FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.01.08  20:30

« Re: Udaje udavane vyrobcem

DR: Tak buď jsi mě nepochopil, nebo máš veselý den. >:D Otázka byla, jak moc se liší spotřeba jednoho typy motoru kus od kusu. Ford mi tvrdí, že záleží na tom jak se povede motor udělat a zajet a že rozdíl spotřeby může být velký. Uvedli to jako důvod při reklamaci vysoké spotřeby.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.08  17:42

kutil: je to kus od kusu stylem jízdy.

Ale jinak se dnešní den vydařil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  21:34

mkovesi: Tvoje auto podle www.spritmonitor.de má spotřebu 6 litrů. Je to průměr z 51 aut se spotřebou od 4,7 do 6,5 litru. Takže tvých 4,97 je docela zázrak.

Zajímalo by mne zda je spotřeba různá od kusu nebo je to jen stylem jízdy.

Já u 2.2TDCI i když jedu s hodně lehkou nohou a maximálkou 130km/h, tak jsem na 6,5 litrech. Když to přišlápnu, tak jsem na 8mi. Podle www.spritmonitor.de má moje Mondeo spotřebu 7 litrů v rozsahu 5,9 až 8,5 litrů. Takže výrobcem udávaných 6,2 je opravdu laboratorní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.08  19:52

To s..kutil:
    Povodny zdroj pise "FORD MONDEO 2.0 TDCi. Werksangabe: 5,9 l Diesel. Testverbrauch: 6,7 l Diesel. Mehrverbrauch: 13,6 Prozent. ", takze zrejme sa pri tabulke v ceskom clanku sekli o dost...... :-O

Dalej ja mam C-MAX 1.6TDCi 80kW, v papiroch pisu 4.9L priemer, ja mam od nakupenia podla tankovania 4,97L .... >:D takze je to celkom realne ale podla uvedenych testov bolo pre klasicky FOCUS...."FORD FOCUS 1.6 TDCi. Werksangabe: 4,8 l Diesel. Testverbrauch: 6,0 l Diesel. Mehrverbrauch: 25 Prozent."
    takze neviem nakolko mali tazku nohu.....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  19:01

« Re: Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.

Kutil: už jen lidský faktor bude hrát velkou roli - 3 řidiči nebudou řadit přesně ve stejný okamžik, nebudou zrychlovat naprosto stejně atd. Pokud mají ta 3 auta různé výkony motorů, mají pravděpodobně i jinak nastavené převody, takže by to nebylo objektivní - při stejné rychlosti, jiné otáčky.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 11.01.08  16:05

Zalezi na tom kde by se test odehraval, pomery mesto, mimomesto, dalnice, jaka maximalni rychlost bude povolena. Je tam moc promenych na to aby se dalo zpatra rict, ktere bude mit mensi spotrebu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  15:52

Stejnou otázku jsem dal i motoráři od Mercedesu a on tvrdil, že záleží na ztrátách v motoru. Pokud ty ztráty budou podobné a styl jízdy stejný, tak by podle zákonu o zachování energie měly být i spotřeby stejné. Realizovatelné to je, stačí taková 3 auta nechat jet za sebou. Průměr z 18ti koleček (oba směry a střídání pořadí aut) by měl být už dost věrohodný.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  15:35

to KUTIL: spotřeba bude přibližně v takovém poměru jako je udávaná kombinovaná spotřeba. Bude-li akcelerací a brždění hodně, bude v poměru jako je udávaná spotřeba město a bude s objemem motoru stoupat. Takový experiment je ale prakticky nerealizovatelný.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  15:34

Ale počítám, že spotřeba bude v tom pořadí co jsi napsal, ale je to jen laický pohled. Hodně by záleželo na způsobu jízdy i když od jednoho řidiče a profilu tratě , provozu a dalších podmínkách. Ono to asi tak jednoduché nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  15:30

A takovej to mohl bejt hezkej den >:D Nic ve zlém Kutile
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  15:28

« Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.

;-) Duplicita
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  15:28

« Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.

