Alfa Romeo 147 1.6 16V TS r.v. 2003+
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 22.09.08 17:00
« Re: Alfa Romeo 147 1.6 16V TS r.v. 2003+
No tak pokud bych si koupil Alfičku tak by se u mě měla jako v peřince ;-) ale jaká by měla být přiměřená cena např. toho modelu co mám uvedený v názvu tématu? A ještě by mě zajímalo jak je to s těma tlumičema a silentblokama? Po kolika tisících se tak musí měnit? Jelikož jak jsem psal je mi 18 a ještě studuju tak si nemůžu dovolit často investovat velké částky na výměnu dílů. -
"-- skrytý --" 22.09.08 11:04
« Re: ....
No a ešte ti dám odporúčanie keby si chcel auto o ktoré sa netreba prehnane – ( tak ako o Alfu ) starať ta odporúčam Opel Astra G motor od 1,4 po 1,8 hociktorý ale vyhnúť sa nafťakom odchádza na nich čerpadlo BOSCH VP-44 ktoré je predražene ako prasa pod 23 000-sk je ho obrovský problém zohnať a v Opelu staré nevedia opraviť . Tak 1,7 TD od Isuzu je celkom spoľahliví kým mu nepraskne hlava valcov jj a je leniví jak krava . Keď kúpiš benzínovú bude to nenáročné auto na ktoré zoženieš všetko sa veľmi dobre ceny. -
"-- skrytý --" 22.09.08 10:52
Alfa v žiadnom prípade nie je zla voľba ale pre toho kto sa vie k autu prepychovo starať .
Pri Alfe platia zopár dôležitých zásad a to : 1- pravidelná údržba ( olej meniť aj častejšie ako predpisuje výrobca a hlavne kvalitný !!!
2-na vytočenie studeného motora ani nepomyslieť !!!
Auta majú občas problém s RJ Bosch motor mláti na voľnobehu tak dlouho, až odpíše gufero, to praskne a motor se pridre na kľuke. Minimálne po 100.000 km to chce vymeniť predne ramena, su sice mohutný, ale máju napevno čapy, ktoré na našich cestách rychle odchádzajú i s silentblokmi . Diely sú za celkom dobre ceny . Alfu by som najradšej kupoval zo severu Talianska alebo zo Švajčiarska su sice drahšie ako u nás ale zato spoľahlivé a dobre. V každom prípade či u nás alebo vonku netreba kupovať podozrivé lacné Alfiny !!! Dobra Alfa si drží cenu viac menej ako jej konkurencia .
Ak nemáš chuť správať sa k autu tak aby sa malo ako v perinke tak Alfa nie je pre teba !! ale ak máš vzťah k autu a dáš je to čo si vyžaduje odvďačí sa ti spoľahlivosťou . Tak sa do seba zamilujete a nakazíš sa Alfa vírusom ktorý je bohu vďaka nevyliečiteľný
-
"-- skrytý --" 21.09.08 18:47
« alfa
Neviem ti poradit co konkretne, kup nieco ine aby si na taliana potom nenadaval, a ani francuza by som nekupoval, ti su na tom miestami este horsie, ale s kazdym ojazdenym autom skor ci neskor do servisu zajdes s nejakou poruchou. Co vyberies je na tebe, hlavne si so sebou zober cloveka, ktory sa autam rozumie, ked to budes kupovat, aby si nekupil srot v peknej skatulke. Ak natrafis na zachovalu alfu tiez to nemusi byt zla kupa, ale to budes musiet velmi vela hladat... -
"-- skrytý --" 20.09.08 17:54
Ahoj, ak doslova nemilujes talianske auta tak do ojazdenej alfy nechod. 147 sa sice vyznacuje vyssou spolahlivostou oproti starsej 146, ale to ci budes kazdy mesiac v servise zalezi u jazdenky od konkretneho auta. V minulosti sa hovorilo o chulostivych T.S. motoroch, vyzaduju si vacsiu starostlivost ako konkurencia, vyborny olej (selenia), a vraj sa na nich pridieral klukovy hriadel. Ceny nahradnych dielov si mozes porovnat aj sam na www.elit.cz -
"-- skrytý --" 19.09.08 21:28
« Alfa Romeo 147 1.6 16V TS r.v. 2003+
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to vlastně je s poruchovostí těchto aut? Dále by mě zajímalo jak je drahý servis a náhradní díly v porovnání např. s VW.
Chtěl bych si tohohle krasavce koupit a mělo by to být moje první auto je mi teprve 18, takže se chci zeptat jak je to stěmihle věcmi. Abych neměl auto každý měsíc v servisu a nebo kdybych s ním jel na servis abych tam nenechal desetitisíce.
Předem Vám děkuji za odpovědi.