OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  08:54

« Donuťme Škodovku, ať udělá podporu mp3 pro starší Streamy!!!

Ahojte, jeden znamí poslal dotaz na Škodovku ohledně toho,jak to tedy je s těmi staršími (MR2005/2006) radií Stream, ohledně možné podpory formátu mp3, zda Škodovka plánuje "upgrade"
    Zde je odpověď ze Škodovky:
    Vážený pane,
    nyní záleží zejména na poptávce po takové úpravě, která by umožnila přehrávání MP3. V současné době je jeví jako poměrně vysoká. Vývoj a schvalování je však poměrně časově náročný, tudíž je možné takovou možnost očekávat nejdříve za několik měsíců. Dovolíme si Vám doporučit sledovat nabídku originálního příslušenství na naší webové prezentaci, případně se občas zastavit u autorizovaného prodejce Škoda, napsat email na tuto infolinku či zatelefonovat na bezplatnou infolinku 800 160 606.

Tudíž to vypadá, že Škodovka nad tím uvažuje, ale chtělo by to na ně "zatlačit", tudíž chtěl bych vyzvat Vás všechny, kteří máte Stream a chcete aby Vám přehrával mp3, pošlete na : info@skoda-auto.cz mail s dotazem zhruba v tom smyslu, že : "mám Stream a chtěl bych aby uměl přehrávat mp3, planujete nějaký upgrade?", popřípadě zavolejte na bezplatnou infolinku 800 160 606.
    Když nás bude dostatek, tak se Škodovka (snad) rozhoupe a vyjde svým zákazníkům vstříc a dočkáme se! Tak napište stručný dotaz, moc času Vám to nezabere a výsledek by se měl dostavit.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.06.06  20:29

« Re: Trhani

Keď tu riešite spojku. Ako vysoko vám zaberá? Ja som na jednej predvádzačke (temer funglovka) vyzeral ako amatér, lebo spojka zaberala dosť nízko pri podlahe a mne to niekoľko krát zdochlo. Alebo je to len novosťou toho auta?
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.06  19:48

« Trhani

Koukam, ze nejsem sam. Dnes cestou z prace jsem to znovu sledoval a mam to stejne :(
    Stava se mi to kdyz jedu na petku a mam otacky kolem 2000 ot/min a snazim se pomalu akcelerovat, mezi 2200 az 2500 ot/min mi to cuka, pomuze jen trochu vyslapnout plyn nebo vic seslapnout. Moc motorum nerozumim, ale tipoval bych to na spatne vstrikovani v tomto pasmu otacek. Blbe je, ze na dalnici se mi stava casto, ze musim spomalit kvuli kamionum a tak se mi to stava casto :(
    Pridavam se s prosbou zda jste to nekdo uz neresil, chtel bych vedet s cim mam jit do servisu.
    Dik
  • 00 Reagovat !

foto

22.06.06  22:00

« Trhanie naOII 1,9 TDI

Dobry den,mam asi necely mesiac OII 1,9 TDI 77kw PD-4600km, asi po 1500 km mi zacalo pri akcelerovani trhat motorom v pasme 1800-2400 otmin, akoby vykonove diery... Bohuzial to nerobi stale, jeden den ok, druhy o nicom...ma niekto podobne skusenosti? Servise spravili diagnostiku a vsetko OK, prave v den ked to aj slo OK.
    Inaksie spokojnost, spotreba aj pri vyssej priemernej rychlosti 6,2l. Mesto -mix od 6,1-7,5, podla pohybu. Cakal y som trochu menej vzhladom na OI,citit asi ze OII je tazsia. Docital som sa tuna,ze to moze robit natacanie lopatiek turba..?? popravde by som asi bral motor OI-66kw, to nemalo asi temer ziadne neduhy...dakujem,jan labos.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.06  19:55

« Re: To:Boban

Naprostý souhlas !!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.06  08:19

« To:Boban

Nejsem ostřílený ropák, diesel mám necelé dva roky.
    Otázku chipování jsem řešil i v servisu, kam jezdím,nemusí to tedy platit úplně všude.
    1) Auto je tvoje a nikoliv servisu nebo Škodovky
    2) Servisy nemají zařízení ,kterým by zjistily, zda je nachipováno.
    Takže mají příkaz od škodovky, pokud zákazník reklamuje něco,
    co by mohlo být způsobeno chipováním okamžitě vymontovat ŘJ
    a odeslat do Boleslavi, kde to mají možnost zjistit, aby se vykroutili
    z reklamace = spojka,převodovka apod.
    Čemuž se dá jednoduše předejít.Než povezu auto na takovouto reklamaci,nechám si vrátit parametry ŘJ na původní hodnoty.
    3) Chip na 77 kW je podstatně lepší svezení.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.06  22:59

