oleowr1 26.04.08 19:07
« Re: bitpower vs. emise
windiesel: vsaď se, že se emise dělají na neutrál!!! Na měření emisí auto stojí na podlaze ne na válcích, takže rychlost zařazená určitě není. Jde samozřejmě o "překlep" a víme o čem je řeč - emise se nedělají na volnoběh, ale na plné otáčky ikdyž mi na ME technik motor taky nevytáčel a tak jsem nabyl dojmu, že změnili metodiku.... -
WinDiesel 26.04.08 09:24
« Re: Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
Krkovicka: 2 stupňové vstřikovače Sobek neumí, PAS v Zábřehu ale ano. Jinak tyto vstřikovače jsou u Forda i v Delphi síti do 2800 Kč bez DPH v repasu. Což je dobré.
Ale to čerpadlo - VP44 Bosch - to může být snadno noční můrou - tam pravidelně odcházení 3 věci, repas tak za 30-40 tKč. Takže Tě to bude stát totéž co repas celého systému common rail v TDCi. Transity 2,0 TDCi se vyráběly od roku 2002 (přední náhon, až 93 kW), Transity 2,4 TDCi se vyráběly od roku 2004 s výkonem až 103 kW (zadní náhon).
Od 2006 se potom všechny Transity vyrábějí jako TDCi, a motory 2,2 TDCi (zcela nový motor, až 96 kW), 2,4 TDCi (až 103 kW) a posléze pětiválec 3,2 TDCi(zcela šílených 147 kW !!!). Ford nyní věří jako dodavateli common railu japonské společnosti DENSO (respektivě její maďarské továrně)... -
superkutil 25.04.08 17:23
« Re: bitpower vs. emise
Když tady píšeš o VIF, tak musím říct, že od té doby co přidávám VIF, tak jsou pryč škubavé starty, nejistý chod, problém se startováním v zimě apod. A stačí jejich doporučené dávkování. VIF kupuju u www.autostangl.cz a cena je 157,-Kč to jest 25hal/litr. -
lordmystic 25.04.08 15:36
« bitpower vs. emise
tak jen info do placu pro orientaci - jak již víte mám skoro rok chip od bitpower. jako jednu z nevýhod jsem jmenoval vyšší kouřivost. tento týden jsem navštívil stk + emise. při testech bylo auto relativně vychladlé - hodinu jsem stál ve frontě! natankováno levné nic moc palivo, ovšem přidán vif. a výsledek - ten co mi to měřil se nestačil divit, říkal mi že podobných výsledků dosahují nová auta. naměřil mi čtyři měření v rozmezí 0,11-0,19 těch jejich jednotek kouřivosti s tím, že limit byl až 2,0! takže konstatuji, že emise nejsou s chipem problém, tedy dokud se stále budou dělat na neutrál :). -
superkutil 25.04.08 14:59
« Re: mlhovky
martin.z: U těch mlhovek je to sporné, jezdím často v mlze a xenony z ní udělají bílou stěnu. Mlhovky mi svítí pod ní a je to v pohodě. Navíc mi mlhovky osvětlí prostor blíž k autu a do stran. Ale máš pravdu, že ne všichni výrobci mlhovek je dělají dobře. Nejlepší jsou ve tvaru vodorovného obdelníku. Horší jsou kulaté a malé. Třeba jsi je měl moc vysoko nebo blbě nastavené.
Měl jsem mlhovky na všech svých autech a vždy byly kontrolky v zorném poli řidiče. A to i u Escorta, Fiesty a Mondea MKII.
Osobně preferuji všechny informace zobrazované ve sdruženém přístroji v zorném poli řidiče. -
martin.z 25.04.08 14:09
« mlhovky
no na tomhle je videt ze vsem se zavdecit proste neda.
Me by zas bylo uplne jedno kdyby to ty predni mlhovky nemelo vubec.
