa, že sa ocitnem v teritóriu Tesly Model Y a tá sa obávam bude trochu inde. Ale toľko za auto aj tak nedám, tak sa tým ani nemusím trápiť. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.07.20  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

iu, dany.....atmo versus turbo. Někdy v roce 2007, když jsem ještě sedlal upravenou ITR atmo (a myslel, že není nad ni...;-) ), kolega z vývoje dostal na evaluation novou, právě představenou Mazdu 3 MPS. Nabídl mě projížďku, ale já ji odmítl s tím, že turba mě nezajímají, že mě zajímají pouze atmo motory a ty co točí 8500 a víc.....moje ITR tenkrát po úpravách a s Hondata ECU točila do 9500.
    Rok s rokem se sešel a já se ocitnul tady na Moravě a potřeboval na 1/2 roku auto. Na internetu jsem narazil na předváděčku Mazdu 3 MPS v Auto Palace Brno. Zaujala mě obzvlášť krásná oranžovo-červená barva. Sjednal jsem si testovací jízdu, po které jsem jim tam hned nechal zálohu.... ;-) Tolik k rozdílu mezi hot atmo a good street turbo..... ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.07.20  12:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Stojí zato si přečíst......
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.07.20  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Tak jasné, že nejaký výkon to má, ale neťahá ako turbo. To je síce takto napísané logické, ale v praxi ma to aj tak prekvapilo. Typický príklad, ideš v ľavom a dovalí sa za tebou niekto podstatne rýchlejší, tak pridáš, aby si dokončil predbiehanie. S Mondeom som proste stlačil plyn a síce nijak raketovo, ale na 6ke vcelku svižne a citeľne auto zrýchlilo. Mazda bez podradenia nič, treba 5ku aj v 130ke.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.07.20  11:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Na druhú stranu, nemáš tak intenzívny zážitok, ako keby si za dva prsty visel >:D
    To bol len príklad. Od gauča s vínom v ruke má aj trojbodový, dvojito istený systém dosť ďaleko.
    Mazda neťahá v porovnaní s turbami, alebo absolútne? Bol som v tom, že je naladená na stred a síce neťahá ako turbo, ale predsa
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.07.20  11:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Ja za dva prsty nevisím (systém 3 bodov) a som na skale dvojito istený. ;-)
    Ale rozumiem, na motorke sú tie zážitky násobne intenzívnejšie a nejaký diskomfort k tomu patrí. Ja sa uskromním a ten Šturec mi stačí aj v plechovke. Byť tam s trojkou, to by bola paráda, ale aj rodinný kombík to zvládol prekvapivo dobre.
    Keď som už pri Mazde, dva poznatky. Na diaľnici je atmosférický motor miernym sklamaním, ak človek potrebuje pružne zrýchliť povedzme zo 120 či 130ky, tak bez podradenia sa nedeje takmer nič, zrýchlenie v týchto rýchlostiach na 6. stupni je veľmi, veľmi pozvoľné, to s Mondeom nebol problém. Riešenie je len kickdown alebo podradenie a to zase spôsobí zbytočný hluk a pozornosť posádky a je to celkovo nedôstojné, aby takéto auto muselo divo podraďovať. Proste tá pružnosť atmosfére chýba. Fakt si neviem predstaviť v 6ke ten dvojliter, to už bude fakt slabota. Takže japanofili ma asi ubijú paličkami na jedenie, ale ideálom by tam bol 2,0TSI. ;-)
    Naopak na zákrutovitých cestách sa 6ka cíti prekvapivo dobre, je agilná, ľahkonohá a veľmi istá v zákrutách a ak sa motor drží v otáčkach (v Sporte), tak to aj slušne ide.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.07.20  10:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Iudex, jasné, že si vyhral. Cenu odovzdám pri najbližšom stretnutí ;-)
    Až keď vystúpiš z komfortnej zóny začneš získavať zážitky, ktoré sa ti vryjú hlboko pod kožu. Visenie na skalnom previse za dva prsty nie je o nič komfortnejšie ani menej nebezpečné. Miera nekomfortu a nebezpečia vyvažuje intenzitu pocitu slobody a adrenalínu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.07.20  09:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany: oneskorene gratulujem. Parádny stroj, na pohľad maximálna výbava a krásna farba. A v tipovacej súťaži som vyhral (asi len zlatého bludišťáka). >:D
    Ja som cez víkend na strednom Slovensku zrovna sedel v reštaurácii vedľa skupiny motorkárov, presne rovnaké typy mašín (touring, nejaký Triumph Tiger a pod.). No a po odchode z reštiky začalo liať a stretol som ich znovu na horskom prechode, ako sa schovávali pod stromami. To je holt nevýhoda motorky. Inak za sucha je horský prechod Šturec parádna jazda (nielen) pre bikerov: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 26.07.20  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Ešte raz díky. Dnes som si dal taký zabiehací výletík po okreskách a som z nej nadšený. Pri 6t letí 150, tak ma okrem vytáčania nič nebmedzovalo. Farba má zlaté zrno a hlboký lak. Na slnku je parádna, len sa to nedá zachytiť na fotke.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.07.20  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Leg
    Lednici Liebherr mám i v baru, jako hlavní "kuchyňskou".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.07.20  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany
    Ano, úplně nejlíp vypadá CB 650 R na fotce... a ideálně bez jezdce, teda pokud to není prcek.
    Kompletní výfuk je designový majstrštyk, který mi právě chybí u 1000 R.
    Motor se musí točit (což se mu líbí), postrádá spodní zátah a určitý charakter méněválcové (i papírově slabší) konkurence, včetně tebou vzpomínané XSR.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.07.20  10:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Poslední motorka na které jsem se svezl...bráchova "číza třišede" motocross....v roce 1969....od té doby jen 4 kola.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.07.20  10:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