« Re: Re:

Ze dvou důvodů:
    1. spotřeba
    2. moje dosavadní auto mělo 11 roků
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.06  22:49

« Re:

Ja bych odpovedel asi jinak. Proc jsi kupovat TDI 77KW kdyz mas 170 k benzin?
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.06  22:17

« Bez nadpisu

Píšu ještě do týhle sekce, abych získal radu: za 2 týdny bych se měl dočkat a přijde mi moje TDI PD 77 kW. Původně jsem uvažoval o tom, že ji dám "čipnout" (dle názorů zde asi u Cimbu) ale teď mám trochu obavy ze ztráty záruky a ze ztráty záruky na "doživotní mobilitu" -straší mě známí..... Poradíte mi? Do současné doby jsem jezdil s benzínem 170 k a nevím co mám od 77 kW očekávat.... má cenu ten "čip" dělat, co říkáte, ostřílení uživatelé ropáků?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.06  18:16

« Bez nadpisu

Oni s celým autem ty lopatky taky netrhají,trhá s ním motor.Když se ty lopatky začnou nějak nastavovat,např při prudkém přidání plynu nebo při prudkém ubrnání,tak motor akoby přestane trochu táhnout a to je to zacukáání který pozorujete.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.06  21:02

« Bez nadpisu

Roman: to zní lohicky, no uvídíme.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.06  20:52

« Bez nadpisu

já dnes volal známemu do VW servisu a ten mi na to řakl že to ted dělá každé TDI PD,spusobuje to prý přílišná citlivost plynu,při sešlápnutí plynu to někdy vydá signál který je v ten moment příliš velký na to jakou v tu chvíly jedete rychlostí.Prý to reklamuje spousta lidí a zatím nemaj řešení,volali už kvůli tomu i do VW a tam jim řekli že o tom vědí a připravujou nový program pro nastavení potenciometru plynu,ale sám uznal že se mu to příliš nezdá.Každopádně to dělá u všech TDI PD a nejvíc prý u passatu.
    Lopatky turba to určitě nejsou,měl jsem před tím 81kw a tam mi ve 350000km odešlo to natáčení lopatek a to se projevovalo uplně jinak,přestalo to tahnout nad 2500ot.to bylo uplně mrtvý,stačilo to jen chcípnout a zas nastartovat a bylo ta zas na moment ok,ale žádný zatrhání tam nebylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.06  20:38

« Re:

A co takhle spojka ? Že by u novějších aut byla drsnější a při prokluzu a naslednm zabrání když je drsná ?
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.06  20:30

« Bez nadpisu

Tomu nechci věřit, že by lopatky dokázaly trhat s autem potažmo dělat vibrace
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.06  19:23

« Trhani

Ja osobne sem si toho trhani taky vsim a v tyhle rychosti je to i slyset co to je.Kdyz sis tahnete okynko tak uslisite takovy stekani a pritom to bude trhat.Jsou to nastavitelny lopatky u turba.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.04.06  20:16

« Re:

Skúsil by som v servise spomenúť, že niečo také sa mi už prichodilo na predošlom aute, tak nech na skúšku dajú inú váhu vzduchu a uvidí sa.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.06  16:36

« Bez nadpisu

a co vám na to řekli v servisu?já s tím ještě nikde nebyl,mám to ještě v záběhu tak vím co by mi řekli,že at jezdim dál že to je možná tím že to ještě neni zajetí.
    U mě to je taky jedinná věc co mi trochu překáží.Hrozně mi to připomíná to když mi u staré OI odcházela váha vzduchu,to se taky projevovalo lehkým zatrháním při akceleraci,ale to zas ani potom nerozjelo,což tohle tahné bez problému.Jinak jsem a tím naprosto spokojenej
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.06  15:35

« Trhání

Něco podobného se děje občas i u mého 1,9. Cítím to i ve volantu. Příjde mi to jako by to dělalo spíš při rozjezdu v nižších otáčkách (což tu i uvádíte). Psal jsem o tom už dříve jako o vibracích. Je to jedinná věc, co se mi nelíbí.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.06  11:21

« Bez nadpisu

Přesně!!!mužu říct že mi to docela vadí,jeví se to jako když mi u starého TDI odcházela váha vzduchu,ale to zas nejelo vůbec.Co v servisu na to řekli?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.06  10:49

« Re:

"při akceleraci od 2 rychl.stupně a výše by to jakoby zatrhalo než se to začne rozjíždět"
    u mna podobne, pri akceleracii okolo 1700-2000ot na 2-3 stupni to tak divne zasklbe, tusim castejsie sa to stava pri prejazde zakrutou (mam 50tis km)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…