OCTAVIE 2 77KW TDI
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Howard 24.09.06 15:18
« Re: Re: Re: Re: Orig. radio
@Diamant: No vidis, konecne nejake nedesignove "pro" pro original - nemuset oddelavat panel (i kdyz na druhou stranu uz jsem bohuzel slysel i o kradezich originalu, takze pak si vyber...)
Jinak me "vysvicene" texty na radiu jsou myslim lip citelne nez na podsvicene "digitalkove" Audienci (vyska pisma by mela byt stejna). Velikost tlacitek mluvi pro original - s tim ale nemam nastesti problemy, vse delam poslepu orientujic se zakladni polohou otocneho ovladace. -
Diamant 23.09.06 20:24
« Re: Re: Re: Orig. radio
Ja mám Audience a nemôžem si sťažovať. Rádio hrá veľmi dobre, CD rovnako. Texty na displeji sú skutočne dobre čitateľné (zo všetkých uhlov), to všetky malé displeje obvykle nedokážu. Mimo dizajnu si cenním aj veľké tlačidlá, ktoré sa skutočne dobre používajú. Predtým som mal ozaj výborné (a drahé) rádio Pioneer, ktoré malo parádny OLED displej, ale nemôžem povedať, že drobunké tlačidlá by sa tak dobre ovládali, ako tie na Audience. A taktiež nemusím nosiť so sebou stále panel. -
Howard 22.09.06 15:29
« Re: Re: Orig. radio
Nevim, proc si vsichni myslite, ze neoriginalni radio musi mit spatny design, notabene musi blikat a jeste ruznymi barvami. Mne se napr. prave design meho radia libi vic nez original a krome toho, ze vic umi, i vypada kvalitneji (zadne "digitalkove" podsviceni jak z 80. let na cernem plastu) a pouze napisy sviti (samozrejme bez podsviceni) a jen jednou barvou, jiz si vcetne intenzity muzu menit ;)
Jestlize si nekdo nedokaze na radiu vypnout intro neustale predvadejici vsechny jeho moznosti nebo si koupi radio s designem poutove atrakce, za to nemuzu a podobne pokusy jsem nemel na mysli. Na radiu by si mel clovek mit moznost nechat ukazovat jen ty informace, ktere ho zajimaji, jinak se jedna o spatne radio.
Me napr. krome kvality poslechu (a to nejsu zadny audiofil) presvedcil prave nevyhovujici design originalu k zakoupeni radia dle meho vkusu (kdyby mela oktavka stredovy panel jako napr. volvo, nic bych samozrejme nemenil a spokojil se i s drazsim a funkcne nevyhovujicim originalem)
Spis me zajimalo, zda existuje jeste nejake jine hledisko, protoze ja sam zadne nevidim a kupovat za vetsi penize nekvalitnejsi a hure vypadajici vec se mi opravdu nechtelo.
Co se zminovaneho A8 radia tyka - plati to co u volva. Mimochodem jsem pred nedavnem mel to poteseni ridit S8, kde jsem radio poslouchal jen chvilku - gallardovsky motor znel zkratka lip - a zde se napr. original do interieru hodi naramne a hraje taky bezva, jen ta cena celeho auta je uplne nekde jinde, tudiz diskuze o * srovnavat to se skodovkou ;) -
Jozef0351 22.09.06 09:25
« Re: Re: Orig. radio
Nevidím dvôvod prečo si treba kupovať hneď "kolotočiarske" rádio. Na trhu je veľa kvalitných a aj pekných rádii. Súhlasím s názorom že pokiaľ sa dá namontovať do auta neoriginál rádio tak sa dá zohnať min. rovnako pekné, kvalitnejšie a lacnejšie ako "originál". Ten originál tiež robí len nejaký výrobca rádii a nie automobilka. Je to bežné rádio s mierne pozmeneným dizajnom a premrštenou cenou. Stačí si porovnať parametre a ceny značkových rádii a "originál" autorádii. Keď sa ale niekomu páči práve ten dizajn originál rádia a má dobrý pocit že má originál tak nech si to zaplatí. Je to ako s elektrónmi. Tiež ich pre automobilku vyrába nejaký výrobca diskov a "originál" sú podstatne drahšie ako neoriginály aj keď môžu pochádzať z tej istej linky v rovnakej kvalite len s trošku pozmeneným dizajnom.
