OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

16.04.06  21:54

« Bez nadpisu

Zdravim,mám ted 3týdny novou OII 1.9TDI 77kw,mám na ni najeto něco přes 5000km a mám takový menší problém,při akceleraci od 2 rychl.stupně a výše by to jakoby zatrhalo než se to začne rozjíždět.Nedělá to vždy a ted už bych řekl že méně často,než když to bylo v záběhu.
    Chci jen vědět jestli jsem jediný nebo jestli se to objevilo i někomu z vás.
    Jinak je to skvělé auto,měl jsem před tím OI 1.6 75kw s tou jsem za 4roky najel 364000km,pak 1.9TDI 81kw(422000km) a vždy super bez větších závad,jen u TDI jsem 3x měnil váhu vzduchu a ve 350,000km turbo jinak jen běžná udržba,tak jsem zvědav co vydrží 77kw,zatím mě jen zaráží spotřeba,ne ne jít dolu,jezdím ted s tím za 6,1l/100km,u OI 81kw jsem měl spotřebu od začátku 4,6-5,1l/100km a muj jízdní styl je pořád stejný.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.06  13:19

« Re: Spotřeba oleje

Ja mam svoju OII od I/06 a najazdenych nieco cez 15000km prevazne na dialniciach a pri nahodnej kontrole stavu hladiny oleja mam stale hladinu v polovici medzi max a min povolenou hladinou oleja. Zatial som tam nenalial ani kvapku oleja..
    Fakt je ten, ze som si dal trochu zalezat pri zabehu a auto nikdy netocim za studena..
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.04.06  19:26

« Re: Spotřeba oleje

exup - presne tak. Hneď som mu povedal, že akákoľvek reklamácia či nárok na opravu neprichádza do úvahy, lebo ešte stále je to vo výrobcom stanovenej norme. Doliať 1L nie je problém, obvykle sa mierky navrhujú tak, aby medzi minimom a maximom na mierke bol rozdiel presne 1L. Ale beztak je to veľa. Jediné, čo by som asi urobil, by som skontroloval viečko mot. oleja a nádržku chladiacej kvapaliny. A potom spodok motora. Či niekam ten olej neuniká. Pokiaľ nie, tak už potom je to obtiažnejšie.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 07.04.06  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re:

Škoda, že už tam nejsi. Juknul bych se tam, cizí neštěstí vždy potěší :D
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 07.04.06  10:42

« Re: Re: Re: Re:

To spitfire : i já už jsem měl závadu. Jen jsem trochu škrtnul o Peugeot boxer a jak jsem od něj odlít.. >:D Byl jsem pak na webu nehodovky z Kongresové :roll:
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 07.04.06  10:38

« Spotřeba oleje

To Diamant :
    Mně přijde spotřeba oleje u OII Tvého kámoše docela přemrštěná. Já bych z toho byl každopádně trochu nervózní. Olej jsem měnil asi v 26 000 km a do té doby jsem tam dolil necelé 2 l longlife Castrolu. Poprvé se mi rozsvítila kontrolka v 7700 km. Dolévám vždy tak 0,25 - 0,3 l. Nalít ale najednou do motoru 1 l mně přijde docela dost. Nicméně nemám vyzkoušené, jestli tohle množství pobere provozní rozsah měrky. Vysoká hladina oleje, jak známo, není nic dobrého.
    Zajímavé je, že teď mám od výměny oleje najeto už asi 11 000 km a ještě se nic nerozsvítilo. Buď mi tam mecháno v servisu nalil nějakou forotu ftipně až nad rysku.. (ani jsem to po něm nekontroloval..), nebo to má s tím Mobil1 long life, na který jsem přešel z Castrolu, nějakou menší spotřebu. Což by bylo jen příjemné. Třetí možnost je, že mně odešlo čidlo hladiny a nedostatek oleje se projeví místo kontrolkou náhlým zvýšením třecí síly pístů ve válcích.. >:D . Asi se budu muset podívat na měrku..
    V každém případě jsou limity spotřeby oleje od výrobce nastavené mazaně tak vysoko, že se do nich Tvůj kámoš spolehlivě vejde. Ba možná teď nedosahuje ani polovinu toho, co ještě připouští výrobce. Aby po něm pak kdekdo nechtěl vyměnit motor s odůvodněním, že mu žere olej, to je samosebou..
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.04.06  10:24

« Re: Re: Re: Re:

Spitfire - no to je pekné, povedal by som, že u longlife 1L / 15.000 km je úplne normálna hodnota u 2,0. Ak teda máte skúsenosti aj ostatní, sem s nimi.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 07.04.06  09:59

