Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 09.11.19 00:17
« 340ix
pd777
"První věc, kterou bys měl udělat je kontaktovat svého dealera. Je víc než možné, že nejsi první s tímto problémem a dealer už bude vědět na co šáhnout."
Ten přehnaný optimismus ti skoro závidím..., že nebude první tomu věřím, ale, že dealer hned bude věděl kam sáhnout, tak s tím se mé zkušenosti s místními značkovými servisy poměrně zásadně rozcházejí. ;-)
P.S. Ovšem opět se potvrzuje, že žena má nakonec vždycky pravdu, v podstatě stará Škodofka s BMW motoRem (R6) vpředu. >:D -
pradeda777 08.11.19 18:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu....vrzání v karoserii je sviňa a může naznačovat i problém s bodovými sváry.
První věc, kterou bys měl udělat je kontaktovat svého dealera. Je víc než možné, že nejsi první s tímto problémem a dealer už bude vědět na co šáhnout. Toyota rozesílala pravidelně dealerům Field reports, kde se takové věci řešily včetně instrukcí na protiopatření. Věřím, že BMW bude používat podobný systém.
Něco sem pro tebe vygooglil.....snad tam najdeš nějaké užitečné informace.....
[odkaz] -
iudex 08.11.19 13:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tak odkaz na konšpiračnú stránku s textom "Kozmická agentúra sa však z nejakého nepochopiteľného dôvodu rozhodla nechať pretrvávať a šíriť vytvorený hoax o globálnej hrozbe klimatických zmien spôsobených ľudskou činnosťou." má nulovú výpovednú hodnotu, to je druhý Zem a vek. 8-s :no:
Ako písal dakedy GTI: "psaní není sraní", to, že dnes si môže hocijaký nevzdelanec zavesiť na web svoje výplody neznamená, že majú rovnakú váhu ako vedecké fakty. Alebo inak: názor nie je to isté čo fakt.
Ale späť k autám.
Od poslednej návštevy SK ringu mi auto opäť vŕzga. Také to nepríjemné trenie gúm tesnenia dverí v dôsledku krútenia karosérie, akonáhle idem po inej ako dokonale hladkej ceste, čo sa už v minulosti objavilo, ale po čase zmizlo. Teraz to robí už skoro mesiac a dosť ma to štve. Samozrejme polovička má k tomu svoju známu teóriu o starej Škodovke ;-) a vlastne ani nemôžem nesúhlasiť. :-( Proste nejak sa tá super tuhosť karosérie sedanu (oproti kombi či liftbacku) neprejavuje. :-/ -
Dany 08.11.19 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Je pekné že bojuje, ale na zlom fronte. Mali by zatlačiť na obežnú dráhu Zeme a nám nechať čo je naše >:D
[odkaz] -
pradeda777 07.11.19 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Je tak sice pěkné, že Evropská unie bojuje za lepší svět s minimem emisí CO2, je ale otázkou, co z něj budeme mít, pakliže kvůli snahám o dosažení nedosažitelného začne kolabovat evropská ekonomika. A do toho nikdy nebudeme mít daleko, pakliže se začne hroutit automobilový sektor. Zavírání továren a s ním spojené propouštění by na začátku takového scénáře snadno mohlo stát.
Továrny koncernů FCA a PSA jedou jen na nějakých 60 procent své kapacity. Není tak divu, že se ve světle enormně drahého přesunu k elektromobilitě mluví o jejich zavírání a propouštění dělníků. Stejné obavy jsou ale spojené i s řadou dalších značek, pod tlakem EU se výrobcům momentálně dýchá velmi těžce
Zdroj: Reuters -
pradeda777 07.11.19 18:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
The 2020 BMW M2 CS will go on sale next Spring in Germany and will be sold for 95,000 euros. Add a few options and that price could dangerously close to 100,000 euros. -
pradeda777 07.11.19 17:57
« Re: Re: Re: Re: Re: M2 CS cena
wl...Tož nový Yaris je fešák...má pěkně nafouklé blatníky...ne nepodobné Porsche, ale jen takové decentní.....[odkaz]
GR-4? Zatím nevíme co to bude mít za motor...hybrid by byl ok i 1,2 turbo z Corolly by bylo fajn....hlavně když to nebude pohánět zkroucená guma... >:D Ale momentálně se hovoří jen o 3 válcích.....;-\
Jo kdybych do toho šel, tak bych musel zůstat u dvou aut. Z Yarisem bych jezdil do Prahy a dál, a s tím druhým (RSQ3) pro rohlíčky a moravský chleba.... >:D
-
white label 07.11.19 17:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu
Jj, už jsem na to reagoval vedle pod M2 CS:
"-93 kg, to je slušná odtučňovací kůra, a pokud je to hodnota pohotovostní hmotnosti dle směrnice EU, pak je M2 CS těžší jen o 37 kg (než GT4). Čekal bych spíš rozdíl minimálně +50 kg."
