OCTAVIE 2 77KW TDI
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Novy SW - Result
Dostal jsem vyjadreni, ze je to zcela normalni jev, ze "... projev je zpusoben nastupem regulace tlaku". Takze bez vysledku.
Volal jsem ted do Porsche Praha a pan po tel. mi hned rekl, ze to bezne odstranuji prehranim ridici jednotky pri cemz se vynuluji nejake ty hodnoty a je vymalovano. Jsem objednany na pristi patek rano cestou do prace a udelaji to na pockani to prej kdyz jde vsechno jak ma.
Tak tedy pristi tyden dam vedet co a jak. -
« Novy SW
Ahoj, tak prave jsem dal auto do Mobilparku v Moste s tim cukanim. Nevypadali, ze o nejakem SW vedi a bylo mi receno, ze mam zavolat ve ctyri odpoledne jestli to maji a prej to tam muze zustat mnohem dele, coz rezolutne odmitam. Mluvil jsem, ze zde na netu se to popisuje jako zavada v SW ridici jednotky, nic mi na to nerekli.
Vecer budu informovat jak jsem dopadl, pokud negativne, doufam, ze mi to jinde prehraji na pockani jak tu jiz bylo zmineno. -
"-- skrytý --" 15.08.06 16:33
« novy soft do 77kW TDI na Slovensku?
Zdar... dnes som bol na garancke po 60tis km, pozadoval som aj nahratie tu uz spominaneho novsieho softu do riadicej jednotky, no v nemenovanom servise Skoda v BB o tom zatial nic nepoculi :-( Ma niekto skuseniosti s prehranim toho novsieho sw na SK? Pozadu je cele Slovensko, alebo len ten moj servis? -
« Bez nadpisu
Výborně,dělali mi to min.pondělí,od té doby jsem absolvoval cestu Praha-Amsterodam-Brusel-Praha a perfektní.I když mi to v poslední době dělalo už málo tak když jsem chtěl tak jsem to uměl vyvolat,nyní už to ani malinko necukne.Celkový výkon motoru se očekávaně nezvýšil,ale co mě mile překvapilo je jak se po přehrání chod motoru zjemnil,jde to odspoda jakoby lehce(svižně) do otáček a ne jako před tím hrubě a nic,nic,zaškubání a po té zátah,ted už tam žádný kopance nejsou,jsem doopravdy max.spokojen.A ještě něco,sice spotřebu moc nesleduji,ale před přehráním jsem měl dlohodobou 5,4-5,6l nyní mě po týdnu napadlo se mrknout a byl jsem překvapen když to na mě ukazovalo 5,1l.
Ten známí od klokočky mi řikal že u jejich služebáku po přehrání šla spotřeba taky dolu.
Každopádně to musejí dělat všechny servisy,kolega s práce byl v pátek v InterPorsche a okamžitě věděli o co jde a udělali mu to na počkání a taky je max.spokojen. -
Diamant 15.08.06 13:00
« Re: Re: Re: V-Power Diesel
No mne kedysi nepomáhal ani Shell V-power, a ten sa má prejaviť ešte viacej, keďže som vtedy ešte nemal priame vstrekovanie benzínu. Malo to vyčistiť tie otrasné usadeniny a tak. Nič. Ani maximálka po dlhodobom užívaní nestúpla, ani spotreba neklesla. Testoval som to asi 25.000 km a nič. Tak u tej nafty by som bol rovnako skeptický. Nanajvýš môže byť nepatrne nižšia hlučnosť a možno menej síry v palive. -
« Re: Re: V-Power Diesel
Já taky beru naftu u GLobusu v ČB(když jsem v ČR),tam mi přijde kvalita nafty docela v poho,hustý to je v severniích čechách,např adršpach,tam maj naftu že bych to nenalil dobrovolně ani do zetoru,natož do octavky :D
co ty víš třeba u Globusu maj taky V-Power Diesel,akorat nam to zapoměli říct :?: -
« V-Power Diesel
Zdarec chlapci,chtěl jsem se vás zeptat,jestli má nějakej význam tankovat V-Power Diesel.Chtěl bych věděz jestli s tím máte někdo zkušenosti,nechci takový ty jejich reklamní kecy jak je to dokonalý palivo atd.Údajně se po tom má snížit spotřeba(o tu mi zas tolik nejde),vyrovnat běh motoru , snížit hlučnost atd. tak pls pište vaše zkušenost -
Diamant 10.08.06 22:42
« Re: nulování údajů paměti 2
Ja plánujem ísť na servis aj napriek longlife po 15.000 km a nechám tam dať už nie longlife olej. Aj podľa mňa je pre ten olej tých 30.000 km viac než dosť. Interval 50.000 km už neexistuje, lebo ho aj u TDI motorov skrátili na 30.000. Asi vedia prečo. Ale inak tá výmena môže nastať od 15.000 do 50.000 (aj je tam ešte interval 50.000), nie od 30 do 50. -
"-- skrytý --" 10.08.06 20:34
« Bez nadpisu
to Diamant:
měrku mám v podobě kovového plátku cca 6 mm širokého a cca 0,5 mm silného, měřicí oblast je cca 15 mm dlouhá se střední částí 5 mm "tečkovanou. i Po tom poklesu jsem v oblasti "tečkování", navíc jsem to po pár dnech měřil znovu na jiném místě parkoviště a pokles byl už ne 3 mm, ale jen asi 1 mm, stačil trochu jiný sklon, takže to nechám zatím být.