Ahoj, jedna hypotetická otázka. Představte si že budu mít stejné Mondeo ve 3 kusech a jeden bude mít 1.8TDCI 92kW, druhý 2.0TDCI 104kW a třetí 2.2TDCI 125kW. Pokud s těmi auty pojedu úplně stejným stylem (zrychlování, rychlost, brždění), jak to bude vypadat se spotřebou? Jak bude spotřeba závislá na objemu a výkonu motoru. Podotýkám, že se všema pojedu úplně stejně. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  15:21

« Re: Zase Nafta .

není co dodat :*) >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  15:18

to DIM: když to hulí moc nebo je vítr v zádech, tak i při vyjíždění dopředu smrádek ventilátory natáhnou, ale ne vždy se Ti podaří dopředu vyjet, málokterá garáž má vrata z obou stran, málokdy na parkovišti u supermarketu můžu projet parkovací místo před sebou....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.01.08  15:16

......ale to vyšetření by mě stálo 30 kč !!! To raději budu šetřit na nový vstřik, at už pro Mondeo a nebo pro mě !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  14:35

teď je potřeba akorát udělat analýzu kdo tu alergii má - ty a nebo C-R od Forda, a pak bych to celé nechal proplatit VZP :-!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  14:32

krkovička: tos ale musel dodržovat všechny předpisy >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.01.08  14:31

Ten vnitřní okruh je dobrá připomínka , ALE JÁ VYJÍŽDÍM DOPŘEDU :-)

Alergeny na Diesel Extra , to je moje nová diagnoza..... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  14:23

to DIM: kolega má dvě Mondea 1,8TD GHIA r.v. 1994 a 2,0TDCi GHIA r.v.2003. To starší při zařazení zpátečky automaticky zapíná vnitřní okruh :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  14:09

Jen si tak říkám DIME, jestli ty nemáš už nějakou alergii, možná kdyby Ti na alergologii napíchali alergeny , jestli by tam nemuseli přidat jehlu s označením Shell ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.01.08  13:51

Jasně , nějaký kouřík byl vždycky, ale dneska mě to natáhla i ventilace než jsem odjel, a tak mě ovanul odér alá AVIA :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.08  11:47

Ja jsem v nedeli po delsi dobe natankoval u OMV (jinak tankuju u BP) a nestacim se divit. Pocitac mi ukazuje 730km a 112km dojezd, cili snad se poprve dostanu na nadrz pod 6.5l/100km.
    Beh motoru je po zahrati bezproblemovy, bily kour jen chvili po nastartovani. Je to OMV Alpin diesel, tusim. Tankovano v Oesterreichu.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  11:33

tankuji jenom OMV a malý obláček bílého dýmu při teplotě pod nulou vždy - ale myslím, že s naftou to nebude mít nic společného - nebo doufám :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  10:47

Ráno cca -1st. pod nulou, Shell V-Power Diesel, start bez problémů, než jsem oškrábal okna tak tam bílý dým byl, ale rozplynul se do 1m za výfukem, žádná mračna ani smrad špatně spálené nafty jak jsem byl zvyklý u Sierry. Zkusím asi nádrž OMV a uvidím.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.01.08  10:34

« Zase Nafta .

Jen tak mimochodem . v poslední době je počasí ráno skoro pořád stejné, myslím teplotu a vlhkost a tak. a pokud jsme tam měl OMV naftu, tak to startovalo hned a bez dýmu, Benzina byla o´chlup horší.... a včera jsem nabral SHELL , a to bylo najednou bílého dýmu !!!! Ještě že stojím před garáží :-) SHELL už nebudu.......
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  09:51

to Hope: nemyslím, že cx je mimo mísu, na výkonové brzdě se musí nastavit odpor válců tak, aby odpovídal jízdním odporům při dané rychlosti pro měřené auto. Pro dosažení např. 100km/h bude určitě potřebovat větší výkon Tranzit než Fiesta a to právě hlavně kvůli odporu vzduchu. Měření však určitě neodpovídají reálu a jsou idealizované - město je dokonale rovná placka, rozjezdy jsou s konstatnním definovaným zrychlení, předpokládá se jen určitý počet zastavení a rozjezdů atd.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.01.08  19:09

to hope: hezký článek - akorát kdyby tam byla Octavia I s TDI 66kW , tak by to bylo - 22% >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.08  18:57

« Re: Superb.

