OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  14:46

« Re: Re: Re: Re: Radio Audience

2 Diamant: Taky už mě to napadlo, zda pro MR2007 je k dispozici upgrade FW.
    K tomu Maxi-dotu - vzhledem k tomu, že mám 2.0 TDI, tak mě zobrazení průměrně spotřeby dost irituje :-)
    2 omicron: Vzhledem k tomu, že mám ovládání rádia na volantu, tak bych na Maxidotu uvítal ty ID3 tagy. Ovládat rádio z volantu a koukat na displey rádia mi přijde trochu nelogické. Btw, RDSku to Maxidotu vyčítá moc pěkně, včetně názvů skladeb.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.06  15:19

« Re: Radio Audience

to Diamant:
    - možná by bylo dobré, pro ty, kteří Audienci pořádně neznají jenom připomenout, že samozřejmě jsou ID3 tagy perfektně a komfortně vidět na hlavnim displeji rádia, aby si nemysleli, že to tam není vůbec >:D - ale vážně, je škoda, že na MaxiDOT ty ID3tagy také nejsou, to by bylo už hodně komfortní, především v základním režimu zobrazení, aniž bych to musel přepínat do režimu rádia, kde zas nevidím ostatní provozní data. O tom se ale majitelům dodatečně montovaných rádií ani nezdá...
    - ano, PDC volume je v menu právě na nastavení hlasitosti v souvislosti s činností ParkPilota
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.09.06  23:01

« Re: Re: Re: Radio Audience

Myslíte si, že už existuje nový FW aj pre rádio z auta MR2007? To sa mi nezdá!
    Áno, ten integrovaný menič je super, takto to vôbec nebolí zobrať jedno CD domov a upraviť jeho obsah. Keď som mal menič v kufri, tak tam bolo temer fixne 6 CD a tie sa mi už tak zunovali, že som to už ani nepočúval.
    Zobrazenie tagov na MaxiDOTe je blbé, ale aj tak tam mám spotrebu alebo nejaký užitočný údaj, ak treba, pozriem na rádio. Navyše drvivú väčšinu skladieb aj tak poznám (autora a názov), tak to ani nepotrebujem.
    Nejako som nepostrehol, že by sa rádio pri zapnutom parkasistente vypínalo. Nemáš ty stiahnutú položku PDC volume (alebo čosi také) na minimum? Hľadaj v menu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.06  10:42

« Re: Re: Radio Audience

Díky za info, jedu do servisu co nejdříve, právě dnes se mi rádio poprvé "kouslo". Používám bluetooth originál handsfree, kde mám telefon připojen právě přes bluetooth (nabídka držáků od Škoda je opravdu mizerná, mám Nokia E60) a dnes hned po nastoupení a připojení telefonu jsem začal telefonovat a po ukončení hovoru to rádio nerozdejchalo zobrazilo pouze obrázek auta a konec. Musel jsme vypnout zapnout motor, nic jiného nepomonlo (vyndat zandat CD, nic ...). Vypadá to, že Audience má poměrně složitý firmware, který není ještě zcela odladněn. Jinak mám Audience z MR 2007.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.06  08:46

« Re: Radio Audience

to kramosp:
    ten novy firmware mj. resi i ty ojedinele "rany", ktere zde jiz nekdo zminoval, od upgradu jsem nemel s Audienci jediny problem
    to howard:
    Jednoznacne souhlasim s Diamantem a Exupem, ma stavajici O2 je me prvni auto s orig. radiem (Audienci), vsechna ma predchozi auta mel a radio dodatecne instalovane. A protoze jsem docela na zvuk fajnsmekr (delal jsem mimoch. zvukarinu), vzdy jsem tam mel relativne kvalitni system (Blaupunkt, Sony, Pioneer, Becker, Alpine atd..), vc. repro a prid. zesilovacu, do ktereho jsem byl ochoten dost investovat. Take pro to, ze CDcka posloucham temer vyhradne jen v aute, doma na to neni mnoho casu a prilezitosti :-)
    Ovsem casem (a asi i vekem :'-( ) jsem rovnez dosel k tomu, ze opravdu ty drobne "omalovanky" jiz nejsou nic pro me, a jednoznacne preferuji design, ergonomii a komfort ovladani a citelnost informaci. Pochybuji, ze ten Tvuj "bezici-rolujici" text s mikrominiaturnimi tlacitky je neco pohodlneho a bezpecneho, rovnez dnes velmi ocenuji integrovany MP3/CD menic primo v palubce, drive jsem jiz k changeru nekde v kufru jiz ani nechtel chodit, natoz v nem neco menit.
    Rovnez ocenuji na Audienci zobrazovani dalsich informaci, napr. od AC, parkovaciho pilota atd, coz je zase velmi pohodlne a prijemne.
    A na zaver - je pravda, ze Audience ma trochu horsi tuner, nez by teto cen. kategorii sluselo (citlivost ale vylepsena poslednim upgradem FW), ale pro poslech CD/MP3 naprosto dostatecne (v radiu posloucham stejne jen zpravodajske stanice), a s priplatkovym SoundSystemem (a odstranenim nekter. akustickych zkratu) to bude vyhovovat jiste i narocnemu posluchaci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.06  13:27

