Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.05.21  10:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

wl.........M3MPS měla k jezevčíkovi k.u.r.w.a daleko.... :-! >:-[]
    [odkaz]
    To 1 er je mu blíž, ..[odkaz]
    ale stále nelze srovnávat s opravdovými jezevčíky....
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.05.21  09:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Stojí za přečtení....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.05.21  00:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

pd7
    Jj, ty máš radši "jezevčíkovaté" hb/hh (tzv. "polokombi"), typu Ma3 MPS... >:D >:-[]

P.S. Mazda to dělala fikaně, dvě karosářské verze (hb/kombi) v jedné... :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.05.21  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Video s Martinem....very good :yes: Ale jezevčíkovaté kombi není můj šálek kávy....pro rodinu ale ok...jako jedno auto v rodině ok.... :-!
    i20N ...manuál ok... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.05.21  17:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

iu
    Bazénově modrou má spíš Fo3RS, ale jen vzácně, protože skoro všechny jsou bílé.
    eNková barva je spíš taková "modrá lila", což je horší, než ta bazénová.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.05.21  09:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Martin z Martina testoval nový 310k kombík Cupra Leon a bol úplne nadšený, vraj malá RS6 a najrýchlejšie auto v danej cenovej kategórii: [odkaz]
    A len pre zaujímavosť asi prvý test i20N, Čabák na SK ringu (špéci pre labela: nie v otrepanej bazénovomodrej): [odkaz]
    EDIT: už aj Rasťo Chvála má i20N: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.05.21  20:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Nemalá je, ale proti M5 je to pořád rozdíl třídy.
    Ten odchod od DS u M3/M4 prostě nebyl nejlepší nápad.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.05.21  20:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

No už aj tá M3/4 je hodne nemalá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.05.21  19:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Th
    Je to jak píšeš, na daily je lepší hdm, ale k vyloženě sportovně orientovanému autu typu M3/M4 sedí DS mnohem víc. U M5 je hdm akceptovatelná, ale u menší M3/M4 nikoli.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.05.21  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

ZF 8 kvalt jsem měl v X5 a řadila jak po másle. V manuálu jsem ji nezkoušel.....nebylo potřeba.... ;-) Na tuto převodovku všude jen samá chvála.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.05.21  13:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Tom: nemyslím, že by to bolo šetrením, nezdá sa mi, že by 8° HDM mal byť lacnejší ako 7° DS, skôr naopak. Skôr bude dôvod v emisiách, tipujem, že na 8° je spotreba a teda emisie o malý chlp nižšia a to sa počíta najviac.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.05.21  12:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

No vidíš, já tam v M2 sedmičku mám, ale na dálničních 160-180 by se mi hodila osmička >:-[]
    Jo a v pátek jsem předal Atecu, taky měla 7DSG, ale tam mi osmička ani moc nechyběla. Teď vydržet 4 týdny do předání GTI CS300.. Teda jestli to klapne..
    P.S.: Osmička od ZF byla v M240i, ta převodovka nebyla vůbec špatná na daily (není to dvojspojka), ale dvojspojka v M2 je lepší a rychlejší ke sportovnímu autu. V nové M4/M3 už nedávají dvojspojku, šetří a dávají "jen" levnější 8ZF.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.05.21  12:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

No vidíte....já v Yariskovi s CVT takové problémy nemám. Sem tam, když je potřeba, zmačknu tlačítko sport, což mě zvýší otáčky a drží je tam pokud ho znovu nezmáčknu........ POHODA.... >:D Jo, u 1er bych přivítal 7 kvaltů. 6ka je na dálničních 130 krátká....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.05.21  11:13

« Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

U koncernu mi to nějak nevadí to řazení, i v tom Sportu si občas podřadím pádlem dolů, abych měl nachystané vyšší otáčky na předjíždění. Tam jsem si celkem zvykl na to, že se za chvilku vrátí manuální řazení zpátky do automatického a že po tom podřazení a předjetí po dvou zařazení nahoru a následné klidné jízdě, si už řadí sám. Naopak s tím mám problém u M2, kdy jak mu do toho sáhnu a podřadím pádlem, tak jsem na stálo v manuálním režimu a musím pohnout pákou převodovky, abych ji dal zase do automatického režimu. Blbý je, že v každém autě je ta logika jiná a nejde změnit 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.05.21  08:23