Sou podle me uplne nanic a kdyz sem je nekdy zkousel treba v mlze kdyz bylo blbe videt tak jsem s nima videl tu mlhu jeste vic, jakoby kontrastneji. -
superkutil 25.04.08 13:19
« Re: Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
Krkovicka: No já ji stěhovat nepotřebuju, spíše nedokážu pochopit důvod proč když u Mondea MKII byla v zorném poli, tak proč u MKIII je takhle blbě dole? Napadá tě rozumný důvod? A co se týče mlhovek, tak je pouštím tak odhadem 50-80x za rok. Jezdím ráno a večer a v období mlh je pouštím 2x denně. A vzhledem k tomu, že když mlha skončí tak zapomenu že mám mlhovky zapnuté a tím že mi nesvítí na palubce, tak s nima svítím pořád až když chci vypnout světla, tak si to ho všimnu. -
"-- skrytý --" 25.04.08 12:39
« Re: Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
WinDiesel: Diky za radu, bohuzel auto chlapik prodal, tak ted hledam dal. Je tam jeste 88kW verze a ta by mohla uz tech 140km/h zvladnout. Jeste ohledne servisu-repase vstrikovacu na TDDi zvlada i Sobek ve Frydku?
Kutil: Kolikrat do roka poustis mlhovky, ze se ti vyplati vubec uvazovat nad tim prestehovat kontrolku?
Takhle si opet koledujes o "virtualni ponizovani", ale mam pocit, ze ti to vubec nevadi:) -
superkutil 25.04.08 10:53
« Kontrolky mlhovek a ergonomie interiéru.
Netušíte někdo, co vedlo Ford u Mondea MKIII přestěhovat kontrolky zapnutých mlhovek z kapličky k ovladači světel? Já totiž když řídím, tak si kontrolky kreju rukou a tak vůbec nevím zda mám mlhovky zapnuté. Není dnešním trendem umísťovat všechny kontrolky do zorného pole řidiče?
Totéž platí o displayi rádia který je hodně dole a na ovladače rádia a vyhřívání sedaček se přes řadičku nedá vůbec dostat Taky nevím proč se vyhřívání sedaček po vypnutí zapalování nevypne ale zůstane nastavené a při dalším zapnutí zapalování sedačky začnou hřát.
S-MAX už má ovládání vyhřívání mezi řadičkou a ruční brzdou a rádio nad klimatizací. -
WinDiesel 24.04.08 15:59
« Re: Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
Krkovička: POZOR !!!!! V roce 2001 se 2,4TDCi ještě nedělaly, musí to tedy být 2,4TDDi, tam je docela problém s čerpadlem VP44 BOSCH. Mechanické 2 stupňové vstřikovače DELPHI.
Motor je dimenzován dobře. Výkon na 9 lidí nedostatečný 140 to nepojede. Neděláš si ze mne srandu??? -
g_m 24.04.08 14:39
« Re: Diesel vervo, disky
Zdravím DIMe,
Verva Diesel je asi aditivovanější palivo než nafta TopQ ze stejné stáje Benziny - [odkaz] .
Ovšem kvůli její vyšší ceně oproti TopQ naftě (o 1 Kč na 1 litr {tam, kde tankuju já}) uvažuju tak, že jednak je to zatím ještě ne úplně zavedená značka a že se jí bude tankovat zřejmě podstatně méně než nafty TopQ a tak radši zůstanu věrný TopQ naftě.
U této nafty mám jistotu, že její výtočnost je (a bude) vyšší (což je určitě výhoda)
a ještě mi zbyde na jedny cigára...
Verva by TDCi ublížit určitě neměla, ale nemám důvod to zkoušet. -
Janerad 23.04.08 00:34
« Diesel vervo, disky
Co se tyka nafty, tankuji pouze D VPower... Jezdi to pekne, zatim 63 tis. a ok....
Co se tyka disku, letni mam 17 origo Ford -ronal 7 paprsku....
gumy conti sport contact 2 - kola jsou super tichy, rafky i gumy, jedou jako po kolejich... zatim zadne poskozeni
Zimaky 16 Rial Flare, lehoucke, ale zneji, nad 180 i nejak hraji, take prenasi hluk do auta... Gumy GY UG7 - docela ujdou...