« FW

jasně jen tam..(zadarmo)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.06  13:05

« Bez nadpisu

Děkuji za informaci, jakým způsobem se k upgradu firmwaru mohu dostat? Pouze ve značkovém servisu Škoda?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.06  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radio Audience

ano existuje upgrade firmware pro Audienci i Stream. Zlepšuje citlivost a upravuje některé problémy s přepínáním na silnější vysílač stanice. Dále odstraňuje vybíjení akumulátoru při zamčeném autě...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.06  20:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radio Audience

Mám OII MR 2007, rádio Audience (s MP3), MaxiDot, ovládání rádia na volantu. Od rádia jsme oekával více, co se kvality příjmu rádia týká, CD a MP3 jsou OK. Očekával jsem, že na MaxiDotu budou v případě přehrávání MP3 zobrazeny ID3 tagy tak jako na displei rádia, ale v MaxiDotu se zobrazuje např.: Track 156, což mě přímo se*re. Dále bych uvítal možnost, aby při aktivaci parkovacích senzorů vzadu, nebylo rádio zcela utlumeno a mohl bych si nastavit hlasitost rádia. Nevítě někdo jestli Škoda připravuje nějaký uprgade firmaware nebo nevíte někdo na jakém chipu rádio jede a zda by se dal sehant k firmware popis?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.06  06:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Orig. radio

Ono to není jen o radiu, ale o zesilovači, reprácích a ZEJMÉNA o jejich umístění (eliminace akustických zkratů), montáži, kvalitě ozvučnice atd...Reprák bez pořádné ozvučnice nehraje žádný! Takže pokud má rádio 4x50W tak ani náhodou by ten výkon nedodalo ani neuchladilo víc než zlomek sec. Proto se dělají zesilovače mimo rádio (octávka jej má pod sedadlem spolujezdce a chladič je na spodku vozu. Z vlastní zkušenosti tvrdím že Audience s DSP a Soundsystémem je velmi slušné audio. POkud to shrnu: Téměř jakékoliv papírové repro ve vytlumené montáži se slušným zesilovačem hraje jak z praku. :D
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 25.09.06  16:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Orig. radio

@FenderStrat: Tak to tu diru pod radiem vyuzivame oba stejne (zvykacky, dratove handsfree a veskery "porucedobry bordel" ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.06  13:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Orig. radio

Měl jsem na pár týdnů půjčenou OII se Streamem (starší verze, MP3 nežral) a můžu říct, že zvuk nemělo zrovna dobrý - pokoušel jsem se to doladit změnami basů, výšek atd... ale došel jsem jen k tomu, že úplně nehlubší tóny byly sice výrazné, ale "uprostřed" bylo všechno dost ploché a pak až zase výšky. To rádio mě opravdu hodně neoslovilo, ale jak už napovídá můj nick, jsem se svým sluchem trochu úchylný :-D
    Koupil jsem si neoriginál, který umí měnit barvu podsvícení tak, že umožní i "staré zelené digitálky", jako má origoš...takže to ladí k displejům klimatizace. A ta "černá díra" pod ním mi naopak obrovsky vyhovuje, mám tam žvýkačky, parkovací hodiny, parkovací karty, prostě veškerý brajgl, který mám rád hned po ruce.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 25.09.06  08:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Orig. radio

@Diamant: Text roluje, takze velikost fontu pisma bude stejna. Jinak ve dne s citelnosti problemy nemam, i kdyz pod primym slunkem nejspis jo (mam ztmavena okna, takze pokud slunko nejde zepredu shora, je vse OK) Velikost tlacitek uz jsem komentoval...
    Ovladani hlasitosti tlacitky taky nesnasim a je to jedna z omezujicich podminek pri koupi radia ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.09.06  20:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Orig. radio