Ron: nejak sa mi nechce veriť, že prevodovka, ktorá v normále neznesiteľne podtáča a dusí motor, je v športe naopak neakceptovateľne ostrá a točí vysoké otáčky. Väčšinou tie rozdiely v režime prevodovky nie sú také dramatické a ak je normál ospalý a pridusený, tak práve ten športový režim je akurát. Tak to bolo vo väčšine automatov, čo som skúšal. Aj naša Mazda v normále strašne podtáča a pri ustálenej 60ke už má 6ku, ale režim šport tomu pomáha. Inak mne ten normálny režim ani nejak nevadí, tak nejak ladí s charakterom rodinného auta, kde rodina ocení hlavne tichosť a kultivovanosť, ak by som s ňou ale jazdil sám, tak som asi celý čas v športe.
    P.S. Leg so svojou jednostupňovou, resp. bezstupňovou prevodovkou už asi ani netuší, čo tu vlastne riešime. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.05.21  00:04

« Re: Re: Re: Re: DSG soft

Thomasino: jako asi kdybych s tím plynem jezdil pořád, tak asi po čase ano, ale není to moc příjemné a chce to hodně přesnou nohu a je to pak unavující. Možná je to tou váhou Pola, ale to je v S režimu úplně jiné auto. Však jak budeš mít cestu na sever, můžeš zkusit ;-) A hlavně, přece si nekupuji automat na to, abych za něj řadil, respektive podrazoval před zatáčkou když stojím na brzdě....a to i ta nejhorší převodovka v Picassu to umí lépe...tu logiku řazení bych přehrál do Pola a bylo by to ideální. Příklad, jedu do kopce, před horizontem chci podřadit, protože na něm je křižovatka, Picasso má 5, pustíš plyn, hodí 4, protože ví, že je v kopci a zpomaluje a nechce škubat a ví, že budu zrychlovat, jezdí tam každý den. DSG? Šestka, uberes, šestka, maximálně pětka, rychlost klesne na 50, stále pětka, nic, slapnes na plyn, desetiny sekundy se nic neděje, respektive sekundy, protože musí hodit trojku a nachystana na druhé spojce byla čtverka, pak musí fouknout turbo aby to jelo, protože v 1050 ot. nafoukane nebylo a ejhle, i to otřesné Picasso to zvládlo lépe.
    Zk...ena ekologie.

Praděda: jako manuálu se nebráním a vím, že mít GTI v manuálu, nemám výhrad, ale auto by se mělo trochu líbit a s Type R mi to jde hodně těžce...ale pravda, že u Type R ten design je snesitelnější než u běžných Civicu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.21  23:22

« Re: Re: Re: DSG soft

To bych musel zkusit, jak moc agresivní ten plyn máš, ale já měl jak v Cupře, tak Atece, nebo M240i, nebo nyní v M2c plyn vždy na agresivní nastavení a vyhovuje mě to >:-[] >:D Uvidíme jak to bude u GTI CS300 ;-)
    P.S.: Nevím, jestli jste dávali tohle srovnání, já kouknul jen na konec, co Joe Achilles říká na srovnání Golfu R a GTI CS300 a líbí se mu více CS :-) Tak jsem spokojen :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.05.21  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

pd777: Tak to má být... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.21  09:04

wa....to nevadí...důležité je, aby měl srdce čtrnáctiletého.... >:D Mě už je 74 a když občas vyrazím s mojí M140i manuálem "do terénu", hned omládnu o 50 roků..... >:D :-! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.05.21  08:55

pd777: Jo, jenže Ronovi už není čtrnáct..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.21  08:47

Ron....z toho co tady čtu jsem dedukoval, že auto, které jsi si měl koupit, mělo mít manuální převodovku.... ;-) :-! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.05.21  21:09

« Re: Re: DSG soft

WL: no je to ke zvážení, díky.

Thomasino: docela sáhodlouze jsem tady popisoval, co mě na DSG hodně vadí. Samozřejmě režim S zvýší otáčky, ale tam, kde prostě nechceš jezdit neustále, protože je to na každodenní ježdění dyskomfortni, auto nejen má vyšší otáčky, ale i nastavení reakce na plyn je vyloženě agresivní, nejde tak jezdit po městě nebo na delší trasy. Kolega, co má doma 1.6 TDI, taky jezdí pořád S režim, ale sám uznal, že v GTI to prostě nejde.

Chtělo by to zjistit, co na to VE a jestli to umí zjistit.

