Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
jenik1 05.10.10 18:01
« Re: Palivo E85 a Panda
Dík za rady. Jsem vyčet na netu, že to zvýšení výkonu motoru s palivem E85 má na svědomí Lambda sonda. Protože líh obsahuje mnohem více kyslíku než benzín, navíc se dostává kyslík z lihu i do výfuku, takže Lambda sonda pošle řídící jednotce informaci "chudá směs" a ta pošle do válců více paliva. Nevím, když to píšou, tak to bude asi pravda :-) -
jenik1 30.09.10 19:00
« Re: Palivo E85 a Panda
Tak jsem tam dneska zkusil dát asi dva litry E85. V nádrži jsem měl asi 10 litrů benzínu, takže 20 procent E85 a 80 procent naturalu 95 a motor ožil jako hrom. Tam, kde jsem musel pouze s benzínem podřazovat teď to jelo na pětku, zlepšilo se zrychlení, motor jde tiše no prostě paráda. Možná to o něco více žere, ale není to tak hrozné. V Brazílii prý mají v benzínu již mnoho let 26 procent etanolu a jezdí na to běžná auta bez úprav...alespoň jsem to našel na netu. Podle mně se výkon a kroutící moment zvýšil minimálně o 15 procent. Doporučiji zkusit všem...a navíc mám menší emise, takže šetřím životní prostředí a ještě ušetřím. Litr E85 tady u nás stojí 24,8...takže na litru minimálně 6 korun...ještě by mohl stát míň ;-) -
m.z. 29.09.10 15:39
« Re: Motory Fire
Tak tyhle obavy jsou snad zbytečné, jen bych dodal, že 1,2 je snad lepší volba než 1,4 8v, máme ho v GP a je totálně bez náboje, mám pocit jako by tam byl hydrostatický převod.
Hučí a vůbec nejede, Panda 1,2 je proti tomu letadlo.
Do GP min. 1,4 16v, nebo D a uplně ideálně 1,4T Jet.