OCTAVIE 2 77KW TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.06  20:55

« Re: Re: Re: kryt kapoty

pěkný,Oktávka-aspoň ta moje to má už z výroby v oblasti před zadníma blatníkama.
    V USA jezdily auta s černou koženkou na kapotě a bylo to udělané dost festovně-myslím že obavy o "šmirgl" mezi tímto a kapotou by nebyly na místě..to by se to tam tolik nerozšířilo.Myslím že jsou to spíš obavy z něčeho nového-nevyzkoušeného co tu ještě nebylo.Nesrovnávejte to prosím s dečkama na chladiče u starých škodovek,žiguli, apod! :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.06  17:39

« Re: Re: kryt kapoty

Existují ochranné fólie, i na celou karoserii.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.08.06  08:22

« Re: kryt kapoty

Ozi - ja som už nad krytom uvažoval, ale presne toho sa bojím. Dostane sa pod neho špina a ako sa bude posúvať, tak mi narobí toľko škrabancov ...
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.06  20:56

« Octavia Scout

Mrkněte na:
    [odkaz]
    mooc hezké!
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.06  18:51

« Bez nadpisu

No já bych si to zase moc nepřál, určitě ten futrál nebude "hermeticky" přicucnutý, tudíž se pod to bude dostávat špína, prach a písek a celý se to tam bude šoupat, vibrovat a drhnout. Zase ale nebude kapota poďobaná od kamínků - a to se vyplatí :D
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.06  13:47

« kryt kapoty

Chlapi,já jsem ty koženkové kryty viděl v USA už před 7lety (Colorado)a řekl bych že už to tam nějaký pátek má tradici a velice se to osvědčilo.Vyjímkou spíše bylo když to osobák neměl(jako ten náš z autopůjčovny).Nemáte někdo link na někoho kdo to na OII vyrábí?Docela bych měl zájem.. :!:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 22.08.06  16:42

« Re: Re: Re:

Najhoršie sú aj tak kamene od protivozov, keďže ty ideš jedným smerom a tie kamene letia obvykle proti tebe.
    Čo sa týka laku, tak pod žltou mám biely plnič, takže to nebude až taká tragédia. Napríklad na červenej Rallye na Felicii som mal biely plnič a bolo to dosť vidieť, ale na Fabii som mal nejaký bordový a nebolo to až také zlé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.06  08:00

« Re: Re:

to Diamant: Tak ten návlek jsem ještě na žádném autě neviděl, nedovedu si představit jak auto potom vypadá. A tý reklamě jsem samozřejmě nevěřil , jen jsem doufal že nějaký vosk dokáže trochu zmírnit následky. Je mi jasné, že nic ten kámen asi nezastaví no asi mi nezbude nic jiného než si držet hodně veliký odstup. Jenže ve městech se to nedá a i když jedeš v koloně a pomalu tak je to stejně rána. Ach jo. Tak aspoň že to není na tý béžový tak vidět. Včera jsem pro jistotu zkontroloval služební ve Flamengo metalíze a má to taky pěkně postřílený. Ale protože to má skoro pořád špinavý tak to není tak vidět.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.08.06  22:12

« Re:

Presne tak, myslel som ten čierny návlek na čumák. Myslím, že už som to videl aj na OII.
    martinV - bludom z TV reklamy sa určite nedá veriť. A ohľadom tej strely zo vzduchovky. Strela je na rozdiel od kameňa z olova a to olovo je na rozdiel od kameňa výrazne mäkšie. Strela nemá tak ostré hrany. Takže pri kontakte s povrchom kapoty (mimochodom v reklame veľmi šikmom) sa len zmení dráha letu a čiastočky olova sa otrú o povrch laku. Oni to potom efektne začistia a povedia, aké je to super! Ale žiadny vosk nedokáže zvýšiť mechanickú pevnosť laku. To je fakt a s tým sa nedá nič urobiť. Jedine, že by toho vosku bolo niekoľko mm a pri náraze kamienka by tá vrstva vosku pohltila energiu toho kamienka. Navyše ak by z tej vzduchovky strieľali pod rovnakým uhlom lomové kamienky, tak by sa ľahko mohlo stať, že by mali na povrchu laku nepekné škrabance s smere dopadu kamienka. A nezabránilo by tomu ani keby tam nejako chemicky naniesli vrstvu tefĺonu.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.06  17:04