Jinak hodilo by se zvýšit otáčky pro podřazení i odrazeni, protože pětka v padesáti s 1000 otáčky je pro DSG úplně normálka a při brždění si podradí na čtverku klidně ve 47 km/h a než se na apexu zatáčky vzpamatuje, jsem daleko za ním
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.05.21  14:07

« Re: VW Golf R Performance Pack vs. Litchfield GR Yaris

VW GTI vs. BMW 128i...
    [odkaz]

Výhodou u GTI je možnost manuálu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.21  20:57

« VW Golf R Performance Pack vs. Litchfield GR Yaris

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.05.21  19:51

Správne! Poriadny manuál a potom nebude treba prehrávať SW na prevodovke. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.05.21  14:44

Corolla GR 300k manuál....
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.05.21  09:37

Na Atece taky v normálním režimu padají otáčky zbytečně nízko, proto vždy po startu přepínám převodovku na Sport (zatažením pákou ještě jednou k sobě). To tam předpokládám v Polo-GTI máš také. Samozřejmě pak používám individual režím a motor mám na Sport, stejně jako adapt.tempomat.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 05.05.21  22:00

« Re: Re: DSG soft

Toho bych se nebál. Úpravy softwaru se dělají poměrně často a není s tím problém. Ovšem za předpokladu, že se zasáhne pouze do minimálních otáček, kam mají spadnout, když převodovka přeřadí. Typicky z 3ky na 4st. minimálně 1300ot, ze 4-5 min 1500ot. apod. Tahle úprava udělá převodovce jedině dobře.
    Pokud ovšem budou zasahovat do samotné rychlosti přeřazení, tak to už může být problém, jelikož ta převodovka na to není stavěná.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.21  20:12

« Re: DSG soft

Rone, copak, nespokojený s řazením převodovky? Tohle řeší hodně dobře TVS. Kámoš u Brna (Chudčice) to tady dělá celkem často, mají zastoupení v ČR. Hodně to pomůže. Samozřejmě je tu malé riziko ohledně záruky.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.21  20:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Za mě je čas ze 100 na 200 skoro jediný, který něco málo vypovídá o síle motoru k danému autu. Pak samozřejmě váha auta versus výkon, nebo i čas na Hockenhaimu, případně když vím, jaký čas s tím lidi jezdí na okruhu v Brně nebo na Slovakiaringu (což jsou moje primární "hřiště"). >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  14:25

« DSG soft

Ron
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

iu
    To ale nejsou tovární údaje, to jen někde někdo naměřil, ne?
    Přímo porovnávat pružné zrychlení u MT(JQV) a PDK(GTS) není úplně košer.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

sf
    To by byl pořád, pro většinu šoférů, skvělý čas i u 0-100. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.21  11:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Súčasná F1 má na dve kilá 4-4.4s podľa trate a podareného štartu. To musí byť pekné nakopnutie.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

pd7
    Obojí. Investuj do výkonnějšího stroje a kup si pořádné nové auto. Přece jednou nechceš mít nápis:
    "ready to cash" na náhrobním kameni... :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

sf
    Jj, 0-200, to je "královská" disciplína, 100-200 to je zajímavé spíš pro německé taxikáře... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.21  10:15

dedo: také mikropneu by si mal naprdnúť až máš dobré vetry.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.05.21  10:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Včera jsem konečně přehodil kola na Yariskovi a zjistil jsem, že můj mini kompresor už asi dosluhuje (11 let). 3 kola nafúknút z 25 psi na 32 psi zvládl ještě jakžtakž, ale na čtvrtém už rezignoval a musel jsem ho nechat delší dobu vychladnout. Tož nevím......mám investovat do výkonnějšího "stroje" nebo koupit další mini....?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.21  09:46

Kde lanské snehy sú keď som jazdil na moto a tie dávali 0-200 tak 8-9s ? A možno aj menej. 8-s
    Teraz už na to nemám gule a stačila by motka ktorá to dá do 10s. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.05.21  08:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

fred: tak Júlia má 100 na 200 za 8,5s, to by si tromfol aj labelovu 911ku (8,6s).
    Takže nič nemeň, je veľmi málo pravdepodobné, že si niekto kúpi auto, ktoré výkonovo a dynamicky prekoná Julču (ak sa také autá ešte vôbec budú robiť).
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.05.21  18:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Takže ešte nemusím meniť auto? 100-200 by som Vám asi stíhal.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.21  18:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Jo, jo, furt stejný (skvělý) motor. Nyní jen lehce inovovaný...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 04.05.21  16:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

iudex:
    Aj Cupra R s manualom da 100-200 za cca 12 sek.
    [odkaz]
    GR Yaris za cca 15 sec.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.05.21  13:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

tmc.....zajímavé varianty.....ale nakonec příští rok bude nová M2C, takže kdyby bylo třeba se vrátit do M2, tak ta možnost tu bude. A možná bude nová i s adaptivním podvozkem, což by bylo velké plus... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.21  12:17