Kutil: Ach jo.. Standard, norma, ISO..
    Pokud mas porovnavat vlastnosti vyrobku ruznych vyrobcu je nutne, aby metodika mereni porovnavanych parametru byla jednotna, protoze jen ta garantuje relavantnost jakehokoli porovnavani. Proc se zrovna nejvyssi rychlost meri tak ci onak mi neni znamo, ale myslim si, ze 214km/h dosahne zdrave Mondeo se zdravym ridicem i za nelaboratornich podminek.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.01.08  18:47

Moc hezký článek. Zaujalo mě Ford Mondeo 2.0 TDCi + 36%. Teď je mi to jasné proč mám spotřebu tak vysokou. >:D

Je zajímavé, že některá auta, např. Suzuki Swift se do uváděné spotřeby vejde. Mimochodem tohle auto má kamarád a fakt není špatné. :yes:

Myslím, že výmluva na normy je tak trochu zástěrka. Kdyby to automobilkám vadilo, tak by požadovaly změnit metodiku měření.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.08  17:27

« Udaje udavane vyrobcem

Zde je pekne popsan postup stanovovani spotreby a rychlosti vyrobcem. Ve strucnosti: meri se dle normy na vykonove brzde auto bez vybavy s vypnutou klimatizaci. Takze cx apod. jsou mimo misu.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 10.01.08  15:59

kutil: tady nedosažitelnou maximalku nedořešíš. Musíš na brzdu, protože není normální aby 96kW 2,0TDCi bez problému dosáhl 200km/h a ty se 114kW stěží.

Pro maximální rychlost je nejdůležitější výkon potřebný pro překonání odporu vzduchu. Křivka odporu vzduchu se určí podle polynomu 3 stupně s emiricky určenými konstantami dle tvaru karoserie a velikosti čelní plochy a koeficientem cx, ostatní odpory stoupají minimálně nebo vůbec.

Maximální rychlost na rovině není téměř vůbec závislá na okamžité hmotnosti vozidla - s větší hmotností mírně roste valivý odpor. Těžší auto má jen horší akceleraci. Okamžitá hmotnost ovlivňuje však maximální rychlost dosažitelnou do kopce, protože proti pohybu působí síla F=sin(fi)*m*g.

Ve 3. semestru jsem dělal na PMD85 (možná si někdo pamatujete) semestrální práci "Matematický model automobilu", jestli někde najdu výpisy z BASICU (hlavně vzorce), zkusím je předělat třeba do Excellu. Model simuloval Škodu 120, měl jsem k dispozici empirické polynomy pro odpor vzduchu, výkonové charakteristiky, spotřebu v závislosti na využitém výkonu a otáčkách, převodové poměry. Dokázalo to vypočítat dost věcí a kupodivu se to moc nelišilo od skutečnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.01.08  15:46

Ano, je to přesně o tom, co ty hodnoty říkají. Pokud jsou to nějaké teoretické nebo laboratorní hodnoty, tak k čemu je výrobce uvádí.

Jen mě překvapilo, že staré Mondeo 85kW jelo 200km/h a nové 114kW jede taky jen 200km/h.

Odpověď Krkovičky se mi líbila, je podobná chování FMC, které mi řeklo, že vibrace ve 160km/h nebudou řešit, protože v ČR se jezdí maximálně 130km/h.

Zkoušel jsem na několika km dlouhé rovině maximálku a nad 200km/h to nejde. Z kopce ano ale ne nad 210km/h. Maximální rychlost hodně vypovídá o aerodynamice auta, o výkonových ztrátách atd. Vzhlem k tomu, že rychlost roste se čtvercem výkonu (příkonu), tak pro těch pár km navíc je potřeba o hodně větší výkon.¨

Mondeo 2.2TDCI jede pěkně, ale příště budu volit slabší motor. Leda bych někde našel 6ti válec za rozumné peníze. >:D