Doporucuji ty rafky tak na Fiestu, ne na Mondeo...
Vnitrni stranu predniho rafku jsem bouchnul na dire tak 20cm hluboke na jinak nove silnici, nova necekana dira, jel jsem za autem a vlitl jsem do ni... Rana jako z dela... Jak a kde se to da nechat opravit? Jinak byly dobre, ale s bouli bych to asi spatne prodaval... Nechcete nekdo 2 zimy jete, 4,5 mm vzorek rafky a gumy zimaky, neodrene, jeden rafek je bouchly, jedna guma riznuta a s vrutem, za 5 tis. ?
"-- skrytý --" 22.04.08 22:35
« Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
Petre ty jsi takovy odbornik na ty dyzly. Potreboval bych radu tykajici se motoru 2.4 TDCi, ktery Ford nasazuje do Tranzita.
Mam s kolegou v merku Tranzita 2001 devitimistnou verzi prave s timto motorem a ve ctvrtek bychom ho chteli koupit. Jde o 66kW verzi.
Otazka1: Je zivotnost spotrebnich soucastek motoru(vstriky, cerpadlo, vodni pumpa) obdobna jako u Mondea nebo je motor dimenzovan na vyssi kilometrovy probeh?
Otazka2 (recnicka): Pojede to auto aspon 140 v obsazeni 9lidmi a plne bagazi? Je to nejdelsi a nejvyssi verze..Podle me to bude line jako prase.
Otazka3: Je neco na co si dat u tohodle modelu specialni pozor?
Za kazdou radu predem diky
WinDiesel 22.04.08 20:01
« Re: VERVO Diesel ???
DIM: už mám 185 tkm a pořád původní vstřikovače... Mimochodem, dopátral jsem se že maximální životnost vstřikovačů Delphi s regulací tlaku v railu (Ford, Renault) je 250 tkm a maximální životnost vstřikovačů Delphi bez využití této regulace (Mercedes-Benz, Peugeot-Citroen 2,0HDi) je 400 tkm. -
superkutil 22.04.08 14:53
« Re: ráfky
To že jsou bouchnuté jsme zjistili až při prodeji. A ty 2 bouchnutí na počátku byla opravená tak že to nebylo vidět ani cítit, tak nevím co plašíš. Kupoval jsi je snad ode mne ty? Nový majitel byl spokojený a disky i s pneu bral i s tím bouchnutím za 16tis. Disky jsem prodával za 1/4 pořizovací ceny.
A co se týče té obouchané plečky jak píšeš, tak by mne zajímalo kam na ty svoje tvrzení chodíš, protože nová majitelka je s autem nadšená a o tom že auto bylo bouchnuté nic nevím. Už jednou jsem ti psal ať svoje tvrzení o bourání doložiš a nebo držíš klapačku. Nejseš náhodou zaměstnancem M-CAR či TOCAR? Stejně by mně zajímalo čí klonem jsi.
Nevím co tě opravňuje označovat Mondeo MKII starou obouchanou plečkou. To moje mělo sice mouchy, ale jinak to bylo super auto a dnes, po zkušenosti s MKIII, bych ho už neprodal.
