OCTAVIE 2 77KW TDI
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re: Re:
já dolévám na PD77kW motoru 0,5-0,75l cca po 7kkm (jak to začne nadávat) a připadá mi to úplně normální. A mám první závadu HEČ....upadla mi hadička od systému zpětné recilkulace výfukových plynů (Maxi dot začal nadávat Emise do dílny)...Prostě se uklepala podtlaková hadička. Po 25kkm ... Tragedie, vracím auto zakládám web "Vraťte svoji Octavii" a začínám plánovat protestní jízdu Prahou...končíme v předem vybraném hostinci...pojeďte se mnou
Novaku: budeme sa smiat, ked ked Ti servis nebude chciet uznat jasnu zavadu. Teraz si frajer ;-) No rozhodne ti to nezalam a zelam aby si bol s karou spokojny 8) -
"-- skrytý --" 06.04.06 21:39
« Re: Re:
já dolévám na PD77kW motoru 0,5-0,75l cca po 7kkm (jak to začne nadávat) a připadá mi to úplně normální. A mám první závadu HEČ....upadla mi hadička od systému zpětné recilkulace výfukových plynů (Maxi dot začal nadávat Emise do dílny)...Prostě se uklepala podtlaková hadička. Po 25kkm ... Tragedie, vracím auto zakládám web "Vraťte svoji Octavii" a začínám plánovat protestní jízdu Prahou...končíme v předem vybraném hostinci...pojeďte se mnou >:D -
« Bez nadpisu
samozrejme ze to moze byt aj normalne, ved to zalezi od viac faktorov,ktore maju vplyv na spotrebu oleja, a motor 2.0 TDI ma 103KW takze vykon = vyssie tlaky, spotreba oleja moze stupat hlavne ak ma motor malo najazdenych km, styl jazdy, casta akceleracia atd.....
je rozdiel motor 2.0 SDI 50 KW alebo 2.0 TDI 103 KW alebo aj viac, je to nieco za nieco..... -
Diamant 06.04.06 20:03
« Re:
Otvorím tu zase tému, ktorá tu už možno aj bola. Dnes mi volal kamoš, ktorý má OII 2,0 TDI a pýtal sa, či je normálne, že zhruba každých 6000 km dolieva do motora 1 l oleja. Čiže za posledných 15.000 km medzi výmenami oleja dolial až 2,8 L oleja. Pritom sa nejedná o longlife olej, ale klasickú snytetiku. Po meste najazdí tak 30% a inak jazdí dlhé trasy. Čo vy na to? Mne sa to zdá už viac, než by som bol ochotný akceptovať, keby to auto bolo moje.
Akú spotrebu oleja máte na svojom 2,0 TDI? -
« Bez nadpisu
Marios a spo...: M: nechápu lidi co si koupí auto a pak si tady na fóru stěžují že to duní, vibruje... ...Jinak pokud se mi taky něco nelíbí, tak nemám problém to zkritizovat, i když to je moje a uvalil jsem za to plno peněz, ale na auto si stěžovat nemohu.
K tomuto názoru:
Jistě svoje auto, jak již kluci dole napsali, ty asi kritizovat nebudeš
Je pěkné, že ses nám pochlubil jak dokážeš vše domluvit a zařídit.
Trošku to tu ale smrdí samochválou.
Jinak, k benzínu - ten je mj. karcinogen, tak si vyber, kde - na čerpačce nebo dým za dieselem...
Myslím, že patříš k těm, kteří tu budou své vozidlo jenom vychvalovat. Jenomže k čemu je se zapojovat do diskuzí, kde majitelé auto jenom vychvalují, nestýská se ti po zprávách před 1989. Nebo že bys zapoměl nebo nepoznal.
Jinakak, pokud se mi to nezdá, tak se tady baví lidé o svých zkušenostech s TDI. A to, že někomu něco drnčí ještě neznamená, že to vytrhneš z kontextu a uděláš z někoho chudáka, že si blbě vybral.
Osobně jsem z mojí OII spokojený, ikdyž nezakrývám, že zrovna zvuk motoru je nelibozvučný. Nějaká vibrace je taky. Ale to nevypovídá o tom, že je to vše blbě.
