OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

13.07.06  10:01

« Re: Škubání mezi 2000 ot. - 2500 ot.

Trochu se to protáhlo, auto je po diagnostice - výsledek negativní - v uvedeném rozsahu otáček se nepravidelný chod (škubání) projevuje stále, byť mírněji - příčinou bude pravděpodobně jízda s nezatíženým autem. Přístup servisu byl mírně vstřícný - o závadě doposud neslyšeli (to sladké tajemství, že je touto závadou postiženo více aut a výrobce na to nemá zatím řešení jsem jim zatím nesdělil). Jako projev dobré vůle mi technik daroval lahvičku čehosi, co mi (autu) pročistí palivový systém se slovy, že jsem mohl natankovat někde špatnou naftu. Toto jeho stanovisko vezmu v úvahu, neboť nejvýraznější projevy jsem zaznamenal v Polsku (celkem 1500 km) a Poláci jak známo přidávají za zákona do nafty řepku (a vůbec jsou to poláci) - i když jsem tankoval u "renomovaných pump" (BP, ORLEN). Zkusím také Shell V-Power Diesel, uvidíme. Co se týká dalšího postupu, předpokládám cca do měsíce uplatnění reklamace na tuto závadu. V případě zatloukání - či dlouhodobého neřešení za strany výrobce zvažuji koordinovaný postup postižených - Kdo by se přidal ?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.07.06  11:55

« Re: Re: Re: Trhani

ja si myslim, ze by ste s tym mali ist na brzdu, aby to trhanie bolo zdokladovane.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.07.06  08:39

« Re: Re: Trhani

Sorry, hodilo mi to sem 2x.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.07.06  08:39

Ta ty ši zos Košicoch? >:D To potom možno chodíme okolo seba.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.06  00:17

« Re: Trhani

DObry den vsetkym...Pripajam moju korespondenciu ja vs. service vs. centrala skoda. To sklbanie vykonu mi ide uz aj poriadne na city, kedze ako vidim, je nas viac a jedine co sa dozviem je, riesi sa to..! No moja trpezlivost uz sa naplnila a teda zacinam to riesit i ja, doteraz som to z mojej strany chapal ako pomoc servisu a riesenie problemu na "mojom " aute...Nie som ochotny akceptovat takyto stav a vsetci sa tvaria, ze je vsetko OK..! A to mi asi vadi najviac, kedze ako sa zda, je nas viacej, a Simply Clever ostava ako stale vo faze riesenia..! Popravde, napr. vsetkym plusom, za vozidlo som dal 800.000SKK!!! a cakal by som ze motor bude tym, co ma bude stale urdziavat v pocite, ze mozem sa nan spolahnut (casom som zistil ze napr. FIAT Croma 1,9JTD vyjde na tie iste peniaze, co je skutocne o triedu triedu lepsie auto...).
    takze vsetkym, centrala mi poslal riesenie, pricom by som cakal, ze servis kedze ma navod, tak budu krok za krokom ho nasledovat...
    Zatial cakam, snazia sa ako tak, len vysledkov sa neviem akosi dockat...
    -------------------------------
    Dobrý deň
    V týchto prípadoch je nutné najprv previesť dôkladnú diagnostiku v
    autorizovanom servise Škoda a skontrolovať funkciu ventilu plniaceho tlaku
    N75 (ventilový blok). Ďalej skontrolovať tesnosť podtlakového riadiaceho
    vedenia a tlakového sacieho traktu a skontrolovať funkciu turba.
    S pozdravom
    Juraj Krátky
    Škoda Auto Slovensko s.r.o.
    technika Aftersales
    Sabinovská 6
    821 02 Bratislava
    jkratky@skoda-auto.sk
    Dear Friends,
    My name is xxxxx and I am the Skoda customer.
    One month ago we bought into the company Skoda Octavia II 1,9 TDI 77 kw,
    Combi version, N1, presently app. 5000km.
    The question why I am writing to You is my interest to solve the problem
    on my car.
    Definision of the problem:
    After the first 1500 km occured on my car during the acceleration
    between 1800 - 2400 RPM the "breaks" in the engine power
    characteristic. In the first moment seems to me, that it is nothing
    critical, but after time, it was more times, and more times...
    The car I took from Porsche Auto Kosice Dealer, where I reclaim this
    problem to ask service to make me the diagnostic of the engine.
    Result: everything is in the tolerances.. Exactly said is NOT!.
    Description of the problem behaviour in more detail, and my opinion to
    this problem:
    I will decided this behaviour to some stages (in other in SK):
    1. rezim kludna pomala jazda, jemne pridavanie, motor sa sprava uplne
    ako by turbo nebolo aktivne, a to aj pri vytoceni do 2300 ot., kde
    nasleduje jemne trhanie vykonu. (uz spominane problemy....od 1800-2400
    ot.min.)
    V danom "rezime" je vykon motora citelne nizsi, a citit to ako pri
    akceleracii po rovine, tak aj pod zatazou napr. do kopca.
    Je citit ako by motor skutocne dostaval, bud to
    - chybny vstup od prietoku vzduchu, a potom ak napriek dobrej
    elektronike, turbo nepracuje ako ma
    - samotne turbo pracuje "v nespravnom" rezime (natacanie lopatiek..)
    suhrn: motor sa sprava ako by stracal 30% vykonu, je neochotny
    zrychlovat, pocit "siel" iba ako s atmosferickym plnenim.
    2. rezim spravny
    motor potobne ako v predchadzajucom pripade, pod tym istym "plynom" a
    zatazou pracuje slusne pruzne, v celom pasme otacok, a je citit typicku
    "vykonovu" spicku TDI.
    V tomto rezime motor pracuje skutocne pre radost vodica a citit citelne
    zaber turba, dokonca ak sluchovo pocut zabratie.
    zaver: ak by pracoval v tomto rezime, nemam vyhrad.
    3. postreh:
    zistil som, ze ak motor pracuje v rezime "1" a po prudke akceleracii -
    plyn. pedal az podlaha, vytocenie cca do 3500 ot. min., nastane akoby
    "nakopnutie" - citit akesi "vybuchnutie" vykonu a motor sa obcas takymto
    sposobom dostane do rezimu "2".
    Bohuzial, ako nahle prejdem par km, resp. zmiernim tempo, v okamziku sa
    cela charakteristika vracia spat na "1" a opat je to "atmosfericky" motor.
    This is very critical for me, if I am sometimes not able to believe to
    the powerl of my car, especialy if I am making time to time the business
    trips over the Europe, e.g. during the accelaration on the highways.
    The main reason why I am directly asking You for the support is, that I
    really I like this car, and if it is running correctly it is very nice
    for the driving, but "IF"!.
    The Porsche Slovakia aproach is till today *very good*, but maybe in the
    central of Skoda service You know abot this problems and it will be much
    quicker to solve my troubles with the engine.
    Finaly I am attaching the opinion of the other customer from internet
    forums. Please, visit the links below:
    [odkaz]
    [odkaz]
    t=15&sid=dffd84be75c1b773ce19e66a35d068d…
    [odkaz]
    to find maybe other information which descibe my problem, as well.
    I hope that the slogan "simple clever" is exactly right and You will
    help me solve my problem ASAP, together with the service.
    ---------
    Len dodavam, ze po natankovani klasickej! nafty (nie bez siry...), motor sa akoby ukludnil, avsak vykonova typicka spicka cca 2000ot.min je o dost nizsia, "nakopnutie" TDI s nekona a citim cca 30% nizsi vykon v pasme do 2500otmin. po tomto to uz ide relativne ok.
    AKo tu predo mnou jeden poznamenal, na dialnici chyba prave toto pruzne zrychlenie okolo 2000otmin.
    poznamka: keby som do 1500km nezazil aj iny tah motora, ani by som si to neuvedomil...
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.07.06  21:42