Kdes to našel?
A co barvy? Kromě té modré asi tvoje oranžová a nějaká stříbrná...? -
iudex 07.11.19 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl: našiel som údaje o hmotnosti M2CS: píšu 1532 kg. Competition má pritom písaných 1625 kg, teda úspora je dramatických 93 kíl. -
pradeda777 07.11.19 09:57
« Re: M2 CS cena
Ještě té ceně. Ano, je to limitka, ale pokud se cena bude pohybovat v 2.5 mil hladině, tak zájemci se budou muset poprat s faktem, že za 2.145 000 se dá pořídit M4. Už jsem to zmínil jinde. Samozřejmě zájemci jsou zájemci, ale sběratelé by s 2.5 mil. asi neměli problém... -
pradeda777 06.11.19 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
BMW reaguje na slabé prodeje............
[odkaz]
X3 M40i se všemi píšťalkami a zvonečky k Vánocům pod stromeček za bratru
2.11 mil...před slevou.... -
pradeda777 06.11.19 17:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu...ještě k adaptivnímu podvozku. Já se několikrát přistihl, že jedu ve sportu, aniž bych si to uvědomil. Myslím, že na sport setting se dá v M140i zvyknout. A ano, reakce motoru jsou markantně lepší a ano, řízení je kapku tužší, ale pro někoho kdo má silné, vycvičené paže od manuálního řazení to nepředstavuje žádný problém... >:D -
white label 06.11.19 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Vidíš, a to si původně adaptivní podvozek vůbec nechtěl a musel jsem tě na něj dlouho ukecávat. ;-)
Tak si tu kombinaci motor ve sportu a zbytek v comfortu dej pod nějaký režim individual, pokud to jde, a sport nechej komplet sportem.
U 911 GTS mám podvozek jen normal, nebo sport, ale rozdíl je poznat poměrně výrazně. -
pradeda777 06.11.19 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu...tož částečně jsem se k tématu vyjádřil už na diskuzi pod článkem. Co dodat? Vycházet bych měl z toho, že mě v garáži odpočívá (skoro nová....;-) ) M140i v manuálu, s BMW MPP samosvorem a BMW MPP řadičkou, s adaptivním podvozkem a s novějším motorem B58, který se dá za 40 000 kč upravit na 437k/621Nm
[odkaz]
Takže s M2CS bych si moc nepolepšil. Jasný M bude vždycky M, ale v mém případě by to opravdu nedávalo smysl. Plus jak známo, já se teď dívám po menším SUV univerzálu... ;-)
Ale jinak palec hore, že BMW vyslyšelo časté výtky na tvrdost podvozku a alespoň na posledních 2200 M2 namontovalo adaptivní podvozek. Možná nová M2 ho bude mít k dispozici již od začátku výroby. :-!
Edit. BTW...i ta Q3 SB je na rohlíkový expres stále moc velká.... -
iudex 06.11.19 16:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Ad adaptívny podvozok: u modelu CS tiež nečakám žiadny veľký komfort ani v Comforte >:D Ale v bežnom aute ako je moja 3er tam rozdiel je, práve dnes som sa z nudy počas dlhšej cesty s tým hral a je to cítiť, kým v Sporte to má snahu kopírovať terén a na priečnych nerovnostiach poskakuje, v comforte to je plavnejšie, také uvoľnenejšie. Aj preto za ideálne nastavenie môjho auta považujem motor v sporte (oveľa lepšie reakcie na plyn a subjektívne výkonnejší), ale podvozok a riadenie v comforte: podvozok je príjemnejší na naše cesty a aj riadenie mi viac sedí v comforte, v sporte je tak umelo tuhšie bez toho, aby pridalo nejakú spätnú väzbu (no a potom sa mi stane to čo na SK ringu, že na to zabudnem, prepnem do sportu, kde mám ale podvozok v comforte). -
white label 06.11.19 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Jo, u M2C je ta cena přiměřenější a nemyslím si, že zrovna výkon by byl tím, co jí chybělo/chybí.