No a pokoušet se urážet řečma to co se mi nelíbí, to nebudu ani komentovat... -
Diamant 06.04.06 09:32
« Re: Re: Re: Konečně
Marios - ja patrím medzi ľudí, čo si teiž chcú vyzistiť maximum informácií, než si niečo tak drahé, ako je auto kúpia. A rovnako som si vyskladal pre mňa použiteľnú konkurenciu v cenníku, navštívil dealera a podľa toho, ako sa mi tá konkurencia páčila, tak som prípadne aj absolvoval skúšobnú jazdu. Takže predpokladám, že by som nemal zažiť nejaké nečakané sklamanie. -
"-- skrytý --" 06.04.06 07:17
« Re: Re: Konečně
Blasio díky za ty vYbrace, občas už mi vibruje celej mozek, takže nějaké to I/Y neřeším. Ještě krátce k exupovy LCD monitroru. Taky se žívím počítačem, jen trochu v jiné podobě (správce sítě a prodávání domén) a co se týče monitoru, tak když jsem si chtěl monitor koupit, tak jsem zašel do obchodu u nás ve městě a řekl, že chci tento monitor, ale že napřed si ho chci vyzkoušet, takže mi ho zabalili a dali na víkend domů, kde jsem si ho testnul a v pondělí jsem pak uź donesl jenom peníze. Takže když se chce všechno jde >:D Něco podobného bylo aji při koupi auta, jen s tím rozdílém, že mi ho nepujčili domů na víkend, ale nabídli testovací jízdu, ale já jsem ani tu předváděcku nepotřeboval, protože jsem věděl moc dobře co chci a co to umí. Než si totiž něco koupím, co stojí ranec peněz, tak si o tom zjístím vše od A do Z.
Jinak pokud se mi taky něco nelíbí, tak nemám problém to zkritizovat, i když to je moje a uvalil jsem za to plno peněz, ale na auto si stěžovat nemohu. Mimochodem taky vám došla "Analýza image obchodníka" od Škody Auto? Dělají průzkum spokojenosti zákazníku z autorizovanými autosalóny a servisy.
OK a teď už vás nechám diskutovat o dechťácích >:D -
Diamant 05.04.06 22:27
« Re: Konečně
Ja tiež patrím medzi ľudí, čo povedia svoj názor, či je dobrý alebo zlý. Mne sa stalo niečo podobné, ako tebe exup. Akurát s foťákom. Kúpil som si pred časom všetkými do nebies vychvaľovaný Canon EOS-300D. Zrkadlovka, ktorá bola vtedy novinka a konkurencia nič podobné za takú cenu neponúkala. Pozrel som testy, foťák si aj vyskúšal. Nemohol som urobiť inak, len kúpiť. Veď je to trefa do čierneho. A ukázalo sa, že to bol krok vedľa, mne ten foťák nevyhovoval, tak som ho tuším po pol roku s pomerne veľkou stratou predal aj s príslušenstvom. Najprv som si myslel, že si zvyknem. Nezvykol som si. Teraz mám iný foťák, ktorý určite nie je tak dobre hodnotený a som veľmi spokojný.
A na tému "ropák". Aj mne sa nejako automaticky vybavilo pod týmto názvom vozidlo na naftu. Ale aby to bolo správne, navrhujem používať názov "dechťák" a bude pokoj. >:D (neukameňujte ma). -
Jabella 05.04.06 21:56
« Konečně
Jsem rád a souhlasím s názorem,že si tu my majitelé OII máme navzájem odevzdávat info o problémech a poruchách,poznatky a zážitke přístupů servisů a Škodovky a pod.
Měl jsem i OI a vystřídal jsem několik servisů a dost krenspondoval i s Ml.Boleslaví..ohledně uznání závady po záruce na kompresoru klima/úspěšně/..a mám dost neskreslených poznatků z Plzně a okolí...
Tak co když tady začneme o tom psát...a ne neustále o dunění,ropácích a pod.
----------------------------------------… /> Octavia 1.9TDI Elegance model 2006. -
« Re: Re: Ropák
Mariosi,nevím jestli jsi pochopil smysl tohoto fóra.Máme tady své auta chválit do nebes jak jsme dobře koupili-a nebyla by to trochu nuda?Proč se nepodělit se svými dojmy s ostatními jak vnímám to či ono-pravda řada věcí je dost subjektivní; co je v porovnání s jiným ještě standart a co už ne; s čím zajít na reklamaci a s čím nikoli?