Mondeo je dobrá zkušenost a určitě není špatné. Je možná dost drahé, ale stojí za to. A dnes už vidím, že rozdíl proti MK II je hodně výrazný. Ale i dnes je MKII dobré a hodně nadčasové a nemusí se vůbec stydět protože je schopné i dnes konkurovat.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 10.01.08  13:11

kutil: maximalka stejne jako spotreba se meri v laboratornich podminkach, maximalka mozna ne, ale pouziva se na ni auto, ktere prakticky nema zadnou vybavu, jede jenom ridic apod. Pak taky ac seriovka tak kazdy motor tahne trochu jinak.
    Pokud vim tak pises, ze jezis plny, coz taky asi bude mit na maximalku vliv. Pro me je maximalka cislo, ke kteremu by se auto melo blizit ze zdola nebo seshora, ne abyse zastavilo presne na 214. Pokud si se k tomu cislu aspon blizil tak bych to bral jako OK.
    Jinak pokus o maximalku: viz krkovicka :).
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.01.08  13:07

kutil opakovaná odpověď: dřív jsi neměl GPS, takže jsi to napřesno změřit nemohl - možná se pletu
    moje auto jede po D dálnici dle tacho i 240 a dál už to neleze nemá kam - toť předchozí majitel mého současného auta, protože jsem jej znal a vím co jezdil a kam, tak nebyl důvod mu nevěřit.
    Klamání spotřebitele - já na takovou rychlost nemám srdce, tak ji ani nepotřebuji, nehkedě na to ,že bych na to měl raději jiný nástroj :-) , mě baví více pružné zrychlení a to bych řekl, že je famózní, samo když jsem přesedl z 2,0i , tak mě připadalo ještě o chlup lepší, ale je pro mě stále dostatečné. Stejně tak nemám pocit, že by mě Ford klamal spotřebou, laboratorní podmínky navozovat nechci - abych zrychloval z 0 - 50 km/h 37 s to jsem mohl jet rovnou na kole a ne autem, takže to taky neřeším.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.08  13:02

Kutil: Otazkou hlavne je, na co maximalni rychlost pokouset, kdyz se stejne vic nez 160km/h bezne nejezdi. Dulezitejsi mi prijde zrychleni v oblasti 100-160km/h a tam 2.2TDCi myslim uspokojuje i tebe,ne?
    Ja se obcas svezu v Nemecku 180km/h, ale atakovat maximalku me nikdy nenapadlo. Neni to bezpecne ani uzitecne.
    Jestli to chces videt na GPS, tak si najdi nejaky dlouhy tahly kopec a rozjed to. Mozna se to vyhoupne az na konec tachasku.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.01.08  13:00

zase jsem napsal odpověď a sorry admini, ale někam to zase zmizlo a chvíli jste byli trošku nedostupní, že by šotek?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.01.08  12:28

sybokcz: Mě jen jde o to aby to co Ford píše odpovídalo skutečnosti. Takhle by za chvilku mohl psát maximálku 300km/h a spotřebu 2litry. :-) Pokud napíšou 214km/h, tak by tato rychlost měla jít dosáhnout. Zatím se mi u všech aut podařilo maximálku přesáhnout. Je ale otázkou, co vlastně údaj maximální rychlost znamená. Trochu to zavání klamáním spotřebitele. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 10.01.08  11:47

« Re: 2.2 TDCi

Ted jsem googlenim zahlid i 129kW :).

No je mozne ze bude vice variant, ale nemyslim si ze by to bylo zrovna 125kW a 132kW, pac to neni takovy rozdil. Nez kutil namitne 96 a 103 v mondeu, tak to je kvuli automatu :). Nicmene pockam si na oficialni tiskovou svodku.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.01.08  11:43

« Re: 2.2 TDCi

Bude to jako u Toyoty. Stejný motor 2AD má Avensis ve 110 kW a Corolla Verso a RAV4 ve 100 kW. Avensis má tedy víc. Tedy Mondeo by mělo být zvýhodněno.
    Na druhou stranu, jak Avensis, tak RAV4 a Corolla Verso mají 130 kW jako nejsilnější verzi. Někdy je ta logika výrobců dosti nepochopitelná.
    Třeba to, že v západní Evropě je k dispozici i RAV4 s 81 kW..... To je sotva na uvezení.
  • 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 10.01.08  11:03

« 2.2 TDCi

Abych byl konecne on topic :), dle noveho AutoTipu v dubnu prijde Mondeo, S-Max a Galaxy s motorem 2.2 TDCi. Vykony jsem videl uvedeny dva, nevim ktery bude oficialni: bud puvodni 125kW nebo 132kW (tedy puvodni biturbo, abych byl presny).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…