« Bez nadpisu

Takže to vyzerá tak, že to rozhodne nebude zriedkavý problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  20:14

« Re: Škubání mezi 2000 ot. - 2500 ot.

Dneska jsem byl v servisu ohledne nejakych prkotinek a ptal jsem se na tento problem a bylo mi sdeleno, ze o tom vi a ze se to porad resi , nicmene novy software pry stale jeste neni k dispozici. Mi to zacla koktavka delat v cca 1000 Km.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  18:34

« Škubání mezi 2000 ot. - 2500 ot.

2 Bilbo a ostatní "nešťastníci" co jim to škube - po velmi dobrých zkušenostech s O1 PD 4x4, jsem upgradoval na O2 PD 77kW 4x4 a cca po 600km mi to začalo poškubávat v pásmu otáček 2000-2500, příznaky jsou prakticky totožné jak napsali ostatní. Hned zítra se s tím chystám do servisu, tak poreferuji.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.06.06  10:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Trhani

To som nevedel. Ale napokon si ma potešil, že chyba nebola v strojníkovi. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  09:26

« Re: Re: Re: Re: Trhani

Ano, je to vlastnost: zbytečně velký krok/zdvih pedálu spojky, přičemž záběr prakticky v jednom bodě a žádný prokluz. Časem se to sice trochu "roztáhne", tj. "z bodu" se stane "malá úsečka", ale stejně nic moc. Prostě schýza a la VW, resp. "koncern".
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.06.06  22:11

« Re: Re: Re: Trhani

No fakt som sa cítil ako začiatočník. Ale pozerám, že to asi bude vlastnosť.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  13:01

diamant: Mě spojka zabírá také velmi nízko a ostře. Při prvních jízdách mi to tolikrát chcíplo, co u předešlého auta ani za celou dobu co jsem ho měl. A při prudkém rozjezdu na křižovatce když to chcípne - to je něco >:-[]
    Ale už jsem si zvykl.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  11:09

diamant: to iste sa stalo mne, ked som kupoval auto. u predajcu som skusal aj 1,9 TDi a citil som sa ako v autoskole...tak 3-4 krat mi to zdochlo nez som sa vobec dostal na cestu...ale potom to uz ako tak islo, ale citil som sa dost trapne :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  08:54

« Donuťme Škodovku, ať udělá podporu mp3 pro starší Streamy!!!