Prodával jsem ho v perfektním stavu, občas se vidím se současnou majitelkou a auto nemá jediný problém. Jediná větší závada byl ten prohnilý chladič klima a kdyby to servis Ford včas zjistil nemusel jsem ani dávat nový kompresor klimatizace. -
pepek 22.04.08 12:54
« Re: ráfky
Polokutile, že tě huba nebolí a stud nefackuje ty lháři. S tebou bych chtěl opravdu obchodovat. Když jsi prodával tu starou obouchanou plečku MkII s milionem závad, tak jsi zároveň dával inzerát, že prodáváš nové Bridgestone a Al disky v hodnotě 20K a nikde jsi neuváděl, že neumíš jezdit a ty disky byly omlácené jak píšťalička. Případně jsi chtěl za jeden disk 2000Kč. Na tvém místě bych zalezl někam hodně hluboko a nevystrčil ani špičku nosu. -
superkutil 22.04.08 11:19
« Re: ráfky
Na předchozím Mondeu jsem sice měl jen 205/50 16" ale během 3měsíců jsem měl bouchlé 2disky a když jsem je prodával tak byly zase 3bouchlé. Měl jsem originál lité disky Ford. Vždy byly bouchlé jen disky, pneu se to nedotklo. Bouchlé byly na vnitřním ráfku. Ty disky byly divné v tom, že u klasického disku máš střed uchcený v cca 2/3 až 3/4 šířky disku. Ty moje měly uchycení úplně na vnější straně disku a tak byl vnitřní ráfek hodně zranitelný. Nikdy si nepamatuju, že bych projel nějakou dírou. Na novém Mondeu jsou zatím disky v pohodě. A pokud jde o poškození, tak nevím kudy jezdíš, ale já stále nějaké díry potkávám a pokud je hlubší a delší, tak to tlumič neudrží.
Dej vědět jak se 18" osvědčili až je budeš mít. ;-) -
Janerad 21.04.08 21:57
« Re: Re: Údržba interiéru.
Zase se hlasim ze Svedska,
kde jen socky jezdi Fordem...
Jinak Volvo, Saab, Audi, BMW, a pak zbytek sveta...
Okno jsem mel taky pobity, navic, jak se oteplilo, tak osklive prasklo... puvodne od kaminku dirka...
Jsem jel "240 tacho z kopce s vetrem v zadech...Ö
Pak jsem prezouval na letni a zamrazilo me... jeden bouchly rafek^pres bublinu mi to trochu uchazi, jeden vrut v gume a jedna paradni rezna rana az na textil... Nechci domyslet, kdyby mi to bouchlo na te dalnici... Takze bacha, jak casto si kontrolujete gumy?
Taky jsem reklamoval sedak ridice, ventilatory a draty okolo me neprijemne tlaci do zadku... uvidime, co s tim udelaji... -
"-- skrytý --" 20.04.08 21:15
« Re: Údržba interiéru.
Kutile, žmolky z prachu přejedu vysavačem a ty co zůstanou vyčešu ne moc hrubým kartáčem (takový, jako je na ruce). Palubku postříkám sprejem s pěnou na palubky a utřu hadrem z bavlny a dál neleštím. Vše je čisté rychle a bez problémů. Taky mám Ghia. -
superkutil 20.04.08 20:03
« Údržba interiéru.
Ahoj, mám trochu netradiční dotaz. S údržbou interiéru Fiesty ani starého Mondea jsem neměl problém, plasty jsem umyl vodou a pak naleštil leštěnkou, na sedadlech jsem měl potahy které se nešpinily a polstrování bylo z nějaké tkaniny. Současné Mondeo je ve verzi Ghia, potahy i polstrování dveří je z nějaké mikroplyše a palubní deska a plasty s prapodivným vzorem vypadajícím jako kachlíčková podlaha.
Na polstrování a potazích se stále dělají žmolky které nejde moc odstranit a plasty se nedají vyčistit ani umýt protože špína zůstává v hrubém vzoru. Nemáte někdo návod, jak a čím plasty vyčistit? Tak hrubou palubku jsem u jiného vozu neviděl a ta mikroplyš je taky za trest. -
"-- skrytý --" 18.04.08 12:39
« Re: lité disky
lordmystic: Pred par mesici jsem ti nabizel moje 18", protoze vim, ze jsi je shanel. Koupil jsem je uz s autem, predchozi majitel za ne tezce priplacel a rozplyval se na nimi ale me se nelibi. Jak znamo jeden ma rad vdolky a jiny holky-vse je otazka vkusu. Obrazek muzu poslat mailem.
Jinak komfort na 18" neni vyrazne horsi nez na 16'. Minuly tyden jsem prehazoval kola tak mluvim z cerstve zkusenosti.Velikost vzduchoveho polstare je vicemene stejna. Permanentni nevyhoda je, ze sirsi kola vic tahaji za volant v kolejich.
