OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.06  15:06

« Bez nadpisu

Brrr: Spotřeba oleje je v pohodě.Asi je tam long life od Castrol a ten mizí,realita.Řešením je Castrol Magnatec 5W40 a je po problému.Interval výměny doporučuji 15 tis.vyzkoušeno,funguje.Po problémech.Tišší motor.Také specifikace aby byla stejná,to pozor.
    Spotřeba: je v relaci,seč mně měřil na O1 s odchylkou asi 0,1 l.
    Je zima a zvířátkům se pod kapotou líbí.Je nějaká plašička,ale účinek neznám.Třeba někdo hodí zkušenost.
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.06  14:21

« zabeh noveho 77kw tdi

jake jsou vase zkusenosti a doporuceni pro zabeh ? ceka me prevzeti za par dni, tak me zajima vic nazoru nez jen doporuceni vyrobce :)
  • « 00 Reagovat !

foto jouda-AlkoholixXx-

jouda(AlkoholixXx) 05.03.06  19:08

« Re: been

Tak dik za utvrzení mého názoru já už myslel že sem hluchej nebo ze me delaj blbce ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  16:40

« Bez nadpisu

to dunenie je vyrazne okolo rychlosti 130 km/h, niekto to mozno ani nepocuje, ale ak skusi presadnut do ineho auta, ktore nema TDI PD, ale napriklad CR,a ist po dialnici tou istou rychlostou, tak bude poznat ten rozdiel, teda ak nema problemy so sluchom.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.06  16:38

« Moje zkušenosti s O2C 77kW

1. Mám najetých 20tis.
    2. PP mi ukazuje průměrnou spotřebu o 0.5l nižší, než je skutečně.
    3. Skutečná průmeřná spotřeba je 5.7 až 6.0l.
    4. Při trasách delších než 150km s relativně lehkou nohou a mimo dálnici je to 4.6+0.5=5.1l/100km
    5. Už jsem dolil celkem 1,5l oleje (.. a to při 8tis, 12tis a 18tis vždy po pul litru)
    6. Dunění motoru se objevuje pouze v rozmezí otáček 1500-1900 a při plném sešlápnutí plynového pedálu.
    7. Už dvakrát jsem musel nechat vytáhnout kamínek, který uvízl mezi kotoučem a třmenem přední brzdy (stalo se to někomu taky?)
    8. Na kabeláž a hlukovou izolaci mají spedano nějací hlodavci. Vzhledem k tomu, že nemám garáž, musím řešit i tyto problémy.
    9. Dvěře řidiče se dovíraly až při zvýšené síle (opraveno v záruce).
    10. Nafta při mrazech -25°C nezamrzla, ale čerstvá nafta jde na zvuku motoru poznat (hlavně za studena). Od této doby používám aditiva.
    Jsou to pouze mé vlastní zkušenosti a vaše můžou být samozřejmě jiné.
    Je tu můj první diesel.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  15:35

« Bez nadpisu

Brmol:
    S tou spotřebou jseš na tom nějak dobře. Pokud jedu OV OL tak mám při normálním stylu sám v létě 4,6 ale v zimě 5,2
    Jinak jezdím v zimě za průměr 6,3 (více město).
    Jinak odhlučnění u OII je dobré takže je tišší, ale zvuk PD je prostě "nezvučný".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.06  13:30

« Re:

to Brmbol: spotrebu pri OII udavas podla PP, alebo realne zmeranu?
  • 00 Reagovat !

foto Jabella

Jabella 05.03.06  13:18

« Bez nadpisu

Tak po přečtení tady některých vět jsem v rozpacích..měl jsem OI 1.6 75kW v Eleganci..a od prosince mám OII TDI 77kW.
    Je o mnoho víc tichá./už jenom dvojité těsnění oken dělá více/.než benzín a než 1.9TDi 66kW..klasická nebo 4x4..
    Jednu má brácha a druhou táta.
    Jezdím do práce každý den..cca 20km..se spotřebou 4,6..domů 4.2l....částečně městem.
    V pěti lidech Plzeň-Praha..po Praze..a zpět...5,5l...za měsíc průměr 5.2l.
    Už dlouho jezdím na dovču na jih Itálie...s benzínem to bylo za 7,2l..průměrná rychlost něco nad 100km/h..co není málo.
    Brácha s kombíkem 66kW čipnutým za 5.5l..táta se 4kolkou kombíkem 66kW za 6.2..
    Podotýkám,žádné dunění jsem nezaregistroval.
    Než se motor zahřeje na provoz.teplotu,tak poznám sepnutí turba kolem 2000ot/min..potom už nic.Jel jsem s tím déle 150km/h..
    Benzín jsem cestou do Itálie hnal plně naložen..jak to šlo.V Nemecku pořád skoro na doraz...podle GPS 199km/h..a jinde podle možností...Itálie cca 140km/h.
    V benzínu jsem měl vše..a tempomat makal v jednom kuse i 500km/italské dálnice jsou bezva..Klima mechanická..taky v pohodě.
    Teď mám dvouzónovku,16ky kola..prostě super.
    Nepomlouvám tady jinou značku..ale po 2500km z Octávky vystoupím určitě více v pohodě,jako z Peugeota nebo Citroena po 400km.Mě nevyhovuje moc měkké odpružení..
    Každý má dnes možnost koupit si na co má a co mu vyhovuje.
    Koupit si Fiata a vychvalovat Mercedes..to mi nepřipadá moc chytré..
    Lehkou nohu a hodně km přeju všem..
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  10:50