« Re: Re: Re:

to Novak: Já jsem už měl taky závadu - jenom trochu jsem škrtnul o vrátka a hned odlítnul kryt zrcátka - šmejd. Přidám se na Tvůj web.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 07.04.06  09:57

« Re: Re:

to Diamant: Na TDI 2.0 mám najeto 34.000, zatím jsem do toho nalil 2 litry oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.06  08:35

já dolévám na PD77kW motoru 0,5-0,75l cca po 7kkm (jak to začne nadávat) a připadá mi to úplně normální. A mám první závadu HEČ....upadla mi hadička od systému zpětné recilkulace výfukových plynů (Maxi dot začal nadávat Emise do dílny)...Prostě se uklepala podtlaková hadička. Po 25kkm ... Tragedie, vracím auto zakládám web "Vraťte svoji Octavii" a začínám plánovat protestní jízdu Prahou...končíme v předem vybraném hostinci...pojeďte se mnou
    Novaku: budeme sa smiat, ked ked Ti servis nebude chciet uznat jasnu zavadu. Teraz si frajer ;-) No rozhodne ti to nezalam a zelam aby si bol s karou spokojny 8)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.04.06  22:51

Myslím, že ešte stále nemáš závadami na šéfove Audi A8 >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  21:39

« Re: Re:

já dolévám na PD77kW motoru 0,5-0,75l cca po 7kkm (jak to začne nadávat) a připadá mi to úplně normální. A mám první závadu HEČ....upadla mi hadička od systému zpětné recilkulace výfukových plynů (Maxi dot začal nadávat Emise do dílny)...Prostě se uklepala podtlaková hadička. Po 25kkm ... Tragedie, vracím auto zakládám web "Vraťte svoji Octavii" a začínám plánovat protestní jízdu Prahou...končíme v předem vybraném hostinci...pojeďte se mnou >:D
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.06  21:00

« Bez nadpisu

samozrejme ze to moze byt aj normalne, ved to zalezi od viac faktorov,ktore maju vplyv na spotrebu oleja, a motor 2.0 TDI ma 103KW takze vykon = vyssie tlaky, spotreba oleja moze stupat hlavne ak ma motor malo najazdenych km, styl jazdy, casta akceleracia atd.....
    je rozdiel motor 2.0 SDI 50 KW alebo 2.0 TDI 103 KW alebo aj viac, je to nieco za nieco.....
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.04.06  20:03

« Re:

Otvorím tu zase tému, ktorá tu už možno aj bola. Dnes mi volal kamoš, ktorý má OII 2,0 TDI a pýtal sa, či je normálne, že zhruba každých 6000 km dolieva do motora 1 l oleja. Čiže za posledných 15.000 km medzi výmenami oleja dolial až 2,8 L oleja. Pritom sa nejedná o longlife olej, ale klasickú snytetiku. Po meste najazdí tak 30% a inak jazdí dlhé trasy. Čo vy na to? Mne sa to zdá už viac, než by som bol ochotný akceptovať, keby to auto bolo moje.
    Akú spotrebu oleja máte na svojom 2,0 TDI?
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.06  16:16

« Bez nadpisu

Marios a spo...: M: nechápu lidi co si koupí auto a pak si tady na fóru stěžují že to duní, vibruje... ...Jinak pokud se mi taky něco nelíbí, tak nemám problém to zkritizovat, i když to je moje a uvalil jsem za to plno peněz, ale na auto si stěžovat nemohu.
    K tomuto názoru:
    Jistě svoje auto, jak již kluci dole napsali, ty asi kritizovat nebudeš
    Je pěkné, že ses nám pochlubil jak dokážeš vše domluvit a zařídit.
    Trošku to tu ale smrdí samochválou.
    Jinak, k benzínu - ten je mj. karcinogen, tak si vyber, kde - na čerpačce nebo dým za dieselem...
    Myslím, že patříš k těm, kteří tu budou své vozidlo jenom vychvalovat. Jenomže k čemu je se zapojovat do diskuzí, kde majitelé auto jenom vychvalují, nestýská se ti po zprávách před 1989. Nebo že bys zapoměl nebo nepoznal.
    Jinakak, pokud se mi to nezdá, tak se tady baví lidé o svých zkušenostech s TDI. A to, že někomu něco drnčí ještě neznamená, že to vytrhneš z kontextu a uděláš z někoho chudáka, že si blbě vybral.
    Osobně jsem z mojí OII spokojený, ikdyž nezakrývám, že zrovna zvuk motoru je nelibozvučný. Nějaká vibrace je taky. Ale to nevypovídá o tom, že je to vše blbě.
    No a pokoušet se urážet řečma to co se mi nelíbí, to nebudu ani komentovat...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.04.06  09:32

