Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.12.09  22:40

« Re: Re: , xenony,

Jo, v něčem máš určitě (logicky) pravdu, ale já bych nad tím předem nelámal "automaticky" hůl. Už jsem pár takových systémů, přímo z výroby slyšel, od různých značek (např. i od Bose, Harman Kardon, Bang Olufsen apod.) a někdy to bylo (v poměru cena/výkon!) spíš opravdu trochu zklamání, ale někdy zase spíš naopak..., hodnotil bych to spíš případ od případu, než to nějak zobecňoval...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 27.12.09  22:23

« Re: Re: Re: , xenony,

len aby nebolo prekvapko... tieto systémy zvučných značiek do masových/sériových áut nemajú zďaleka úroveň štandardných výrobkov značky. Vidíš to všade, najjasnejší príklad - Mark Levinson a Lexus. ale aj ostatné...Dynaudio repro mám v aute ako dodatočnú montáž, ceny jednej sady sa hýbu ako hovoríš, ale chcel by som počuť to Dynaudio v Golfe >:-[]
    Na poriadny sound musíš mať poriadne uchytenie, vytlmenie, zosík atd atd. To tam na 100% nie je, takže Dynaudio zapojilo len svoje know-how, ale pozor - dostalo od VW zadanie, že sa to musí pri predpokladanom počte predaných kusov vliezť do nejakej ceny - a tá nebola vysoká, to mi ver.
    Takže to skončilo tak, že Dynaudio zobralo (na pomery poriadneho audia) lacné repro a zosík, a muselo z toho vyčariť, čo sa dalo. Zvuk lepší ako sériové rádio, ale afterkmarket montáž za podobné peniaze je ďaleko lepšia, vždy. VW (a hocikto iný) má na tieto príplatkové veci zďaleka najväčšie marže v porovnaní s autom samotným, príp. menej luxusnými príplatkami.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.12.09  22:18

« Re: A sakra..

Možná má chlapec rád nejen červený koberečky ve svém Mišáku (nic proti japoncům, sám jsem jich pár měl a v rodině jich máme hodně), ale třeba i diesely >:D Nebo se uklepl v Mozzile, to jediné by ho omlouvalo.. Počkáme na vysvětlení, už jsem se ho ptal, tohle mi nedalo. Hodnocení 8-9-10 mi přijde hodně nepěkné a záludné.. Kdyby jedna devítka, nebo i dvě s nějakým vysvětlením, ale toto je hodně zvláštní.. Počkám na odpověď :-(
  • 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.12.09  22:08

« A sakra..

8-mičku za auto si v kolorytu hodnocení MACZ GTI nezaslouží....docela přísný se mi to zdá ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.12.09  21:55

« Převodovka v GTI

OS a máš pravdu, že ta manuální převodovka je krášně přesná, jen mohla mít dráhy ještě o kousek kratší.. Připomíná mi 6-ti kvalt GETRAG, co jsem měl v Mondeu. Ten byl výborný.. Převodovka v C-Maxu už tak skvělá nebyla, taková normální, sice přesná, ale občas taky zaškobrtla na jedničku nebo dvojku..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.12.09  21:53

« Re: Das Auto nemusim ale...

Tak nějak to bude.. Opticky mě to teda až tak moc nebere, pokud bych pořídil pěkné 17" kola, nebo ty co vypadájí jako 18" origo s černým podbarvením, tak výška gumy je podobná a i ty 17" na tom vypadají docela dobře.. Navíc ta guma je o 1000 Kč levnější v 225/45 R17 než 225/40 R18 :-) A chování auta může oblivnit jak správně píšeš výběr gumy a taky tlak na kolik to máš nefeclý.. Už jedna desetina je rozdíl na komfortu hodně poznat.. Brno na nízké gumy moc není.. Uvidímě až dám ty letní 17" Bridgestony, které jsou prý celkem trvdé ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.12.09  21:46