wl.....stěhování zahradního bazénu jeřábem přes dům...a big job... ;-) :-! [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.07.20  10:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Kawa vypadá veľmi fajn, tak už iba zaželať hodne šťastných kilometrov :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 26.07.20  09:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Díky chlapi. Najťažšie bude to zabehnúť. Nemal by som točiť nad 6t otáčok. Ale ťahá pekne už od 2t, takže sa s tým dá zabaviť aj v tomto režime.
    Woody, bez cestovateľských ambícií je strednetriedny naháč najlepšia voľba. Designovo je Honda úplne bezchybná a najviac ma na nej bavia výfukové zvody a okrúhle svetlo. Na omak pôsobí viac plastovejšie ako povedzme angláni (ktorý sú viac retro), ale napr. aj XSR od Yamahy. Ako píše WL, tam už bude treba iný vodičák.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 26.07.20  03:48

Dany: vyzerá to super, gratulujem. V motorkách sa absolútne nevyznám, tak ti len zaželám, nech si to užiješ bez ujmy. :-)

Label: áno, žeriavy sú super stroje koľkokrát som si hovoril, že by mohol byť zaujímavý job mať ako živnosť jeden “menší” žeriav (na rozdiel od bagra, ktorý tu má kde kto a pri práci s ním je človek stále zad*baný od hliny). Samozrejme, človek si to vždy maľuje ružovými farbami a reálny biznys je o dosť tvrdší. Čosi mi o tom rozprával “môj” bagrista, ktorý má okrem bagrov aj žeriav. A práve ten, na báze Tatry 815 v tej dobe nechával kompletne zrenovovať, takmer do stavu nového (v rámci možností, samozrejme) nakoniec to vyhodnotil ako lepšiu a hlavne menej rizikovú voľbu oproti kúpe novšieho, moderného žeriavu.

Ináč jeden Liebherr som mal kedysi doma- chladničku B
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.07.20  18:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

w-a
    Určitě je to lepší investice, než do většiny hypersportů. Má to tady známý a je to (i přes šílenou pořizovací cenu a velké provozní náklady) dost zajímavý byznys, samozřejmě, když v tom člověk umí chodit. Dnes jsme s ním stěhovali mini bazén na terasu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.07.20  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

wl: Tak se nestyď a kup ho. Joey (Matt Le Blanc) má taky kromě několika Porsche a dalších aut i buldozer Caterpillar D6M XL. ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.07.20  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Tak jsem si myslel, že mám vzadu na GTS široká kola a dnes tu přijel jeřáb LIEBHER s rozměrem pneu 445/95 R25! :-O 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.07.20  10:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany
    Gratulace k "ještěrce" a vítězství rozumu... :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.07.20  10:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

w-a
    Tenle typ jsem tu přesně dával jako tip. :yes:
    Poměr cena/výkon/design skvělý a samotný design - podle mě za ty prachy nic hezčího (nahatého) aktuálně není. Navíc ty na to máš i postavu.
    On je to vlastně ideový nástupce někdejší CB 400F ss, kterou mám dodnes v garáži.
    [odkaz]
    Výhodou je, že na ni stačí i menší řidičák na moto.
    Mě se líbí ve stříbrném matu:
    [odkaz]
    Černý lesk vypadá dobře na prezentačních fotkách, ale v reálu je to furt uťápané jako interiéry v klavírním laku.
    Jen, aby to nedopadlo jako s třídvířkem, že s tím pak tvoje žena nebude chtít jezdit... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.07.20  09:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany: No tak velká gratulace k radostnému přírůstku. :yes: Co se mě týká, já takovýhle peklostroje řešit nebudu. Pro mě když už, tak něco hezkého, ne moc nápadného, ne moc drahého a hlavně hodného. Možná pro mě budete mít jiný tip, ale zatím mi to vychází na
    [odkaz]

Ale jestli k tomu skutečně dojde, není jisté. Doma je proti tomu silná opozice.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 24.07.20  21:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Taaak a je to vonku, vlastne doma
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.07.20  21:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

w-a
    Právě proto bych šel raději do KTM... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.07.20  20:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

wl: jenom aby Danymu žena neřekla : Sbal si ty svý (kawa)saky, paky... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.07.20  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Kawa, nebo Jawa... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.07.20  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Ja tipujem rozum. Kawa.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.07.20  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany
    Tipuju, že nakonec nad rozumem zvítězily eMoce, TaKže KTM! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 24.07.20  13:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

nejaká K...a to predsa bude ;-)
    dám foto ešte dnes
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.07.20  13:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Dany, začíná to na "K"..., takže nakonec Kawa, nebo KTM??? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.07.20  12:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring

Počkaj, smerovalo.... už nesmeruje?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…