Tom: našiel, tri výsledky, 9,8s, 10,6 a 10,8s. Tak si vyber.
    Pre porovnanie M2 CS 8,6s.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.21  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

No vedle Cupry ST 300 mi začala připadat tehdy první M2 pomalá, nebo spíše stejně rychlá. Tady to bude podobné možná. Tak kdyžtak prodám M2c a vyměním za Tiguan R >:-[] >:D
    Nenašel jsi někde zrychlení 100-200 u M2c s automatem? Podle srovnání s TT-RS by to mělo být kousek pod 10.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.21  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Malé porovnanie pre Thomasina:
    Bežne majú hotheče okolo 280k zrýchlenie zo 100 na 200 kmh okolo 15s. Napríklad
    novej i30N s 280k namerali 14,3s, bavoráku 128ti (265k) 15,7s a Focusu ST (280k) 15,9s.
    GTI Clubsportu, ktorý je len o málo výkonnejší (300k) namerali 11,5s. A to je dramatický rozdiel, ktorý zase (obdobne ako pri Rku) indikuje, že tých koní má Clubsport viac, ako sa udáva. Napr. oficiálne výkonnejšia S3 (310k) to dá za 11,8s a M340i (375k) za 11s.
    Takže žiadne uvažovanie o predaji, zdá sa, že Clubsport bude sakramentsky rýchla mašina. :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.21  11:25

« GTI CS300 v červené na videu

Konečně moje barva na videu, ale za venkovního světla jen krátce :-(
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.05.21  22:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

tms....ano, X5 je dost velká a podlaha vysoko. Dost blbě se do ni leze, ale za to ta jízda je famózní.... :yes: Ale i já bych raději jako univerzál volil něco ve velikosti Q3 nebo X2 nebo GLA. I když nevylučuju Macana.... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.05.21  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

IUDEX - tak to se ti teda hodně povedlo !! Smutná a drahá chybička 8-s :'-(
    Mimochodem dneska přišly prachy za Atecu, ve čtvrtek předávám, takže asi už bude fakt loučení :-O :'-( Asi aj slzičku uroním, měli jsme ji rádi, asi se k podobně mírně vyššímu autu časem vrátím. Ale třeba X3 a X5 je už moc velké a hlavně zbytečně vysoké. Takové Audi Q3 SB by bylo nejlepší.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.05.21  21:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

F150 V8 má má známej z Beskyd :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.21  18:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

pd7
    Tak hlavně k tomu výsledku nekonečného vyšetřování pořád nejsou žádné konkrétní informace a jediné, co je údajně jisté hned od začátku je to, že to rozhodně nebyla DEZA. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.21  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

iu
    No, roční slovenská dálniční známka za 250 euro, to nas.ere! 8-s
    Podobně to funguje i u nás. Pokud si spleteš číslo RZ, tak ti vrátí prachy pouze v případě, že taková RZ neexistuje, nevím jak tohle funguje u vás.
    Velice zajímavé je u nás (opět nevím přesně jak u vás) mé zjištění, jak je to ohledně případné duplicitní platby na stejnou RZ ve stejném období (oficiální odpověď na můj dotaz):
    "...systém Vás upozorní pomocí tzv. pop-up okýnka, že na danou SPZ je již uhrazen
    poplatek, nicméně v úhradě samotné Vám nezabrání pokračovat. Systém je takto
    nastaven aby vyhovoval legislativním předpisům."
    Velmi "šalamounské" od státních úředníků, pokud si nevšimneš pop-up okýnka, můžeš zaplatit klidně několikrát na stejnou RZ, stát tě obere o prachy, ale díky "vyskakovacímu" okýnku jsou krytí. Stejně tak může znovu zaplatit ten, komu jsem omylem už známku zaplatil, takže vymáhat to po něm, by pak postrádalo logiku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.05.21  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

wl.....Otrávená Bečva.. >:-[]Klasická vyšetřovací metoda

Zajištění důkazů na místě - rozbory - vytvoření mapy znečištění - porovnání ISPOP s používaním nebezpečných látek společnosti dle mapy - rychlý postup - určení pravděpodoného vyníka - rozbory na místě - výslechy - určení vyníka - soud - odsouzení - pokuty, které odpovídají škodám a vězení