« Bez nadpisu

martinV: myslím si,že Diamant myslel takový většinou plasto-koženkový futrál na čumák auta. Občas to vidívám na silnici na Volvech nebo na sporťácích - na oktávce jsem to ještě neviděl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.06  11:54

« Re: Re: Lak

to Diamant: Co myslíš tím "návlekem" ? Jako nějaký ochranný vosk nebo něco takového. To si vzpomínám, že na to kdysi běžela reklama v TV shopu. Bylo to WS Platinum. Odolalo do ohni i střele ze vzduchovky, ale nevím jestli se tomu dá věřit. Existuje něco podobného v normálním prodeji?? Myslím jako něco od spolehlivé firmy. TV Shopu se asi nedá moc věřit.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.08.06  11:07

« Re: Lak

Presne tak, je to bežné opotrebenie, ktorému sa nedá úplne zabrániť. Menej sú postihnuté autá, čo jazdia len po meste (tam sa nejazdí tak rýchlo) a čiastočne ochráni aj návlek na predok.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.06  09:32

« Lak

S tím lakem poškozením od kamínků.to je snad úplně normální u každého auta,já na mé OII staré 4 měsíce s najet.35000km už mám na kapotě taky pár pěkných záseků od ostrých kamínků,na firmě máme služeb.auta cizích značek a tam to je jakbysmet,zrovna nedávno to řešil kolega u Audi A6,to auto jezdí pouze po dálnici,je staré rok a předek auta vypadá jak pihovatej,na té černé metal.co je to audi jsou ty bílé tečky podklad.laku hrozně viditelné,v audi servisu mu oznámily že konkrétně toto podléhá běžnému opotřebení a oprava laku na záruku proto není možná.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.06  09:17

« Re: Re: Re: Re:Lak

to Diamant : To já přece chápu, že to je pecka, když Tě to trefí, ale přece jen by mě pro klid duše zajímalo, zda se to nedá nějak řešit. Protože na co je pak záruka na lak 3 roky, když Tě s tím pošlou do háje ????
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.08.06  08:57

« Re: Re: Re:Lak

MartinV - no tie kameňe, ktoré oproti tebe vymrštia protiidúce autá sú obvykle z lomového štrku, teda pomerne ostré. A keď letia nejakou rýchlosťou, ty ideš nejakou rýchlosťou, tak ten náraz je ako náraz nejakého slebého projektylu. A keď to neraz nevydrí ani sklo, tak čo chceš od toho laku? Ten to nemá šancu vydržať tiež.
    Žanek - kúp si Tempo pastu a určite tým tie škrabance zaleštíš perfektne. Len to chce trochu trpazlivosti a fyzickej námahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.06  08:34

« Re: Re:Lak

Díky za odpověď, ale s tím lakem jsi mě moc nepotěšil. Než jsme tohle koupili tak jsme měli Hyundai Lantru a tam jsem takové problémy neměl. To jsem docela zklamaný, ale každopádně to stejně asi zkusím. Na jiném foru jsem četl, že někdo taky reklamoval odprýskaný lak a jemu dokonce auto vyměnili. Bohužel byl jako anonym, tak nevím kdo to byl. Tak daleko bych nezacházel, ale stejně bych to nechtěl nechat jen tak. Po prvním nadšení z Oktávky mě začínají naštvávat takovéto věci , které jsou sice asi nepodstatné, ale i tak to u takhle drahého vozu, docela vadí. Pokud máte někdo ještě další zkušenosti s lakem tak prosím napište.Díky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.06  08:14