Ja zase viem aj o krádežiach klasických rádií úplne bez panelu. Tak si vyber. Klasické rádio ti šlohnú hocikam, Audience/Stream len do OII.
    Pošli foto tvojich vysvietených textov. Ono je to obvykle tak, že ak je podklad svetlý a písmo tmavé tak sa čitateľnosť s narastajúcim osvetlením nezhoršuje. Ale ak svieti text, tak ak na panel rádia priamo svieti slnko, tak sa to veľmi čítať nedá. Mal som OLED displej od Pioneer-a a tam to teda tak bolo.
    Nehovorím, že sa obyčajné rádio nedá ovládať intuitívne (hoci ovládanie hlasitosti tlačidlami neznášam), ale to Škoda rádio sa ovláda fakt lepšie. Nehovor mi, že na výrazne menšiu plochu 1DIN rádia sa zmestia také veľké tlačidlá a také veľké fonty, ako na Audience/Stream. Tomu neverím.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 24.09.06  15:18

« Re: Re: Re: Re: Orig. radio

@Diamant: No vidis, konecne nejake nedesignove "pro" pro original - nemuset oddelavat panel (i kdyz na druhou stranu uz jsem bohuzel slysel i o kradezich originalu, takze pak si vyber...)
    Jinak me "vysvicene" texty na radiu jsou myslim lip citelne nez na podsvicene "digitalkove" Audienci (vyska pisma by mela byt stejna). Velikost tlacitek mluvi pro original - s tim ale nemam nastesti problemy, vse delam poslepu orientujic se zakladni polohou otocneho ovladace.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.09.06  20:24

« Re: Re: Re: Orig. radio

Ja mám Audience a nemôžem si sťažovať. Rádio hrá veľmi dobre, CD rovnako. Texty na displeji sú skutočne dobre čitateľné (zo všetkých uhlov), to všetky malé displeje obvykle nedokážu. Mimo dizajnu si cenním aj veľké tlačidlá, ktoré sa skutočne dobre používajú. Predtým som mal ozaj výborné (a drahé) rádio Pioneer, ktoré malo parádny OLED displej, ale nemôžem povedať, že drobunké tlačidlá by sa tak dobre ovládali, ako tie na Audience. A taktiež nemusím nosiť so sebou stále panel.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.09.06  15:29

« Re: Re: Orig. radio

Nevim, proc si vsichni myslite, ze neoriginalni radio musi mit spatny design, notabene musi blikat a jeste ruznymi barvami. Mne se napr. prave design meho radia libi vic nez original a krome toho, ze vic umi, i vypada kvalitneji (zadne "digitalkove" podsviceni jak z 80. let na cernem plastu) a pouze napisy sviti (samozrejme bez podsviceni) a jen jednou barvou, jiz si vcetne intenzity muzu menit ;)
    Jestlize si nekdo nedokaze na radiu vypnout intro neustale predvadejici vsechny jeho moznosti nebo si koupi radio s designem poutove atrakce, za to nemuzu a podobne pokusy jsem nemel na mysli. Na radiu by si mel clovek mit moznost nechat ukazovat jen ty informace, ktere ho zajimaji, jinak se jedna o spatne radio.
    Me napr. krome kvality poslechu (a to nejsu zadny audiofil) presvedcil prave nevyhovujici design originalu k zakoupeni radia dle meho vkusu (kdyby mela oktavka stredovy panel jako napr. volvo, nic bych samozrejme nemenil a spokojil se i s drazsim a funkcne nevyhovujicim originalem)
    Spis me zajimalo, zda existuje jeste nejake jine hledisko, protoze ja sam zadne nevidim a kupovat za vetsi penize nekvalitnejsi a hure vypadajici vec se mi opravdu nechtelo.
    Co se zminovaneho A8 radia tyka - plati to co u volva. Mimochodem jsem pred nedavnem mel to poteseni ridit S8, kde jsem radio poslouchal jen chvilku - gallardovsky motor znel zkratka lip - a zde se napr. original do interieru hodi naramne a hraje taky bezva, jen ta cena celeho auta je uplne nekde jinde, tudiz diskuze o * srovnavat to se skodovkou ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 22.09.06  09:25

