OCTAVIE 2 77KW TDI
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 05.03.06 16:38
« Moje zkušenosti s O2C 77kW
1. Mám najetých 20tis.
2. PP mi ukazuje průměrnou spotřebu o 0.5l nižší, než je skutečně.
3. Skutečná průmeřná spotřeba je 5.7 až 6.0l.
4. Při trasách delších než 150km s relativně lehkou nohou a mimo dálnici je to 4.6+0.5=5.1l/100km
5. Už jsem dolil celkem 1,5l oleje (.. a to při 8tis, 12tis a 18tis vždy po pul litru)
6. Dunění motoru se objevuje pouze v rozmezí otáček 1500-1900 a při plném sešlápnutí plynového pedálu.
7. Už dvakrát jsem musel nechat vytáhnout kamínek, který uvízl mezi kotoučem a třmenem přední brzdy (stalo se to někomu taky?)
8. Na kabeláž a hlukovou izolaci mají spedano nějací hlodavci. Vzhledem k tomu, že nemám garáž, musím řešit i tyto problémy.
9. Dvěře řidiče se dovíraly až při zvýšené síle (opraveno v záruce).
10. Nafta při mrazech -25°C nezamrzla, ale čerstvá nafta jde na zvuku motoru poznat (hlavně za studena). Od této doby používám aditiva.
Jsou to pouze mé vlastní zkušenosti a vaše můžou být samozřejmě jiné.
Je tu můj první diesel. -
Jabella 05.03.06 13:18
« Bez nadpisu
Tak po přečtení tady některých vět jsem v rozpacích..měl jsem OI 1.6 75kW v Eleganci..a od prosince mám OII TDI 77kW.
Je o mnoho víc tichá./už jenom dvojité těsnění oken dělá více/.než benzín a než 1.9TDi 66kW..klasická nebo 4x4..
Jednu má brácha a druhou táta.
Jezdím do práce každý den..cca 20km..se spotřebou 4,6..domů 4.2l....částečně městem.
V pěti lidech Plzeň-Praha..po Praze..a zpět...5,5l...za měsíc průměr 5.2l.
Už dlouho jezdím na dovču na jih Itálie...s benzínem to bylo za 7,2l..průměrná rychlost něco nad 100km/h..co není málo.
Brácha s kombíkem 66kW čipnutým za 5.5l..táta se 4kolkou kombíkem 66kW za 6.2..
Podotýkám,žádné dunění jsem nezaregistroval.
Než se motor zahřeje na provoz.teplotu,tak poznám sepnutí turba kolem 2000ot/min..potom už nic.Jel jsem s tím déle 150km/h..
Benzín jsem cestou do Itálie hnal plně naložen..jak to šlo.V Nemecku pořád skoro na doraz...podle GPS 199km/h..a jinde podle možností...Itálie cca 140km/h.
V benzínu jsem měl vše..a tempomat makal v jednom kuse i 500km/italské dálnice jsou bezva..Klima mechanická..taky v pohodě.
Teď mám dvouzónovku,16ky kola..prostě super.
Nepomlouvám tady jinou značku..ale po 2500km z Octávky vystoupím určitě více v pohodě,jako z Peugeota nebo Citroena po 400km.Mě nevyhovuje moc měkké odpružení..
Každý má dnes možnost koupit si na co má a co mu vyhovuje.
Koupit si Fiata a vychvalovat Mercedes..to mi nepřipadá moc chytré..
Lehkou nohu a hodně km přeju všem.. -
« Bez nadpisu
...to dunenie je zname u vsetkych motoroch typu PD, je to z dovodu vysokych plniacich tlakov, skuste vyskusat napr. BMW alebo najake HDI, tam to nie je, ale je to nieco za nieco, proste TDI PD ma jednu nevyhodu,
vo vyssich rychlostiach duni, preto audi uz montuje do 3,0 uplne iny motor, postupne na to prejde cely koncern VW.. -
"-- skrytý --" 04.03.06 20:08
« Re:
Myslím, že Ti to můžu potvrdit ...... Při mé oblíbené rychlosti, kdy se kochám, tj. 135km/h na tacho = cca 129km/h podle GPS slyším takovou cyklickou rezonanci a dunivější zvuk. Pod i nad to "tam" není. Ale je to můj první diesel, takže můžu slyšet trávu růst ............ >:D -
« Bez nadpisu
Já bych to s nadsázkou shrnul:
-klasickému ovládání lankem už odzvonilo-co na tom že to teď víc žere,důležité jsou emise a přímý vstřik který už jde ovl.jen počítačem
-je to hlučnější?Nevadí,lépe odhlučníme..
Trochu mě to připomíná vtip o globálním oteplování kdy je třeba pořídit výkonnější klimatizaci.. 8-s
PS:To není samozřejmě jen o škodovce..tož co nám ještě ta globalizace přinese? -
« Re:
No s tou spotřebou nevím. Měl jsem O1 81kW a zřala rozhodně méně nafty než současná PD O2 1.Obě byly po chipu, ale PD rozhodně papne víc. A o oleji ani nemluvím ? Chystám se teď při výměně nedávat 0W30 506.01, ale ten nový longlife 3 5W30 504.00 507.00 od shellu. Uvidím jestli to bude papat méně oleje, protože oproti O1 která mi za 15000 nesežrala skoro nic je to hnus. Ale za pokrok se prostě platí. -
« Re: Re:
no počkej, průměrná spotřeba 5,7 (nebo tak nějak) je psaná i v ofic. papírech od škodovky. (mi ukazuje počítač 5,7 - průměr z cca 11tkm najetých km). Neříkej mi, že pouze já se vlezu do této spotřeby a všechny ostatní 1,9 TDi PD jsou žíznivější?? - známý má O1 1,9 TDi a dlouhodobý průměr má o litr vyšší....
Spotřeba: je v relaci,seč mně měřil na O1 s odchylkou asi 0,1 l.
Je zima a zvířátkům se pod kapotou líbí.Je nějaká plašička,ale účinek neznám.Třeba někdo hodí zkušenost.