U M2 CS bude (ohledně ceny) hodně záležet na tom, jestli bude nějak početně limitovaná a jestli M2C zůstane vedle ní dál v nabídce.
Jinak CS modely od BMW bývaly zaměřeny více na snížení hmotnosti, kdežto tady hlavně přidali koně, což je svým způsobem škoda.
Uvidíme, co přinese adaptivní podvozek ohledně komfortu, protože třeba u M5C to byl rozdíl poměrně minimální. -
iudex 06.11.19 16:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Jj, ja viem, že Ty tie "dvojdverové sedany" môžeš. ;-)
Čo sa týka ceny 911GTS, matne si spomínam na cenu okolo 130t na nemeckom webe BMW, kde ešte nedávno tá minulá GTS bola. Že si Ty kúpil hodne lacnejšie viem, ale aj u BMW sa bude dať cena hodne nižšia ako oficiálna (a po mojich skúsenostiach myslím, že zľava v BMW bude väčšia, ako v Porsche). Ale počkáme, uvidíme. Aj tak je silná zadokolka pre mňa amatéra strašiakom, kupovať v tejto lige, počkal by som si na novú M3 so štvorkolkou. A ak M2, tak Competition, tam ten cenový odstup od Caymanu je výrazný (M2C 410k: 64t, Cayman GTS 365k: 78t, plus tam je výhoda 6-valec vs 4-valec). -
white label 06.11.19 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
911 GTS aktuálně není v nabídce (minulá už není a nová ještě není), takže není ani žádná cena k ní, ani parametry k nové...
Vycházel jsem z ceny, kterou stál náš konkrétní kus, protože si napsal doslova "labelova 911". A ten 130 tis. éček nestál ani s dph, a to včetně příplatkové výbavy a pdk.
Také bych dal přednost GT4, rozdíl 1206,- euro je vzhledem k cenové hladině zanedbatelný. A určitě nesdílím Dinarův přehnaný optimismu ohledně ceny M2CS na českém trhu, podle něj dokonce pod 2mega.
V článku se jasně píše o informaci českého zast. BMW:
"...a cena by podle informací českého zastoupení BMW měla startovat od 95.000 euro...", což je aktuálně cca 2,5 mega.
Píšeš, že 2er je klasické kupé, koncepcí (motor vpředu + rwd) určitě, ale karoserií je to pro mě spíš kompaktní 2D sedan (to není kritika, spíš naopak), než kupé, tím spíš vedle Caymanu. -
iudex 06.11.19 15:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
O cene sa nechcem hádať, ešte ani presne nevieme, koľko bude u nás M2CS koštovať (ja tipujem menej než avizovaných 95t), ale ak by to aj bolo 95t, je to stále dramaticky menej, ako 91GTS za tuším 130t. Ostatne ako som písal netreba chodiť až k 911, priamejším konkurentom je Cayman a ten vo verzii GT4 (ktorá je o 30k slabšia a 0,4s pomalšia) stojí 96t.
Inak ale chápem Tvoju argumentáciu, že je to stále "len" 2er, tiež by som pri dileme M2CS vs Cayman GT4 asi vybral Porsche, faktom ale je, že je to parádne klasické kupé a za danú cenu je to stále výborná value for money medzi čistými športiakmi, neviem, či niekde inde dostaneš 450k pod 100t eur. Aj keď "základná" M2C je ešte lepšia value for money, 410k za 64t. -
white label 06.11.19 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iudex
O hooooodně rozhoooooodně ne, prakticky o dph, je to stejná cena jako u naší slušně vybavené 911 GTS/PDK bez dph.