« Re: Re: Orig. radio

Nevidím dvôvod prečo si treba kupovať hneď "kolotočiarske" rádio. Na trhu je veľa kvalitných a aj pekných rádii. Súhlasím s názorom že pokiaľ sa dá namontovať do auta neoriginál rádio tak sa dá zohnať min. rovnako pekné, kvalitnejšie a lacnejšie ako "originál". Ten originál tiež robí len nejaký výrobca rádii a nie automobilka. Je to bežné rádio s mierne pozmeneným dizajnom a premrštenou cenou. Stačí si porovnať parametre a ceny značkových rádii a "originál" autorádii. Keď sa ale niekomu páči práve ten dizajn originál rádia a má dobrý pocit že má originál tak nech si to zaplatí. Je to ako s elektrónmi. Tiež ich pre automobilku vyrába nejaký výrobca diskov a "originál" sú podstatne drahšie ako neoriginály aj keď môžu pochádzať z tej istej linky v rovnakej kvalite len s trošku pozmeneným dizajnom.
    Podľa môjho názoru ak je nejaké rádio krajšie ako "neoriginálne" tak sú to rádia zabudované ako robí npr. Ford, Opel atď. Vyzerá to pekne ale bohužiaľ v základe, tak ako všetky "originál" rádia, nie sú extra špičkové a keď chcete niečo lepšie musíte riadne priplatiť.Tam je opodstatnené kupovať originál rádio lebo inú možnosť nemáte. :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.06  07:13

« Re: Orig. radio

Howarde, odpověděl sis sám. Originální rádia se kupujou proto, že některým lidem ještě záleží na vzhledu auta a nechtěj si do interiéru strkat nějaký svítící *. Říká se tomu vkus. Ano, originální rádio bývá obvykle dražší než nějaký implantát. Ale věř mi - od určité třídy aut nahoru už se něco takového vůbec neřeší a do Audi A8 si taky nikdo nerve nějakou sonku z trhu...
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 22.09.06  00:35

« Bez nadpisu

Howard :
    Nikdy jsem se tady diskuzí o rádiu neúčastnil, protože mě na autě zajímají spíš věci, které jezdí a ne ty, co se jen vozí. Na Tvoji otázku Ti ale nemůžu neodpovědět. Byť kdybych dal na Tvoji sugestivní výzvu k eliminaci designu, coby důvodu ke koupi orig. rádia, tak bych Ti odpovědět vlastně ani nemohl. Pač jediný důvod, proč jsem si pořídil tohle nekvalitní předražené rádio já, byl jen a jen design. Je to tedy nedostatečný důvod, když jediný? Vážil jsem to, před koupí auta, samosebou. Když jsem se byl před usednutím ke konfigurátoru podívat na OII v krámu, stála tam zrovna jedna připravená pro majitele. Ten si tam asi rovnou poručil neoriginální kousek, právě s hentím DVD. Pohled na přístrojovku s tímhle rádiem, co tam tak barevně svítilo, trčelo jak pěst na oko a na tu prázdnou díru pod ním u mě rozhodl. I kdybych šel do černého rámečku a nikoliv do stříbrného, co tam měl on a i kdyby mělo decentní displej a ne ten blikající kolotoč, co on, tak ne. Zvolil jsem tedy originál - Stream. Nejsem žádný audiofil, takže jsem s ním zvukově spokojený. S vybíjením baterie ani s lupáním problémy nemám. O žádné jiné nekvalitě či nekomfortu nevím, i když nepochybuju, že ix neoriginálních rádií mně poskytne za méně peněz (Tvůj "zlomek ceny" je ale trochu přehnaný terminus, řekl bych..) více muziky. Budiž, tohle já ale oželím. Nadřazuju design nad pocit z nějakého dokonalého poslechu, či dokonalých funkcí. Pohled na jeho displej ladící s celým prosvětlením přístrojovky mému oku i po více než roce pořád lahodí. Najezdím toho za rok dost a hodně v noci, takže právě tehdy - lahodí. Nepochybně bych si na pouťové osvětlení jiného rádia, kterým se jich dneska většina vyznačuje, i na tu díru pod ním zvyknul. Ale proč bych si měl zvykat? Jsem spokojený s originálem. A není to tím, že jsem nepoznal lepší. Na modních vlnách masáže našich hlav (o nic jiného se totiž nejedná, to si přiznejme..) stále pokročilejšími technologiemi, co "určitě hned teď musím mít" nepluju, takže tenhle důvod proč raději netovární kus třeba zase neřeším já.
    Tak takhle nějak zní moje odpověď na Tvoji otázku. Bez snahy jakkoliv obhajovat techniku Streamu, či se naopak třeba trochu konfrontačně podivovat těm, co originál málem z principu odmítají. Ať nám to dobře hraje..! 8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…