to Bittner71:
olej jsem dostal k autu (kupováno v Autoplusu II. v Mostě), je to SHELL Helix Ultra Longlife III., 0W-30, cena strašlivá, okolo 700,-Kč, ten Longlife je to proto, že mám specifikaci motoru QG1, to znamená variabilní servisní intervaly (max.2 roky, kilometry dle využívání motoru a stylu jízdy, což vyhodnocuje řídící jednotka, můžou nastat i mezi 30.000 až 50.000km). Spousta známých však raději přešla na pevné intervaly, protože se jim zdálo ne zrovna dobré nechat jeden olej v motoru třeba 40.000km a zároveň, byť častěji, ale přeci jen dávají do motoru levnější olej, smozřejmě dle specifikace. Jinak pro Fábinku jsem olej kupoval ve velkoskladu MOGUL v Mostě-Vtelně (výpadovka na Louny) - Castrol TXT Softec 5W-40 : v servisu mi ho při první výměně účtovali za 410,-Kč, ve velkoskladu (i pro "smrtelníka") byl za 260,-Kč!!! Pokud to tak bude i s tím Loglifem, budu rád.... -
"-- skrytý --" 06.08.06 06:49
« RE:Nulování dlouhodobých údajů
Počítání dlouhodobých údajů se nuluje samo po dosažení 100 hodin nebo
10 000 km.podle toho ,co nastane dříve. Takže podle tvého popisu je to
O.K.Vynulovalo se samo. Před cestou do Chorvatska si můžeš vynulovat ještě jednou sám, abys měl přehled co tato cesta obnáší. -
lorenzlubos 06.08.06 00:18
« ku pal. pocitacu:
Meral som spotrebu podla pocitaca aj podla tankovania. Uz asi 1 mesiac. Tankovani asi 10. Ukazuje mi uplne spravne. No teda zaokruhluje na 1 destainne miesto - ale spravne. To je ale Fabia SDI. Nie plana nadrz, ale max cca 10 litrov, ale vzdy to sedelo! -
Diamant 05.08.06 21:59
« Re:
provista - obvykle to ukezuje o tých 0,5L menej u nafťákov. U benzínu to býva lepšie.
K spotrebe oleja - aká je u teba vzdialenosť medzi minimom a maximom na mierke? Bývalo zvykom, že je to 10 mm, ale mňa prekvapilo, že v mojom prípade je to až 20 mm. A mierka nie je kovový pásik, ale taký drôt - lanko. -
« Bez nadpisu
bittner71: ad1) pokud máš první výměnu po 30.000km, tak to musí splňovat specifikaci VW 506.01 , bude to SAE 0W/30, ale ne všechny 0W/30 oleje splňují VW specifikaci. Nejlevnější na netu
[odkaz]
jinak ceny okolo 500-600-(až 900). Jenže když koupiš litr, tak ti připočítaná doprava zvedne cenu tak, že si to můžeš koupit u pumpy rovnou.
ad2) ano, nějak tak se to "samo" nuluje - podrobně to je v manuálu -
« Olej; automatické nulování dlouhodobých údajů v PP
Zdravím souseda (jsem z Chomutova) s nickem "provista1". Navíc i já měl v letech 2002-6 Fabii 1.4 MPI ;-) Ale teď k věci. Mám najeto 5.000 a za týden jedu do Chorvatska. Podle zkušeností lidí s OII si na cestu chci koupit olej (provista1 sice ještě nedolíval ani po patnácti, ale co kdyby).
Otázka č.1) Jaký olej mi doporučujete pro motor 1.9 TDI a kde jej lze pořídit nejlevněji?
Otázka č.2) S překvapením jsem zjistil, že se mi vynulovaly dlouhodobé údaje v PP (pozice 2); nejsem si jist, zda jsem si to omylem nevynuloval sám, ale protože jsem si nedávno všiml, že se mi hodnota na ukazateli času stráveného jízdou blíží číslu 100 hod, předpokládám, že právě po dosažení této hodnoty se údaj o dlouhodobé spotřebě vynuluje. Víte někdo jak to je? -
"-- skrytý --" 03.08.06 21:04
« O II. 1,9TDI-PD - spotřeba
Zdarec chlapci! Takže moje dosavadní zkušenosti: auto koupeno 16.3.2006, výbava Elegance, kola 195/65/15, nyní najeto 12.000 km, dlouhodobá spotřeba 5,2 l/100km, jízda s dodržováním našich limitů, průměrně ve dvou lidech, občas dálnice SRN, minimální spotřeba 4,1 - Most-Liberec a zpět, v noci, chladno, bez klimy, maximální spotřeba - couračky po městě, Climatronic v chodu: 7,2 l/100km. Dokud jsem jezdil jen "okolo baráku", olej nežrala, teď po dovolené (Chorvatsko, dálnice, teplo a zátěž) pokles o cca 3 mm na měrce, pořád v limitu, zatím jsem nedolil... Cukání okolo cca 1900 ot/min se občas objeví (v tahu), řekl bych, že četnost tohoto jevu se POMALINKU snižuje. Jinak spokojenost - dříve Š105 (1982-1990), Š-Favorit (1990-2002), pak Š Fabia 1,4MPI (2002-2006).
P.S. Udávané hodnoty spotřeby jsou podle PP, skutečnost podle tankování je u mě cca o 0,2 - 0,3 l/100km vyšší.