M2CS bude/je rozhodně skvělé auto, pro mě aktuálně the best of bMw, ale pořád je to "jen" BMW 2er coupé (byť vrcholné za cca 100t €).
Za mě už hodně vysoká cena za auto, jehož karoserie vypadá tak, jak vypadá, mám na mysli především zadní partii z pohledu zadobok:
[odkaz]
A má nejen přesně shodný max. výkon (450PS), ale dokonce i max. hodnotu krouťáku (550Nm), přesto má zrychlení (0-100) horší o 0,3s a hlavně maximálku nižší o 30! km/h. Maximálka sice není pro běžný provoz podstatná, ale jistou výpovědní hodnotu (při shodných výkonových parametrech motoru) má.
Mimochodem co říkáte na ten odstín modré, za mě trochu moc "Milka", zejména na některých fotkách.
[odkaz]
Interiér vypadá dobře, přibylo alcantary, ale bohužel se na ní nesedí, a červenou nití se nešetřilo.
[odkaz] -
iudex 06.11.19 10:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tom, dedo: čo hovoríte na novú M2 CS? [odkaz]
Konečne ste sa dočkali adaptívneho podvozku v M2, k tomu stále možnosť manuálu, no a 450 koní prevyšuje poslednú M3/M4. Len tá trúba...ehm cena, to sa blíži k 100t €. Na druhej strane labelova 911 má rovnaký výkon a bola o hooooodne drahšia. Takže asi dobrý. -
pradeda777 05.11.19 23:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl...v Aussie se říkalo, že láska na první pohled vzniká, když se potkají dva nadržení... ;-) (To ale nemohl být náš případ, protože my byli ještě moc mladí a nezkušení... ;-) )
wa...v pekařství mě seerroou....rohlíky jsou pořád super, ale kvalita chleba šla srráát, protože jim z pekárny odešel nejzkušenější pekař a elév, co nastoupil místo něj jen předstírá, že umí upéct chleba. Tož tak.... ;-\ Ještě klika, že to už není jak za komoušů a člověk může přejít ke konkurenci.... ;-) -
pradeda777 05.11.19 17:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Právě sem se vrátil ze špionážní mise v Top Centrum Audi, kde sem si "ošahal" Q3 SB. Na showroom floor měli jen jednu S Line v Silver Tau na 20" kolech. Slušelo ji to moc. I soudružka souhlasně pokyvovala hlavou. Q3 SB dělá dojem většího auta než X2 a GLA. N/V je poněkud zkomplikováno sportovními sedadly s poměrně vysokými bočními partiemi, které je nutno při nasedání překonat (ale to bude u sportovních sedadel všude) a sklonem sedáku, skloněn poněkud dozadu, který se nedal upravit. Sedadla byla o poznání měkčí než v M140i a tudíž asi i pohodlnější na delší cestování
Q3 "sedí" o poznání výš než X2 a GLA. (RS bude pravděpodobně sedět o něco níž). V nabídce na přání jsou i lepší sedadla která, alespoň podle popisu, mají nastavitelný i sklon sedáku.
Interiér typické Audi...bez chybičky. Kufr velký. V tomto provedení Q3 nemá vzadu výfuk. RSQ3 SB ale ano.....má dorazit začátkem roku, tož uvidíme.
[odkaz]
-
pradeda777 03.11.19 10:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl... z toho co píšeš usuzuju, že oni ti Svědkové Jehovovi měli přece jen pravdu, když před 10 ti léty u nás u pojišťovny denně hlásali, že Konec se blíží, ale já šulin tenkrát netušil, že mluví právě o nás o petrolheadech... 8-s
[odkaz]
Edit. Asi si budu muset tu moji M140i nechat a pořídit si na ni MPE, aby dělala trochu kravál, protože s ní to ještě legálně jde....:-D -
white label 02.11.19 19:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Je tady teď na víkend ta červená M5C. [odkaz]
Výkon a hlavně krouťák je docela brutální, takže to hrabe/driftuje na požádání i na suchu a taky v módu awd, který má jasnou preferenci rwd. Pouze jako rwd (s motorem vpředu) by to asi už moc smyslu nedávalo.