Podľa môjho názoru ak je nejaké rádio krajšie ako "neoriginálne" tak sú to rádia zabudované ako robí npr. Ford, Opel atď. Vyzerá to pekne ale bohužiaľ v základe, tak ako všetky "originál" rádia, nie sú extra špičkové a keď chcete niečo lepšie musíte riadne priplatiť.Tam je opodstatnené kupovať originál rádio lebo inú možnosť nemáte. :? -
"-- skrytý --" 22.09.06 07:13
« Re: Orig. radio
Howarde, odpověděl sis sám. Originální rádia se kupujou proto, že některým lidem ještě záleží na vzhledu auta a nechtěj si do interiéru strkat nějaký svítící *. Říká se tomu vkus. Ano, originální rádio bývá obvykle dražší než nějaký implantát. Ale věř mi - od určité třídy aut nahoru už se něco takového vůbec neřeší a do Audi A8 si taky nikdo nerve nějakou sonku z trhu... -
exup 22.09.06 00:35
« Bez nadpisu
Howard :
Nikdy jsem se tady diskuzí o rádiu neúčastnil, protože mě na autě zajímají spíš věci, které jezdí a ne ty, co se jen vozí. Na Tvoji otázku Ti ale nemůžu neodpovědět. Byť kdybych dal na Tvoji sugestivní výzvu k eliminaci designu, coby důvodu ke koupi orig. rádia, tak bych Ti odpovědět vlastně ani nemohl. Pač jediný důvod, proč jsem si pořídil tohle nekvalitní předražené rádio já, byl jen a jen design. Je to tedy nedostatečný důvod, když jediný? Vážil jsem to, před koupí auta, samosebou. Když jsem se byl před usednutím ke konfigurátoru podívat na OII v krámu, stála tam zrovna jedna připravená pro majitele. Ten si tam asi rovnou poručil neoriginální kousek, právě s hentím DVD. Pohled na přístrojovku s tímhle rádiem, co tam tak barevně svítilo, trčelo jak pěst na oko a na tu prázdnou díru pod ním u mě rozhodl. I kdybych šel do černého rámečku a nikoliv do stříbrného, co tam měl on a i kdyby mělo decentní displej a ne ten blikající kolotoč, co on, tak ne. Zvolil jsem tedy originál - Stream. Nejsem žádný audiofil, takže jsem s ním zvukově spokojený. S vybíjením baterie ani s lupáním problémy nemám. O žádné jiné nekvalitě či nekomfortu nevím, i když nepochybuju, že ix neoriginálních rádií mně poskytne za méně peněz (Tvůj "zlomek ceny" je ale trochu přehnaný terminus, řekl bych..) více muziky. Budiž, tohle já ale oželím. Nadřazuju design nad pocit z nějakého dokonalého poslechu, či dokonalých funkcí. Pohled na jeho displej ladící s celým prosvětlením přístrojovky mému oku i po více než roce pořád lahodí. Najezdím toho za rok dost a hodně v noci, takže právě tehdy - lahodí. Nepochybně bych si na pouťové osvětlení jiného rádia, kterým se jich dneska většina vyznačuje, i na tu díru pod ním zvyknul. Ale proč bych si měl zvykat? Jsem spokojený s originálem. A není to tím, že jsem nepoznal lepší. Na modních vlnách masáže našich hlav (o nic jiného se totiž nejedná, to si přiznejme..) stále pokročilejšími technologiemi, co "určitě hned teď musím mít" nepluju, takže tenhle důvod proč raději netovární kus třeba zase neřeším já.
Tak takhle nějak zní moje odpověď na Tvoji otázku. Bez snahy jakkoliv obhajovat techniku Streamu, či se naopak třeba trochu konfrontačně podivovat těm, co originál málem z principu odmítají. Ať nám to dobře hraje..! 8) -
Howard 21.09.06 10:35
« Orig. radio
No uz jsem to tady nekde psal - muze mi nekdo rict duvod (krome designu), proc kupuje originalni radio, ktere je predrazene, nekvalitni a jeste obcas zpusobuje autu problemy?