OS
    Určitě souhlasím s tím, že větší neznamená automaticky lepší a např. 19" je na GTI rozhodně už spíš kontraproduktivní, zvlášť na našich cestách. Ale lepší než jakkoli teorizovat, je vyzkoušet na konkrétním autě konkrétní rozměr s konkrétní pneumatikou, navíc optický dojem také není (zvlášť u HH) zcela zanedbatelný. Mám docela slušné zkušenosti jak ze 17", tak 18" na GTI a jsem přesvědčený, že "ideální" kompromis rozměru disku pro GTI je léto-18", zima-17". Pokud se jezdí v zimě i ve sněhu, nebo břečce, je lepší snížit na zimu šířku pneu z 225 na 205mm, tedy léto 225/40R18, zima 205/50R17(doporučeno i výrobcem).
    Navíc i v německých auto-časopisech několikrát proběhly srovnávací testy různých rozměrů disků u tohoto obvodu kola, s tím, že rozměry se pohybují např od 16" do 20" palců, při zachování obvodu kola, poslední test proběhl na Audi TT, které má stejný obvod kola jako GTI. V těchto testech, u tohoto obvodu kola už byl po několíkáté doporučen, jako ideální kompromis (pro letní pneu) právě rozměr 18".
    Navíc na komfort má velmi pdstatný (mnohdy větší, než samotný rozdíl jednoho palce rozměru disku) vliv výběr konkrétního typu pneumatiky (klidně i od stejného výrobce), takže např. na charakter kvality německých cest, bych třeba od Continentalu doporučil "tvrdší" ale na suchu až neskutečně přilnavou CSC2, ale na české cesty, nesrovnatelně komfortnější pneu od stejné značky, a to CSC3...
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 27.12.09  17:07

« Re: Re: Re: Das Auto nemusim ale...

jeste k tem kolum... nechci radit ale byt tebou necham tam 17". veci neznamena lepsi nebo rychlejsi a uz vubec ne zabavnejsi(zvlast na ceskych cestach)
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 27.12.09  17:00

« Re: Re: Das Auto nemusim ale...

ahoj, souhlasim ze bezne ESP je nastaveno prilis citlive ale mas vic moznosti nastaveni(u lepsich modelu). proti elektronice vubec nic nemam obzvlast kdyz potrebujes jet rychle na spatnem povrchu a nemas zrovna chut se soustredit na jizdu. ale prece jen je GTI hothatche tak by tam mela byt moznost uplne deaktivace. na okresce se asi tezko dostanes na takovy limit aby to bylo otravne(pokud nejsi nejaky profi jezdec) ale na okruhu by to uz mohl byt problem:( jinak ridil jsem scirocco ktere ma hodne spolecneho s GTI a musim pochvalit hlavne manualni prevodovku! prisla mi mnohem prijemnejsi a rychlejsi nez u meho BMW. motor mel lehce opozdene reakce ale ty uz mas zase novejsi generaci motoru tak to mozna poresili lepe.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.12.09  16:33

« Re: krásne GTI, výborná recenzia

Ahoj Marcelino, díky. Mimochodem také motor 1,4 TSI turbo+kompresor (motor roku ve své kategorii) není pro Golf špatný a je v podstatě to samé co 1,8 TSI jen s turbem. Naopak si většinou ty lepší motory nechává VW a ty horší nechá pro Škodovku..
    Ten volant není uplně to pravé ořechové, ale už si zvykám.. To ovládání palubního počítače a rádia je fajn, ale mohl být o kousek tlustší..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.12.09  16:20

Ahoj OS, díky. ESP je naštěstí nastaveno rozumně a zasahuje dost opožděně. Nevím jestli máš nějaké BMW (když ho máš u nicka), ale třeba BMW 120i zasahuje příliš brzo a mám z něj pocit, že je nastaveno pro začátečníky nebo pro ženské, ne jako trojka. Ono je taky primírně určené pro začínající klientelu BMW.. Samozřejmě mimo 130i..
    A vypnout ESP jsem zatím ani nezkoušel, nebyl důvod a nebyl jsem na okruhu..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.12.09  16:15

« Re: Červené jablko na špici stromku

Ahoj Frpe, díky za hodnocení. Já myslel, že jsme již mé hodnocení "tvých aut" probrali ;-) Po tom, co jsi změnil ten název jsem ti dal za auto zpátky 10, která je tam stále. Devítku máš zatím pouze za fotky, psal jsem ti, že těch opravdu kvalitních tam moc není a je tam hodně fotek co s Cuprou nesouvisí.. Ale nemám problém to změnit pak na 10, jakmile přidáš pár slušných fotek (zajímavé pozadí, nebo nezasahující do obrysu auta apod) a obzvláště pokud i oddělíš ty recenze do dvou ;-) Dej pak info, samozřejmě upravíme :-)
    Díky a měj se.¨

P.S.: Ale neboj, ono se GTI dlouho na špici neudrží, to je jen na pár dní.. V první pětce taková auta asi nemají co dělat, ikdyž je GTI samozřejmě legenda a podle mě hodně schopný HotHatch.. Jsou tu ale jiné pořádné sportovní auta ;-) A teď je tam zrovna nějaký SUV nebo PickUp :-)
  • 00 Reagovat !

foto OS

OS 27.12.09  14:49

« Das Auto nemusim ale...

tohle se jim vazne povedlo :yes: jedina vec ktera mi vadi je ESP ale jinak davam novemu GTI 10 z 10 ;-) Mozna by nekomu mohla vadit na hothatche takova sterilnost ale jak sam pises za par kacek se z toho da udelat kousava bestie!
  • 00 Reagovat !

foto FRPE

FRPE 27.12.09  13:03

« Červené jablko na špici stromku

Ahoj Tomáši - koukám že ses pochlapil a dal jsem nové auto, to je dobře. Když jsem před okamžikem otevřel macz tak po cca necelých 2x dnech koukám jak se změnilo pořadí a kdo se nám to tám červená na špici.