Problém je, že tohle auto už prakticky nemá žádný pořádný zvuk" údajně mají podobně dopadnout auta obecně od MY 2020 a výš. Auto má sice klapku na výfuku, ale ta se otevře jen v módu S+, kdy vám k tomu systém automaticky pustí do repráků podivný umělý/nepřirozený "hluk" s občasným boucháním, jako byste někoho vezl v kufru na popravu..., takže z toho stejně nic nemáte a možnost vypnout umělý zvuk a nechat otevřený výfuk tam prostě není. A zavřený výfuk je tichý jak (tlumící) pěna. Nepochopitelné a frustrující u takto zaměřeného auta s takovou cenovkou a nálepkou.
Už jen za to bych mu plných 5* nedal.
Předposlední věta zdejšího testu M5C zní:
"Je jen na vás, jestli zvolíte klidnou a pohodovou jízdu, nebo si budete vlastnosti skvělého osmiválce užívat plnými doušky za doprovodu hromobití od výfuku."
Hromobití, dejme tomu, byť zní poměrně nepřirozené, ale to se do kabiny nedostává od výfuku, nýbrž z repráků. -
pradeda777 02.11.19 17:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Ok. Tak to ale nebyl facelift. Byla to jen tzv. Shadow Edition 2018, kde proběhly nějaké menší změny v interiéru a pár věcí na exteriéru, aby RWD model "podpořili" před letošním představením FWD 1er. Facelift u F20/21 proběhl už v roce 2015.
Edit. Změny 2017/2018 však byly dostupné pouze jako součást paketu, který si bylo třeba objednat. Proto se nejednalo o facelift.
Facelift je změna, která se týká všech verzí, tedy i té základní. -
white label 02.11.19 17:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Facelift byl dřív a případné další změny, které by přišly současně s motorem B58, by měla 140i mít, protože 140i s jiným, než B58 motorem nebyla.
P.S. Ty digi budíky mohla mít 140i až později, ale to s faceliftem nemělo nic společného, viz i děda 17:24. -
white label 02.11.19 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
Neřeší, mají na to normu...
A vzhledem k tomu, že řidič sedí zhruba někde uprostřed auta, jeho rozdílná hmotnost zas až tak výrazně vyvážení nezmění. -
pradeda777 02.11.19 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Dostal jsem echo z Renocaru, že nová M135i již dorazila, tak jsem se tam cestou do Olympie stavil a hodil čučku i vyzkoušel N/V.
No, je to tak jak už tu psal iu.....opravdu není rozdíl mezi M 135i a M 140i. AMG A35 je na tom ještě kapánek hůř.
Zato X2 a X1 jsou na tom ještě o něco lepší než Yaris....;-) (Zapojil jsem do evaluation i soudružku, která se o mě stará a má sem tam "řidičský záchvat"..... ;-) )
Takže next step bude "back to back" jízda v X2 v M paketu, kde se bude hodnotit podvozek a M135i, kde se bude hodnotit performance, protože X2 M35i má stejný motor i převodovku. Ideální by bylo vyzkoušet X2 M35i, ale ta bude v Brně až někdy na jaře. On totiž podvozek na X2 M35i je specifický a v recenzích ne zrovna lichotivě hodnocen, jak už bylo několikrát řečeno...
Samozřejmě se nezapomíná na Q3 SB. Tady u nás v Top Centrum mají 2 "on the floor", tak uspořádám výpravu. Navíc tam mají i Q3 HB v hezké červené. Zároveň zjistím, jak to mají s harmonogramem ohledně RSQ3 SB......
-
pradeda777 01.11.19 17:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu....krasavec ....dokonce i v tvojí barvě....no nekup to.... ;-)
[odkaz]
Edit. Kua, teď sem článek dočetl do konce a vidím, že aj kdybys prodal ženu, děcka, barák a 3er, tak pořád by to bylo málo....no nic budeš muset ještě nějaký ten týden šetřit....;-) -
pradeda777 31.10.19 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Když BMW říká, že sériový vůz je vyvážen 50/50, tak se přece nemůže počítat s řidičem. Protože každý řidič je jiný.