« Re: Re: Re: Konečně

Marios - ja patrím medzi ľudí, čo si teiž chcú vyzistiť maximum informácií, než si niečo tak drahé, ako je auto kúpia. A rovnako som si vyskladal pre mňa použiteľnú konkurenciu v cenníku, navštívil dealera a podľa toho, ako sa mi tá konkurencia páčila, tak som prípadne aj absolvoval skúšobnú jazdu. Takže predpokladám, že by som nemal zažiť nejaké nečakané sklamanie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  07:17

« Re: Re: Konečně

Blasio díky za ty vYbrace, občas už mi vibruje celej mozek, takže nějaké to I/Y neřeším. Ještě krátce k exupovy LCD monitroru. Taky se žívím počítačem, jen trochu v jiné podobě (správce sítě a prodávání domén) a co se týče monitoru, tak když jsem si chtěl monitor koupit, tak jsem zašel do obchodu u nás ve městě a řekl, že chci tento monitor, ale že napřed si ho chci vyzkoušet, takže mi ho zabalili a dali na víkend domů, kde jsem si ho testnul a v pondělí jsem pak uź donesl jenom peníze. Takže když se chce všechno jde >:D Něco podobného bylo aji při koupi auta, jen s tím rozdílém, že mi ho nepujčili domů na víkend, ale nabídli testovací jízdu, ale já jsem ani tu předváděcku nepotřeboval, protože jsem věděl moc dobře co chci a co to umí. Než si totiž něco koupím, co stojí ranec peněz, tak si o tom zjístím vše od A do Z.
    Jinak pokud se mi taky něco nelíbí, tak nemám problém to zkritizovat, i když to je moje a uvalil jsem za to plno peněz, ale na auto si stěžovat nemohu. Mimochodem taky vám došla "Analýza image obchodníka" od Škody Auto? Dělají průzkum spokojenosti zákazníku z autorizovanými autosalóny a servisy.
    OK a teď už vás nechám diskutovat o dechťácích >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.04.06  22:27

« Re: Konečně

Ja tiež patrím medzi ľudí, čo povedia svoj názor, či je dobrý alebo zlý. Mne sa stalo niečo podobné, ako tebe exup. Akurát s foťákom. Kúpil som si pred časom všetkými do nebies vychvaľovaný Canon EOS-300D. Zrkadlovka, ktorá bola vtedy novinka a konkurencia nič podobné za takú cenu neponúkala. Pozrel som testy, foťák si aj vyskúšal. Nemohol som urobiť inak, len kúpiť. Veď je to trefa do čierneho. A ukázalo sa, že to bol krok vedľa, mne ten foťák nevyhovoval, tak som ho tuším po pol roku s pomerne veľkou stratou predal aj s príslušenstvom. Najprv som si myslel, že si zvyknem. Nezvykol som si. Teraz mám iný foťák, ktorý určite nie je tak dobre hodnotený a som veľmi spokojný.
    A na tému "ropák". Aj mne sa nejako automaticky vybavilo pod týmto názvom vozidlo na naftu. Ale aby to bolo správne, navrhujem používať názov "dechťák" a bude pokoj. >:D (neukameňujte ma).
  • 00 Reagovat !

foto Jabella

Jabella 05.04.06  21:56

« Konečně

Jsem rád a souhlasím s názorem,že si tu my majitelé OII máme navzájem odevzdávat info o problémech a poruchách,poznatky a zážitke přístupů servisů a Škodovky a pod.
    Měl jsem i OI a vystřídal jsem několik servisů a dost krenspondoval i s Ml.Boleslaví..ohledně uznání závady po záruce na kompresoru klima/úspěšně/..a mám dost neskreslených poznatků z Plzně a okolí...
    Tak co když tady začneme o tom psát...a ne neustále o dunění,ropácích a pod.
    ----------------------------------------… /> Octavia 1.9TDI Elegance model 2006.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  14:44

« Re: Re: Ropák

Mariosi,nevím jestli jsi pochopil smysl tohoto fóra.Máme tady své auta chválit do nebes jak jsme dobře koupili-a nebyla by to trochu nuda?Proč se nepodělit se svými dojmy s ostatními jak vnímám to či ono-pravda řada věcí je dost subjektivní; co je v porovnání s jiným ještě standart a co už ne; s čím zajít na reklamaci a s čím nikoli?
    Dál už se nemá cenu k tomu vyjadřovat.Myslím že ohledně koupě nového auta to tu exup vystihnul celkem trefně.
    PS: Hlavně bacha na ty vYbrace >:D !
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…