Dál už se nemá cenu k tomu vyjadřovat.Myslím že ohledně koupě nového auta to tu exup vystihnul celkem trefně.
PS: Hlavně bacha na ty vYbrace >:D ! -
exup 05.04.06 13:38
No ale třeba mě, který získal k dieselovým vznětovým motorům (ať má Diamant radost >:D , nic ve zlém) vyloženě kladný vztah a po benzíňáku už ani nevzdechnu, slovo ropák nějak nelichotivé nepřipadá.
Víš, já si jinak myslím, že koupi nového auta, byť stojí ranec, nutně vždy nepředchází, a mnohdy ani předcházet nemůže, informačně zcela vyčerpávající procedura zjišťování vlastností čehokoliv na něm. Spoustu věcí prostě při zkušební jízdě neodhalíš. To by Ti autosalon musel půjčit auto na několik dní, což asi není moc běžné, myslím. Nemůžeš proto být tím pádem vyloučen z možnosti na tom autě něco kritizovat. A že na každém něco najdeš..
Na druhé straně jsou týpci, co by si raději uřízli jazyk, než by tu drahou věc, na kterou tak dlouho šetřili, sebeméně pomluvili. Brr.. Možná mají pocit, že by se tím na veřejném fóru totálně znemožnili. A to myslím obecně a principielně. Nevztahuju to jen na auto, které samozřejmě s ohledem na svoji mimořádnou cenu vyvolává v některých zábrany o to větší, o něm promluvit jen trochu nelichotivě.
Živím se prací na PC. Mám 3. V práci, doma, na chalupě. Domů jsem si nadělil k poslednímu ježíšku LCD monitor. Úplná bomba mezi monitory! Fujitsu Siemens, 20 palců obrazovka! Stál bez pětistovky 20000,-! To už vydají jen fajnšmekři či fanatici. Já do něj koukám denně nekonečné hodiny. Začal jsem doma, pak že si ho postavím všude. Prošel jsem si testy na internetu. Zase úplná bomba, vítěz všech parametrů, vhodný pro CAD aplikace (můj chleba). Co víc udělat, před koupí? Kde si ho vyzkoušíš, s AutoCadem? Koho se zeptat, skoro nikdo ho nemá, je to celkem novinka. No vidíš a on je ve srovnání s klasickým CRT monitorem úplně na *. Na vyhození, pokud s ním nepůjde něco sofwarově udělat. Aniž bych se teď rozepisoval proč. Dávám jen příklad.. -
"-- skrytý --" 05.04.06 12:58
« Re: Ropák
To exup: Ja to nazval ropákem proto, protože mám ke vznětovým motorům upřímný odpor a co prostě nemám rád, to nazývám nelichotivými názvy, navíc jak jsi sám napsal, vśici zde ví o co se jedna. Rozhodně nešlo o to být víc "cool" Jinak v tomto fóru jsem musel zareagovat jen proto, protože už mi fakt všici ti lidi co si koupí nové auto a pak si na něj stěžují, ěe to dělá to či ono a nejezdí to tak jak si představovali už fakt štvou. -
exup 05.04.06 11:49
A když je nafta těžší, mám tomu Tvému "až na to, že.." rozumět tak, že naftu považuješ za víc ropáčtější než benzín, když má tu stáčecí pípu umístěnou na krakovací jednotce níž, než jsou ty, kterými se stáčí ostatní lehčí frakce? To si nemyslím. Výchozí surovinou pro benzin i naftu je prostě ropa, ne?
Jinak s dalšími přívlastky bych to už moc nepřeháněl. To mě bereš, při vší úctě k Tvému přehledu, trochu příliš za slovo, nemyslíš? -
exup 05.04.06 10:56
« Ropák
To Marios :
Umím si představit, že člověk, který nazve diesel ropákem se možná cítí víc "in" (a to se dnes v mnoha případech počitá, že..?), než kdyby ho nazval věcně správně nafťákem. Každý tomu tady i asi tak rozumí, takže proč ne. Nicméně, když už tenhle výraz používáš, je Ti jasné, že každý benzíňák je na 100% stejným ropákem jako nafťák?