Samozřejmě, když se staví závoďák pro určitého řidiče, tak se s jeho hmotností počítá..... ;-)
[odkaz] -
Thomasino 31.10.19 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tak vem si, že normální vzrostlý chlap má kolem 90 kg (já třeba 95kg), když k tomu dáš kombinézu, helmu, 50 litrů benzínu (závodní auta na VLN mají větší nádrže podle mě), hned jsi na těch 145 až 150 kg váhy za středem auta. Já sedím v M2 blíže zadním kolům. Takový Milan Kodídek, který VLN pravidelně jezdí jako skoro jediný Čech (v 911), ten je o poznání větší chlap, málem jako WL, takže ten má min. 115 kg :-)
[odkaz]
Milan Kodídek: [odkaz]
[odkaz] -
Thomasino 31.10.19 16:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
No když mu vybrakuješ zadní sedačky a interiér, tak jde váha více dopředu. Taky záleží kolik máš litrů paliva v nádrži, nebo jak je umístěná sedačka jezdce. Řeší se posunutím sedačky a pedálové skupiny dozadu, aby se těžiště dostalo zase více dozadu. Když jsem testoval X-Bow, tak tam byla taky sedačka na pevno a posouvají se pedály >:-[] >:-[] -
white label 31.10.19 16:08
« 911/992 se 7st. manuálem
Pro Carerru 992 na US trhu už je 7st. manuál v nabídce. A je to skoro bez příplatku, je to "jen" podmíněno příplatkovým sportchrono paketem.
Akorát nevím, jestli mají fňukat ti, co chtějí manuál a neušetří 100 tis. jako u předchozí Carrery, nebo naopak jásat ti, co chtějí PDK a nemusí už za něj připlácet 100 litrů. ;-) -
pradeda777 31.10.19 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Zdá se, že borec "nemohl najít brzdový pedál", apex levotočky vzal moc brzy, to vůz rozhodilo a "na scénu" se pak přiřítil s pravou přední zalockovanou (levé kolo v luftě) už praktický odepsaný......armco v následné pravotočce pak posloužilo už jen jako "launching ramp" pro "take off". Lucky, že borec měl závodní klec, jinak by se mu "velice zle vedlo"... :'-(
Jinak mě zaujalo jak vůz nakládali, že i když měli popruh až u A sloupku, vůz byl zřetelně hodně těžký na předek. Kde je potom to 50:50 rozložení váhy? -
white label 29.10.19 15:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
Kdyby jel o 50 km/h pomaleji, tak by u toho mohl svačit a číst si přitom noviny.
Z toho videa nepoznáš teplotu pneumatik.
Na tu rychlost, kterou vjel do zatáčky, to nakonec nebyla až taková hrůza, auto zůstalo celé, jen "pokrčená" pravá strana. Mohlo to dopadnou i nesrovnatelně hůř.
Naopak, po první rychlé půlminutě jsem se modlit přestal. ;-)
Pampers aktive senior premium care mi zachránily alcantaru na sedačce spolujezdce. >:D -
pradeda777 29.10.19 15:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl...byla to "prda" jak sviňa...až mu to vyrazilo ruce z volantu. Vypadá to na "příliš brzy na studených gumách". Já bych do té točky jel tak o 50km/h pomaleji.... ;-) :-!
Spíš bych to viděl tak, že jsi po první rychlé půl minutě zavřel oči a začal se modlit.... >:D -
Ronault. 29.10.19 15:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
WL: on to asi není předváděcí vůz, spíše vlastní auto Lukáše. Zdálo se mi včera, že řazení má tužší dorazy a je méně gumové. Taky je pravda, že včera to bylo spíše vyhlídkové ježdění, zatímco s Lukášem to se dovolím říct, že šlo místy o značně ostré zacházení. Každopádně i tentokrát mě Swift mile překvapil a dokážu si jej představit až na úzkou sedačku, to prostě nedám.
