OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto exup

exup 05.04.06  13:38

« Re: Re: Ropák

No ale třeba mě, který získal k dieselovým vznětovým motorům (ať má Diamant radost >:D , nic ve zlém) vyloženě kladný vztah a po benzíňáku už ani nevzdechnu, slovo ropák nějak nelichotivé nepřipadá.
    Víš, já si jinak myslím, že koupi nového auta, byť stojí ranec, nutně vždy nepředchází, a mnohdy ani předcházet nemůže, informačně zcela vyčerpávající procedura zjišťování vlastností čehokoliv na něm. Spoustu věcí prostě při zkušební jízdě neodhalíš. To by Ti autosalon musel půjčit auto na několik dní, což asi není moc běžné, myslím. Nemůžeš proto být tím pádem vyloučen z možnosti na tom autě něco kritizovat. A že na každém něco najdeš..
    Na druhé straně jsou týpci, co by si raději uřízli jazyk, než by tu drahou věc, na kterou tak dlouho šetřili, sebeméně pomluvili. Brr.. Možná mají pocit, že by se tím na veřejném fóru totálně znemožnili. A to myslím obecně a principielně. Nevztahuju to jen na auto, které samozřejmě s ohledem na svoji mimořádnou cenu vyvolává v některých zábrany o to větší, o něm promluvit jen trochu nelichotivě.
    Živím se prací na PC. Mám 3. V práci, doma, na chalupě. Domů jsem si nadělil k poslednímu ježíšku LCD monitor. Úplná bomba mezi monitory! Fujitsu Siemens, 20 palců obrazovka! Stál bez pětistovky 20000,-! To už vydají jen fajnšmekři či fanatici. Já do něj koukám denně nekonečné hodiny. Začal jsem doma, pak že si ho postavím všude. Prošel jsem si testy na internetu. Zase úplná bomba, vítěz všech parametrů, vhodný pro CAD aplikace (můj chleba). Co víc udělat, před koupí? Kde si ho vyzkoušíš, s AutoCadem? Koho se zeptat, skoro nikdo ho nemá, je to celkem novinka. No vidíš a on je ve srovnání s klasickým CRT monitorem úplně na *. Na vyhození, pokud s ním nepůjde něco sofwarově udělat. Aniž bych se teď rozepisoval proč. Dávám jen příklad..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  12:58

« Re: Ropák

To exup: Ja to nazval ropákem proto, protože mám ke vznětovým motorům upřímný odpor a co prostě nemám rád, to nazývám nelichotivými názvy, navíc jak jsi sám napsal, vśici zde ví o co se jedna. Rozhodně nešlo o to být víc "cool" Jinak v tomto fóru jsem musel zareagovat jen proto, protože už mi fakt všici ti lidi co si koupí nové auto a pak si na něj stěžují, ěe to dělá to či ono a nejezdí to tak jak si představovali už fakt štvou.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 05.04.06  11:49

« Re: Re: Ropák

A když je nafta těžší, mám tomu Tvému "až na to, že.." rozumět tak, že naftu považuješ za víc ropáčtější než benzín, když má tu stáčecí pípu umístěnou na krakovací jednotce níž, než jsou ty, kterými se stáčí ostatní lehčí frakce? To si nemyslím. Výchozí surovinou pro benzin i naftu je prostě ropa, ne?
    Jinak s dalšími přívlastky bych to už moc nepřeháněl. To mě bereš, při vší úctě k Tvému přehledu, trochu příliš za slovo, nemyslíš?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.04.06  11:27

« Re: Ropák

Až na to, že nafta je z ťažších zložiek tej ropy.
    Inak ani nafťák nie je správny názov. Malo by to byť skôr Dieselový motor alebo ešte presnejšie vznetový motor (a ešte by sa k tomu dalo dať niekoľko upresňujúcich prívlastkov).
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 05.04.06  10:56

« Ropák

To Marios :
    Umím si představit, že člověk, který nazve diesel ropákem se možná cítí víc "in" (a to se dnes v mnoha případech počitá, že..?), než kdyby ho nazval věcně správně nafťákem. Každý tomu tady i asi tak rozumí, takže proč ne. Nicméně, když už tenhle výraz používáš, je Ti jasné, že každý benzíňák je na 100% stejným ropákem jako nafťák?
  • « 00 Reagovat !

foto Jabella

Jabella 03.04.06  18:41

« Re:

Marios..
    Prima.Beru to,asi jsem to nepochopil.Opravuji svůj příspěvek.Omlouvám se Ti.A souhlasím s Tebou.
    Měj se.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.04.06  08:23

« Re:

Marios: Jasne, že jazdím rád, ale ten výraz bol v úvodzovkách preto, lebo to je citát z filmu Anděl na horách (BTW tento víkend pôjde v TV).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  07:22

« Bez nadpisu

To Brmbol : Reagoval jsem na jiné příspěvky v tomto fóru, pokud sis nevšiml, proti tobě to nebylo. Ty jsi v pohodě, koupil sis ropáka a jsi spokojený, nemáš proti svému autu a motoru výhrady a tak to má být, ale nechápu lidi co si koupí auto a pak si tady na fóru stěžují že to duní, vibruje a musí si hlídat otáčky motoru. Takoví lidi prostě nechápu, že uvalí velký prachy za něco (v tomto připadě auto) a ani neví jak jim to bude vyhovovat a pak si stěžují. Jinak stejně jako Diamant taky si myslím, že nejsem špatný řídič a jezdím moooc rád a vždy se těším, když můžu řídit a zakomplexovaný nejsem.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.04.06  00:19