Ja si do kazdeho auta vzdy poridil radio dle vlastnich tuzeb (nyni s DVD/MP3), ktere mi zatim nikdy zadne problemy nezpusobilo, vzdy stalo pouze zlomek ceny "noname" skodovackeho originalu a hraje i prijima dle ocekavani, tedy bezvadne. A to nejlepsi - kdyz by se nahodou vyskytl nejaky problem (jakoze se zatim krome jedne kradeze tak jeste nestalo) nebo kdyby se na trhu objevilo neco, co bych musel kazdopadne mit, jednoduse ho vymenim a je to ;o) -
Diamant 17.09.06 22:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Radio Audience
Ja som raz niečo robil v garáži a rádio mi hralo (Audience), zapaľovanie som nezapínal. Keď som odskočil na obed, rádio som vypol stlačením tlačidla a na displeji sa objavilo ako vždy Recording alebo čosi také. Ale pozerám, že to je akosi dlho. Si hovorím, po obede na to pozriem. Vrátil som sa z obedu a bolo to tam stále. Tak som tlačidlo stlačil ešte raz a asi po 10 minútach to zmizlo a rádio začalo hrať normálne. Aj mobil treba občas reštartovať, tak aj rádio zrejme. -
« Re: Re: Radio Audience
Mě se na Audience stalo něco trochu jiného jednou jedinkrát asi po měsíci provozu,a to při couvání kdy se normálně hlasitost ztlumí a zobrazí se vzd.od překážky.Při rozjetí dopředu už to z tohoto módu nevyskočilo.Rádio nereagovalo na žádné tl.a nešlo ani vypnout.Asi po půlhoďce jízdy kdy se dalo zastavit jsem jak už zde bylo řečeno vyp/zap motor a jelo se dál-vše ok.Chovalo se to jako Windows... :) -
Diamant 15.09.06 18:30
« Re: Re: Radio Audience
S niečím podobným som sa ešte nestretol. A to som už stváral s rádiom kadečo, nahrávanie dopravných hlásení mám zapnuté. Aj som ho používal v garáži pri práci niekoľko dní (auto nejazdilo) až to vyšťavilo baterku. Ale aj tak fungovalo OK. Hoci MaxiDOT uš svietil viditeľne slabšie a motor ani nešiel naštartovať. -
« Re: Radio Audience
Když už je řeč o rádiu. Mám OII MR 2007, takže rádio mi už přehrává MP3 a myslel jsem si, že všechny již dříve zde popisované problémy (vybití baterie, lupání apod.) jsou vyřešeny. Asi to tak je, ale setkal jsem se s problémem, který možná ještě popsán nebyl. Za jízdy mi v rádiu luplo a přestalo hrát. Resp. hrálo dál, ale nebylo nic slyšet. Fungovalo přepínání stanic, ale repráky nevydaly ni hlásku. Nepomohlo ani vypnutí a následné zapnutí rádia. Řešením byl až teplý restart celého auta -- zastavit, vypnout zapalování a znovu nastartovat (vystupovat a nastupovat jsem naštěstí nemusel). -
"-- skrytý --" 15.09.06 14:37
« Bez nadpisu
S tím rádiem asi bude víc problémů. Já přišel k autu a nic, totálně vybitá baterka. Nastartoval jsem auto přes kabely a odvezl ho do servisu. Došlo prý někde ke zkratu v autorádiu a vybilo to baterku, přehráli nějaký software a už to zase jede. Tak uvidíme, jestli se to nebude opakovat. -
"-- skrytý --" 12.09.06 08:06
« Tempo pasta
Ahoj, mozte mi prosim poradit kde sa da taka tempo pasta kupit ? Potreboval by som totiz vylestit to sklicko na mobile.
Ale inak Octavia II fakt rulez, brat si kupil Combi TDI 77 KW sahara a uz som sa s nim dohodol, ze ked ho omrzi, beriem ju ja. :o) -
« Re: RE: Novy SW - Result
Bilbo: Jestli ty nejseš na ně moc slušnej, vytiskni si tady z fóra pár příspěvků, oznam jim, že závadu uznává Boleslav a řeší její odstranění výměnou SW ŘJ a když ti to neopraví tak si na přijímacího technika budeš stěžovat u majtele autoservisu a na majitele servisu ve Škodovce. Dej jim to písemně doporučeně - uvidíš co se bude dít. Dyť je to kurňa nový auto za hezký peníze - tak ať se smekají v rámci záruky. Jo a nechodil bych s tím nikam jinam, než tam kde jsem vozidlo zakoupil.
Pošli foto tvojich vysvietených textov. Ono je to obvykle tak, že ak je podklad svetlý a písmo tmavé tak sa čitateľnosť s narastajúcim osvetlením nezhoršuje. Ale ak svieti text, tak ak na panel rádia priamo svieti slnko, tak sa to veľmi čítať nedá. Mal som OLED displej od Pioneer-a a tam to teda tak bolo.
Nehovorím, že sa obyčajné rádio nedá ovládať intuitívne (hoci ovládanie hlasitosti tlačidlami neznášam), ale to Škoda rádio sa ovláda fakt lepšie. Nehovor mi, že na výrazne menšiu plochu 1DIN rádia sa zmestia také veľké tlačidlá a také veľké fonty, ako na Audience/Stream. Tomu neverím.