Vyšetřování podniku nemajitele ala Zpětná analýza

Deza to nebyla - zahlazení důkazů na místě - falšování rozborů - napasování mapy znečištění na ,,správná" místa - ignorace systémů - případ do mrazáku - určení pravděpodobného bíleho koně - pokus ho uplatit, aby to vzal na sebe - vydírání - určení viníka - zmanipulovaný soud - odsouzení toho člověka co už se zastřelil - symbolická pokuta a podmínka.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.05.21  15:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

wl: ja na diaľnici maximálku skúšať nemienim. Notabene nie po dnešku. Volali mi z diaľničnej spoločnosti, že nemám zaplatenú diaľničnú a to, čo som platil v januári, som omylom zaplatil niekomu inému (pomýlil som si číslo). Takže nielenže dostanem pokutu 150 eur, ale si musím kúpiť novú diaľničnú za 50 a aby to bolo dokonalé, nikto mi tých zaplatených 50 eur nevráti (mohol by som to leda vymáhať od človeka, komu som to zaplatil, ale toho nezistím). 8-s 8-s 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.21  13:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

iu
    Tak tys tu včera nebyl, tak jsem to zkusil na speedreda. ;-)
    Takže losovanie máte s krátkým, ale lós s dlouhým...
    My máme losování i los s krátkým "o".
    Takže spojitost mezi žrebcem a žrebem asi není žádná.
    P.S. S těmi 294 km/h to můžeš zkusit taky, třeba jen stačí deaktivovat omezovač.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.05.21  13:37

Aj tých 294 kmh na diaľnici pri Ostrave (*) bolo fake? Taký fejk by som bral aj ja.
    * samozrejme Ostrava v Nemecku. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.05.21  12:10

Možno to je iba “fake” >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.05.21  11:19

A predsa tu máš z nás najvýkonnejšie auto. :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.05.21  10:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

To vieš: otec cigáň, maďar matka a ja taký križovatka >:D
    Je pravda že v škole som mal samé päťky iba zo správania bolo za tri.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.05.21  08:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

wl: keď sa chceš pýtať na slovenskú gramatiku, resp. etymológiu slovenských slov, tak Oravák od poľských hraníc žijúci v Čechách nie je ten úplne správny. >:-[]
    Žrebovanie a losovanie sú synonymá, jedno od slova žreb, druhé od slova lós (nemýliť s krátkym losom, to je zviera).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.05.21  23:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

wl....chiptuning. Borci v tabulce pod modelem Macan 2014 + mají dva údaje. První referuje k 3.0 l Turbo S motoru o výkonu 250 kW a 460 Nm a druhý pak k 3.0 l Turbo S motoru o výkonu 265 kW a 500 Nm. Konfigurátor uvádí pro aktuální model S výkon 260 kW a 480 Nm. GTS s novým 2.9 l motorem v jejich tabulce vůbec nefiguruje. Aktuální model Macan S pokračuje s 3.0 L motorem. V každém případě bych se divil, kdyby borci nebyli schopni s něčím přijít. Čímž nechci naznačit, že bych do toho chtěl jít.... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.05.21  22:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Jasnačka že ide o ValMez čiže to Vaše "Meziříčá".
    Voľajaký je správne.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.21  21:33

sf
    A je u vás nějaký rozdíl mezi "žrebovanie" a "losovanie"?
    "voľajaký"? spíš "voľaaký", ne?
    Ve Valašském Meziříčí prodejce Fordu znám, ale ve Velkém Mezíříčí ne. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.05.21  21:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