« Re: Neuvěřitelné

Cítim sa diskriminovaný. Správny vodič snáď som ("jazdím dobre a jazdím rád!"), ale OII nemám (a nikdy som to ani netvrdil).
  • 00 Reagovat !

foto Jabella

Jabella 02.04.06  19:36

« Neuvěřitelné

Marios
    Jezdil jsem s mnoha auty na benzín,ale nedávno jsem si koupil Tebou nazvaného ropáka.
    Neduní,nevibruje,jezdí supr,má 114kW.s chipem,zatím jezdí kolem 5litrů.
    V létě opět jedu jako už mnoho let autem na dovču po Evropě,najezdím za měsíc zase kolem 8oookm.Potom napíšu víc.
    .vždy jsem tvrdil kolegům ropákům v práci,že nafta patří do traktoru.Teď se jim omlouvám.
    A tady hlupákům se směju...připomíná mi to tu diskuse na Seznamu k nějakému problému.
    Víc k tomu tady psát nebudu a ani reagovat na nic.Nejsem hlupák!!!
    Správným řidičům a opravdovým majitelům OII,hodně kilometrů bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.06  09:29

« Re: Re: svetla

rosta: presne tak som to chcel vyriesit na svojom novom focuse, ale nestaci kupit len originalne xenonove svetlomety, musis tam dorobit aj ostrekovace svetiel a automaticku regulaciu vysky, aby to splnalo normy. inak sa moze poistovna vyvliect z poistneho plnenia ak sa nieco stane. Ja dokonca mam od vyroby ostrekovace tak som si myslel, ze to bude jednoduche. Ale treba dorobit riadiace jednotky, vymenit cast elektroinstalacie, vymenit SW v existujucich riadiacich jednotkach, proste okrem ceny za svetla mi v servise povedali, ze by to bolo navyse dalsich 1200 EUR, takze aj keby som na ebay.de kupil svetla za 300, tak ma to dohromady bude stat 1500 EUR, co je akosi vela.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  20:50

« Re: Nafta

O kolik vice si najel ? Neni rozumnejsi koupil aditivum od castrolu a dolit do klasicke nafty ? treba u shellu nebo jinde ? asi to vyjde kvalitativne nastejno, cena asi lepsi ze ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  20:48

« Re: svetla

Kup za dobrou cenu xenony a neni co resit. Ja je koupil za 8000.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.03.06  12:37

« Re: svetla

Problemy so svetlami registrujem aj v inych diskusiach o OII. Nechcel som tomu ale verit. Nedalo mi to, tak som vyskusal kamosovu OII s Xenonmi. Zaver je ten, ze tlmene svietia dostatocne a k nim vyhrady nemam. Ale dialkove boli dost otrasne. Problem je v tom, ze na ceste su tmave neosvetlene oblasti. Ale chvilu som ten priestor od dialkovych svetiel pozoroval a dospel som k nazoru, ze by stacilo dialkove svetla nastelovat nizsie (vraj sa to da). Svetla by zbytocne neosvetlovali koruny stromov a ta tmava oblast by sa vlastne spojila s oblastou osvetlenou od tlmenych svetiel. Druha otazka je farebne spektrum Xenonov a halogenov. Tu navrhujem zakupenie nejakych halogeniek viac do modra, aby medzi farbou tlmenych a dialkovych nebol tak vyrazny rozdiel. Po tychto upravach si myslim, ze by nemal mat k svetlam Octavie niekto vazne vyhrady. Dokonca ani ja, co som zvyknuty na natacaci bixenon (to je ine kafe).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  10:55

« svetla

pridavam sa k blasiovi. dialkove v pohode, stretavacky halogenove o nicom. vytvara mi to tmave neosvetlene miesta, celkovo je to svetlo dost nerovnomerne. skusim tam v najblizsich dnoch dat nove ziarovky - bud pojdu Silverstary alebo Vision Plus od philipsu. potom dam vediet
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  10:54

« Re:

Právě kvůli tomu že jsou koncovky zahnuté dolů jsem si neobjednával chromovanou koncovku, protože (i když nemám zkušenosti s naftou) myslím že by se víc špinil zadní nárazník a samotné koncovky by byly taky za chvíli od sazí což u těch origo není vidět a nevadí to.
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.06  10:51

« Nafta

Jaké máte zkušenosti s různou naftou pro motory PD? Já vím že např. u SHELLu V Power jsem ujel objektivně měřeno víc km na plnou nádrž i chod motoru byl klidnější. Předem díky za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.06  10:05

« Bez nadpisu

S těma světlama se to moc nepovedlo.Mě se naopak nelíbí potkávačky-s dálkovýma jsem spokojenej.Taky jsem přemýšlel o lepších žárovkách;bojím se do toho ale jít kvůli vyšším teplotám.Kdo ví co by to mohlo při letních 30-kách udělat s parabolou?
    Když už jsme u toho "tuningu"-máte někdo zkušenost s chrom koncovkami výfuku od škodovky u 1.9tdi? Ty fajfky zahnuté dolů co tam jsou standartně mají asi význam kvůli sazím-když tam budou rovné-n ebude se to usazovat na zadku auta :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  23:30

« Re: Re: Re: Re: Re:

ja prave riesim rovnaky problem, ale na novom focuse, proste sa mi zda, ze to moc nesvieti. zatial to vyzera tak, ze zistim v servise, kolko by stali xenonove svetlomety a automaticke nastavovanie svetiel..
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  23:05

« Re: Re: Re: Re:

No tak jsem to tipoval správně. A co říkáte na světla u Octavie II? prej ty dálkový nejsou nic moc, neobjednával jsem xenony :'-( má cenu řešit to jinýma žárovkama?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…