Na druhou stranu v zatackach na peknem asfaltu je to trosku lepsi:)
Mel jsem i 17" ale uz nevim co to bylo za rozmer. V komfortu oproti 18" nebyl rozdil.Pneu byly dokonce drazsi nez na 18" protoze to nebyl prave typicky rozmer. Premiove 18" sezenes za 3.5tis, coz driv nebejvalo..:)
Jako nejvetsi nevyhodu nizkoprofilovych gum vidim jejich nachylnost na procvaknuti. Resil jsem to uz trikrat a to si davam na diry majzla. Taky pocitej s vyssi spotrebou-tak 0.5l
Se sroubama/roztecema ti neporadim, ale doporucim neriskovat a koupit znackove disky primo na Mondeo. Moje zimaky-lite neorigose-mi tuhle zimu docela delaly problemy s vibracema. Na 18" se kola ani pri velmi razantnim zpomaleni nechveji.
Proste je to lepci.
lordmystic 18.04.08 12:06
« lité disky
zdravím opět po delší době. mám prosbu, chci kupovat nové lité kola, ale nejsem si jist jaký rozměr mám koupit. máme na tdci 10/2002 u mondea šrouby s roztečí 5x100 nebo 5x108? a nešli by nějak kombinovat či zaměnit?
jinak chci na to 17" kola s gumama 215/45. také ještě přemýšlím o 225/40 ale 18". co myslíte, bude zde velký rozdíl co se týče komfortu? je mi jasné že už i ty sedmnáctky s výškou 45 budou tvrdé, ale je to tak strašné? případně kdyby se vyjádřil majitel nějakých 18-tek budu velice rád.
osobně nyní jezdím dost málo, cca. 6-8 tis. ročně a většinou trasy jako strakonice-praha, strakonice-čb, něco po městě, občas na okresky. určitě chci min. ty sedmnáctky, také 45 výška je max, větší nechci, jde mi fakt jen o ten rozdíl k osmnáctce a výšce 40.
jo a doporučili by jste nějaká litá kola? mám nabídku zde:
líbí se mi např. tyto - [odkaz] nebo tyto - [odkaz]
jestli máte dobrej ještě nějakej další tip, budu velice rád. thx všem za vaše zkušenosti.
ps - a prosím neřešme TP jestli je mohu či nemohu mít, to si zařídím. -
superkutil 15.04.08 13:55
« Re: s-max
Krkovicka: OK, myslel jsem, že u Mondea je to objem po střechu. Tak porovnám průměrnou hodnotu, která je u S-MAXe 1050 takže je to pořád skoro 2x tolik co Mondeo. Kolik má Mondeo po střechu? Ford je poněkud nesystematický v jednotnosti uváděných parametrů a tak se mezi sebou nedají auta moc porovnávat. To platí i o pružném zychlení, co katalog to je to jinak.
To Braillovo písmo za jízdy mi dělá dost potíže, hlavně kvůli tomu stupidnímu rozložení tlačítek. Ve státech jsem si zvykl na umístění tempomatu z boku na ovladači blinkrů v podobě kolébky (+ -) a posuvného RES. Ta kolébka byla nejlepší, prostě jsou to 2 tlačítka a nemusí být ani podsvícený. Ale 5 tlačítek, sorry, to je opruz a ještě k tomu + - je na pravé straně. :-O
Člověče mít Titanium, tak ty sedačky nezakrývám. :-! -
"-- skrytý --" 15.04.08 12:09
« Re: s-max
kutil: S-max nema pri 5ti sedadlech 1171 litru-leda ze bys uvadel udaj "az po strechu". Tve srovnani tudiz nema zadnou vypovidaci hodnotu.
V Mondeu mam vybavu Titanium - sedacky jsou z kuze Alcantara, ale mam na nich chlupte potahy Filson v tygri barve s nemeckymi polstarky na absorpci prdu. V zime i v lete se za nima otaci vsechny zensky.
Jedine co mi na nich vadi je, ze v poloze uplne dole (kterou mam defaultne nastavenou) vrzou o stredovy tunel.