Ahojte, jeden znamí poslal dotaz na Škodovku ohledně toho,jak to tedy je s těmi staršími (MR2005/2006) radií Stream, ohledně možné podpory formátu mp3, zda Škodovka plánuje "upgrade"
    Zde je odpověď ze Škodovky:
    Vážený pane,
    nyní záleží zejména na poptávce po takové úpravě, která by umožnila přehrávání MP3. V současné době je jeví jako poměrně vysoká. Vývoj a schvalování je však poměrně časově náročný, tudíž je možné takovou možnost očekávat nejdříve za několik měsíců. Dovolíme si Vám doporučit sledovat nabídku originálního příslušenství na naší webové prezentaci, případně se občas zastavit u autorizovaného prodejce Škoda, napsat email na tuto infolinku či zatelefonovat na bezplatnou infolinku 800 160 606.

Tudíž to vypadá, že Škodovka nad tím uvažuje, ale chtělo by to na ně "zatlačit", tudíž chtěl bych vyzvat Vás všechny, kteří máte Stream a chcete aby Vám přehrával mp3, pošlete na : info@skoda-auto.cz mail s dotazem zhruba v tom smyslu, že : "mám Stream a chtěl bych aby uměl přehrávat mp3, planujete nějaký upgrade?", popřípadě zavolejte na bezplatnou infolinku 800 160 606.
    Když nás bude dostatek, tak se Škodovka (snad) rozhoupe a vyjde svým zákazníkům vstříc a dočkáme se! Tak napište stručný dotaz, moc času Vám to nezabere a výsledek by se měl dostavit.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.06.06  20:29

« Re: Trhani

Keď tu riešite spojku. Ako vysoko vám zaberá? Ja som na jednej predvádzačke (temer funglovka) vyzeral ako amatér, lebo spojka zaberala dosť nízko pri podlahe a mne to niekoľko krát zdochlo. Alebo je to len novosťou toho auta?
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.06  19:48

« Trhani

Koukam, ze nejsem sam. Dnes cestou z prace jsem to znovu sledoval a mam to stejne :(
    Stava se mi to kdyz jedu na petku a mam otacky kolem 2000 ot/min a snazim se pomalu akcelerovat, mezi 2200 az 2500 ot/min mi to cuka, pomuze jen trochu vyslapnout plyn nebo vic seslapnout. Moc motorum nerozumim, ale tipoval bych to na spatne vstrikovani v tomto pasmu otacek. Blbe je, ze na dalnici se mi stava casto, ze musim spomalit kvuli kamionum a tak se mi to stava casto :(
    Pridavam se s prosbou zda jste to nekdo uz neresil, chtel bych vedet s cim mam jit do servisu.
    Dik
  • 00 Reagovat !

foto

22.06.06  22:00

« Trhanie naOII 1,9 TDI

Dobry den,mam asi necely mesiac OII 1,9 TDI 77kw PD-4600km, asi po 1500 km mi zacalo pri akcelerovani trhat motorom v pasme 1800-2400 otmin, akoby vykonove diery... Bohuzial to nerobi stale, jeden den ok, druhy o nicom...ma niekto podobne skusenosti? Servise spravili diagnostiku a vsetko OK, prave v den ked to aj slo OK.
    Inaksie spokojnost, spotreba aj pri vyssej priemernej rychlosti 6,2l. Mesto -mix od 6,1-7,5, podla pohybu. Cakal y som trochu menej vzhladom na OI,citit asi ze OII je tazsia. Docital som sa tuna,ze to moze robit natacanie lopatiek turba..?? popravde by som asi bral motor OI-66kw, to nemalo asi temer ziadne neduhy...dakujem,jan labos.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.06  19:55

« Re: To:Boban

Naprostý souhlas !!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.06  08:19

« To:Boban

Nejsem ostřílený ropák, diesel mám necelé dva roky.
    Otázku chipování jsem řešil i v servisu, kam jezdím,nemusí to tedy platit úplně všude.
    1) Auto je tvoje a nikoliv servisu nebo Škodovky
    2) Servisy nemají zařízení ,kterým by zjistily, zda je nachipováno.
    Takže mají příkaz od škodovky, pokud zákazník reklamuje něco,
    co by mohlo být způsobeno chipováním okamžitě vymontovat ŘJ
    a odeslat do Boleslavi, kde to mají možnost zjistit, aby se vykroutili
    z reklamace = spojka,převodovka apod.
    Čemuž se dá jednoduše předejít.Než povezu auto na takovouto reklamaci,nechám si vrátit parametry ŘJ na původní hodnoty.
    3) Chip na 77 kW je podstatně lepší svezení.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.06  22:59

« Re: Re:

Ze dvou důvodů:
    1. spotřeba
    2. moje dosavadní auto mělo 11 roků
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…