No u nás je žrebovanie asi od slova žreb (los) ale tak isto máme aj losovanie (že by od losa?) Som z toho voľajaký zmätený.
    PS 1 : vo V.Meziříčí je nejaký predajca Shelby (Ford). Poznáme tam niekoho? Majú ta nejaké F150.
    PS 2 : musím ale povedať/napísať ze X5 45e ma celkom dostala a rád by som ju nabíjal doma >:-[] Dynamika taká nenásilná ale ide ide to, spotreba mesto a okolie vie byť fakt zaujímavá až som tomu nexcel veriť. Fakt super auto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.21  21:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

pd7
    pro tebe ideální konfigurace, navíc to barva i kola.
    A šíbr/díru do střechy si tam necháš dodělat jako za komančů... >:D
    Ten konkrétní odkaz na chiptuning je na MGTS před faceliftem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.21  21:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

sf
    Když ty píšeš o žrebcovi/hřebci, tak já se ptám na jeho kopýtko... ;-)
    Má u vás žrebovanie dačo spoločného zo žrebcom?
    Anebo je to jako u nás s losováním a losem (jako zvířetem)?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.05.21  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

wl....zajímavá skladovka. Dobrá výbava až na střešní okno.....
    [odkaz]

Plus ....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.05.21  16:50

Freddie....mezi Brnem a Jihlavú to nekde DE aj 250+ >:D :-O >:D :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.05.21  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

...že kopýtko >:D >:D >:D Áno už je to spravené a aj vyskúšané v 250+ (samozrejme že v DE).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.21  13:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

sf
    Už má kopýtko v cajku? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.05.21  12:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

tms.....tady ten Renault looks good.....[odkaz]

Kua, už aby tu Olympii otevřeli....
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.05.21  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Do prdkaloviec, fčera som bol poobede v Brne na bielom žrebcovi. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.21  11:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Včera večer proběhl velký tuningový sraz v Brně u Olympie. Dozvěděl jsem se to až odpoledne, ale jel se tam podávat za známým se stejnou M2. Nejlepší byla Kokta Scout na plecháčích s LED podsvícením!! 8-s >:D
    [odkaz]
    + další fotky
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.21  02:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

pd7
    Tigi je bratranec Q3 (oba motor napříč), Q5 je sestřenice Macanu (oba motor podél).
    Tiguan R! - 4514 mm
    RS! Q3 sb - 4507 mm
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.05.21  23:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

wl....no právě. Na první pohled by jeden řekl, že Tiguan bude delší než Q3.....ale není.... :-! Tiguan jsem vždy vizuálně srovnával s Q5, ale se svými (4663 mm) je Q5 o dost delší. To se už potom s délkou blíží Macanu...4696 mm..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.05.21  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

pd7
    Jen o 6 mm kratší, než Q3 Sb? Takže prakticky úplně stejně dlouhý.
    MGTS je jiná liga, než tyhle "příčné" hračky.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.05.21  17:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

tms....ale já chcu vypadat divně, kua.... >:D Tak ono to ani s tím akrapem nějak zvlášť kravál nedělá. To bys měl slyšet moji ex ITR s magnaflow straight through výfukem. To byl teprve kravál...>:D Vydržel jsem to s ním jenom týden a pak mě ještě měsíc zvonilo v uších. Po týdnu jsem musel chťanechťa nainstalovat resonátor. Hned bylo na brzdě 5 koní v *..... >:-[] Nápis na dveřích sounds good... ;-) Ale kupovat to asi nebudu. Když bych kupoval něco od koncernu tak buď RSQ3 SB nebo Tiguan R. Spíš toho Tiguana. Věřil bys, že je na délku o 6 mm kratší než RSQ3 SB? (4506 : 4500.... :-O) Samozřejmě RSQ3 SB je taky o dobrých 300k kč dražší v mojí požadované výbavě. Pořád ale o 1/2 mega levnější než Macan GTS v podobné výbavě.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.05.21  16:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Odečti si z ceníkové ceny tak 10% >:-[]
    Střechu můžeš dodělat, zvuk má CS už v základu lepší jako GTI, a přiznejme si, že když bys dojel v GTI s kraválem jako postarší pán nad 70, že budeš vypadat trochu divně! >:D
    Hele Pradědo, rok ještě vydrž, já ti to za rok v létě prodám :-) Jo a na zadní dveře plánuji dolů nápis Clubsport jako bylo na minulém CS. V prodloužení toho pruhu na předních dveřích..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.05.21  16:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

tms/wl.....jj,...ty kola s paketem 45 nic moc... ;-) Ale černá střecha, polepy a Akrap jsou zkrátka MUST HAVE... >:D Ale pod mil ani náhodou. Já se dostal na 1 283 700.-, což v dnešní době není za daný stroj přemrštěná cena, i když je to víc než za R v základu..... >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…