Nepodsvetleny tempomat mi nevadi, vyhral jsem olympiadu v rychlocteni textu psaneho Braillovym pismem a vystacim si s temi vroubky. -
superkutil 15.04.08 10:18
« Re: s-max
Krkovicka: Nevím kde je problém, ale v Mondeu 2006 mám se sedačkami větší problém jak v Mondeu MKII nebo v novém 2008. Nové Mondeo se mi nelíbí, ale ty sedačky jsou dost dobré.
S-MAX je fakt trhák a tomu bude odpovídat i pokles ceny. Jel jsem s ním teď trasu 2x650km a absolutně bez únavy, všude hodně prostoru, proti Mondeu skoro 2x tak velký kufr při 5ti sedadlech (Mondeo 542litrů a S-MAX 1171litrů). Výborný výhled, velká okna (v Mondeu si připadám utopený jak v tanku), výborné rozmístění ovládacích prvků, podsvětlený tempomat!!!!!!!!! (ten nepodsvětlený v Mondeu mě fakt se*e). Pokud bych se tedy rozhodoval mezi novým Mondeem kombi a S-MAXem, tak nevidím jediný důvod proč brát Mondeo.
Co máš za verzi výbavy v Mondeu? Já jezdil s S-MAX Titanium 2.0TDCI a sedačky byly fakt úplně v pohodě, skvělý materiál. Já mám v Mondeu nějaký mikroplyš a je to mizerný v létě i v zimě. V předchozím Mondeu jsem měl takovou rašpli, tak jsem tam nechal ušít potahy a ty byly bezva, v létě chladily a v zimě hřály. Ten materiál ve verzi Titanium je fakt dobrý. -
DIM 15.04.08 10:13
« Re: chcipani motoru
Nemůžu si pomoci, ale pokud elektronika úplně umře, tak to může souviset s nějakým místním silným rušičem....vím třeba o místě, kde mi při zaparkování u Octávie nešel dálkáč...několikrát se to stalo, a vždy jen na tom jednom jediném místě. Vedle je tramvajová trať. Ale že by to takto vyplo celou elektroniku ? No potěš :-) -
"-- skrytý --" 14.04.08 22:54
« Re: s-max
robinson: Kazdemu dle jeho gusta. Me sedacky S-maxu zklamaly i kdyz jiste bych se prizpusobil.Nekdo nadava na sedacky Mondea a ja s nimi nemam nejmensi problem- po bezprostrednim presednuti z S-maxu do Mondea jsem se citil mnohem pohodlneji v mem aute. A neni to zvyk- sedak je jako boty, bud padne napoprve nebo vubec.
Bohuzel pro me je S-max v tomhle usity na miru nekomu jinemu.
ROSMAX 14.04.08 22:38
« s-max
Po přečtení názoru na sedačky u s-maxe mi to nedalo a musím na to
reagovat.Moje výška je 196cm a nemám žádný problém se sedačkami,
v pohodě se do auta vejdu a že by byly krátké sedáky,tak to se mi nezdá.Jezdím dlouhé trasy a nikdy mě nohy neboleli, na pedály
v pohodě dostanu a po 3 hodinách jízdy jsem v pohodě. -
"-- skrytý --" 14.04.08 21:43
« Re: S-max
kutil: Ted jezdim v aute, ktere ma cenu cca 300-330tis a zvazuji nakup S-maxe (ojeteho) v cene 2x vyssi- to jen na vysvetleni. Nove Mondeo bych si nekoupil protoze jsem se soucasnym v podstate spokojeny a jedinym duvodem prodeje by byl fakt, ze atakuji najezd pri kterem je auto jeste relativne slusne prodejne. Po vyzkouseni S-maxe jsem nenasel racionalni duvod pro jeho koupi, resp. nasel ale pomer prinos/cena prilis racionalne neni..
Nekomu sedacky v S-maxu mohou vyhovovat, ale rozhodne ne lidem s dlouhyma nohama a vyskou nad 195cm. Zoufale tam chybi podpora spodni strany stehen a sedacky tlaci z obou stran do boku.