Teď trochu upřímnosti, kterou si vůči tobě nemohu odpustit : tebou mě bylo vyčítáno, že mám v recenzi ve fotkách cupru i alteu, že by to chtělo oddělit - já o recenz na alteu silně uvažuji a myslím, že příští týden ještě naposledy někde pofotím a lupnu jí sem, nuže vyvstává otázka - tvé auto je bílé, zelené a nebo červené? ;-) >:D

Ty mojí cupře ( model top v seatu ) dal hodnocení 9 za auto, ostatní jsi pak přepsal z 9 na 10, u auta ale ne - jak já mám tedy hodnotit tvé auto v topu VW - také 9b? ;-) >:D

No nic nebudu tě tady déle trápit, ohodnotím dle svého uvážení a asi si ještě chvilku na prvním místě pobydeš ... :-)
  • 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 27.12.09  12:42

« krásne GTI, výborná recenzia

paráda, toto je recenzia ko má byť :yes: dávam plný počet bodov :yes:
    ...škoda, že sa Golf6 nerobí aj v lacnejšom prevedení s 1,8TFSI - bol by to horúci kandidát na kúpu môjho nového auta, keď toto [odkaz] prenechám manželke, ktorá sa ho nechce vzdať za nič na svete ;-)
    GTI s 2.0TFSI je už "troška" nad moje finančné možnosti... :-(

inak strašná škoda, že všade v koncerne pchajú tento absolútne nelogicky urobený volant - keď už ho tak nepochopiteľne zúžili, aspoň tú kožu mohli dať tak aako sa má a nie práve naopak :no: ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.12.09  12:23

V prípade týchto príplatkov je to niečo za niečo, ak namiesto 8 repro za pár šupov dajú 8 fakt drahých + zosilňovač (predpokladám, že zosik v rádiu, čo poháňa sériové repro, ostáva), tak aj tak mi tá cena nesedí. Ale to je jedno, človek do toho nevidí (asi má VW ako veľkoodberateľ fakt dobré ceny, navyše náklady na distribúciu, logistiku, marketing a administratívu okolo toho sú asi úplne iné ako pri individálnom predaji), chcel som len vedieť, či o tom neviete viacej info a hlavne či to dobre hrá. Dynaudio je ale značka zvučného mena a povesti, ktorú si tvro vybojovala a určite by si s ňou nezahrávala tým, že by do áut robila systémy pod jej úroveň.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.12.09  12:13

« Re: Re: Hodnocení

Bohužel jsem na tom podobně, naštěstí mě panely provázejí pokaždé jen z Brna do Vyškova a to si občas i střihnu po staré cestě místo panelové "dálnice"
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.12.09  11:36

Menší denní intenzitě xenonů věřím, jen nemám ještě prakticky ověřenou tu delší výdrž výbojky, auto je koupeno až koncem letošního jara.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.12.09  11:33

Tak relativně může být, ale já to beru přece jen spíš jako příplatek, jako čistá cena (ne jen příplatek) za celý systém by to opravdu drahé nebylo. Já bych do něj šel určitě, lepší než nějaké větší dodatečné zásahy s podobnými náklady, problémy se zárukou auta apod.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.12.09  10:09

Ďakujem za odpovede, to Dynaudio mi príde lacné len relatívne, normálne sa totiž ich meniče a reproduktory predávajú za podstatne vyššie ceny (napr. len sada komponentných repro do auta, t.j. 2x stredobas + 2x výšky + 2x výhybka stojí cca 20 litrov a viac, čo je podstatne viac ako si priplatíš za 8x repro + zosilňovač v Golfe). Nikde som o tom na internete nenašiel viac info, na stránkach VW a Dynaudio píšu len o "novom zážitku z počúvania hudby" atd, tak neviem... čítal som ale nejaké hodnotenia Dynaudia v Passate a tam to celkom vychválili, takže by to nemuselo byť márne.
    S tou anténou ste ma celkom potešili, ja navi ani telefón neplánujem objednávať a ak tam nebude, len dobre ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…