Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.10.10  18:23

« Re: Palivo E85 a Panda

Lambda sonda při startu motoru do ničeho nekecá.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.10.10  18:01

Dík za rady. Jsem vyčet na netu, že to zvýšení výkonu motoru s palivem E85 má na svědomí Lambda sonda. Protože líh obsahuje mnohem více kyslíku než benzín, navíc se dostává kyslík z lihu i do výfuku, takže Lambda sonda pošle řídící jednotce informaci "chudá směs" a ta pošle do válců více paliva. Nevím, když to píšou, tak to bude asi pravda :-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.10.10  14:42

;-) nic není zadarmo. Líh se špatně odpařuje, což je u studenýho motoru. Musíš dát jiný svíčky co lépe jiskří, nebo zvýšit výkon - napětí cívky. No, prostě ladit. Rozdíl 5-7 kč/ litr nic není. Dej tam LPG, budeš jezdit za půlku.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.10.10  18:49

Tak jsem zase zvýšil podíl E85 a dost blbě to startuje, když je motor studený. Dokonce mi nechytil na první pokus, což se mi ještě nikdy nestalo. Už s tím experimetováním končím, blíží se zima :-(
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 30.09.10  19:00

Tak jsem tam dneska zkusil dát asi dva litry E85. V nádrži jsem měl asi 10 litrů benzínu, takže 20 procent E85 a 80 procent naturalu 95 a motor ožil jako hrom. Tam, kde jsem musel pouze s benzínem podřazovat teď to jelo na pětku, zlepšilo se zrychlení, motor jde tiše no prostě paráda. Možná to o něco více žere, ale není to tak hrozné. V Brazílii prý mají v benzínu již mnoho let 26 procent etanolu a jezdí na to běžná auta bez úprav...alespoň jsem to našel na netu. Podle mně se výkon a kroutící moment zvýšil minimálně o 15 procent. Doporučiji zkusit všem...a navíc mám menší emise, takže šetřím životní prostředí a ještě ušetřím. Litr E85 tady u nás stojí 24,8...takže na litru minimálně 6 korun...ještě by mohl stát míň ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.09.10  20:16

« Re: Motory Fire

asi tak jak píšeš. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.09.10  20:15

vždyť máš přece číslo motoru a určitě pod kapotou nevypadají stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.09.10  20:12

Máš dvě nádrže plyn + benzín, můžeš jezdit na obě. Jinak detaily o LPG ti najde google.
  • « 00 Reagovat !

foto m-z-

m.z. 29.09.10  15:39

Tak tyhle obavy jsou snad zbytečné, jen bych dodal, že 1,2 je snad lepší volba než 1,4 8v, máme ho v GP a je totálně bez náboje, mám pocit jako by tam byl hydrostatický převod.
    Hučí a vůbec nejede, Panda 1,2 je proti tomu letadlo.
    Do GP min. 1,4 16v, nebo D a uplně ideálně 1,4T Jet.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.09.10  12:12

« Motory Fire

Zdravím, chtěl bych změnit Pandu za Grande Punto 1,4 8V. Celkem slušná cena a dobrý motor. Mám jenom dotaz hlavně na gtv6 (pochopitelně :-) ) Lze nějak poznat, že motor pod kapotou je skutečně 1,4 a ne 1,2? Podvodníků je všude dost :-(
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 28.09.10  17:47

Po přestavbě na LPG pak auto jezdí jenom na LPG nebo lze jezdit i na benzín?
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 28.09.10  17:44

Ale prý taky o něco výkon...přece jenom těch 88 newtonů a 40 Kw je bída.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 27.09.10  19:43

ne, ale ničemu nepomůžeš, auto zvýší spotřebu. Raději našetři 20 tisíc a dej si tam LPG.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 27.09.10  18:50

« Palivo E85 a Panda

Zdravím, uškodí motoru, když tam dám na 10 litrů naturalu 95 asi dva litry toho lihu označovaného jako E85?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 24.09.10  08:36

« Re: Zadní brzdové obložení

:-! už jsem ji holku odložil, teď jezdí jen pro rohlíky, přesedlal jsem na druhej extrém Lancia k SW 2.4
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.09.10  19:09

Dík, tak to jezdíš asi hodně "ostře" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 23.09.10  10:03

běz s tím velezkušeným do háje ;-) . Brzdové obložení vzadu ti vydrží moc, třeba 200 - 300 tis km. Třeba já jsem měnil přední desky po 60 tis. km a zadní bubny lehly ve 180 tis. km.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.09.10  08:07

« Zadní brzdové obložení

Hlavně velezkušeného gtv6 se chci zeptat, jak dlouho vydrží zadní brzdové obložení? Dá se obecně říci, že vydrží déle než přední destičky? Ty mám opotřebované při 96 tisících asi z poloviny. Dík.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 22.08.10  13:04

« moje.auto.cz

Tak jsem přidal Pandu na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 12.08.10  23:32

« Re: Rozvody Pandy

není třeba, řekni, že ať ty staré věci dají do kufru - zdůrazni to dostatečně hlasitě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…