V sobotu jsem taky jel Polo GTI v Brně, bohužel trasa nebyla úplně ideální, půlka D1, kousíček okresky a něco výpadovky s hustým provozem. Sedák je taky užší, ale spíše v oblasti blíže ke kolenům a ne v bocích, což se dá s DSG řešit lehkým pokrčením nohy, ale i tak to není pro mne bolestivá záležitost. Více se mi špatně hodnotí, možná jen motor, který má charakteru na rozdávání. Zítra mě ještě čeká GTI v manuálu, ale k objednání je jen dsg -
white label 29.10.19 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
WalteR je stará škola a já naštěstí nemám hybrid (viz video), ...na tu hrůzu, jak to ze začátku vypadalo, to zvládl parádně (nakonec to jen lehce lízl bokem), chtěl bych v té situaci vidět tebe. ;-)
Já jsem mu auto půjčil a dopadlo to skvěle, ze začátku jsem si sice připadal jak na horské dráze, ale po první rychlé půl minutě už to byla paráda. :yes: -
pradeda777 29.10.19 12:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl...to víš, všichni nemůžeme být takoví borci jako tvůj nový kámoš Walter....ale i ten nejzkušenější tesař se někdy utne...[odkaz] (...neřídil FWD a stejně to byla řízená havárie.... ;-))
...tak ne aby si mu tu svou "zmrzlinovou dodávku" půjčoval.......... ;-) :-! -
white label 28.10.19 22:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
Není možné..., vy chlapáci s manuály přece nemůžete mít sebemenší problém s takovou samozřejmou banalitou jakou je rwd, naopak, fwd/awd je tu pro nás, (sudopedálové) metrouše a buzeranty. >:D >:-[] ;-)
„Když vidíte strom, do kterého máte vrazit, tak je to nedotáčivost. Když to všechno jen slyšíte a cítíte, tak je to přetáčivost.“ – Walter Röhrl
„Dobří rallyoví jezdci mají mrtvé mouchy na bočních okénkách." – Walter Röhrl
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017)
P.S. Každopádně palec nahoru za upřímnost/otevřenost!
"Jsou dvě věci, které žádný muž nepřizná, že by dělal špatně-řízení a milování se." – Stirling Moss -
pradeda777 28.10.19 20:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tms...no, nevím nevím. CTR jsem sice nejel, ale jezdil jsem, i okruhy, s ITR a můžu teď tvrdit, že jsem se v ITR cítil jistější než ve vyvážené M140i.
A bacha. O CTR všude samá chvála. Tož tak... ;-)
O Q3 jasně píšu, že to bude pro mě (když koupím?) univerzál....tedy rohlíkové přivážedlo i dálkové přesunovadlo.... ;-) -
woody-alien 28.10.19 19:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iudex: No, já se dneska projel pro příjemně volných silnicích. Dali jsme si v Chomutově sraz s Ronaultem, který v okolí tráví čas s rodinou. Jízda s SSS byla vyhlídková, neznámé cesty a rychle padala tma, ale mám svolení alespoň uveřejnit Ronaultovo dementi jeho předchozích vyjádření stran řazení. ;-)
A taky už vím, jaké auto bude objednávat. Tady sice svolení ke zveřejnění nemám, ale kdo četl pozorně jeho příspěvky, zřejmě tuší. A tuší správně. :-) -
pradeda777 28.10.19 15:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu......no, el. Citigo by ti sice ušetřilo nějaký ten peníz na spotřebě a artritidu v levém koleni, ale "zápchy" by zůstaly. Budeš se muset přestěhovat.... ;-) R6 sedan v manuálu neprodávej. Je to už dnes unikát.... :-! A kdo ví jestli vůbec bude manuál v nové M3. Říkají že jo, ale v dnešní době by se člověk nemohl divit, kdyby z toho sešlo.... ;-\ To by potom aktuální M2/C byla hotový sirotek... ;-) -
pradeda777 28.10.19 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
tms....to by bylo docela rozumné řešení. Ale já bych na tu zábavu spíš bral CTR. Ten šestihrnek je pro mě přece jen trochu těžší na předek. Možná je to tím, že jsem hodně dlouho (1985-2014) jezdil jen s 4 vál. FWD (Celica, Honda, Mazda) a zvykl jsem si. I když jsem novou CTR ještě nejel, věřím, že by mě sedla.
Bohužel, jak píše i wl.....300k SQ3 SB asi nebude. Mám tedy smůlu. Když přejdu
k Audi (?), musel bych potom koupit tu RSQ3 SB....... ;-) Ne, to nebude na zábavu....to bude univerzál... ;-)