« Re:Lak

Protože mám na OII zkušenost s reklamací laku,zkusím se vyjádřit.
    Netvrdím,že to je jediné správné.
    Reklamace na řadicí páku a další chromované díly bych se nebál, mám taky odzkoušené, uznávají cokoliv odloupnutého, s poškrabáním
    může být problém.
    Reklamace na lak.
    Řešil jsem odlouplý kousek laku na LP blatníku (LP dveře se při plném
    otevření bodově dotýkaly blatníku, až odpadl kousek laku.)
    V servisu nafotili a odeslali do Škodovky s tím,že k reklamacím na lak
    se musí vyjádřit centrála, aby se vyloučilo ,že lak odpadl mechanickým
    podnětem - kamínky, klíče závistivého souseda apod.
    Po uznání reklamace lakují. Takže tam asi neuspěješ.
    Kapotu od kamínků mám také .
    Jinak k pevnosti laku moje zkušenost : Někdy koncem zimy jsem objevil
    na autě čerstvý pozdrav od nějakého ptáka.Právě jsem nesl odpadky
    do popelnice a věděl jsem,že nahoře je vlhká houbička na nádobí.Oboustraná, všichni ji znáte. Neměl jsem blbější nápad, než houbičku vzít a tou hrubší stranou ten ptačí pozdrav setřít. Dodnes se mi nepovedlo ty jemné rýhy po houbičce zaleštit. Stále je tam vidím.
    Ale tyto šrámy má většina aut, jen na vlastním si jich víc všímáme.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.06  07:21

« Lak

Ahoj omlouvám se.Tohle sem moc nepatří,ale protože na fóru o OII se delší dobu nic neděje tak jdu s prosbou i sem, přece většina z Vás má taky OII, sice asi v naftě, ale má. Tak doufám, že mi někdo poradí i když mám benzíňáka.
    Takže: "Dnes jsem si všiml malých odprýsknutých ran na laku na přední části vozu. Je to až na plech. Vím že je to od kamínků, ale neměl by lak aspoň neco vydržet?Sakra není to auto za 2OO tisíc ale za víc jak půl mega. OII máme necelý rok a najeto teprve cca 16 tis. Prohoha jak to bude vypadat za rok a dalších 15 tis. To bude auto samá díra? Potřeboval bych poradit zda se to dá uplatnit jako reklamace a jak případně postupovat. A taky na co přesně se vztahuje záruka na lak. A taky bych se chtěl zeptat zda má někdo zkušenost s reklamací hlavice řadící páky. Chrom je pěkně poškrábaný a to nenosím žádné prsteny a taky se nám sloupává chrom na kličce u dveří u spolujezdce. Dá se toto uplatnit jako reklamace. Rád bych měl nějaké informace aby mě servis neodbyl že je to běžné opotřebení a záruka se na to nevztahuje."
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.06  07:00

« Bez nadpisu

All cukani: po delším boji se servisem (viz dole) mam tyden přehraný SW ŘJ. Přijel na to oblastní technik z Ml.Boleslavi. Od té doby se cukání neprojevuje, ostatní "pozitiva" (spotřeba, kultivovanost chodu) jak psal Roman5a9 se neprojevují.
    All V-Power Diesel: Při přechodu z obyčejné nafty na V-PD jsem pozoroval pouze výrazné ztišení, ale bylo to na poměrně syrovém motoru, při přechodu zpět jsem žádné zvýšení hlučnosti nepozoroval (chorvatská INA Dieselpower). Vliv na spotřebu a výkon je subjektivně nepozorovatelný.
    All Spotřeba: spotřebu mám jak prase, podle skutečnosti 7,0-7,5, podle PP zhruba o půl litru méně, poslední měřící základna asi 2500 km (rakousko-chorvatrsko dálnice + popojíždění po ostrově a zpět). Počítám, že na zvýšení se nemalou měrou podílí upgrade na 225/45R17. Uvádí se, že spotřeba vzroste na 1cm šířky jedné gumy o 0,1 l/100 - což by docela odpovídalo - na šířce pneumatik mi přibylo 8 cm a spotřeba o litr nahoru.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.06  17:54

« RE: Novy SW - Result

Jeste s tema oslavama pockam az jak dopadnu v praglu. Pokud dobre, budu jen rad ale nic se tim nezmeni. Pouze bych pak doporucil Mobilparku v Moste aby si zavolali do praglu a popovidali si. Ovsem na to je jeste brzo, treba vse dopadne jinak. Pokazde kdyz se na neco tesim, jsem zklamany, radeji nebudu ocekavat, ze se to tak snadno vyresi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…