« Bez nadpisu

...to dunenie je zname u vsetkych motoroch typu PD, je to z dovodu vysokych plniacich tlakov, skuste vyskusat napr. BMW alebo najake HDI, tam to nie je, ale je to nieco za nieco, proste TDI PD ma jednu nevyhodu,
    vo vyssich rychlostiach duni, preto audi uz montuje do 3,0 uplne iny motor, postupne na to prejde cely koncern VW..
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  10:49

« Bez nadpisu

Pozn.: Ve 130 tedy nic nepozoruji, zato při zryhlování před 2000 ot. se projevuje dunivý zvuk až s vibracemi - asi je to normální (u PD)
  • « 00 Reagovat !

foto jouda-AlkoholixXx-

jouda(AlkoholixXx) 05.03.06  00:14

« Re: silken

Jo díky moc za radu my máme najeto asi 5 tis. tak uvidim jak se to bude chovat po tech 7,5 tis. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.06  21:14

« Bez nadpisu

no tak stim zvukem .....to slyším také .....no teda teď už ne ....od 0-7500 km tam byl...teďka mam 8000 km najeto ...a je to pryč......"samo" to zmizlo...tak nevím :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.03.06  20:08

« Re:

Myslím, že Ti to můžu potvrdit ...... Při mé oblíbené rychlosti, kdy se kochám, tj. 135km/h na tacho = cca 129km/h podle GPS slyším takovou cyklickou rezonanci a dunivější zvuk. Pod i nad to "tam" není. Ale je to můj první diesel, takže můžu slyšet trávu růst ............ >:D
  • 00 Reagovat !

foto jouda-AlkoholixXx-

jouda(AlkoholixXx) 04.03.06  16:48

« Bez nadpisu

Máme 0II 77kw a zdá se mi, že při rychlosti 130km/h je motor dost slyšet a při rychlosti 140 km/h se tento hluk snižuje je to můj subjektivní pocit nebo je to možné?děkuji ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  18:25

« Re:

Odhlučnění u Fabie musí být horší než u OII. Je to auto o třídu níž a především je konstručně o 5 let starší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  15:32

« Bez nadpisu

ja mam fabii 1,9TDi PD a najeto neco pres 60000km a spotreba kolem 5,5l a olej jsem nemusel dolevat zatim ani jednou.To odhlucneni je jeste horsi nez u O2. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.06  21:25

« Bez nadpisu

Já bych to s nadsázkou shrnul:
    -klasickému ovládání lankem už odzvonilo-co na tom že to teď víc žere,důležité jsou emise a přímý vstřik který už jde ovl.jen počítačem
    -je to hlučnější?Nevadí,lépe odhlučníme..
    Trochu mě to připomíná vtip o globálním oteplování kdy je třeba pořídit výkonnější klimatizaci.. 8-s
    PS:To není samozřejmě jen o škodovce..tož co nám ještě ta globalizace přinese?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.06  20:24

« Re:

No s tou spotřebou nevím. Měl jsem O1 81kW a zřala rozhodně méně nafty než současná PD O2 1.Obě byly po chipu, ale PD rozhodně papne víc. A o oleji ani nemluvím ? Chystám se teď při výměně nedávat 0W30 506.01, ale ten nový longlife 3 5W30 504.00 507.00 od shellu. Uvidím jestli to bude papat méně oleje, protože oproti O1 která mi za 15000 nesežrala skoro nic je to hnus. Ale za pokrok se prostě platí.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.06  20:05

« Re: Re:

no počkej, průměrná spotřeba 5,7 (nebo tak nějak) je psaná i v ofic. papírech od škodovky. (mi ukazuje počítač 5,7 - průměr z cca 11tkm najetých km). Neříkej mi, že pouze já se vlezu do této spotřeby a všechny ostatní 1,9 TDi PD jsou žíznivější?? - známý má O1 1,9 TDi a dlouhodobý průměr má o litr vyšší....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  19:48

« Re:

Gratuluji k ojedinělému exempláři....PD. :!: já mám teda jinou zkušenost: žere více jak oleje tak i nafty, chrochtá více, ale je lépe odhlučněná..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…